Aldatan imam nikahlı eş hakkında

Yani zaten o tarz birşey söylemedim konumun içerisinde. Ki okuduysaniz resmi nikah için oyaladigini da yazdım. Yardımcı olacak birşey söyleyeceksiniz yorum yapın, kınamak için yazacaksaiz başka başlığa lütfen
Resmi nikah için oyalamak diye birşey mi var? 5 yaşında çocuk mu yoksa zihinsel engelli mi görümceniz?

Hadi o öyle diyelim; siz, eşiniz, annesi-babası? Hepiniz mi safsınız? Resmî nikahın oyalanması mı olur?

Düğün yapmaya, çocuk yapmaya fırsat bulan insanlar resmî nikaha mı bulamayacak?

iyi bir avukat bulursanız donuna kadar alırsınız. sonuçta evlenme vaadi var, imam nikahı yapıldığına dair imamın yazdığı bir kağıt olması lazım şahsen bana kıyılırken öyle bir şey vermişti mihir vs için. ortada bir çocuk var. çocuğu alamayacağı gibi bir de alt soyuna nafaka vermek zorunda.
Sizinki de çok profesyonel bi imammış:KK45:

Sizinki de çok profesyonel bi imammış:KK45:

hem de nasıl. evlilik cüzdanını görmeden asla kıymam diye önceden bilgi vermişti. nikah akdini yaparken de bildiğin a4 e sözleşme hazırladı bize imzalattı mihir felan, onu da evlilik cüzdanının içine koydu burada saklayın diye hala durur.. konuşmaları da çok akıllıcaydı öyle nikah kıymak için kıymadı yani. keşke hepsi öyle olsa.

yazdığı mesajları silmeyin
dava açabilirsiniz
değil evlilik artık uzun sevgililikde ya da nişanlı olanlarda bile dava açılabiliyor sadece nafaka olmayabilir ama çocuk varsa o da olabilir tazminat kazanır (bu dava türünü geçen yıl duymuştum kadın aynı evi paylaştık sevgiliydik evleneceğim demişti maddi manevi taminat davası açıp kazanmıştı, kesin internette vardır araştırın)
adamın kullandığı telefon dökümanını isteterek (mahkemede hakime) aldattığını ispat edebilirsiniz

Bence sen karışma ... Çünkü sen gelinsin yarın bir kötülük olur suçlu sen olursun gitsin avukata danışsın
Ama bildiğim kadarıyla görümcen de resmi nikahı olmadığı için eşine de kadına da bişey yapamaz eşi de dava açsa bile kanıt ister başka bişey ister herhalde her paramı aldı kaçtı diyene devlet çocuğu elinden almaz diye düşünüyorum

Dava mı açıyorsunuz?ne hakla pardon?
Hemde o kadınada hmm
Dalga mı geçiyorsunuz siz
Vakit bulamamış resmî nikah için ama düğün dernek için bulmuş
Çok mu safsınız saf ayağına mı yatıyorsunuz ilginç..

Ya he he nasıl ispatlayacak sınız İmsk nikahla olduğunuzu hocanın verdiği kağıdımı verecek Siniz
hanimefendi bir donem boyle bir calisma yapildi. sanki imam nikahini ovuyorum. elbetteki resmi nokah gibi haklari yok. ama boyle durumlarda kadinin hakkini bir nebze koruyabilmek icin calismalar yapiloyordu. son durumu bilmiyorum. kadin sormus cevapladim. ne deseydim. tuh ka niye imam nikahi mi vs vs asil amac kadinin hakkini korumak... sanki imam nikahini ben kiydim.

