Alan değişikliği

Yüksek lisans konusuna bir şey demiyorum ki ben. Ama açıköğretim lisans diploması bambaşka bir durum. Yüksek lisans yapacak kapasitede insan zaten bir yere kadar seviyesi olan kesim. Ama aöf çok başka.
Başka bir konuda 'AÖF Psikoloji mezunlarının yüksek lisansa kabul edileceğini zannetmiyorum' şeklinde bir yorumunuzu okumuştum.
Hem bu yorumunuza hem diğer psikoloji mezunlarının bir kısmının bakış açısına istinaden yazdım.
Psikoloji mezunlarının bir kısmı PDR mezunlarını da beğenmiyor.
Kısacası bu çok boyutlu bir konu.

Siz olanı-ihtimali-başkalarını bırakın kendi eğitiminize ve kişisel gelişiminize odaklanın.

Örgün 4 yıllık mezunlar 2. üniversite olarak sosyoloji, felsefe, tarih gibi bölümler yazarak 2. üniversite okuyabiliyor. Sanırım bu bölümlere Psikoloji de eklendi ya da eklenecek. Kendi şahsıma sevindim. Ben zaten akademisyenim ancak günümüzde artık sadece kendi alanımızda sınırlı kalmak mümkün olmuyor. Multidisipliner çalışmalar yapabilmek adına diğer bilim dallarına da ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca Anadolu Üniversitesinin yayınları o kadar boş beleş değil. Bu anlamda katkı sağlar diye düşünüyorum.
Konu sahibi korkma benim işim gücüm var, sana rakip değilim

AÖF'de olması ayrı sınavsız olması ayrı. Bu açıklamayı nerede okudunuz?
İstanbul Üniversitesinin sınavsız bölümlerini takip ediyorum, bu yıl kayıt yaptıracağım. Hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.
Bu konudaki kaynağınızı paylaşır mısınız?

Kesinlikle aof kitapları kaliteli.oabt de aof kitaplarından epey soru çıkmıştı mesela.

istanbul üni auzef öğrencisiyim. Bülten geldi bize, ikinci üniversite kapsamında psikoloji. Geçen sene de açmaya yeltendiler, olmadı. Bu sene sanırım açacaklar, iş ciddiye bindi.

istanbul üni auzef öğrencisiyim. Bülten geldi bize, ikinci üniversite kapsamında psikoloji. Geçen sene de açmaya yeltendiler, olmadı. Bu sene sanırım açacaklar, iş ciddiye bindi.
Gerçekten mi, çok şaşırdım şimdi.
Bu yıl açılacak alanlar arasında göremedim ben.
Bir takvim vermişler mi?
Açılırsa psikolojiye kayıt olayım bari. :)))

Gerçekten mi, çok şaşırdım şimdi.
Bu yıl açılacak alanlar arasında göremedim ben.
Bir takvim vermişler mi?
Açılırsa psikolojiye kayıt olayım bari. :)))

15 eylüldü galiba kayıtlar. Gereksiz mailleri sildiğim için bulamadım. Arıyorum şimdi gönderirim bulursam size.

15 eylüldü galiba kayıtlar. Gereksiz mailleri sildiğim için bulamadım. Arıyorum şimdi gönderirim bulursam size.
Ah çok sevinirim. 5 Eylül tarihliler arasında yok.
Karar geçerse eklerler muhtemelen.
Konu sahibi bana da kızmadan kaçayım. :))

Bu ülkede ne düzgün? Cb diploması bile Şaibeli
Bende Lise mezunuyum ama Aöf ile Uzay Bilimleri okuyup Astronot olacam
Bende bursaya vali olmak istiyorum abla hatta uslu bir ponçik olursak herşeyi yaparız
Bende kamu yönetimi okuyordum dün işte noldu bilmiyorum

bilmiyordum acikcasi, ogrenmis oldum. benim kendi annem de tip profesoru olduktan sonra isi birakip psikolojiye yoneldi. su an kendi kafasina gore yazip ciziyor oyle danismanlik falan da vermiyor. bilmiyorum psikoloji okuyacak olan herkes bunu meslek olarak mi yapacak yani bu sekilde kaygilanmayi anlamsiz buldum. iyi olan icin zaten sorun olmayacaktir sanki. yine de alanim veya bilgili oldugum bir konu degil, sadece fikir benimkiler. :)

Konu sahibi bakın.
Bende psikoloji okudum.
Uygulamalı alan evet.

Ama acikogretimde uygulamalı alanlar da var.
Mesela çocuk gelişimi .
O var niye psikoloji olmasın???
Ona olabilir de psikoloji mi olamaz..

Bir uygulamalı alan aofte varsa diğerleri de olabilir.
Sizin istediğiniz sadece bizimki olmasın.
Neden???
Haklılık varsa tüm uygulamalı bölümler olmasın o zaman..

Sizin kaygınız devlete atanırlar mi?
Eğer 4 yil psikoloji bitirip kpssden 90 alip atanacaksa atansın.
O zaman hak ediyordur.
Bu arada bilmemnefindikfistik üniversitesi psikoloji bölümü barajı geçeni parayla diploma sahibi yapıyor zaten. Aof tek yolu değil. Isteyen okusun atansın.
Psikoloji şu an devlette kpss 90 larda puanlar.
Ve sözlü mülakat var. Her türlü yetkin olman lazım.

Ben okula bakmıyorum.
Isteğe bakıyorum.
Eğer kpss 90 95 yapacak azim hırs sebat varsa bilmemne cezaevinde adlı psikolog olabilir.
O puanı çok az kişi yapar şu an ülkede.

Bırakın isteyen okusun..
Belki ailesi okutmadı, belki durumu yoktu icinde kaldı okusun.. fırsat eşitliği olsun.
Sonuçta sizde özelde okumuşsunuz.

Bu arada bir iki yıla hukuk da aof de açılacak.. (Tahmin sadece çünkü hukuk tamamen sözel bir bölüm)
Bir tek tip ve sağlık bölümleri örgünde kalacak.

Son düzenleme:
Açık öğretim acilmasa bile her alanda o kadar fazla mezun var ki her bolumden şu an tıp hariç sanırım her mezunun sıkıntısı bu.
Psikoloji den kaçıp hukuk okumak yağmurdan kaçarken doluya tutulmakla eşdeğer. Onun yerine o meslek dalındaki yetkinliğinizi gelistirecek şeyler yaparsanız size daha fazla katkısı olur . 4 yıl sil baştan hedef olmadan başka bir bölüm okumaktansa bulunduğunuz alanin spesifik bir bölümünü seçerek o kısımda uzmanlaşmak ya da yeni yabancı dil eklemek gibi

Üniversite sınavına niye girip ter döküyor o zaman bu kadar genç insan?

E o bölümler açıldı diye diğerlerine tepki göstermeyelim mi? Psikoloji ruh sağlığıdır herkes okuyabilecekse neden insanlar üniversite sınavına girdi ter döktü ? Evde yata yata okunacaksa insanlar neden kendini harap etti? Sırf konu komşuya ben de psikoloji okudum demek için o kadar insanın emeği heba ediliyor. Atanamayan kaç öğretmen intihar etti insanlar emeklerinin peşinde herkese kolay geliyor konuşması. Ben zaten devlete atanmak istemiyorum yüzde seksen yurt dışına çıkacağım ama bu ülke gündemine kulak tıkamamı gerektirmiyor bence. Hukuk aöf de açılırsa zaten şaka gibi bir şey olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…