- 24 Kasım 2014
- 1.089
- 2.936
- 333
- 38
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
AA çok mantıklı. Biz bunu hiç düşünmedik, doktor da talep etmedi gerçi. Böylece hem öğretmenle ters düşmeyiz hem de öğretmen durumun veli kaprisinden daha ciddi olduğunu görür. Teşekkür ediyorumyorumları okumadım başka yazan ver mı bilmem.
ben böyle bi prblem yaşadım ve oğlumu terapiste götürdüm
terapis öğretmenin numarasını istedi, bende bunu öğretmene bildirdim izniniz ile
oğlum için telefon numaranız istiyor dedim, tamam dedi
1 saat konuşmuşlar doktor uzun uzun anlatmış. sorun çözüldü.
öğretmen müdür üstünden işin içine değil kendiniz öğretmen ile doktor arasında köprü olmaya çalışın.
nuna benzer bi olay yakın arkdaşım yaşadı o da dr ile öğretmen köprüsü kurarak çözdü.
Bizi de endişelendiren kısım tam burası. Bakalım nasıl çıkacağız.Dilekçe ile çözmeye çalışırsanız öğretmen size ve kızınıza daha çok bilenebilir. Sizin yerinizde olsam müdürle konuşurum, güzellikle doktor raporunu gösteririm ve öğretmeni över onun desteğine ihtiyacım olduğunu söylerim.
Ortada içine kapanmış mutsuz bi çocuk var, uzman görüşü var buna karşılık bi eğitimci sizin çocukta sorun olabilir yok sizinki oynamıyor nasıl diyebilir, ben eğitimci değilim ama çok arkadaşım var benim bildiğim tutum hep öğrenciyi kazanmak üzerine olur, kaynaştırmak özgüven kazandırmak vs.Aynı şeyleri düşünüyorum, ilgilenen öncesinde de ilgilenirdi. O muhtemelen geçen seneki olayı en başında anlattığım için takıntılı veli kaprisi olarak yorumluyor. Hırs yapmamaya çalışıyorum ama sorun bizde değil sizde bakın demek de istiyorum sanırım.
Aynı sınıfta ısrarcı olmak değil de her ihtimali değerlendirdik, hepsinin artısı eksisi var. Şu an konuyu çözüp burada devam etmek daha az riskli görünüyor.Bu çocuk daha 1.sınıfta ve henüz ilk yarı dönemdeyiz hani çok uzun bir süre geçmedi direkt başka okul veya sınıf değiştirin ya da elinizde doktor belgesi ile öğretmenle yeniden konuşmaya gidin deneyin baktınız ılımlı yaklaşmıyor değişim yapın neden ısrarla aynı sınıf aynı okul
Ortada içine kapanmış mutsuz bi çocuk var, uzman görüşü var buna karşılık bi eğitimci sizin çocukta sorun olabilir yok sizinki oynamıyor nasıl diyebilir, ben eğitimci değilim ama çok arkadaşım var benim bildiğim tutum hep öğrenciyi kazanmak üzerine olur, kaynaştırmak özgüven kazandırmak vs.
Yoksa ne anlamı var çocuğun onun sınıfında olmasının, tutup öğretmene benim kızımla ilgilen diyecem yönetime diyecem bilmem ne, valla siz sabırlısınız ben tersim sanırım bu konuda bu tutum beni sinirlendirirdi.
Yeni başlangıçlar iyidir der okul değişirdim
Öyle elle tutulur bir sebebi yok. Doktor kızımla ilgili bir sorun olmadığını söyledi , diğer çocuklar için de bu yaşta çocuklar bazen böyle davranış gösterebiliyorlar dedi. Canları öyle istemiş belli ki.Oğlum 2. Sınıfta bir çocuktan zorbalık gördü. Her gün şikayet ederdi. Bende öğretmeni ile konuşurdum. Sonra gidip yüz yüze konuştum. Çocuğun o yıl hiç bir şekilde bir araya getirmediler. Çocuk da terapi aldı. Ertesi sene farklı bir çocuk geldi. Oğlum artık o çocuğu çok seviyor. En iyi arkadaşlarından birisi.
Sizin durum farklı geldi. Neden dışlandığı belli mi? Terapist üzerinde durdu mu?
Sorunu sizin cocugunuzda görmesinden ötürü bunu ispat etme hirsinizi çok iyi anlıyorum ancak sınıf değişikliği halinde de cocugunuzdan alacak haberleri.Sınıf değişikliği yapmak istemiyoruz. Hakkını yemeyelim öğretmenimiz öğretim kısmında çok çok iyi, kızım da çok seviyor ama eğitim kısmında sorun yaşıyoruz, ona da hak veriyorum. Hangi birinin sorununu tek tek çözsün.
