akrabaların adam darlaması

El kadar bebeğe bu tarz organizasyonlar (kırk mevlüdü, diş buğdayı, çiş pastası, hatta baby shower) yapılması ne kadar akla yatkın ki?
Bir kere çocuğun sağlığına yazık. Dışarıdan bir sürü mikrop gelme ihtimali var. Amacınız dininizin gerekliliğini yerine getirmek ise, diğer arkadaşların da önerdiği gibi, bir camide Mevlüt okutulabilir.

Yapmak istiyorsanız hemen yapın yok zamani değil diyorsanız bebeğiniz biraz daha toparlasın o zaman yapın.

hanımlar ayy o kadar bunaldım ki kızıma Mevlüt yaptırcam günü henüz belli değil . 40 ı yeni çıktı telefonlarım susmuyor keza kv ve annemin de öylemevüt ne zaman ne zaman diye? evimin eksikleri var onlar tamamlasın öyle yapmak istiyorum ben. o şekilde ağırlamak istiyorum ama anlamıyorlar. sizce hemen yapayım mı sussunlar diye yoksa evimin eksiklerini tamamlayıp öyle mi yapayım . çok bunalttılar.
Hastalık kaparsa ne evin eksiği kalır ne başka bir şey. Kaç konu okuduk, duyduk. O bebeği herkes eller o gün. Koruyamazsınız bile

Bu kadar hastalk kol gezinirken ben bebeğime yapmazdım. Anneleriniz babalarınız yeterli bence. Siz yapmak istiyorsanız da evin eksiği be zaman kapanır ufak şeylerse dert etmeyin. Yoksa kimin evinin eksiği bitmiş ki?

Böyle şeylerde evimin eksiğin takılacak insanı çağırmam 1.
Sürekli hadi diyen insanları da çağırmam 2.
Eğer ki bu organizasyonu yapmak isityorsan çocuğunun sağlığını göz ardı etmeden yapmak en doğrusu. Özellikle de okullar açılmış, mevsim geçişi sürecinde herkes çok kolay hasta oluyor iken.

Evin zilinin ve kameranın mevlütle ne ilgisi var?
Niyetiniz bebeğinize kuran okutmak ise evi temizletin hazırlığınızı yapın okutun kuranınızı
Yok niyetim evi göstermek diyorsanız onun adı mevlüt olmuyor.
Kendinizin yaşadığı ortamı başkalarına göstermeye neden çekiniyorsunuz gerçekten anlamsız.
Gelen kişiler ah vah zili bile yokmu diyecek?
Öyle bir çevreniz var ise okutmayın zaten mevlüt. Sevap yapayım derken günaha girmeyin.
Yada küçük bir grup anneanne; babanne hala teyze vs kim varsa toplanın okutun soranlara biz okutuk der geçersiniz. Havalar çok soğumadan, tam hastalık mevsimi başlamadan ben olsam yapardım.

Hem Masraf , anneye stres , bebeğe mikrop kaynağı . Siz bilirsiniz ama ben yapmazdım .
Zaten dini mecburiyet değil biliyorsunuz halk geleneği sadece . yine de sizin için önemliyse camide falan okutabilirsiniz.
Birilerine hayır parası falan verirseniz de olur yani .
Tabi bu benim görüşüm , sizin kararınız önemli.
Bebeğinizi sağlıkla büyütün hayırlı olsun bu arada 🥰

Son düzenleme:
Back
X