- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
Bende bi sekilde bundan korkuyorum iste iyi gunumde kotu gunumde yanimda olmiycaklar bi sure sonra akillarina gelmiycem. Erkek kuzenimin bebegi oldu ona gitmeliyim mesela altin takmamiz gerek biseyler anormal gidiyor cunku hayatimda rayina oturtmam gerekçok içli dışlı olmaya gerek yok. ama akrabayı ziyaret bizim kültürümüzde önemlidir. evleneli 2 yıl oldu diyorsunuz, evinize hiç davet etmemiş olmanız enteresan. zamanla kopukluk olur ve ne iyi gününüzde, ne kötü gününüzde kimse yanınızda olmaz. çünkü akıllarına gelmezsiniz. kendinizi unutturmayın, bir şekilde iletişiminizi sürdürmeye çalışın.
Evet kus olanlarla arayı düzelt amcanda doğru demis amca baba yarisidir benim cocugum bizim kardeslerimizi kuzenlerini arayip sorsun isterim ilerde..Silahi rahimi amcamdan duymustum bikeresinde oda hic arayip sormuyosun diyordu ozaman soylemisti ama simdi hatirlamiyorum nedemek oldugunu merak ettim bir bakacagim. Cok yakinlik kurmasamda arayip sormam gerek bunu anladim akrabalar biyerde onemli gibi geliyor oncelikle su kus oldugum kuzenlerimle arayi duzeltmeyi dusunuyorum sonucta annelerinin sucunu onlara yukleyemem
Bende oyle dusunuyorum yas ilerledikce hesaplasmaya basladim kendimle neden boyle diyo bi eksiklikler var biyerlerde yani olmasi gerekenin disindayim sanki yanlis kalmak istemiyorum yillar sonra veya bebegim oldugunda bunun endisesi icindeyimBirde insan yas geçtikçe gelen giden olsun sosyal olmak istiyor biz bu konuda esimle hemfikiriz misafirlige gitmeyi de seviyoruz akrabalara komşulara arkadaşlara misafiride seviyoruz.bebegin olunca az kişi gelen olur diyordum ama annenin komşularına kadar herkes geldi mutlu oldum
Siz peki memnunmusunuz bu durumunuzdan sizi neden bu hale getirdiler merak ettimOy oyy ne güzel bi konu.
Neresinden başlasam anlatmaya?
Burada tam karşında akrabaları yüzünden yabanileşmiş bir kadıncağız var
Şimdi mumla arıyorlar o eski günleri, ama o kadar alıştım ki başıma buyrukluğa, şimdi hiçbirisinin daveti, arayıp sormaya çalışması, kucak açması cazip gelmiyor.
İçinden geldiği gibi davran.
Hepsini uzaktan severim o ayrıdır ama o ultra arabesk cümle var ya:
"Varlığımın kıymetini bilmeyeni, yokluğumla terbiye ederim" hesabı bizimki :)
Icli disli olmak degil benim istedigim su ikinci soylediginiz seviyeye gelebilmek yani bayramda seyranda ziyaret olsun ozel gunde aramak olsun arada bir yemege cagirmak olsun ben insanlarin icinde cok fazla olmadigim icin herkesi kendim gibi saniyordum ama biraz yabaniymisim anlasilanhissettiğiniz yakınlığa göre değişir bence. illa ki içli dışlı olmak zorunda değilsiniz ama örneğin bayram ziyaretlerinde bir amcayı teyzeyi gidip görmek icap eder. ya da ne bileyim birinci dereceden akrabaları arada sırada akşam yemegine ya da bir öğlen oturmasına davet etmek adabı muaşeret kuralıdır.
Siz peki memnunmusunuz bu durumunuzdan sizi neden bu hale getirdiler merak ettim
Bilmiyorum ama ben gerçekten çevrende insan olmasından ciddi mutluluk duyuyorumAcaba gercekten banada mutluluk verirmi sanirim yas ilerledikce cevremde insan ariyoru. Eskiden hic aramiyordum
Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın ele karışmak daha zor inan amin Allah cumlemizin yardımcısı olsunHaklısın daha birde yagmurdan kacarken doluya tutulmak var
Bazı aileler cok sıcak gercekten samimi olur ya gordukce imrenirim bazen derim insallah evlenecegim insanin ailesi akrabalari yakın samimi sıcak insanlar olur ama insanın karsisina ne cikacagi hoc belli olmuyor
Allah sizinde yardımcınız olsun insallah
Ben cok akrabalarimla icli disli birisi degilim esimde oyle ikimizde biraz yabaniyiz yani bu konuda aslinda ben komsularimlada oyle degilim dun kinaya gittim kuzenlerimden ikisiyle anlatmasi uzun surucek bi nedenden dolayi konusmadik diger kuzenlerimle bir an onlardan nekadar uzaklastigimi farkettim uzuldum acikcasi sizce akraba iliskileri cokmu onemli 2 yil once evlendim daha dogru duzgun kimseyi evime bile davet etmedim ben cokmu yabaniyim yoksa canim cok sıkkın bunu dusunuyorum
Hepsiylede samimi olmak zorunda degilim ama en azindan bikactanesiyle olmaliyim yeterince icime kapandim daha kotuyede gitmemeliyim esimle konustum bu durumu cok icine kapaniksin aile iliskilerinde insan iliskilerinde yapimi degistirmem gerek yoksa bu bana ileride yanlizligi getiricekKimseyle görüşmemek size zarar verin uzun vadede... Bütün akrabalarla iyi anlaşmamak normal ama insanın sevdiği, sık görüştüğü bir kuzeni, ailece görüştüğü arkadaşları, arada bir yapılan yemekli toplantıları falan olmalı. Diğer türlü çok içinize kapanırsınız. Eşle konuşulan paylaşılan şey farklıdır, arkadaşla dostla, kuzenle konuşulan farklı...
Hepsiylede samimi olmak zorunda degilim ama en azindan bikactanesiyle olmaliyim yeterince icime kapandim daha kotuyede gitmemeliyim esimle konustum bu durumu cok icine kapaniksin aile iliskilerinde insan iliskilerinde yapimi degistirmem gerek yoksa bu bana ileride yanlizligi getiricek
Haklisin bugun yengemi aradim direk yemege cagirdim. Sevdigim bi yengem biyerden baslamak gerek dimiSevdiğin bir kuzenini haftaya yemeğe cagirmakla başlayabilirsin. Hatta birkaç kişi birden cagir daha keyifli olur. Cidden bu tutum zarar verir sana zamanla.
Haklisin bugun yengemi aradim direk yemege cagirdim. Sevdigim bi yengem biyerden baslamak gerek dimi
Iki tane konusmadigim kuzenimin anneleri akrep olanlardan dayimin kizi onlar
Ama digerleri cok iyiler yani iyi olanlardan benim merak ettigim herkes hergun akrabalariyla gorusurmu yemeklere gelinip gidilirmi ben bunlari yapmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?