Bak ben nerde hata yaptığımı gördümcanım çok basit aslında,ben geniş teflon tencerede yapıyorum daha rahat hareket edebileyim diye..
yarısına yakın su koyup kaynatıyorum içerisinede tuz atıyorum
sonra bir kepçenin içine ne kadar yumurta kullanıcaksam tek tek kırıp dağılmadan kaynayan suya bırakıyorum..ben genelde 6 adet kullanıyorum yetiyor kocişle..
zaten pişenlerin üzerini beyaz tabaka kaplıyor öylelikle piştiğini anlıyorsun ve sarısı kayısı rengini kıvamını alıyor...onları hemen delikli kepçe ile suyunu süzerek servis tabağına alıyorum..hiç sulu olmuyor..
ayrı bir kapta sarmısaklı yoğun bir yoğurt yapıyorum ve yumurtaların üzeine döküp onun üzerinede teryağ eritip kırmızı biberi ekleyip yoğurdun üzerine gezdiriyorum..şimdiye kadar hiç sulu olmadı
Bak ben nerde hata yaptığımı gördümBen o suyu süzmeden direk sarımsaklı yoğurt koymuştum ve hiç hoşuma gitmemişti
Senin yaptığın gibi deneyeyim. Eşim yumurtanın her haline bayılıyor
Fellah köftesi yaptım az önce ve aklıma geldi fotolarını çektim:)
geçen gün arkadaşlarıma yapmıştım zaten ama bu akşam arkadaşıma yemekte misafir varmış rica etti kıyamadım sıvadım kolları
birazdan almaya gelicek afiyet şeker olur inşlh....
Eki Görüntüle 503737 Eki Görüntüle 503738 Eki Görüntüle 503739 Eki Görüntüle 503740 Eki Görüntüle 503741 Eki Görüntüle 503743 Eki Görüntüle 503744 Eki Görüntüle 503745 Eki Görüntüle 503746
Offff çok güzel gözüküyor yaa bize de yolla
Canım çekti
bozulmıcanı bilsem yollarım canım benimm,zaten elim alışık gözüm kapalı yapıyorum,sana da yaparım:)
Ayy canım benim demen yeterli, ben uğraşır yaparım, hem benim de elim alışsa iyi olacak
canım bikaç kez yapınca alışıyorsun zaten,benim sabit ölçüm var sürekli aynı ölçüleri kullanıyorum kesinlikle ne çatlıyor ne dağılıyor aynı oluyor
sadece kişi sayısı artarsa X2 ölçü kullanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?