• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aksam vakti gelen bekciler

Ama bekçi olup, polisim diyemez dedi. Siz böyle dediklerini karakola bildirdiniz mi?
Polislerle hemen hemen aynı yetkiye sahipler .ve şimdi Bekci dedikleri zaman da çoğu zaman ciddiye alınmiyolar .insaat bekci si mi diye soranlari bile duydum konuları geçtiğinde.o nedenle polis dediklerini düşünüyorum.

Kizlar polisi aradim bazı bolgelerde bu uygulama var dediler. Aksam geldikleri için tedirgin oldum. Sizin de aklınızda bulunsun. İnsan bu devirde her olaydan korkuyor. Kapınıza polis ya da bekçi gelirse şaşırmayın:)
Bilgi verdiğiniz için teşekkürler, ilk kez duyuyorum ama bekçi zaten polise destektir benim bildiğim. Ben bazen parka gelen hayırsız tipler için polisi arıyorum tabii gece geç saatte ve gürültü yapıyorlarsa. Genelde bekçi geliyor. Polisin yetişemediği yerde onlar var işte. Sizin kapıya gelme sebebi de ihbar falan mı vardı veya aranıyor muydu acaba o yabancı uyruklu kişi? Aklıma bu geldi direkt. Neyse ki gelenler orijinal bekçiymiş.

Polislerle hemen hemen aynı yetkiye sahipler .ve şimdi Bekci dedikleri zaman da çoğu zaman ciddiye alınmiyolar .insaat bekci si mi diye soranlari bile duydum konuları geçtiğinde.o nedenle polis dediklerini düşünüyorum.
Kimliği dahilinde bilgi vermesi gerekir dedi eşim. Bilmiyorum. Belki polis yönlendirmesiyle geliyoruz demek yerine polisiz demiş olabilirler.

Bilgi verdiğiniz için teşekkürler, ilk kez duyuyorum ama bekçi zaten polise destektir benim bildiğim. Ben bazen parka gelen hayırsız tipler için polisi arıyorum tabii gece geç saatte ve gürültü yapıyorlarsa. Genelde bekçi geliyor. Polisin yetişemediği yerde onlar var işte. Sizin kapıya gelme sebebi de ihbar falan mı vardı veya aranıyor muydu acaba o yabancı uyruklu kişi? Aklıma bu geldi direkt. Neyse ki gelenler orijinal bekçiymiş.
Ben teşekkür ederim. Aslında şunu söylediler, ülkede kalabilmek için ikametlerini bazi adreslerde gösteriyorlar dedi, bunu da nasil yapabiliyorlarsa artık......... :)))

Ben teşekkür ederim. Aslında şunu söylediler, ülkede kalabilmek için ikametlerini bazi adreslerde gösteriyorlar dedi, bunu da nasil yapabiliyorlarsa artık......... :)))
nasıl yaptıklarını ben de anlayamıyorum, sadece yabancılara özgü bişey değil aslında. 2 sene önce taşındığım adrese, taşındıktan 1-2 hafta sonra ikametimizi aldırdık. bizden önceki kiracının ikametgahı gözüküyordu sistemde, onu sildi görevli. hala daha o adama arada bi posta gelir ptt'den. sorarlar, öyle biri oturmuyor eski kiracıymış der yollarız gelen postacıyı. mesela nüfus görevlisi onun ikametgahını sildi, kim bilir nereye gitti o bilgi yani yok mu oldu? bilmiyorum. lakin bir insanın da bir yerde ikametinin kayıtlı olması lazım. çok fazla dönen şey var yani bilmediğimiz.

