- 24 Kasım 2011
- 1.206
- 1.558
- 133
Bu söylediğine tamamen katılıyorum.
Liseye yeni başladığım da ilk gün kimse kimseyi tanımıyor.
Bir kız geldi görseniz dünya güzeli.
O kadar çekingen ki bir şeylerden korktuğu çok belli.
Sınıfta kalmış tekrar lise 1 okuyacak.
Sınıfın yarısı gerçi öyleydi.
Kimin yanına gitse oturamazsın diyorlar.
En son geldi yanıma ben otur dedim.
Zil çaldı başka şubelerden gelip rahatsız ediyorlar, dalga geçiyorlar, Koridorda laf söyleyip ahahsgxbsd gülüyorlar.
Neden biliyor musunuz çok güzel olduğu için.
Erkeklerin hepsi ona aşık, diğer kızlar çekemiyorlar.
O kadar garipti ki.
Tabi biz zamanla arkadaş olduk yakınlaştık.
Başka bir teneffüs de o kantine indi
Bir kız geldi yamaklarıyla birlikte sıradan çantasını almak istedi.
Hayır dedim alamazsın napıcaksın, sana ne falan yapıyor.
Ben tabi bunu ittim orada girdik birbirimize.
Bizim sınıftakiler tabi benle birlikte.
Herkes birbirine girdi. Hocalar öğrencileri ayıramıyor düşünün rezaleti.
8 kişi 1 hafta uzaklaştırma aldık.
Sonra ne oldu?
Baktılar kız artık yalnız değil geri çekildiler.
Genellikle çekingen çocuklara yapılıyor bunlar.
evet çekingen çocuklara yapılıyor gerçekten ama benim merak ettiğim nasıl bir aile yaşantısı var bu çocukların.evlerde ne konuşuluyor , nasıl sohbetler ediliyor ki bu kadar acımasız yetişiyorlar
Şimdi geldi aklıma kızım ilkokul 4 e giderken yasası bu bullying olayını.
Sınıftan bir arkadaşı sürekli kavga etmeye çalışıyordu onunla.birgun ders arasinda bahçede yanına gelip kizimin başını eli ile tutarak ağaca vurmuş. sözde oyun!?)
Kizim bize söyleyince direkt gidip okulun müdürüne anlattık durumu.müdür kızın annesini ile görüşmüş.kızın babası ile annesi ayrı ve sonradan öğrendiğime göre annesi normal değil kızda bu yüzden psikojisi bozuk.
Sonra o anne bana kafayı takmıştı.Birgun okul çıkışı arabası ile benim arabami takibe başladi.
Tam arkama yapışarak hemde.Sinirr olmuştum. Ani bir fren yapayim çarpsın bana diye geçmişti içimden o derece deli etmişti.
Sonra yine şikayet ettim.Kadın gitmiş müdürle bile kavga etmiş. Başa çıkamıyorlardi kadınla.
Yani sonuç olarak ailede görüyor o çocuklar herşeyi.Sadece çocukları suçlamamak lazım.
evet çekingen çocuklara yapılıyor gerçekten ama benim merak ettiğim nasıl bir aile yaşantısı var bu çocukların.evlerde ne konuşuluyor , nasıl sohbetler ediliyor ki bu kadar acımasız yetişiyorlar
Aynen..Allah akıl fikir versin bu tür insanlara.Yuh yani, kadına bak ya, allahım neler var şu hayatta. çocuklarına yazık bu insanların.
manyak insanların manyak çocukları sonra millet neden katil tecavüzcü.böyle ana ile çekirdekten yetişme oluyorlar.Şimdi geldi aklıma kızım ilkokul 4 e giderken yasası bu bullying olayını.
Sınıftan bir arkadaşı sürekli kavga etmeye çalışıyordu onunla.birgun ders arasinda bahçede yanına gelip kizimin başını eli ile tutarak ağaca vurmuş. sözde oyun!?)
