E
EU3
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU3
-
benim akrabalarla ilişkilerim amcam ve bir teyzemin dışında oldukça mesafelidir.çoğu istanbul dışında belkide ondan.bide evlendikten sonra hepsine hakettikleri ilgiyi gösteremiyorsun.sadece bayramlarda görüşüyoruz gibi birşey.ama çok yakın olup birbirleriyle sıkıfıkı olan büyük aileler çok hoşuma gider.bizdeki durum pek öyle değil.işim düşer diye akrabalarımda dahil kimseye alttan almam.saygısızlık olarak algılanmasın
ben de hep sıcak samımı aıle akrba ılıskılerıne özenmısımdır..aslında kocaman bır sulale ıcınde buyudum kucukken dolar tasardı evımız butun akraba kardes hala amca bayramlarda normal gunlerde yemelı ıcmelı toplanılır gelınır gıdılırdı..guzeldı o gunler her ne kadar halalarm anneme ezıyet etseler de görusulurdu sık sık..
sımdı buyuduk annemler babanmlerle oturmuyor artık..sulalede kaynana ıle oturan tek bır gelınımz kaldı..dedemın kardeslernden bazıları vefat ettı bazıları kus..herkes bırbrne kusunce evlatlara torunlara da amborga geldı sankı..sonra yavas yavas koptu ılıskıler..sonra ucuncu kusak yanı benm dahıl oldgum grup kendı havasnda kaldı evlenen evlendı baska aılelere karıstık..
ama en kötusu babamn butun ıyılıklerne ragmen halalarmn yaptıkları oldu..baskalarnı kınar uzulurduk kardes kuslugne smdı aynısı bızde de var..halam benm dugunumu mahvetmye calstı fesatlıgından yapmadgı kalmadı babam da dayanamadı artık dengeszlıklerne sonrasında bı dunya olay derken koptu baglar ıyıce görusmuyorz sımdı ama vıcdanen rahatsz degılz yaptıkları ayıplar bını gecmıstı böyle daha ıyı..dıger halam da onun agzna bakar ne ona ne buna ama arkandan atar tutar..gene bayrmdan seyrana görusyorz ama eskı ılıskıler yok tabı..teyzelerm zaten uzakta ara ara nasp olursa görusyorz sımdı ufack kaldı aılemz sankı cok az..esımın aılesnn hep sıkı sıcak ılısklerde olmasnı hayal ederdm ama onlarda da herkese kus anası babası..sorarsan o en dogru gerısı tumden yanlıs dedesne varınca konusmaz görusmezler öyle sap gıbı yapayalnz onlar hos akrabaları da kendılerı gıbı cınsı o ayrı mevzu ondan gene görusulmemesı benm yararıma onları cekemzken bır de sulalesı cıkmasn basıma..
kendı kardesm ve aıleme gelrısek..bız zaten hıc abla kardes gıbı olamadk..nıyeyse bu evlendgmden berı daha belırgnlestı..benm evden ayrılmam ablama yaradı..sımdı ıkı yabancı gıbı nasılsn ıyımısınden öte muhabbetmz dostlugmz yok malesf..soguk bır ılıskı ve bu cok acı..
zaman ınsanlıgmızı akrabalk baglarmızı da acımadan kopartıp alan bır zman malesef..
canım ben evlenince sülalemle diyolog azaldı.gerçibenimde hatam var.ben biraz düşkün değilim.eşime bu konuda fırsat verdim.ama o da akrabalarına çok düşkünde çok ağır darbeler gördü.ben ailesiyle çok iyi değilim.ama kopamıyoruz.zarar görmeme rağmen
lanet olsun şu içimdeki insan sevgisineklava:
bir adim atana, iki adimla cevap veririm.
saymayani sayacak da degilim:1closedeyes:
ya ne olursa olsun akrabalarla küs olunmamasından yanayım....
dünya ölümlü kalımlı dünya....
sizi üzenlerle samimi olmayacaksın...
ama arada diolog olacak...
inan bu dünyanın cenazesi var düğünü var.. bu yuzden yuzyuze bakılması gerekir..
kim ne yaparsa yapsın herkesin kendi vicdanı ve seviyesi ile ilgili...
kırılırsanızda içten kırılın..kapıları tam kapatmayın...
herkes kendi yaptığından utansın..
Bir arkadaşım hep akraba akreptir derdi... Yalanda sayılmaz hani bazen akrabalarının yaptığını düşmanı bile yapmıyor insana.Biz eskiden akrabalarımızla çok samimiydik ama gün geçtikçe uzaklaşıyoruz komşularımız bile akrabalarımızdan ötede...Herşey karşılıklı tabi komşumun kızı benden 7 yaş büyük kuzenimden daha çok ablalık yapıyo bana :1hug: onlar benim için akrabalarımdan önce geliyolar :asigim:Soruna gelince bağları onlar koparıyolarsa büyüklerime saygı duymaya çalışırım gönüllerini almaya çalışırım ee gene olmadı zorla kimseyle görüşcek değilim ya :dilcikar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?