Akşama Ne Yemek Var ?

Sebzeli Salcali süzme mercimek çorbası
İzmir köfte
Tereyağlı Sehriyeli bulgur pilavı
Semizotu salatası (Domatesli soganli salatalikli ekşili zeytinyağlı )
Ayran ve karışık turşu
Sizin menülerinizde sıklıkla turşu var. Çok severim
Zeytin kurmayı biliyor musunuz?

Sizin menülerinizde sıklıkla turşu var. Çok severim
Zeytin kurmayı biliyor musunuz?
Kırma yapıyoruz biz genel de bu hafta 10 kg yaptık annemle az olur ama parça parça alınıyor.

5 kg bidon 3.5 alıyor ortalama.

Zeytinleri kırın daha sonra yıkayın bidona yerleştirin günlük suyunu değiştirin daha çabuk acısı gitsin diyorsanız günde 2 kere değiştirin kırma zeytinin acisi çabuk geçer 1 haftaya kalmaz daha sonra tuzlu su ve limon tuzu karışımı yapıp döküyorum (limon tuzu daha dayanıklı yapıyor)

Tuz ayarı eski usul yumurta ayarı ,tuzlu suyun içine çiğ yumurtayı koyup üstüne çıkmasını bekliyoruz eğer çıkarsa yeterli miktardır.

Eger hemen yemek istemiyorsanız tuzlu limon tuzlu karışımında bekletin suyunu değiştirmeden yiyeceğiniz zaman tatlandirirsiniz.

Bizde bugün zeytin kurduk . 20 kg götürmek için . Gerçi ben bir tane kırdım gerisini eşimle kayinvalide kırdı ama olsun :))

Annişkonun kolonoskopi diyeti başladı. O yüzden;
Tarhana çorbası
Makarna
Biz de nugget ve patates kızartması yedik ekstra.

Bizde bugün zeytin kurduk . 20 kg götürmek için . Gerçi ben bir tane kırdım gerisini eşimle kayinvalide kırdı ama olsun :))
Elinize sağlık kırma zeytin daha lezzetli oluyor birde çabuk tatlaniyor.Cizik zeytini sevmiyorum ben geç tatlaniyor bana göre

Mercimek çorbası (dünden kaldı)
Lahmacun
Soğan salatası
Yesilik,ayran ve acılı ezme tursu

Elinize sağlık kırma zeytin daha lezzetli oluyor birde çabuk tatlaniyor.Cizik zeytini sevmiyorum ben geç tatlaniyor bana göre
Biz daha önce eşimle cizmistik dayanıklı oluyor fakat çok çok geç tatlaniyor . İnşallah güzel tutar biraz tuzunu çok kaçırdık falan dediler ama bakalım. Biz hala Mersindeyiz yarın cikicaz inşallah.

Biz daha önce eşimle cizmistik dayanıklı oluyor fakat çok çok geç tatlaniyor . İnşallah güzel tutar biraz tuzunu çok kaçırdık falan dediler ama bakalım. Biz hala Mersindeyiz yarın cikicaz inşallah.
İyi yolculuk şimdiden.

Suya koyunca gider tuzu .Çizik zeytini hiç sevemedim bende tatlanma olayından ötürü

Ne kadardan aldınız babam 20 den almış sariulak büyük boy.Orta boy 18 dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…