AKRABA ILISKILERI

Oy oyy ne güzel bi konu.
Neresinden başlasam anlatmaya?
Burada tam karşında akrabaları yüzünden yabanileşmiş bir kadıncağız var
Şimdi mumla arıyorlar o eski günleri, ama o kadar alıştım ki başıma buyrukluğa, şimdi hiçbirisinin daveti, arayıp sormaya çalışması, kucak açması cazip gelmiyor.
İçinden geldiği gibi davran.

Hepsini uzaktan severim o ayrıdır ama o ultra arabesk cümle var ya:
"Varlığımın kıymetini bilmeyeni, yokluğumla terbiye ederim" hesabı bizimki :)

Bende bi sekilde bundan korkuyorum iste iyi gunumde kotu gunumde yanimda olmiycaklar bi sure sonra akillarina gelmiycem. Erkek kuzenimin bebegi oldu ona gitmeliyim mesela altin takmamiz gerek biseyler anormal gidiyor cunku hayatimda rayina oturtmam gerek

Evet kus olanlarla arayı düzelt amcanda doğru demis amca baba yarisidir benim cocugum bizim kardeslerimizi kuzenlerini arayip sorsun isterim ilerde..

Bende oyle dusunuyorum yas ilerledikce hesaplasmaya basladim kendimle neden boyle diyo bi eksiklikler var biyerlerde yani olmasi gerekenin disindayim sanki yanlis kalmak istemiyorum yillar sonra veya bebegim oldugunda bunun endisesi icindeyim

Akrabalarımla aynı yerde oturuyoruz, çok yakın. Buna rağmen her gün birbirimize gidip gelmiyoruz, çünki biraz mesafe her zaman şart. Günlerce birbirimizi görmediğimiz dahi oluyor. Ha ilişkilerimiz oldukça sıcaktır maaşallah, işte bu sıcaklığı, sevgiyi, saygıyı bozmamak için fazla yüz göz olmamak lazım. Yakınız diye her an birlikte olacak halimiz yok, herkesin eşi, çoluğu çocuğu var, düşünceli olmak lazım.

Hiç görüşmemek ya da iki üç senede bir görüşmekte doğru değil. Ama bir de akraba var, akraba var. Akrep gibi akrabalarla düğün, bayram harici görüşmemek en iyisi. Bizim yakın akrabalarımızdan görüşmeyi kestiklerimiz var mesela çünki ne zaman gelip gitmeye başlasalar, altından bir çapanoğlu çıktı.

hissettiğiniz yakınlığa göre değişir bence. illa ki içli dışlı olmak zorunda değilsiniz ama örneğin bayram ziyaretlerinde bir amcayı teyzeyi gidip görmek icap eder. ya da ne bileyim birinci dereceden akrabaları arada sırada akşam yemegine ya da bir öğlen oturmasına davet etmek adabı muaşeret kuralıdır.

Siz peki memnunmusunuz bu durumunuzdan sizi neden bu hale getirdiler merak ettim

Icli disli olmak degil benim istedigim su ikinci soylediginiz seviyeye gelebilmek yani bayramda seyranda ziyaret olsun ozel gunde aramak olsun arada bir yemege cagirmak olsun ben insanlarin icinde cok fazla olmadigim icin herkesi kendim gibi saniyordum ama biraz yabaniymisim anlasilan

Siz peki memnunmusunuz bu durumunuzdan sizi neden bu hale getirdiler merak ettim

Memnunum. Çünkü benim üzerimden herhangi bir beklentiye giremiyorlar, aynı şekilde ben de onlar için.
İnsaniyet namına, herkesin dar zamanında yardıma koşarken, hayatımın en zor zamanlarını yalnız geçirmeye itildim.
Ben de artık herkese, hak ettiğini düşündüğüm değeri verme kararı aldım, onun mesafesi yaşadığımız.

