• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akran Zorbalığı

😂😂😂😂evet elim de ki tek varligim cocuklarim evet evet oturup sana burda nasil biri oldugumu anlatacam evet evet kendimi ifsa edecem öyle Gaza geldim öff öff ates alacak buralar

Senin de insani fizibilite ni anladik cocuktur yavv diyip de katil pis zorba egitilmemis cocugu savunandan ne beklicen mümkünse üreme senin de nasil bir anne olacagin az cok belli oldu deli selvi git zeka seviyene uygun cocuk yetistir neyseki hic bir zaman cocuklarimla karsilasmayacak olmasi bana tek teselli
Tamam ablacım allah bağışlasın çocuklarını

Merhaba hanımlar

Kızım iki sene ana okuluna gitti. İlk sene çok güzel anlaştığı bir arkadaşı vardı. İkinci sene de aynı sınıfa devam ettiler. Başka bir kızı da aralarına aldılar ve o andan sonra kızım ve iyi anlaştığı kız sıkıntı yaşadılar. Yeni gelen diğer çocuğa onunla oynama, o seni sevmiyor, çıkarı için yanında, seni köle olarak kullanıyor tarzında şeyler söylemiş. Bunlar daha altı yaşındalar ve bu yaşta bir çocuk bunları muhtemelen aileden görüyor.

Neyse ben kızımı başka bir arkadaşla oynaması için teşvik ettim ve bir süre sonra yeni arkadaşına da aynı şeyleri söyledi. Bu defa, belki de sadece kızımla oynamak istiyor ve diğerlerini o yüzden uzaklaştırıyor dedim ve o yolu denedik. O da değil. Kızım dışlansın istiyor. Bir sene öyle böyle geçti kurtulduk dedik. Şimdi 1. sınıftalar ve aynı sınıfa düştüler. Sınıfı değiştiremedim. Öğretmenle konuştuk değişen bir şey olmadığı gibi dört farklı çocuğa yine aynı şeyleri söyledi. Önmüzde dört sene var ve kızım yıpranıyor. Nasıl baş edeceğimi bilmiyorum.

Bir ekleme daha yapayım.
Öğretmen bazen sınıfın fotoğrafını gruba atıyor. Kız her fotoğrafta kızımın dibinde, ayrı durduğu bir tane bile yok.

Dün başka bir konu için okula gittim. Tenefüstelerdi, sınıfa çıkıp kızımı kapının önüne çıkardım, o da peşinden çıktı. X nereye gidiyorsun diye kızıma soruyor. Ben de dayanamadım. Sana ne sende mi gelecen dedim.

Evet anneler az el atın, yoksa çocuk mocuk demeden kulaklarını eline vereceğim az kaldı.
Bence sorunlu olan sizsiniz

Kızıma kendisine zarar verdiğini ve oynamaması gerektiğini hem ben söyledim hem de bir uzmandan yardım alıyoruz. Oyun eşliğinde psikolojik zorbalığa karşı ne yapması gerektiği anlatıldı. Burada sizleri sıkmamak için her detayı yazamadım. Dördüncü sınıfta yeğenim var, tenefüslerde gözlemliyor ve onunla oynamadığını onaylıyor. Ayrıca kolunda saat var ve tenefüslerde ortam dinlemesi de yapıyorum. Okulla defalarca görüştüm ama darbe fiziksel değil de ruhsal olunca pek bir şey yapmadılar.
Oha ortam dinlemesi mi

Hanımlar üşenmeyin velisi olduğu okulu bulun bu hanımın müdürüne söyleyin 😂 şaka mı ya

Valla abartan ben miyim sizce? Bu zamanın insanları gerçekten çok merhametsiz olmuş. Hayat sadece sizin pembe kakalı çocuklarınızın etrafında dönmüyor. Hiçbir veli de kalkıp küçücük bir çocuğu öyle tersleyemez. Ne darp var ne küfür ne bi şey? Neymiş onunla oynamayın diyomuş ama dibinden ayrılmıyormuş.
6 yaşındaki çocuk yav ababssj
İnsan hayret ediyor valla çok haklısınız yorumlarda karşıdakinin çocuk olduğunu unutmuş bir yetişkin var
Şok içindeyim git öğretmene söyle o çocuğun velisiyle görüş sen kimsin de çocuğa sana ne diyorsun