Kizim bize söyleyince direkt gidip okulun müdürüne anlattık durumu.müdür kızın annesini ile görüşmüş.kızın babası ile annesi ayrı ve sonradan öğrendiğime göre annesi normal değil kızda bu yüzden psikojisi bozuk.
Sonra o anne bana kafayı takmıştı.Birgun okul çıkışı arabası ile benim arabami takibe başladi.
Tam arkama yapışarak hemde.Sinirr olmuştum. Ani bir fren yapayim çarpsın bana diye geçmişti içimden o derece deli etmişti.
Sonra yine şikayet ettim.Kadın gitmiş müdürle bile kavga etmiş. Başa çıkamıyorlardi kadınla.
Yani sonuç olarak ailede görüyor o çocuklar herşeyi.Sadece çocukları suçlamamak lazım.
o nasıl insan ogluna cık o gruptan demiyorda benim oglum diyor her koyun kendi bscagından asılır diyor tıpkı bu topraktaki insanlar gibiMerhaba, arkadaşlar.
Oğlum bu sene ortaokula başladı, gittiği okulda ilkokulundan bir sınıf arkadaşı da var ve şu ayrı sınıftalar bunlar. Oğlum B şubesinde diğer çocuk da A şubesinde.
Oğlum zaman zaman gelip bana "anne arkadaşım çok mutsuz, kimseyle arkadaşlık kuramamış, gruplarına almıyorlarmış diye anlatıyordu. Ben de zamanla uyum sağlar oğlum endişelenme diyordum. Oğlum onu teneffüslerde kendi sınıfındaki arkadaşlarıyla tanıştırmış ve yemekhanede de yalnız kalmaması için hep yanına çağırıyormuş. Çocuk çok tatlı, içe dönük, kendi halinde bir çocuk. Bazı tikleri varmış sanırım ve alay konusu oluyormuş bazı çocuklar tarafından.
Geçen hafta oğlum yine, anne( Ali diyelim) Ali'nin sınavları da çok kötü geçmiş iki sınavda da sınıf sonuncusu oldu, çok üzülüyor deyince çocuğun annesini tanıdığım için aradım telefonla, o da durumun farkında olduğunu, alay ettikleri ve dışladıkları için çocuğun mutsuz olduğunu, okuldaki rehberlik sevisiyle görüştüğünü söyledi kadın. Bir çözüm bulalım, ortak hareket edelim, elimden ne gelirse yardım etmeye hazırım dedim ve kapattık telefonu.
Her neyse geçen cuma çok samimi bir arkadaşım beni aradı, Onun oğlu da Ali'nin sınıfında. Dedi ki sınıfta bir grup çocuk whatsapp grubu kurmuş ve Ali'nin fotolarını çekip paylaşıyorlarmış. Ali bu grupta değil tabii ki. Nasıl yani? dedim, bana göndersene şu fotoğrafı bir bakayım. Ay fotoğraf geldi kızlar, nasıl masum, boncuk mavi gözleriyle sabahın köründe çocuğu yapayalnız sırasında çekmişler, "Ali ifşa, ehehe mehehe diye paylaşmışlar. Öyle masum bakıyor ki içim ezildi. Gece rahat uyuyamadım, düşündüm durdum. Bunu yapanlar çocuk evet, ama bu bir çeşit psikolojik zorbalık. Neden yani , ne gerek var, arkadaşlarının fotolarını çekip çekip paylaşıp gülüşüyorlar. Oğlum anne videosunu da çekiyorlar Ali'nin diyince iyice kızdım.
Annesini aradım, durumu olabildiğince yumuşak bir şekilde anlattım kadına. Kadıncağız çok üzüldü, fotoyu görmek istedi, gönderdim. Dedim ki bakın, o yaştaki çocuklar arasında çok hassas dengeler vardır, çok da dışarıdan müdahale doğru olmayabilir. Sakın bunu Aliye belli etmeyin. Grup grup bu çocuklar ve arkadaşlık ilişkilerinin dinamikleri çok farklı olabilir. Siz en iyisi gidip rehberlik servisine durumu anlatın ve yardım isteyin, ne yapılması gerektiğini onlar bilirler. Kadın haber verdiğim ve hassas davrandığım için defalarca teşekkür etti.
