Akşama Ne Yemek Var ?

Valla ben sebze konusunda yaz kış zorlanıyorum. Yani yazın patlıcan, kabak, taze fasulye, dolma biber.. tabi salatalık malzeme oluyor.. bir de sıcakta insan sıcak yemek yiyemediği için sorun da olmuyor.. bu ara mevsim felaket zaten.. kışın da ek olarak brüksel lahanası, karnabahar, lahana vb oluyor.. ya aynı sebzelerden yemek üretmeye çalışıyorum gibi geliyor.. benim yemek kültürüm de zayıf olabilir tabi

Karnabaharı,lahanayı,pırasayı yemeyi yeni bıraktık gibi hissediyorum
Evir çevir kıvır çevir aynı şeyler gibi evde otursam el oyalayıcı değişik şeyler bende yapmak isterim de eşim gece yemek götürüyor nöbete e evde öğlende yiyor uyanınca.Bazen öyle oluyor ki nöbete gitmeden de yiyor.Gece acıkıyorum ben otururken deyip yine atıştırmalık bişeyler.Birinin evde oturup sürekli ona hem tencere yemeği hem atıştırmalık poğaça kurabiye börek çörek yapması lazım.Kilo da almıyor garip şekilde alsa dizginleyecek kendini

Siz çalışıyor musunuz ? Bu arada benim eşim de sever yemeği o ayrı :)

Çok haklısınız.. evir çevir aynı şeyler.. ve atıştırmalıklar da kilo aldırıyor malesef.. ama bazen akşam yemeği olarak da güzel gidiyorlar

Burada kış sebzeleride çıktı artık hava sıcak olduğu için erken çıkıyor gerçi yazında var kış sebzeleri .

Karnabahar kilo hesabı idi 15 di kilosu bir tanesi en az 30 tutar,ıspanak 15 liraydı pırasa 15 liraydı ama güzel değildi.

Lahana tanesi 15 -20 liraydı .

Ay bende gördüm bugün karnabaharı elim gitmedi ama.
Pazara ben gittim bu arada.
Taze fasülyeye gitti elim sadece onu da pazarcı söylemese almayacaktım.
Ayva uzattı pazarcı aldım.Narlara gözüm gitti.Dayanamadım ondanda aldım.
Marula 20 lira para verdim kaynanam görse oturur ağlar uzaktayız bahçesinin mahsülünden faydalanamıyoruz kadının etrafa dağıtıyor

Ay lahanayı bende gördüm.
Dolması süper olur yoğurtla keşke alsaydım şimdi pişman oldum bak gördün mü

Bende karnabahar aldım hava biraz soğudu diye :)) kilosu da 25 di . Pazarda 20 liranın altına birşey olmadığı için alayım bari dedim

Bende karnabahar aldım hava biraz soğudu diye :)) kilosu da 25 di . Pazarda 20 liranın altına birşey olmadığı için alayım bari dedim
Bu sene mersin de çok pahalıydı pazar yönünden. Ki burda üretiliyor sebze meyve ama ucuzladigini göremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…