merhabalar.Mart ayında aldatıldığımı öğrendim ve nisan ayında boşandım. Daha çok yeni hala sinirlerim yatışmış değil. Biri 1 biri 4 yaşında iki kızım var ki küçüğü babasına inanılmaz düşkündü. Ancak ne yazıkki yılbaşı gecesi bile bizi yalnız bırakıp yalan söyleyip o adi kadınla yılbaşı kutlamış. Baba müsvettesi bu adamın çocuklarımı görmesini ve psikolojilerini bozmasını istemiyorum. O pislik ellerini çocuklarıma sürmesini istemiyorum. Şu an o aşağılık kadınla yaşıyor.Ama ne yazıkki kanuni Hakkı. Benim gözümde sadece biyolojik baba o. Hiçbir emeği yoktur çocuklarımda . Özellikle aldatılarak boşanan anneler siz nasıl davranıyorsunuz bu konuda. Fikirlerinize ihtiyacım var
Bakın iki küçük kızdan bahsediyorsunuz.
Uzun uzun kız çocuklarının psikolojisinde babanın, erkek çocukların psikolojisinde annenin yerinden bahsetmek istemiyorum ama çok büyük zarar vereceksiniz yavrularınıza bu sekilde davranmaya devam ederseniz.
Nasıl anlatayım bilmiyorum; baba onların karşı cinsle ilk temasları, bi erkeğe dair ilk bilgi kaynakları.
Hayat boyunca ister arkadaş olarak ister sevgili olarak ister eş olarak olsun, bi erkekten bekledikleri her şeyde onu rol model alacaklar. Babalarının yanlışlarından ve doğrularından ögrenecekleri bi ton seyden mahrum edemezsiniz, eksik bırakamazsınız onları.
Zira babalarının eksik bıraktıgı seyleri tamamlamaları tüm ömürlerini alır. İleride yasayacakları bi ton sorunun mimarı olmayın nolur.
Zaten eş seçiminde yaptıgınız hatanın sonuclarını böyle bi babaya sahip olarak onlar da ödüyorlar.
Yanlıs bi evlilik yapmak, bu hatadan zamanında dönemeyip 3 yıl arayla iki cocuk sahibi olmak hata. Ama ne sizi ne de herhangi birini böyle bi hata icin suclama haddini asla kendimde görmüyorum, cünkü özünde hepsi hayata, insana dair dogal durumlar. Herkesin düsüp kalkabilecegi yerler bunlar. Hangi köseyi dönünce hangi yanlısa sürüklenecegini yasamadan bilmek kolay degildir her zaman.
Ama madem bi hata yaptınız cocuklarınız icin bu hatanın sonuclarını gücünüz yettigince hafifletmek zorundasınız.
Babalarına ihtiyacları var, babalarının "baba" gibi davranmasına ihtiyacları var. O figürü doldurmak zorundalar yani. Siz de görüsmelerini saglamakla ve o adamı baba gibi davranmaya elinizden geldigince zorlamakla yukumlusunuz.
Bakın yasalara hic girmiyorum. Tek derdim hem sizin hem de cocuklarınızın ruh saglıgı. Lütfen uzun vadeli düsünün.