Benim canımı sıkan nokta, bak hocam böyle böyle bir durum var gelin çözelim dediğimde geçiştirilmiş olmak ve son noktada da sorun senin çocuğunda olabilir denmesi. Bir yandan naa benim çocuğumda sorun sınıfında demek istyorum, diğer yandan sakin ol çocuğun arada zarar görmesin diyorum.
Çocukların üstüne düşmeme konusunda sizinle aynı düşünüyorum aslında. Bazen de oluruna bırakmak lazım ama her gün okuldan üzgün dönen bir çocuk var ve bu ilerideki yaşantısını da etkileyebilir. Henüz yaşı küçük ve kendi başına altından kalkamayacak. Bir büyüğün desteğine ihtiyacı olduğunu da görüyorum. Geçen gün sohbet arasında anne keşke bir ablam olsaydı ve aynı okulda olsaydık dedi.Açık açık kızınıza zorbalık yapan, dışlayan bir sınıf arkadaşı var mı? Varsa ve öğretmen bir şey yapmıyorsa o öğrencinin velisine ulaşıp durumu açıklamak lazım.
Önceki konunuzu bilmiyorum ama anladığıma göre şu an böyle bir durum yok. Çocukların bu kadar üstüne düşmemek gerek bence, başka sınıftan arkadaşları varmış, gidip onlarla oynasın. Sürekli çocuğunuzun yanında olamazsınız, hayat boyu kaynaşamadığı ortamlarda bulunmak zorunda kalacak. Sınıf arkadaşlarıyla iletişim kurması için teşvik edebilirsiniz belki.
Olmuyorsa da olmuyor. Kızınızın çok kötü etkilendiğini hissediyorsanız sınıfını veya okulunu değişmeyi düşünebilirsiniz. Yanına gittiği arkadaşlarının sınıfına geçebilir belki
Bu durumda çözüm olarak ne istiyorsunuz. Diyelim ki müdüre dediniz ,müdür öğretmene ne diyecek. Öğretmen tamam hocam deyip birşey yapmayabilir. Gerçi öğretmen ne yapacak. Derste zaten çocuklar ders dinliyor. Tenefüste olan oluyordur. E öğretmen tenefüste kim kiminle arkadaş onu mu takip edecek. Şiddet vs ayrı ama sözlü şeyleri takip etmek çok zor. Hakaret de yoksa daha zor.Sınıf değişikliği yapmak istemiyoruz. Hakkını yemeyelim öğretmenimiz öğretim kısmında çok çok iyi, kızım da çok seviyor ama eğitim kısmında sorun yaşıyoruz, ona da hak veriyorum. Hangi birinin sorununu tek tek çözsün.
Benim canımı sıkan nokta, bak hocam böyle böyle bir durum var gelin çözelim dediğimde geçiştirilmiş olmak ve son noktada da sorun senin çocuğunda olabilir denmesi. Bir yandan naa benim çocuğumda sorun sınıfında demek istyorum, diğer yandan sakin ol çocuğun arada zarar görmesin diyorum.
Ben de benzer bir durum yaşadım lise birde. Bölüm seçip de sınıflar değişince çok rahatlamış sosyallesmistim. Cidden değişiklikte ferahlık vardirSorunu sizin cocugunuzda görmesinden ötürü bunu ispat etme hirsinizi çok iyi anlıyorum ancak sınıf değişikliği halinde de cocugunuzdan alacak haberleri.
