Akran Zorbalığı

Nasıl olabılır boyle bı rsey ya cok cok cok kotu bısey bu .
Cocuk farkındamı vıdeoya cekıldıgının ya da resım cekıldıgının derslerıdemı bu yuzden kotu ? Daha once boylemıydı
Cok uzuldum annenın yerıne okulu gıdıp hepsının agzını yırtasım var

Oğluma bunun ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatayım bir daha yapmasın demiyor da
evet ya ben de çok kızdım o kadına.
bu kadar da olmaz yani.
onun çocuğunun başına da gelebilirdi.
böyle olaylarda anneler birbirine destek olmalı.
kadındaki neyin korkusuysa artık.
sanki mafyanın eline düşecek çocuğu.

Yaşınızı bilmiyorum ama ortaokula giden bir çocuğunuz olduğuna göre yaşınız olgun olmalı.
Doğru bir davranışta bulunmuşsunuz lütfen arkasında durun,
Ve kendi çocuğunuzu düşünün aynı durumda olsa sadece rehberliklemi görüşürdünüz
Ben yerinizde olsam peşini bırakmaz o çocukların ailesiyle arar görüşürdüm.
Doğru olanı bilmek ve yapmak bu kadar zor olmamalı.
Sizde doğru olanın ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz kimseyle kötü olmayayım diye geri adım atmayın

Arkadaşımın adını vermedim ama olay araştılınca ortaya çıkar diye endişeleniyor.
Neden endişelendiğinizi bir türlü anlamıyorum.
Yapılan bir yanlışa göz yummak ortak olmakla aynıdır.
Koskoca kadın yani ortaya çıksa ne olacak.
Benim öz kardeşim böyle bir terbiyesizliği olsa ortaya çıkarana teşekür ederim.
Birde ben kulağnı çekerim.
Korkmayın görüp susanda varsa onlarda ortaya çıksın.
Düşünsenize neler neler okuyoruz ne suçlar.
Onlarca yüzlerce kişinin bilip yaptığı ortak bir suçta kimse duymuyor bilmiyor
Çünkü herkes suya sabuna dokunmayayım başım ağrımasın derdinde
Bilmiyorlar bu sesizliğin ucu gün gelir onlarada dayanır.
Çevrenizde gördüğünüz yanlış olduğunu bildiğiniz olayları lütfen şikayette bulunmaktan çekinmeyin
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır...

Çok duyarlısınız,Evladınızı da güzel yetiştirmişsiniz tebrik ederim.
Çocuk bence ailesi tarafından da hırpalanıyor gibi..
O tikler ,çevresine karşı aşırı çekingenlik ve derslerde ki başarısızlık başka türlü açıklanamaz.Özellikle o yaştaki yavrunun tikleri gergin bir ailesi olduğunun göstergesidir. Madem bu işe el koydunuz öğretmeni ile özel görüşme yapıp rehberliğin bu yönde de çalışma yapmasını sağlayabilirsiniz.Evinde mutlu olan, öz güven sağlanmış,önemsenen ve cesaretlendirilen çocuk kendini kolay kolay hiçbir ortamda ezdirmez.Çocuk acaba duygusal istismara mı uğruyor,sevgisiz,ilgisiz mi yetiştiriliyor ona bakmak lazım.

Bence o grubu dagitmaları lazım. Çocuğu da aikido vb gibi öz güven aşılayan sporlara yönlendirmek lazım.

Öncelikle tebrik ederim duyarlı davranışınızdan dolayı.
Hababam sınıfını defalarca izleyip gülmüşüzdür.Keşke çoğu şeyler ,filmlerde ki gibi masum kalsa.
Arkadaşları yüzünden derslerine de konsantre olamayabilir.Sınıf değişikliği yapsa bence daha iyi olur.Olay ortaya çıkınca da geri adım atmaz çocuklar,daha da ileriye gidebilirler.

Yok yok çok iyi olmuş. O WhatsApp grubundaki herkese güzel bir ders versinler. Ya sınıflarını dagitsinlar ya da hepsi doğruca disipline.

Duyarlı bir birey olduğunuz için teşekkür ederim size.Gayette yerinde bir davranışta bulunmuşsunuz. Çünkü gerçekten giderek azalıyoruz, giderek sizin gibi duyarlı insanlar azalıyor...
Bu çocuklar ailesinde ne yaşıyorlar?Nasıl böyle gaddar olabiliyorlar?Gerçekten bazı çocuklar çok acımasız...
Ben okuyunca çok üzüldüm çocuğun durumuna.İşte bütün hayatı etkilendi.Zaten tiki yüzünden farklı olduğunu düşünen bir çocukken çevresindeki arkadaşları yüzünden iyice özgüven problemi yaşayacak biri oldu.
Umarım ailesi bu konuya sizin verdiğiniz önemi verip, çocuğu da geri planda bırakmazlar...
Arkadaşınızı da çok takmayın, Siz doğru olanını yaptınız...

Bence cok doğru karar verip annesi ile paylaşmışınız.
İnşallah herşey düzelir cocuk için.

öncelikle duyarlılığınız için tebrik ediyorum, keşke o fotografı paylaşan çocukların anneleri de sizin gibi olsalardı, eğitim aileden başlar.Günün birinde dalga geçilen o çocuğun kendi çocukları olabilecekleri hiç mi akıllarına gelmiyor, çok üzüldüm duruma...
Önce ailelere ahlaki değerler eğitimi verilmeli ki bu kişiler çocuklarına aktarsın, onarılması güç yaralar açılacak o çocuğun kalbinde

Cok iyi yapmissiniz. Esas size fotoyu çocuğun annesine gosterdiniz diye cikisan arkadasiniz var ya iste o tam sopalik. Tabi dalga gecilen kendi bebesi degil. Inanin zorba cocuk varsa arkasında buna canak tutan ebeveynler vardir. Durum derhal idareye bildirilmeli o grup kapatilmali. Cocuk bile yapsa zorbaliga tahammülum yok. Kimsenin de olmamali. Hayatını karartiyorlar o sabinin. Yazik gunah. Asla geri adım atmayın.

Bir öğretmen olarak sizi tebrik ediyorum.
Ailesine bildirmeniz dogru bir davranis ancak bu durumdan sinif ogretmeninin ya da rehber ogretmeninin de haberi olmasi lazim sadece ailelerle bu sorun giderilemez.
Oncelikle rehber öğretmeni mudahale etmeli her iki aile ve cocuklarla ayri ayri konuşmalı.
Gerekirse zorbalik egitimi verilmeli ve aile ve okul birlikte bu sorunu cozmeli..

Bir de size kızan o arkadaşınız var ya hani kendi cocugu icin endiseleniyor ya o çocukla dalga gecerken cocugu niye ses cikarmamis tabi bir tek kendi bebeleri önemli. Nasıl boyle bir seye izin verirler canak tutarlar aklım almıyor.

Kesınlıkle haklısın
Herkes bana dokunmayan yılan bın yasasın dıyor.

Buarada konunun gıdısatı ne oldu acaba konu sahıbı haber almadı mı daha

Bence o cocuklar aileleriyle beraber rehabilitastona tabi tutulmali. Cocuklar kendi hallerine birakildiginda masumdur, durup dururken kimseye zarar vermezler. Bu cocuklar bunu yapabiliyorsa, yaparken aileleri farkinda bile olmuyorsa, farkedenler umursamiyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…