Türk Medeni Kanunu’ na göre geçerli bir evlilik birliği resmi nikâhla mümkündür. Resmi nikâhlı olmayan eş ayrılma ya da terk etme durumunda boşanma ve boşanmanın feri taleplerinden yararlanamayacaktır. Ancak evlilik birliğinin kurulması tarafların ortak yaşam iradelerinden doğmaktaysa, resmi nikâhın bulunmaması halinde de tarafa bazı talepleri ileri sürme hakkı doğabilecektir. Bu durumda resmi nikâhlı olmayan eş ortak hayatın kurulduğunu, geçerli bir evlilik birliğinden beklenen aile ortamının sağlandığını ispatlamakla mükelleftir.Görümceniz yıllarca kandırıldığı, küçük düştüğü ve sosyal çöküntüye uğradığı ve çocuk olduğu için evlenme şansının azaldığını öne sürerek manevi tazminat talebinde bulunabilir.haksız fiile dayalı olarak manevi tazminat talep etmesi gerektiği görüşündeyim

Diğer kadından talebi olamaz çünkü Medeni Kanun anlamında ortada bir evlilik yok fiili birliktelik var ve 3.kadın bu ilişkinin tarafı değil.Resmi nikahlı da olsa durum aynı olurdu 3. kişi ilişkinin tarafı değil. Ancak görümcenize karşı kadının tehdit yaralama hakaret... haksız fiili olmuşşa o zaman ondan talepte bulunabilşr

Hanımlar merhabalar.. yine ben, benim görümcem geçen Aralık'ta evlendi düğün vs.. 8 aylık çocukları var. Ama eşi hala işinden gücünden vs bahane bularak resmi nikah yapmadı..her neyse, bugün eşinin telefonunu karistirmis ve başka kadinla konuştuğunu görmüş... Gittik gorumcemi aldık geldik .. adam aldatmadım deyip duruyor. Ama çocuğu da alacağım senden diyor. Kısa kesmeye çalışıyorum. Sorum; çocuğu alabilir mi? Hem konuştuğu kadına hem gorumcemin eşine manevi veya maddi dava açma şansımız var mı? Ne yapabiliriz...? Adam şu an yakalanma korkusundan agresif.
Malesef arada resmi bağ olmadığı için görümcenizin hiçbirşey talep etmeye hakkı yok. Tazminat nafaka alamaz. Ama çocuk konusunda bişey diyemem. Avukat değilim sonuçta

Resmi nikah yoksa ve baba çocuğu tanıdıysa velayet doğrudan annededir.Bebeği alma durumu olamaz.Doğum süresince yanınızda olmadığını, doğumda üstüne düşen maddi yükü paylaşmadığını her şeyi kendiniz yaptığınızı ispatladığınız taktirde tazminat ve bu işlemlerin parasını alabilirsiniz, tabii böyle bir durum varsa.Çocuk içinse eğer baba tanımışsa diğer çocukların hakları nelerse aynı şekilde olacaktır.

Olmayan evlilikten bir hak beklemeyin, resmi nikah kıymaya fırsat bulamama olayını da anlayamıyorum kusura bakmayın, bu ne yoğunluk ülke mi yönetiyordu beyfendi?

Düğün yapmaya vakit olmuş da nikah kıymaya olmamış... yav he he...

Muhtemelen adam evli ki nikah kıyamıyor, yani görümceniz dikkat etsin de adamın karısı size dava açmasın... Bütün bu komediye de adam çok zengin diye katlandınız herhalde.
İmam nikahı diye bir nikah yoktur, nikah evlilik akdidir, resmi anlaşmadır. İmamlar bile dini merasim yapmazlar resmi nikah olmadan. Babam hep der kafana göre hoca bulduktan sonra her şeyi yaparsın diye. Öyle olmuş.

Çocuğu alamaz korkmayın, ama resmi olarak bir hakkınız yok. Düğün yapınca evlenilmiyor.

Babalık davası açılıp ıspatlandıktan sonra bu adamın kandırdığı nikah yapmadığı mağdur ettiği vb ıspatlansa tazminat vb alınamaz mı

Hic bir yorum okumadan yazıyorum.kimse kimsenin eşi değil bu konuda.nasıl akıllar anne baba eş nasıl izin veriyor anlamıyorum.bir akıllı çıkıp bu kızcağıza ne yapıyorsun sen demedi mi.ne yogun ne işkolik adammış 5 dk imza atıp cıkamamış.adamda nikahsızlıgın verdigi rahatlik var demek.

Back
X