Kizlar polisi aradim bazı bolgelerde bu uygulama var dediler. Aksam geldikleri için tedirgin oldum. Sizin de aklınızda bulunsun. İnsan bu devirde her olaydan korkuyor. Kapınıza polis ya da bekçi gelirse şaşırmayın:)
Yine de açmayın bu kisilere kapiyi ya boyle uygulama olsa bile bunu firsat bilip tehlikeli insanlar da kapiniza gelebilir

Doğruda olabilir aslında. Dışarıdaki kimseye evimizin adresini sohbet arasında vermemeliyiz. bu eve giren hırsızların çoğuda bayan oluyor. Mesela parkta çocuklarıyla ilgileniyormuş gibi yapıp sohbet esnasında evinizi, çalışma durumunuzu vs öğrenebiliyorlar. Hatta evde kimse yoksa çete oldukları için haberi salıveriyorlar. Burdan bunuda anlatayım dedim 🤭 uyanık olun gerçekten bir çoğuda gayet düzgün görünüyorlar.

Konunuzla alakası var mı bilmiyorum ama mültecilerin ve özellikle suça karışmış kişilerin ikametlerinin bizlerin hanelerine alınabildiği, bu sebeple sabaha karşı çoğu evi polisin bastığını duydum. Ve hatta e-devletten Aynı Hanede İkamet Eden Kişi ekranı sorgulama yapmam söylendi. Bana çok saçma geldi ama malum güzide ülkemizde neler olmuyor.

Yani acaba sizin durum da böyle bir şey mi?

Böyle bir uygulama var. Sadece bekçi olarak mı gitmeliler, poliste mi olmalı o kadarını bilemiyorum ama rastgele ev seçip gitmiyorlar onu biliyorum.. Onları da yönlendiren amir neticede. Benim yakından tanıdığım bir bekçi arkadaşım bu şekilde evdeki yabancı uyruklu vatandaş tespitine gittiklerini söylemişti. Verilen adreste kayıtlı olmayıp ama yaşayanlar var mı diye?

Hanımlar selam,
Az once kapi çaldı kim o sorusuna da polis diyerek cevap veren iki bekçi geldi. Evde yabancı uyruklu biri mi yaşıyor diye sordu, hayir cevabını alınca da somalili bir yabancının zamanında burada ikamet ettiği gozukuyor cevabını aldik. Evdeki yabancı konusuyla mi ilgili diyorum, hayir zamanında yaşamış gözüküyor diyorlar. Neden zamanında gelip bakmadiniz da simdi soruyorsunuz dedim, simdi yapılması gerekiyor dediler. Yine ısrarla, oy kullanımı ile ilgili bir durumla ilgili mi kontrol yapılıyor diyorum, hani durum oysa iyi bari denetleme yapılıyor diyeceğim ama yok. 5 yıl önce somalili biri yaşamış burda dediler sadece. Detaylı bilgi de veremiyoruz diyerek gittiler. Tedirgin oldum acikcasi, hırsızlık öncesi evde yaşayan kitleyi görmek için yapılan bir şey olabilir mi diye düşündüm:)) yakin zamanda böyle bir durum yaşayan var mı? 155 arayip böyle bir uygulama var mi diye sorsam bilirler mi acaba?
Geçen gün bizde de aynı şey oldu. Ama bekçi değil polisler geldi, yabancı uyruklu aranan birisinin geçmiş ikameti bizim evimizdeymiş. Ben çok üzerinde durmadım, ben Antalyadayım burada çok yoğun yabancı yaşıyor o yüzden polisler çok kontrol ediyor, kaçak yerleşim vb olmaması için.
Bekçi olmaları biraz garip, emin misiniz bekçi olduklarından?

Geçen gün bizde de aynı şey oldu. Ama bekçi değil polisler geldi, yabancı uyruklu aranan birisinin geçmiş ikameti bizim evimizdeymiş. Ben çok üzerinde durmadım, ben Antalyadayım burada çok yoğun yabancı yaşıyor o yüzden polisler çok kontrol ediyor, kaçak yerleşim vb olmaması için.
Bekçi olmaları biraz garip, emin misiniz bekçi olduklarından?
Polisi arayana kadar emin değildim aslında ama böyle bir uygulama olduğunu öğrendikten sonra az da olsa rahatladim

Back
X