Gel gelelim arkadaşımaa, bana kızdı "o fotoyu ben sana göndermiştim, neden annesine gönderdin, şimdi benim oğlumun telefonundan bu fotoya ulaşıldığı ortaya çıkacak ve benim oğluma da bu gruptaki çocuklar kafayı takıp, kötü davranacaklar" dedi.
Ama ortada masum bir çocuk ve yanlış giden bir şeyler var. Yarın öbür gün çocuğun videolarını int. de yükleyebilirler ve bu çocuk özdeğer duygusunu yitirip kendine bir zarar verirse, ben konuyu bilidiğim halde sakladığım için suçlu hissederim. Bizim çocuklarımıza da yapılabilirdi bu, susup kulaklarımız tıkayacak mıyız?
Hem bu çocukların çoğu annelerinin telefonlarından whatsappa giriyor, hiçbiri mi görmüyor bunu, görüp de yavrum ayıp değil mi yaptığınız demiyor?
Ben yanlış bir şey mi yaptım?
Görsün elbette gerekiyorsa.Madem onun çocuğuda o grupta oda alinabilcek bi cezada payına düşeni almalı. Ayrıca o bayan okula gidip şikayet ederse ki bence kesinlikle etmeli zaten ortaya çıkar onun çocuğununda o grupta olduğu. Annesi kendi çocuğunu kurtarmaya çalışıyorken bunu akıl edememis olmalı. Diğer çocuklar zaten soyliycektir hocam oda vardı grupta diye.Çocukları gerçekten çok seviyorum ama böyle şımarık veletlerin başkasının kimseye zararı olmayan kuzusuyla alay etmesi cidden affedilemez. İnşallah okula gidip büyük çaplı bir olay cıkartır. Çocuklar bazen çok acımasız çok. ..Kızlar Ali'nin annesini arayıp, "fotoğrafı aldığım çocuğun annesi bu işe karışmak istemiyormuş" demek zorunda kaldım, lanet olsun.çünkü arkadaşım ısrarla benim çocuğum zarar görebilir diyor, nasıl bir senaryo kuruyor kafasında anlayabilmiş değilim.
Aynen bende katiliyorum ,bu böyle kalmamali,yazık yavruma,ALLAH korusun daha ileriye gidip,kötü seyler,yapabilirler...Ali'nin annesi bu durumda okul yönetimine gitmeli olayları anlatmalı. Siz nasıl eğitimcisiniz diye yaygarayı baslamalı. Gerekirse resimleri göstermeli, yapılanları anlatmalı hatta gerekirse buna tanık olanlar da müdüre anlatmalı. Ardından bu öğrencilerin disipline gönderilmesini talep etmeli. Ve ardından sınıfının değiştirilmesini talep etmeli. Çocuğuma bir daha zorbalık yaparlarsa ve eğitimciler olarak farkedip de sessiz kalırsanız şikayette bulunacağım desin.
Ağlamayana meme vermiyorlar.
Normalde eğitimcilere sürekli yüklenilmesine ota b*ka karışılmasına karşıyım ama burada bir çocuğun en hassas olduğu ergenlik döneminde travma yaşaması ve ömrü boyunca aşağılık kompleksi yaşaması, öz saygısını ve güvenini kaybetmesi söz konusu.
O zibidiler disipline gitmeli ve ailelerine de yaptıkları zorbalıklar anlatılmalı. Aileleri insanlık nedir biliyorlarsa çocuklarına gerekli yaptırımı uygular zaten. Yok böyle çirkin bir harekete rağmen kendi çocuğunu savunan olursa zaten o çocuğun neden zorba bir pislik olduğu belli olur.
Okulun şu an bir şeyden haberi yok,Zaten özel okulmuş. Dünya kadar para ödüyorlar ve o okula bir şey demiyorlar mı? Ailecek çekingenler mi? Okulu dağıtırım. Bir de instagramdan twitter a her yerde okulu rezil ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?