- 1 Temmuz 2017
- 1.173
- 3.279
- 133
E olsun o zaman.. Evet buzluğa konan fasulye biraz daha geç pişiyor ama haklısınızDaha once yaptım ama hep sert kaldi.
Cigden koydum olmadi, kavurup koydum olmadi, haslayip koydum olmadi.
Bir turlu beceremedim. Ben de vazgectim
Sizin menülerinizde sıklıkla turşu var. Çok severimSebzeli Salcali süzme mercimek çorbası
İzmir köfte
Tereyağlı Sehriyeli bulgur pilavı
Semizotu salatası (Domatesli soganli salatalikli ekşili zeytinyağlı )
Ayran ve karışık turşu
Kırma yapıyoruz biz genel de bu hafta 10 kg yaptık annemle az olur ama parça parça alınıyor.Sizin menülerinizde sıklıkla turşu var. Çok severim
Zeytin kurmayı biliyor musunuz?
Bizde bugün zeytin kurduk . 20 kg götürmek için . Gerçi ben bir tane kırdım gerisini eşimle kayinvalide kırdı ama olsun :))Kırma yapıyoruz biz genel de bu hafta 10 kg yaptık annemle az olur ama parça parça alınıyor.
5 kg bidon 3.5 alıyor ortalama.
Zeytinleri kırın daha sonra yıkayın bidona yerleştirin günlük suyunu değiştirin daha çabuk acısı gitsin diyorsanız günde 2 kere değiştirin kırma zeytinin acisi çabuk geçer 1 haftaya kalmaz daha sonra tuzlu su ve limon tuzu karışımı yapıp döküyorum (limon tuzu daha dayanıklı yapıyor)
Tuz ayarı eski usul yumurta ayarı ,tuzlu suyun içine çiğ yumurtayı koyup üstüne çıkmasını bekliyoruz eğer çıkarsa yeterli miktardır.
Eger hemen yemek istemiyorsanız tuzlu limon tuzlu karışımında bekletin suyunu değiştirmeden yiyeceğiniz zaman tatlandirirsiniz.
Elinize sağlık kırma zeytin daha lezzetli oluyor birde çabuk tatlaniyor.Cizik zeytini sevmiyorum ben geç tatlaniyor bana göreBizde bugün zeytin kurduk . 20 kg götürmek için . Gerçi ben bir tane kırdım gerisini eşimle kayinvalide kırdı ama olsun :))
Biz daha önce eşimle cizmistik dayanıklı oluyor fakat çok çok geç tatlaniyor . İnşallah güzel tutar biraz tuzunu çok kaçırdık falan dediler ama bakalım. Biz hala Mersindeyiz yarın cikicaz inşallah.Elinize sağlık kırma zeytin daha lezzetli oluyor birde çabuk tatlaniyor.Cizik zeytini sevmiyorum ben geç tatlaniyor bana göre
İyi yolculuk şimdiden.Biz daha önce eşimle cizmistik dayanıklı oluyor fakat çok çok geç tatlaniyor . İnşallah güzel tutar biraz tuzunu çok kaçırdık falan dediler ama bakalım. Biz hala Mersindeyiz yarın cikicaz inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?