Akraba ,kredi borcu ,ne yapmali

anneyim83

Baş 69,guncel66.5,ilk hedef 65,son hedef 60
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
1.509
2.458
133
Cok uzun bi konu aslinda ama ozetlemeye calisayim. Fikrinize ihtiyacim var.
Eltim kredi kartını gorumceme birakmis gecen sene. Gorumcemin esi eltimib abisi aynı zamanda. Gorumcemler kartin tum limitini doldurmus ve hic odeme yapmamislat. Toplam 20 bin borc cikti eltimler onu yapilanditdi 3 yilda odeyecekler. Bu ay odenecek 5 bin borc var diye biliyorduk eltim bankayi aramis.8500.borc cikmis ve gorumcemler bunu aslinda yapilanditmis ama odememisler bu yüzden banka tek seferde istiyor
Konu bizi neden ilgilendiriyor onu anlatayım. Eltimin kizi organ nakil ameliyati oldu bu yaz eltim de organ verdi. Maddi anlamda zordalar .
Hafta sonu bizi aradilar ne yaparız kp yi arar misiniz diye. Esim aradi kp 4 bij belki verebilirim dedi. Dun beni buyuk eltim aradi neymis.neden para istemisiz kp uzulmus felc geçirirse ne yaparmisiz vs vs vs arada sunu da soyledi bize de para lazim o parayı bizr verecekti dedi.

Siz olsaniz ne yapardiniz bi tarafta hic yokken kardesi tarafından 30 bin borca batan 2 ameliyatli bir aile var.
Esimin niyeti yardim etmek ama ben izne ayrildim maas almiyorum esim isten cikti arabamizi saatik su an kendi isino kurmaya calisiyor.
Tüm aile duralim bekleyelim modunda esim haric. Bankanın sakasi olmaz ama kimse anlamıyor

aile ilişkilerinin karışıklığına hiç girmeyeceğim. zira beynim yandı.

borcun tamamını tabi ki üstlenmeyin ama dediğin gibi baya sıkıntıda bir aile söz konusu ve kardeş bunlar. eşin tabi ki duramaz. eğer yapabiliyorsanız eşinle oturun güzel bir bütçe çıkarın artırabileceğiniz bir meblağ varsa destek olun yoksa zaten hesap kitap esnasında ortaya çıkar durum yoksa eşin de vazgeçer. para dediğin yerden bitmiyor sonuçta.
kp.den de alınabilen alınsın derim. 4bin tl ile felç geçireceğini sanmıyorum.

Gorumcemlerin anlayamadigm kadar cok borcu var. Ne yapmislar belli degil. Kredi cikmaz onlara. Bi tarla sattilar o da baska bi borca gitti. Onlardan hayir yok yani.

Kp den para istemem yanlis mi olmus ya eltim car car konustu tersledim ama canim sıkıldı.

Bu arada kp 78 yasinda. Bu işler ona yansisin istemem ama benim tek basima halledebilecegim bir sey degil bu

İmkanı varsa kp tüm borcu kapatmalı, gelini için yapmalı, kadıncağız organını vermiş, daha ne yapsın

diğer eltiye ne. ona giren çıkan bi durum yok. kendi keyfini düşünmüş. boşverin siz kendinizce bi iyilik yapmışsınız.

çok karışık olmuş görümceniz sağlık nedenlerinden harcamadı o parayı doğru anladıysam..

ve öyle olduğunu varsayarak yazıyorum; hacizciler görümcemle kocasını alıp götürseler de tek kuruş vermezdim.. yerken yanında mıydınız ki öderken yanında olacaksınız.. kocaman insanlar sorumluluk alacak yaştalar ödesinler..

Ben olsam hiç karışmam bu sefer sizin iş kuracağınız paraya göz koycaklar uzak durun iyilikten maraz doğar

Birden nedense böyle düşündüm bende.
İyilikten her zaman maraz doğmuştur.
Bu şaşmaz bir gerçek malesef ki.

Bir diğer mevzu da, nasıl bu kadar tutarsızca borca girmişler onu anlayamadım.
Hadi girdiler, bu kadar mı sorumsuz olur insan...
Çok can sıkıcı bir durum.

Eskiden bende atlardım herkesin önüne yardımcı olayım diye. Ama şimdi sırtımdaki kazıklardan bir fiziki harita oluşur o yüzden artık geri duruyorum

Bu arada kp 78 yasinda. Bu işler ona yansisin istemem ama benim tek basima halledebilecegim bir sey degil bu
hayır gayet yerinde olmus
tek kişiden toplanamayacagına göre el atacaksa yardımlaşma usulu olcak
eltin madem yaşlı kp die dusunuo kendi neden alacakmıs ondan para

eltinde saf mı ne?? o kadar büyük meblağlı kartı evladımın eline vermem ben! hani hasta olmasa bırakın ne halleri varsa görsünler diyeceğim de şimdi olmaz. yazık evde iki hasta. bir dert bitip diğeri başlamış. el birliğiyle yardımcı olun. ama o görümceyi de asla affetmeyin hatta taciz edin. emanete hıyanet ettiler diye!

Şimdi tam anlamadım kartın sahibi elti görümcesinde mi bırakmış,görümce bunu nasıl kullanmış kart şifresini biliyormuymuş ve yine görümce bu kartı nasıl yapılandırmış kart sahibi dışında eşide olsa yapılandıramaz ki.Ayırca elbette zor olan birine yardım edilir ama bölüşülür bu tür işler.

kart eltinin kartı. ama görümceye vermiş. kart görümcenin olsa haklısınız. ona giren çıkan yok. borcu yapıp kenara çekilmiş. o da kartı birgüzel doldurmuş. eltide konu sahibini aramış napıcaz diye. üstelik arayan elti kendi çocuğuna organ vermiş yakın zamanda. evde iki ciddi hasta var. bir de borç derdine düşmüş kadın. neyse konu kp yansımız o da yardım ediyormuş. buraya kadar tamam.
sonra başka elti konu sahibini arıyor o parayı kp bize verecekti neden bunlara veriyor siz yardım edin tek başınıza diyor. vicdansız.
aile ilişkileri baya karışık konuda.

Kayınpederle niye kendileri görüşmüyorlar, siz çok saçma şekilde arada kalmışsınız. parayı alacak olan elti verecek olan kayın peder, arada atışan diğer iki elti.

hah şimdi oldu, çok karışık yazmış konu sahibi anlamadım, sağol sonundaoldu :)

yani konu sahibi, miktar çok ama çok ciddi hele hele şu zamanda.. ama sanırım o hasta çocuk ve eltinin hatrına bir kısmını öderdim, ama sağlam bir döşerdim o görümceye de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…