• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba içi evlilik

Yok arkadaşımız sanırım bezelye vb ndeki kendileştirmeden bir sonuca varmış ama zaten bunun tartısmaya açık olmasi bile saçma,teorik olarak imkansız.
Bezelye çalışmıyorum. Bu arada Mendel için genetiğin temellerini atmıştır deniyor. Bezelye genetiğinin temelini atmıştır değil. Islahta prensipler benzerdir. Neyse, oğlum ağlıyor çıkmam lazım. Selamlar...

Bezelye çalışmıyorum. Bu arada Mendel için genetiğin temellerini atmıştır deniyor. Bezelye genetiğinin temelini atmıştır değil. Islahta prensipler benzerdir. Neyse, oğlum ağlıyor çıkmam lazım. Selamlar...
E sen bezelyeyle insanı bir tutuyorsun ama.. Neyse,sana da iyi günler.:KK50:

Değilim.
Köpekçilikle ilgili, doktora tezleri ve ders kitaplarının ilgili bölümleri dahil olmak üzere, 80e yakın makale çevirim var, bunların 12 tane kadarı da köpek genetiği hakkında : )
Güzel. Allah kolaylık versin. Memnun oldum...

Hmm eski mısırdaki kraliyet soylarındaki kız kardeş/erkek kardeş evlilikleri gibi, acaba pratiğe dökülmüş teoriden neden vazgeçildi sonra? Eski mısır olmasıyla alakası olabilir tabi nereden baksan 5000 sene önceden adamlar haklıymış; denemişler olmuyormuş.

Bezelye gibi de insan yetiştiremiyoruz artık şükür işin içine etik falan giriyor. Ari ırk yetiştirme çabası hiç gelmeyecek baharlara kalsın. :KK14: Zati göz var izan var; melezler daha "güzel".

Ha bi de sizin hic bireysel ahlaki degerleriniz yok mu yahu?
Mesela ulkemizde cok yaygindir erkek olunce, karisi kayni ile evlendirilir.
Dinen sakincasi yok, genetik olarak da yok, toplumsal olarak da yok, hatta cok da yaygin, peki bu kardesin ölünce yengenle ya da karin olunce baldizinla evlenmeni normallestirir mi? Ahlaki mi? Insan yengesiyle, abisinin sevdiği, belki gözünden sakindigi kadinla nasil birlikte olabilir?
ya da erkek icin karisi ölünce karisinin kizkardesini veren aileler var, dusunun ablanizin esiyle enistenizle evlendiginizi... iste bunlar hep dini ve geleneksel olarak varolan seyler, ama gunumuz kosullarinda bireysel ahlak anlayisimiza ters gelen seyler degil mi? Gerci cogunuza ters gelmeyecek, amcanizin ogluyla evlenir o olurse de amcanizin diger ogluyla evlenirsiniz nasil olsa dinen bir mahsuru yok...

Vay be genetik bilgimizi dokmek te neyin neso cozemedim komik :) konu icin yorum yaparken bir nevi bilgi yarisina donusmus yine =) tamam tamam cok bilgilisiniz. Ayrica bende akraba evliligine karsiyim

arkadaşlar bunda uzlaşma zor. kiminiz dini kiminiz bilimsel bakıyor olaya. kiminiz geleneksel bakıyor vs...
sadece şunu söyleyeyim,gerçekten sakıncaları var. hem sosyal olarak (evliliktte sorunlarda, boşanmalarda kardeşlerin birbirine düşmesi,küsmesi,,vs.( teyze çocuğu amca çocuğu yada dayı çocuklarının evliliklerinde), hemde biyolojik olarak. çocuklar yüzünden.
ben doğru bulmuyorum ama herkes kendinden mesuldur.

Dedem 70 senedir sigara iciyor, babam 40 senedir, ben de 15 senedir iciyorum. Hepimiz turp gibiyiz, demek ki sigara sagliga zararli degildir, hatta dedem 90 yasinda olduguna gore yararlidir da diyebiliriz.

Cok sacma degil mi?

Cunku sigaranin sagliga zararli oldugu bilimsel olarak kanitlanmis!

