• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatanda mı aldananda mı suç

yurt dışında doğduysan banane .burda tanımadığın birine küfür ederdim deme hakkın yok şahsıma yapmamış kime yaptın alıntı yaptın yazdıkların zaten ortada .erkek olsam senin gibi düşünen bir kadına küfür ederdim kesin dedin daha ne diyeceksin ki .sen küfür etsende etmesende ben böyle düşünüyorum tatlım tamam mı .kadını ikinci sınıf vatandaş gören ve bunu destekleyen zihniyetlerden utanıyorum .

senin şahsına hakaret etmedim erkek olsam böyle düşünen bir kadına küfür ederim heralde dedim alıntı yapıp direk sana küfür etmedim ki erkekte değilim zaten..bu arada kadınları asla ikinci sınıf vatandaş gören bir insanda değilim herkesin görüşü kendine burda bunun ıspatını yapıcakta değilim.kimse senin görüşlerini kabullenmek zorunda değil demokratik bir toplumda yaşıyoruz fikir ayrılıklarının olması doğal.

Son düzenleme:
özgür kız imajı kırılmazsa ne yapıcaksın ?

Banane beni ne ilgilendirir ben ne yapabilirim. O ikisinin arasında olan bir şey…tersinden anlamışsın. Bir kez daha okursan tehdit yok orda tehdit etcek ne var ayrıca haddim değil. Durmam gereken yeri her zaman bilirim. Fazla germeye gerek yok bence konuyu hepimiz kadınız ve aynı amaç doğrultusundayız..mutluluk…

senin şahsına hakaret etmedim erkek olsam böyle düşünen bir kadına küfür ederim heralde dedim alıntı yapıp direk sana küfür etmedim ki erkekte değilim zaten..bu arada kadınları asla ikinci sınıf vatandaş gören bir insanda değilim herkesin görüşü kendine burda bunun ıspatını yapıcakta değilim.kimse senin görüşlerini kabullenmek zorunda değil demokratik bir toplumda yaşıyoruz fikir ayrılıklarının olması doğal.

tabiki doğal ama basit uslüp kullanma rica ederim bana yaptın başkasına yapma ok .benim görüşlerimi kabullenemzsin zaten bunun için 20 yıl sonra doğman gerekirdi şuan epey geriden geliyorsun şekerim bir gün anlarsın ne demek istediğimi ama iş işten geçer .

[

Yani nasıl tanımlamak lazım.önce şunu belirteyim kelimeler her zaman gerçek ve tam anlamlarıyla kullanılmaz. Bazen abartılır buna edebiyatta mübağala denir..mecaz anlamda kullanılır…vurgular güçlendirilir. Bunlar hepsi kendi arasında farklı konular..gelelim senin feminist olayına… daha evlenmene 3 ay var sanırım. Aynı çatı altına girince böyle özgür kız imajın ya kırılır ya kırılır…yoksa hayat birkaç patırtıdan ibaret değil.hele çocuk olduktan sonra rollerin de fazlalaşıyor. Hal böyle iken kadın önce kendi için yaşar kendine saygı duyar. Kendine saygısı olmayan kadına kocası hiç saygı duymaz. Kocasının saygı duymadığı evliliğe böyle otel faturları da girer aldatır da ruhu duymaz…kadın önce kendi için yaşar ki motivasyonu yüksek olsun maksimum verimle sevibilsin kocasını çocuklarını. Bunun hayatta saçını süpürge etmeyle hiç alakası yoktur hem de hiç.çok iyi iş yaşantısı olup evde mutlu olan insanlar favorim.

35 yaşındayım
11 yıllık evliyim ve 9 yaşında bir evladım var
özgür kız olamayacak kadar yaşlııyım yani

ancak ne acı ki bir kadın hemcinsinin aldatılmasını haklı görebiliyor
inanamıyorum, sabahtan beri yazmayayım diyorum, inanamıyorum...

aldatmanın da aldatılmanın da hakedişi yoktur arkadaşlar ya yoktur.

sizin mesajınızı alıntıladım ama sadece size değil aynı paralelde düşünen tüm kadınlara bu sözüm
inanamıyorum...

[

35 yaşındayım
11 yıllık evliyim ve 9 yaşında bir evladım var
özgür kız olamayacak kadar yaşlııyım yani

ancak ne acı ki bir kadın hemcinsinin aldatılmasını haklı görebiliyor
inanamıyorum, sabahtan beri yazmayayım diyorum, inanamıyorum...

aldatmanın da aldatılmanın da hakedişi yoktur arkadaşlar ya yoktur.

sizin mesajınızı alıntıladım ama sadece size değil aynı paralelde düşünen tüm kadınlara bu sözüm
inanamıyorum...