Herkes müko çocuklara sahip yine maşallah

Hanımlar kendinize gelin ya öğretmenleriyle görüşün böyle durumlarda ne yapacaksınız her okulda sınıf arkadaşlarını tenhada bulup dövecek misiniz

Hanımlar kendinize gelin ya öğretmenleriyle görüşün böyle durumlarda ne yapacaksınız her okulda sınıf arkadaşlarını tenhada bulup dövecek misiniz
Ben yorumdaki insanlardan çok korktum. Umarım benim çocuğuma denk gelen çocukların velileri değillerdir. Çünkü 6 yaşındaki çocuğa b.k diyip sıçılan şey denilip ellerinden gelse sokak ortasında asacaklar. Korkunç ötesi! O çocuğun ailesinden hiçbir farkları yok. Yani burada yazılan mesajlar suç bile sayılabilecek mesajlar bence. Dar ağacında asmadıkları kaldı.
Allahtan çevremde böyle insanlar da yok.

İki senedir devam eden bir süreçten ve sistematik olarak yedi kere tekrarlanmış bir olaydan bahsediyorum. Okul ile görüşmediğim fikrine nereden kapıldınız. Kaldı ki zaten kendimde olduğum için ve kimseyi tenhada kıstırmamak adına hukuki yollar arıyorum ama sonuç alamadım. Artık son noktada birilerini tenhada kıstıracağım ama bu çocuk değil rehberlik servisi olacak. Allah muhafaza🤣🤣🤣

Ben yorumdaki insanlardan çok korktum. Umarım benim çocuğuma denk gelen çocukların velileri değillerdir. Çünkü 6 yaşındaki çocuğa b.k diyip sıçılan şey denilip ellerinden gelse sokak ortasında asacaklar. Korkunç ötesi! O çocuğun ailesinden hiçbir farkları yok. Yani burada yazılan mesajlar suç bile sayılabilecek mesajlar bence. Dar ağacında asmadıkları kaldı.
Allahtan çevremde böyle insanlar da yok.
İnşallah bundan sonra çevrenizde çocuğuna sahip çıkmayan insanlar da olmaz. Benim de yoktu ama bir şekilde gelip buluyorlar. Ben yorumlarımda çocuğa söylediğim şeyle gurur duymadığımı ve anlık bir refleksle tepki verdiğimi yazdım zaten. Evet öfkeliyim ama 7 yaşında ve iki senedir yaşı kadar eylemde bulunan çocuğa değil, aksiyon almayan okula ve çocuğunu umursamayan aileye. Düzeltilebilecek yaştayken düzeltmeyip ileride daha büyük problemlere zemin hazırladıkları için.

Çocuk bu. Çocuğun korteks sizin gibi mi sanıyorsunuz siz? Küçücük çocuğu dövenler de demek ki sizin gibi yetişkinler. O ne anlar ne bilir? Rehber öğretmenle konuşacaksınız, ailesiyle konuşacaksınız her neyse. Çocuk sizin muhatabınız mı? 6 yaşında küçücük çocuk. Sanki 16 yaşında.
Bu sene öğrencilerimden biri kasıtlı olarak bisiklet süren arkadaşının tekerine büyük taş fırlatıyor, okul dışında arkadaşına misafirliğe gittiklerinde birlikte top oynarlarken arkadaşının oynadığı yere vazelin sürüyor (bizzat kendi annesinden ve karşı tarafın annesinden dinlediğimi söylüyorum). Ödevini yapmadan geldiği için etkinlik dersinde ödevini yaptırdığımda ertesi gün çantasına bıçak alarak okula geliyor ve gelirken arkadaşlarına gösterip onları korkuttuğu için haberim oluyor. Öğlen aralarına giderken arkamdan (o.... ç...., g..tv..r..n) küfürler ederek gidiyor. Bu bahsettiğim çocuk 7 yaşında. Annesi ve evde yaşayan bütün ebeveynleri ile konuştuğumda gülerek çocuk o yaaa hoca büyüyünce geçer diyorlar. Geçmese de umurlarında değil zaten o ayrı bir konu. Ben okulda tek öğretmenim. Rehberlik servisi yok. Kendim baş etmeye çalışıyorum bütün durumlarla. Köy okullarını belki bilirsiniz, hafta sonu ve yaz tatilinde olan olayları da bizim çözmemiz bekleniyor. Evet haklısınız o daha bir çocuk. Ama diğerleri de çocuk. Ben bir eğitimci olarak her ne kadar bu düşüncemden utansam da artık her çocuğu masum görmüyorum, göremiyorum. Kasıtlı kötülük yapıyor bazıları. Okulda bizlerin de yetkileri kısıtlı. O kadar dikkatli davranmak zorundayız ki kendimizi korumak için. Bu tip sistemli olumsuz davranış gösteren öğrencim olursa eğer, ben de mağdur öğrencilerimin ailelerine "elimden geleni yaptım, okul dışında aile ve çocukla çözün." tavsiyesini veriyorum. Buna mecburum çünkü. Hepimiz, öğretmenler ve mağdur aileler çocukları bir şekilde korumaya mecburuz.