Ama sen, ailende akraba evliliklerinden sakat cocuk dogmadigi icin seninkinin dr sakat dogmayacagindan eminsin ve bu gayet mantikli :)

3 yil once bir forumda hamilelikte sigarayi tartisirken de vardi bu sabit fikirler, benim annem 9 ay icmis ben sakat dogmamisim, ben de icicem diyenler... ictiler de, cocuklarinin da gozle gorulur bir sakatligi olmadi... yani simdi hamileyken sigara icebilirsiniz diyelim mi? Cunku onlar icti, bisey olmadi, ya da akraba evliligi yapin diyebiliriz, cunku x in anasiyla babasi yapmis x sakat dogmamis.

Valla bu sekilde 3 yasindaki kizima anlatsam anlardi, yine de anlamak istemeyen sigarayla ne alakasi var diyen cikacak biliyorum. Evet sigarayla alakasi yok, ikisinde de bilimsel olarak cocuguna zarar verebilecegin kanitlanmis ve ikisinde de aksi ornekler var. Peki risk almaya deger mi?

normal olduklarına eminler miymiş...
çünkü fiziki olarak görünmese de anormallikler mevcut olabilir
psikolojik etkenlerden bahsediyorum

gerçekten hamilelikte sigara içme tartışıldı mı bu forumda?
inanamıyorum

Türk medeni kanuna göre öyle değil diye zihnimizde kavramları mı değiştiricez.

Yasalar kuzenl

Benim yazdıklarım Türkeyenin 25,8ine göre yanlış, anormal ve sağlıksız.

Geri kalanı için sağlıklı
o bahsettiginiz %25 e dahil degilim zira degil kuzenimle ayni irktan biri ile bile evli degilim. ama bana yazdiklariniz bana normal gelmiyor malesef.
once insanlari farkli kultur ve ahlak anlayislariyla kabul etmeyi ogrenin, kendi zihninizdeki kavramlara oturtmaya calismak yerine.

Vay be genetik bilgimizi dokmek te neyin neso cozemedim komik :) konu icin yorum yaparken bir nevi bilgi yarisina donusmus yine =) tamam tamam cok bilgilisiniz. Ayrica bende akraba evliligine karsiyim
Bu laf bana geldi sanırım,rahatsız ettiysem sen aracılığıyla forumdan özür dileyeyim.Sadece bariz yanlış olan bir şeyin bilimselmiş gibi gösterilip savunulmasına uyuz oluyorum ve keçi inadımdan dolayı yazmadan duramamışım.:KK50:

Bu laf bana geldi sanırım,rahatsız ettiysem sen aracılığıyla forumdan özür dileyeyim.Sadece bariz yanlış olan bir şeyin bilimselmiş gibi gösterilip savunulmasına uyuz oluyorum ve keçi inadımdan dolayı yazmadan duramamışım.:KK50:
Ben de nasibimi aldım sanırım : )

nicklere bakmadım kesinlikle senmiydin bilmiyorum ama gereksiz geldi bana bende genetiğe bayılırım ama konuyla pek alakasız konuyu buraya getirene lafım. sonra bir bilgi yarışına dönüyor :KK60:

normal olduklarına eminler miymiş...
çünkü fiziki olarak görünmese de anormallikler mevcut olabilir
psikolojik etkenlerden bahsediyorum

gerçekten hamilelikte sigara içme tartışıldı mı bu forumda?
inanamıyorum

Evet anne gruplarindan birinde tartisildi ve veriler ayniydi: "benim teyzem de icti bisey olmadi, benim yengem de icti bisey olmadi vs" siddetle karsi ciktigim icin burda oldugu gibi orda da topa tutuldum, ustelik normalde sigara icen bir insanim (hamilelik ve emzirme surecinde sigara icilen ortama girmedigim gibi, kizim henuz sigara kokusu bile duymadi) yani ben sigara iciyorum diye sigara sagliga zararsizdir demiyorsam, kendisi ya da ailesi akraba evliligi yapti diye akraba evliliginin tibben bir sakincasi yoktur diyene hak veremem. Ikisinin de sakıncaları ortada...

nicklere bakmadım kesinlikle senmiydin bilmiyorum ama gereksiz geldi bana bende genetiğe bayılırım ama konuyla pek alakasız konuyu buraya getirene lafım. sonra bir bilgi yarışına dönüyor :KK60:
simdi uyenin biri tibben kuzen anne baba kardes gibi 1. derece akrabadir diye aciklama yapinca diger bilgisi olan uyelere de yorum hakki dogar.
yoksa boyle yalan yanlis bilgilerle insanlarin kafasini doldurmaktan iyidir.

o bahsettiginiz %25 e dahil degilim zira degil kuzenimle ayni irktan biri ile bile evli degilim. ama bana yazdiklariniz bana normal gelmiyor malesef.
once insanlari farkli kultur ve ahlak anlayislariyla kabul etmeyi ogrenin, kendi zihninizdeki kavramlara oturtmaya calismak yerine.