Gelmek isterlerse, benim de canım isterse "Buyurun" derim. Onlara, onlar istediğinde değil "Benim canım istiyorsa" giderim.
Bayramlarda kısa ziyaretler, o da inançlarım gereği akraba ziyareti tavsiye edildiği için, o kadar.
Hayatıma salça olmak istediklerini hissedersem, hadlerini bildiririm çekinmem.
Kafam rahat. Yok ayıp mı olur, yok tuhaf mı olur.

Yerim onların ayıbını

bende yakın akrabalarımı pek sevmiyorum(teyzemler yengem dayı kızları falan) kendileri potansiyel dedikoducu oluyolar ama misal annemin halasının kızının cocuklarıyla,kendi 'erkek' kuzenlerimin eşleriyle ya da babamın amcasının oğlunun kızlarıyla falan cok ıyı anlasıyorum :)) heralde çok yakın akraba olmadıgımız için bırbırlerımıze bakış acımız insancıl ondan ..Ama cıdden sevıyorum onları çok iyi insanlar..
sizde illa dayınızın kızını cagırmak zorunda degılsınız akrabalık sdce dayıdan amcadan ibaret değil diğer akrabalarınızla muhabbete geçin onları da davet edin..

Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın ele karışmak daha zor inan amin Allah cumlemizin yardımcısı olsun

Kimseyle görüşmemek size zarar verin uzun vadede... Bütün akrabalarla iyi anlaşmamak normal ama insanın sevdiği, sık görüştüğü bir kuzeni, ailece görüştüğü arkadaşları, arada bir yapılan yemekli toplantıları falan olmalı. Diğer türlü çok içinize kapanırsınız. Eşle konuşulan paylaşılan şey farklıdır, arkadaşla dostla, kuzenle konuşulan farklı...

Hepsiylede samimi olmak zorunda degilim ama en azindan bikactanesiyle olmaliyim yeterince icime kapandim daha kotuyede gitmemeliyim esimle konustum bu durumu cok icine kapaniksin aile iliskilerinde insan iliskilerinde yapimi degistirmem gerek yoksa bu bana ileride yanlizligi getiricek

Sevdiğin bir kuzenini haftaya yemeğe cagirmakla başlayabilirsin. Hatta birkaç kişi birden cagir daha keyifli olur. Cidden bu tutum zarar verir sana zamanla.

Bende 1 kuzenim hariç kimseyle samimi değilim
Ama tüm sülalenin nişanında,düğününde, cenazesinde bulunurum
Yabani olan toplumdan kaçar bence, toplumda bulunuyosan ama sadece bazı kişilerle samimiysen ona yakın hissediyorsundur kendini.

Sevdiğin bir kuzenini haftaya yemeğe cagirmakla başlayabilirsin. Hatta birkaç kişi birden cagir daha keyifli olur. Cidden bu tutum zarar verir sana zamanla.
Haklisin bugun yengemi aradim direk yemege cagirdim. Sevdigim bi yengem biyerden baslamak gerek dimi

Beni ailem eşimin ailesi hariç pek kimseyi görmüyorum. Başlarda her bayram giderdik. Sonra astım nedeniyle kolonya parfüm sigara dumani vs. olduğu için gidemedik. Kimsede neden gelemiyorsunuz vs diye arayıp sormadı. Koptuk. Cok ta lazımdı...

Iki tane konusmadigim kuzenimin anneleri akrep olanlardan dayimin kizi onlar
Ama digerleri cok iyiler yani iyi olanlardan benim merak ettigim herkes hergun akrabalariyla gorusurmu yemeklere gelinip gidilirmi ben bunlari yapmiyorum

Bunu biz bilemeyiz ki

Yani diğer akrabalar yapıyor sadece siz mi dışındasınız yoksa sizin aile sıkı değil mi

Anneniz ile yaşarken ne sıklıkla görüşürdünüz vs vs

Örneğin ben asla hergün akraba vs ile görüşmem bana ters ama arkadaşlarım var kuzen günleri var mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…