Ay çıldırmak üzereyim…gerçekten çıldırmak üzreyim..
Ben son derece eğitimli, eşim de aynı şekilde, evimizde eşitlik olan bir evliliğimiz var. Ve nasıl aldatılmayı haklı görebilirim ki… dediğimden bir şey çıkaramadıysanız boşa lakırt etmiş oluyoruz. Ne alakası varmış tek cümle gösterin bana haklı bulduğuma dair erkeğin aldatmasını. Bir kere kültür, din ,dil, ırk farketmez hangi canlı eşini paylaşmayı kabul edebilir allah aşkına. Biz aldatma olayına getirmeyelim evliliklerimizi diyoruz. Siz işinizin yoğunluğundan takip edemediniz sanırım.

Banane beni ne ilgilendirir ben ne yapabilirim. O ikisinin arasında olan bir şey…tersinden anlamışsın. Bir kez daha okursan tehdit yok orda tehdit etcek ne var ayrıca haddim değil. Durmam gereken yeri her zaman bilirim. Fazla germeye gerek yok bence konuyu hepimiz kadınız ve aynı amaç doğrultusundayız..mutluluk…

tehdit anlamında söyledin demek istemiyorum zaten .sen diyorsun ki siz bekarsınız o yüzdende rahat rahat konuşuyorsunuz vs vs ben evlide olsam illa ki evliliğimide sürdürmek zorunda değilim baktı benle ters düşüyor çeker gider kapı orda yani kimseyi zorla tutmuyoruz biz. biri bana bağlanıcak diye kendimden ödün vermem asla .gururumdan taviz vermem vermedim çok sevdim ama bunu yapmadım .çünkü prensipler benim için önemlidir herkesin prensipleri olması gerek bence .kocam istiyor diye şekilden şekile girmem .aldatıldım diye aa ne yetmedi acaba bende demem banane .başkasını çekici bulup onla birlikte olduysa mutluluklar yola devam ederim .zaten benim eleştirdiğim konu daha çok konu sahibinin arkadaşına olan tutumuydu 20 yllık arkadaşıma bunları söylemem ben zaten söylüyorsa mutlaka bir sorun vardır demek istemiştim altında yatan .bütün bunları benim aşk acıma bağladınız ya pes . bu arada başkasıyla çıkıyorum canım o haber eskidi .

tabiki doğal ama basit uslüp kullanma rica ederim bana yaptın başkasına yapma ok .benim görüşlerimi kabullenemzsin zaten bunun için 20 yıl sonra doğman gerekirdi şuan epey geriden geliyorsun şekerim bir gün anlarsın ne demek istediğimi ama iş işten geçer .

kim kime hakaret ediyor şimdi acaba? neysee kullanıcağım üslupu ben seçerim arkadaşım sana sorucak değilim.

Bir de arkadaşlar birbirimize muhalefet olsun diye ya da konuşmuş olmak için, birkaç sayfa geride yazılanları okuyarak konuyu farklı boyutlara taşımayalım. Kimse kimseyi tanımıyor şurda herkes düşündüğü kadarını söylüyor. Düşüncenin yanlışı olmaz ayrıca…herkese saygı…köy kahvesi değil burası..

bir kadının psikolojisinin bozulması, tembellik yapması, yemekj-ütü vs gibi şeylerle ilgilenmemesi, kendini süsleyip püslememesi aldatılmasını hakettiği ya da buna mahal verdiği anlamına gelmez.
yok böyle bir dünya.
eğer eşler birbirlerinden memnun değiller ise , adliyeler var, giderler boşanırlar. ne isterlerse yaparlar
ancak arkadaşım böyle yaptı diye haketti mi acaba? diye sormak bile o kadar abesle iştigal ki.

aldatılmaktan bahsediyoruz.
kim neyi nasıl haketsin?
iyi o halde çirkinler her zaman güzellerle, tembeller her zaman beceriklilerle, şişmanlar her zaman zayıflarla aldatılmaya mahkumdur mu diyelim?

aldatan sadece kendini aldatır, kendini kandırır
kendi egosunu kendi kompleksini ancak o şekilde dışa vurabildiği için kendi acizliğini de işte böyle kadını suçlayarak bastırabilir

ne yazık ki siz de 20 senelik arkadaşınıza destek olacağınıza, nasılsa düştü diyip sadece tekme atmakla yetinmişsiniz.

bir gün aldatılır isem (ya da öğrenir isem diyelim)umarım benim etrafımdaki dostlarım sadece benim kararımda yanımda dururlar
zaten alt üst olan psikolojimi iyice dibe vurdurmazlar.

güzel tespit dogrusu bide kocanı hoş etseydinde gitmesin demek gerçekte düşene bir tekme atmaktır hatta AŞAGLAMAKTIR.....

. Düşüncenin yanlışı olmaz ayrıca….

sizi elestirmek icin yazmiyorum, yanlis anlamayin ama bir seyi duzelteme ihtiyaci hissediyorum istemsiz olarak..

act davranis , dusunceden beslenir ,yanlis davranisin , kaynagi yanlis dusunce bicimidir..

yanlisin ne oldugu tartisilabilir bir konu .. onuda burda acmak ciddi zaman kaybi olur..

Back
X