Dedem 70 senedir sigara iciyor, babam 40 senedir, ben de 15 senedir iciyorum. Hepimiz turp gibiyiz, demek ki sigara sagliga zararli degildir, hatta dedem 90 yasinda olduguna gore yararlidir da diyebiliriz.
Cok sacma degil mi?
Cunku sigaranin sagliga zararli oldugu bilimsel olarak kanitlanmis!
Ama sen, ailende akraba evliliklerinden sakat cocuk dogmadigi icin seninkinin dr sakat dogmayacagindan eminsin ve bu gayet mantikli :)
3 yil once bir forumda hamilelikte sigarayi tartisirken de vardi bu sabit fikirler, benim annem 9 ay icmis ben sakat dogmamisim, ben de icicem diyenler... ictiler de, cocuklarinin da gozle gorulur bir sakatligi olmadi... yani simdi hamileyken sigara icebilirsiniz diyelim mi? Cunku onlar icti, bisey olmadi, ya da akraba evliligi yapin diyebiliriz, cunku x in anasiyla babasi yapmis x sakat dogmamis.
Valla bu sekilde 3 yasindaki kizima anlatsam anlardi, yine de anlamak istemeyen sigarayla ne alakasi var diyen cikacak biliyorum. Evet sigarayla alakasi yok, ikisinde de bilimsel olarak cocuguna zarar verebilecegin kanitlanmis ve ikisinde de aksi ornekler var. Peki risk almaya deger mi?