Benim fikrim benim tercihim
Oda sizin
Zira ben uzaylıyım unutmayın
(Son mesajım bu size konu tartışmaya dönüyor asıl olay unutuluyor )

Ha bi de sizin hic bireysel ahlaki degerleriniz yok mu yahu?
Mesela ulkemizde cok yaygindir erkek olunce, karisi kayni ile evlendirilir.
Dinen sakincasi yok, genetik olarak da yok, toplumsal olarak da yok, hatta cok da yaygin, peki bu kardesin ölünce yengenle ya da karin olunce baldizinla evlenmeni normallestirir mi? Ahlaki mi? Insan yengesiyle, abisinin sevdiği, belki gözünden sakindigi kadinla nasil birlikte olabilir?
ya da erkek icin karisi ölünce karisinin kizkardesini veren aileler var, dusunun ablanizin esiyle enistenizle evlendiginizi... iste bunlar hep dini ve geleneksel olarak varolan seyler, ama gunumuz kosullarinda bireysel ahlak anlayisimiza ters gelen seyler degil mi? Gerci cogunuza ters gelmeyecek, amcanizin ogluyla evlenir o olurse de amcanizin diger ogluyla evlenirsiniz nasil olsa dinen bir mahsuru yok...
Sürekli bu konuların dine bağlanması beni deli ediyor ya hu..Kendi istek ve değerlerine göre kılıf uyduruyorlar işte..Din bunu emretmiyor bize..Farzla caiz kavramını birbirine karıştırmamak lazım..Din; olursa eğer haram değil demiş ama gidip akraba evliliği yapın dememiş..Hatta çoğu din adamı sağlık açısından uygun olmadığını hadislerde bunun belirtildiğini söylüyor..Caizdir,günah değildir ama akraba olmayan insanla evlenmek daha uygundur..Dinde caiz diye herşeyi yapmak gerekmiyor..İslam dini hoşgörü dinidir..Akrabanla evlendin diye günaha girmezsin kendi tercihindir..Ama akraba evliliği sanki hoş birşeymiş gibi göstermek yanlış bana göre..Bu tarz evliliklerde yaşanabilecek olumsuzluklar bellidir..Hala ne savunuluyor bu şekilde anlam veremiyorum!!!

Benim fikrim benim tercihim
Oda sizin
Zira ben uzaylıyım unutmayın
(Son mesajım bu size konu tartışmaya dönüyor asıl olay unutuluyor )
kuzen evliligine karsi olmak, mantiksiz bulmak tercihin olabilir ama bunu gerceklestiren insanlara hakaret etmek tercih degil saygisizliktir.

Sürekli bu konuların dine bağlanması beni deli ediyor ya hu..Kendi istek ve değerlerine göre kılıf uyduruyorlar işte..Din bunu emretmiyor bize..Farzla caiz kavramını birbirine karıştırmamak lazım..Din; olursa eğer haram değil demiş ama gidip akraba evliliği yapın dememiş..Hatta çoğu din adamı sağlık açısından uygun olmadığını hadislerde bunun belirtildiğini söylüyor..Caizdir,günah değildir ama akraba olmayan insanla evlenmek daha uygundur..Dinde caiz diye herşeyi yapmak gerekmiyor..İslam dini hoşgörü dinidir..Akrabanla evlendin diye günaha girmezsin kendi tercihindir..Ama akraba evliliği sanki hoş birşeymiş gibi göstermek yanlış bana göre..Bu tarz evliliklerde yaşanabilecek olumsuzluklar bellidir..Hala ne savunuluyor bu şekilde anlam veremiyorum!!!
su konuda en cok yorumlarinda din gecen sensin farkinda misin :27:

Back
X