İnsan hayret ediyor valla çok haklısınız yorumlarda karşıdakinin çocuk olduğunu unutmuş bir yetişkin var
Şok içindeyim git öğretmene söyle o çocuğun velisiyle görüş sen kimsin de çocuğa sana ne diyorsun

Herkes müko çocuklara sahip yine maşallah
Hiç hayret etmeyin ve yorum yapmadan önce zahmet edip diğer kullanıcılara verdiğim cevapları bir okuyup öyle yorum yapın. O zaman okulla defalarca görüştüğümü, aile ile neden temasa geçmediğimi, çocuğa söylediğim şeyle gurur duymadığımı görür fikirlerinizi daha sağlıklı beyan edersiniz.

Bu sene öğrencilerimden biri kasıtlı olarak bisiklet süren arkadaşının tekerine büyük taş fırlatıyor, okul dışında arkadaşına misafirliğe gittiklerinde birlikte top oynarlarken arkadaşının oynadığı yere vazelin sürüyor (bizzat kendi annesinden ve karşı tarafın annesinden dinlediğimi söylüyorum). Ödevini yapmadan geldiği için etkinlik dersinde ödevini yaptırdığımda ertesi gün çantasına bıçak alarak okula geliyor ve gelirken arkadaşlarına gösterip onları korkuttuğu için haberim oluyor. Öğlen aralarına giderken arkamdan (o.... ç...., g..tv..r..n) küfürler ederek gidiyor. Bu bahsettiğim çocuk 7 yaşında. Annesi ve evde yaşayan bütün ebeveynleri ile konuştuğumda gülerek çocuk o yaaa hoca büyüyünce geçer diyorlar. Geçmese de umurlarında değil zaten o ayrı bir konu. Ben okulda tek öğretmenim. Rehberlik servisi yok. Kendim baş etmeye çalışıyorum bütün durumlarla. Köy okullarını belki bilirsiniz, hafta sonu ve yaz tatilinde olan olayları da bizim çözmemiz bekleniyor. Evet haklısınız o daha bir çocuk. Ama diğerleri de çocuk. Ben bir eğitimci olarak her ne kadar bu düşüncemden utansam da artık her çocuğu masum görmüyorum, göremiyorum. Kasıtlı kötülük yapıyor bazıları. Okulda bizlerin de yetkileri kısıtlı. O kadar dikkatli davranmak zorundayız ki kendimizi korumak için. Bu tip sistemli olumsuz davranış gösteren öğrencim olursa eğer, ben de mağdur öğrencilerimin ailelerine "elimden geleni yaptım, okul dışında aile ve çocukla çözün." tavsiyesini veriyorum. Buna mecburum çünkü. Hepimiz, öğretmenler ve mağdur aileler çocukları bir şekilde korumaya mecburuz.
Ah hocam biz de okul dışında sorun büyümesin diye okuldan medet umuyoruz.