O sınıfın öğretmenine sorar araştırır bana kalırsa, çünkü o da öğrenci kaybını kendi eksikliği/kendine tavır olarakta görecek bıyandan
Hepimiz zaman zaman zorbalanmalar yaşadık bende lisede yaşamıştım ilk bir buçuk yıl idare etmeye çalıştım yan sınıftaki herkesle arkadaştım ama sınıfım nedenini anlamadığım şekilde beni zorbaliyordu, belki o dönem herseyı marka olan tek arkadasları olmamdandir gerekcelerini hıc bı zaman anlamadım
O bir buçuk yıl hem derslerim düştü hem öyle hastalanır oldum ki, stresin bağışıklığı vurduğunu orada anladim çok cok çok mutsuzdum
Ardından lise ıkıdeyken subat döneminde yeni okula basladim(yan sınıflar eşit agirlikciydi ben sayısalcı ondan sınıf değil okul değişikliği yaptık)
Dünya varmış nefes almıstım hersey ama hersey çok yolundaydiderslerim de toparladı sağlığımda huzurumda
( cocuk zaten mucadele edecek hayatta herseye, kucucuk bı cocugu bence öğretmene ispat için ya da mücadeleyi öğrensin yaşamın bu tarafınida gorsun diye travma ıcınde bırakmaya gerek yok canlı ornegiyim)
Hocam doktorun söylediği o kısım konuşmanın bir parçası. Biz kendisiyle okul ya da sınıf değiştirdiğinde yaşayacağı sıkıntıları da değerlendirdik. O seçenek de güllük gülistanlık değil maalesef. Hatta bir sorun olduğunda bu çocuk diğer okuldan da problemli geldi zaten, burada da problemli deneme ihtimali daha yüksek. Her şekilde fayda ve zarar var yani. Biz en az hasar alacağımız kısma odaklanmaya çalışıyoruz.Eski bir egitimciyim. Doktorun tavsiyesini çok hayalci buldum açıkçası. Gercekci olun ve sınıf değiştirin lütfen. Mücadeleyi her türlü öğretecek zaten hayat. Bu yaşta çocuğa eziyet etmeye gerek yok. İşbirliği de zaten iki taraflı bisey. Gönülsüz öğretmenle yapılabilecek bisey değil.
Şöyleki çocuğunuzun uyumlu ve arkadaş canlısı olduğunu soylemissinz neden diğer okulda sorun yaşasın ki ? Çocuklar çabuk adapte olur eğer yıpranıyorsa orda değiştirin, bir de aklıma geldi kızının genelde diğer sınıfta vakit geciriyorsa kendi sınıfı ile arasının gittikçe açılması normal, benim kızım da 1. Sınıf diğer sınıfta kuzeni var onun yanına giderdi sonra kendi sinifimdan hiç arkadaşım yok falan dedi, ben de teneffüste vs kendi sınıfında durmazsan arkadaş edinemezsin dedim sonra çıkmamaya başlayınca arkadaşları olduOkul değiştirme konusu da gündemimizde, bu şartlarda MEB de olumlu bakar ama sene ortasında gittiği yerde de sorun yaşayacak. Diğer sınıfta çocuklar kaynaşmış olacak bu defa da orada dışlanma, öğretmene alışmama ihtimali var. Hal böyle olunca da çocuk her yerde uyumsuz dlzaten denilip etiketlenecek. En acısız yöntemi bulmaya çalışıyoruz.
yorumları okumadım başka yazan ver mı bilmem.
ben böyle bi prblem yaşadım ve oğlumu terapiste götürdüm
terapis öğretmenin numarasını istedi, bende bunu öğretmene bildirdim izniniz ile
oğlum için telefon numaranız istiyor dedim, tamam dedi
1 saat konuşmuşlar doktor uzun uzun anlatmış. sorun çözüldü.
öğretmen müdür üstünden işin içine değil kendiniz öğretmen ile doktor arasında köprü olmaya çalışın.
nuna benzer bi olay yakın arkdaşım yaşadı o da dr ile öğretmen köprüsü kurarak çözdü.
Aynen ben de bunu yazacaktım terapist görüşmedi mi öğretmenle,en başta numarası i alıp görüşmesi gerekirdi, ben de kızımı anaokulunda falan götürdüm numara aldı başta ilerleyen süreçte ve sonra hep görüştü, ben terapistin tutumunu da garip buldum,mücadele öğrenecek diye çocuk neden yıpransin bazen olmayınca olmuyor küçücük çocukların tutumunu değiştiremezsiniz sorun kizinizda değilse sınıf veya okul değiştirmek daha mantikliAA çok mantıklı. Biz bunu hiç düşünmedik, doktor da talep etmedi gerçi. Böylece hem öğretmenle ters düşmeyiz hem de öğretmen durumun veli kaprisinden daha ciddi olduğunu görür. Teşekkür ediyorum
Neydi tebdili mekanda ferahlık vardır diye Bi söz vardı sanki Osmanlı'ya dayananBen de benzer bir durum yaşadım lise birde. Bölüm seçip de sınıflar değişince çok rahatlamış sosyallesmistim. Cidden değişiklikte ferahlık vardir
Şuan öfkeli olduğum için ispat etme çabasındayım evet ama sağlıklı düşünmeye başladığımda üstünde durmayabilirim.Sorunu sizin cocugunuzda görmesinden ötürü bunu ispat etme hirsinizi çok iyi anlıyorum ancak sınıf değişikliği halinde de cocugunuzdan alacak haberleri.
O sınıfın öğretmenine sorar araştırır bana kalırsa, çünkü o da öğrenci kaybını kendi eksikliği/kendine tavır olarakta görecek bıyandan
Hepimiz zaman zaman zorbalanmalar yaşadık bende lisede yaşamıştım ilk bir buçuk yıl idare etmeye çalıştım yan sınıftaki herkesle arkadaştım ama sınıfım nedenini anlamadığım şekilde beni zorbaliyordu, belki o dönem herseyı marka olan tek arkadasları olmamdandir gerekcelerini hıc bı zaman anlamadım
O bir buçuk yıl hem derslerim düştü hem öyle hastalanır oldum ki, stresin bağışıklığı vurduğunu orada anladim çok cok çok mutsuzdum
Ardından lise ıkıdeyken subat döneminde yeni okula basladim(yan sınıflar eşit agirlikciydi ben sayısalcı ondan sınıf değil okul değişikliği yaptık)
Dünya varmış nefes almıstım hersey ama hersey çok yolundaydiderslerim de toparladı sağlığımda huzurumda
( cocuk zaten mucadele edecek hayatta herseye, kucucuk bı cocugu bence öğretmene ispat için ya da mücadeleyi öğrensin yaşamın bu tarafınida gorsun diye travma ıcınde bırakmaya gerek yok canlı ornegiyim)
Müdüre gidip biz çözemedik hoca, hele bir el de sen at demeyecegiz tabi ki. Asıl sorun da burada başlıyor. Müdüre resmi kanallarla ulaşılacak. Okul değiştirmek için de aynı resmi yol ile müdüre ulaşmamız gerekecek zaten. Adres değişimi olmadığı için zorunluluk yok o yüzden gerekçe istenecek, gerekçe de aynı kapıya çıkıyor vs.vs. Her türlü müdür ile karşılaşacağız yani.Bu durumda çözüm olarak ne istiyorsunuz. Diyelim ki müdüre dediniz ,müdür öğretmene ne diyecek. Öğretmen tamam hocam deyip birşey yapmayabilir. Gerçi öğretmen ne yapacak. Derste zaten çocuklar ders dinliyor. Tenefüste olan oluyordur. E öğretmen tenefüste kim kiminle arkadaş onu mu takip edecek. Şiddet vs ayrı ama sözlü şeyleri takip etmek çok zor. Hakaret de yoksa daha zor.
Sinifta zorba bir kız vardı diye hatırlıyorum. Sizin yapabileceğiniz tek şey o zorba kızdan uzaklaştırmak. Bunun da çözümü başka sınıf ya da baska okul.
Yani mantık zeminindeki çözümler sizin beklentiniz tam oturmus değil bence somut olarak.
Aynısını ben de yaşadım ve ailem farkında bile olmadı. Belki de zamanında anlaşılmadığım için şimdi çocuğumu anlamaya çalışıyorum Ev değiştirdiğimiz için okulum da değişmişti, öyle rahatlamıştım.Ben de benzer bir durum yaşadım lise birde. Bölüm seçip de sınıflar değişince çok rahatlamış sosyallesmistim. Cidden değişiklikte ferahlık vardir
Şuan öfkeli olduğum için ne doğru ne yanlış algılayamıyorum. Bir saçmalığın içine sıkışmış gibiyim. Bütün yorumlar hem doğru hem haklı. Orlrtalamasını alıp devam etmem gerekiyor sankiBen direk okulu degistirdim ne kendimi ne cocugumu yordum simdi yüksek okula basladi ama ilk okulu degistirdime hic pisman olmadim
Mobing baska birsey arkadaslariyla olan ufak tefek Problemler baska bir sey
Mücadeleyi istiyorsaniz ugrasin
Ama yok niye bos yere cocugumu da kendimide yipratayim diyorsaniz okul degistirin
BIZ yeni okulda sinif ögretmeniyle ve müdürle bir toplanti yaptik durumu anlattik onlar ekstra
Dikkat ettiler cok sükür sorunsuz bitirdik
Bir defa bile okuldan benim cocuklarim icin sikayet duymadim ama millet cocuk degil canavar yetistiriyor
Sizi anliyorum ama inanin cok sancili bir sürecin icine gireceksinizŞuan öfkeli olduğum için ne doğru ne yanlış algılayamıyorum. Bir saçmalığın içine sıkışmış gibiyim. Bütün yorumlar hem doğru hem haklı. Orlrtalamasını alıp devam etmem gerekiyor sanki