Ah hocam biz de okul dışında sorun büyümesin diye okuldan medet umuyoruz.
İnanın o kadar zorda kalıyoruz ki bu şekilde. Bağırmak yasak, ceza yasak, sınıf değişikliği zaten yok, öğrencide öğretmene ve arkadaşlarına saygı zaten hak getire. Sistemli olarak bir şeyleri bitirdiler ve sonuçlarını herkes çekiyor, sıra herkese geliyor tek tek.

Oha ortam dinlemesi mi

Hanımlar üşenmeyin velisi olduğu okulu bulun bu hanımın müdürüne söyleyin 😂 şaka mı ya
Geç kaldın canım, öğretmenin bilgisi var. Ders esnasında açmamak kaydıyla ve olumsuz durumda müdahil olmak yerine kendisini bilgilendirmek şartıyla izni alındı.

Herkesi kişisel verilerin korunması ve özel hayatın gizliliği kapsamında TCK 132 ve 133 maddelerini göz ardı edecek kadar s.alak sanman da ayrı bir... neyse.

İnanın o kadar zorda kalıyoruz ki bu şekilde. Bağırmak yasak, ceza yasak, sınıf değişikliği zaten yok, öğrencide öğretmene ve arkadaşlarına saygı zaten hak getire. Sistemli olarak bir şeyleri bitirdiler ve sonuçlarını herkes çekiyor, sıra herkese geliyor tek tek.
Maalesef hocam. Bir yandan okula öfkelenirken bir yandan da sisteme kurban edildiklerini biliyorum ama takdir edersiniz ki bizim de bir çözüm bulmamız gerekiyor. Böyle böyle bütün çocukları kaybedeceğiz sanırım. Ya da artık aile ile kimin gücü kime yeterse. Çok yazık gerçekten.

Maalesef hocam. Bir yandan okula öfkelenirken bir yandan da sisteme kurban edildiklerini biliyorum ama takdir edersiniz ki bizim de bir çözüm bulmamız gerekiyor. Böyle böyle bütün çocukları kaybedeceğiz sanırım. Ya da artık aile ile kimin gücü kime yeterse. Çok yazık gerçekten.
Tüm kalbimle diliyorum umarım en kısa zamanda sorunu çözersiniz. 🙏🏻 Sizi çok iyi anlıyorum ve sabır diliyorum

Pedagog raporuyla akran zorbalığına uğradığını belgeleyin ve sınıf değiştirin. Daha önce geçtiğim bir yol biz böyle yapıp kurtulmuştuk... ki biz sınıf artı devre değiştik. Kızım sabahçıyken öğlenci oldu tamamen kurtulmuştuk çok şükür... sonrasında yeni sınıfında ( ki çok çok iyi bir öğretmeni vardı) kızım resmen çiçek açtı...

Nerden biliyorsunuz çocuğun kızınızı dışladığını net bilgi var mı öğretmenle konuşun

Başkasının çocuğuna kötü konuşan kötü bir yetişkinsiniz bana göre
Tabi ki net bilgi var. Hatta bir tanesine öğretmen sınıfta kendisi denk gelmiş ve beni doğruladı. Diğerlerinde çocuğun kızım hakkında konuştuğu diğer çocukları rehberlik servisine bildirdik ve tek tek sohbet edip çocukların da doğruladığını söylediler. Zorbalık yapana bir şey yapmıyorlar ama zorbalığa uğruyorum diyeni haksız çıkarmak için hemen araştırıyorlar

Pedagog raporuyla akran zorbalığına uğradığını belgeleyin ve sınıf değiştirin. Daha önce geçtiğim bir yol biz böyle yapıp kurtulmuştuk... ki biz sınıf artı devre değiştik. Kızım sabahçıyken öğlenci oldu tamamen kurtulmuştuk çok şükür... sonrasında yeni sınıfında ( ki çok çok iyi bir öğretmeni vardı) kızım resmen çiçek açtı...
Çok teşekkür ediyorum. Görüştüğümüz bir çocuk psikiyatrisiti var gerektiğinde RAM'a rapor alabileceğimizi o da söylemişti. İnşallah oraya kadar kalmaz olay

Back
X