• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aldatıldığım halde neden ayrılmadım....

O adamla her karşılaşmanızda nefretiniz büyüyecek, gerileceksiniz. Her ne kadar gerginliği çocuklarınıza lanse etmeseniz de onlar hissedecektir. Sizin için de çocuklarınız için de sağlıklı değil bu ortam. Hayata bir kere geldiniz. Zararın neresinden dönerseniz kardır. Bence amacanız şu saatten sonra huzurlu ve keyifli bir hayat yaşamak olsun.
Insallah oyle olur

En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir derler, bir karar vermişsin kimseye mantıklı gelmesi gerekmiyo (Ben dahil), bu konuda inat etmeyede gerek yok binlerce sayfa sürer bu konu doğru karar diyeler dr var yanlış diyenler de...senin gerçeğin yasayan sensin Allah sabrını arttırsın

En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir derler, bir karar vermişsin kimseye mantıklı gelmesi gerekmiyo (Ben dahil), bu konuda inat etmeyede gerek yok binlerce sayfa sürer bu konu doğru karar diyeler dr var yanlış diyenler de...senin gerçeğin yasayan sensin Allah sabrını arttırsın
Ihtiyacim olan sey guc. Hayirlisi aynen ben kararimi verdim

Ihtiyacim olan sey guc. Hayirlisi aynen ben kararimi verdim
Ben cidden sizi metanetli ve dirayetli gördüm çok samimi söylüyorum ;ilk okuduğumda konu sahibi yarına konuyu kapattırır demiştim ama yapmadınız kaç gün oldu :)

Böyle konu ile gelip yorumlara dayanamayıp gerçekleri duymamak için çoğu nihai sonda konusunu kapattırır üstüne kocasını aklar gider :) Her insanın feragat edeceği şeyler farklıdır ve bu da sizin tercihiniz.

Ben cidden sizi metanetli ve dirayetli gördüm çok samimi söylüyorum ;ilk okuduğumda konu sahibi yarına konuyu kapattırır demiştim ama yapmadınız kaç gün oldu :)

Böyle konu ile gelip yorumlara dayanamayıp gerçekleri duymamak için çoğu nihai sonda konusunu kapattırır üstüne kocasını aklar gider :) Her insanın feragat edeceği şeyler farklıdır ve bu da sizin tercihiniz.
aynen her insan farklı ve her insanın kendine göre dediğiniz gibi feragat ettiği şeyler farklı. kocasını aklamak :)burda duyduğum şeylerden daha fazlasını ben kendime söylüyorum yani neyin ne olduğunu biliyorum insanlarında ne düşünerek ne şekil yorum yaptıklarını biliyorum...

Tamam ayrilmamissiniz ama en azindan gozu bari korksaydi. Bence siz mantiga burunme yapiyorsunuz. Karsi kisinin sizden sonra yasayacaklarinizi dusunurseniz ayrilmazsiniz tabi ki. Onemli olan sizin neler yapacaginiz yola nasil devam edeceginiz. Cok zor bir surec ama psikolojik destek alirsaniz daha iyi olur.

Psikologlar çocuklar açısından ne kadar erken yaşta boşanma olursa, o kadar az etkilenme olduğunu söylüyor.
Boş atıp, dolu tutulacak mesele değil bu konular. Sizin ya da başka bir üyenin görüşleri, genellemeleri de pek mühim değil. Önemli olan psikologların ne dediği. Cidden çocuk düşünülerek yapılacaksa bu boşanmalar ne kadar erken o kadar iyi demektir çocuk açısından.
Ama konu sahibi çocukları değil, sadece kendini düşündüğü için bu konu aslında onu pek de ilgilendirmiyordur. Tek başına sorumluluk almaktan korkuyor, gücü yok o kadar sadece ve bir de kocasını o kadına kaptırmak istemiyor, cidden eş olarak görmese o kadına gidişini düşünmezdi; ama olay o kadar net ki dışardan bakılınca, tüm olay bundan ibaret.
Oysaki buradaki herkes, "boşanınca babalık yapmayacak kadar babalığı olmayan insan, boşanmasanız da babalık yapmaz, burada bir mantık hatası var." diyor. Mantıklı söylenen hiçbir şeye cevap yok konu sahibinden; çünkü konu çocuklar değil.
Afaki bir tartışma bu ve yanlış bilgilerle insanları dolduruyorsunuz, konu cidden çocuklar olsa yine neyse de değil.
kimseyi doldurmuyoruz yanlış yorumluyorsunuz...psikologlar ben veya diğer arkadaşımız genellemeler yorumlar yapıyor olabiliriz ama bu konular çok öznel ve kişiden kişiye çok değişken konular.iki kardeşin tepkisi yaşadığı duygular bile farklı olabilir aynı aileden olmasına rağmen...erken yaş olunca çocuklar daha az etkilenir demekte ne derece doğru tartışılır.ben her türlü boşanmanın çocuklar açısından(yaşları kaç olursa olsun) çok büyük bir dönüm noktası olduğunu ve küçük yaşlardakiler o zaman çok idrak edemese bile günün birinde bunun bilincine varacağı ve bununla yüzleşeceği için yine onlar içinde çok etkilenilmicek durum olduğunu düşünmüyorum...
konu sahibini bu kadar sert eleştirmeyin bilemeyiz ki ne yaşıyor ne fırtınalar kopuyor içinde.bu şekilde o evde kalmak ne kadar zordur kim bilir..umarım hayırlı kararı verebilir...
hı şu da var baba anne olduğu sürece baba...benim bu zmna kadar kendimde ve evremde gördüklerim bana bunu düşündürüyor malesef...

kimseyi doldurmuyoruz yanlış yorumluyorsunuz...psikologlar ben veya diğer arkadaşımız genellemeler yorumlar yapıyor olabiliriz ama bu konular çok öznel ve kişiden kişiye çok değişken konular.iki kardeşin tepkisi yaşadığı duygular bile farklı olabilir aynı aileden olmasına rağmen...erken yaş olunca çocuklar daha az etkilenir demekte ne derece doğru tartışılır.ben her türlü boşanmanın çocuklar açısından(yaşları kaç olursa olsun) çok büyük bir dönüm noktası olduğunu ve küçük yaşlardakiler o zaman çok idrak edemese bile günün birinde bunun bilincine varacağı ve bununla yüzleşeceği için yine onlar içinde çok etkilenilmicek durum olduğunu düşünmüyorum...
konu sahibini bu kadar sert eleştirmeyin bilemeyiz ki ne yaşıyor ne fırtınalar kopuyor içinde.bu şekilde o evde kalmak ne kadar zordur kim bilir..umarım hayırlı kararı verebilir...
hı şu da var baba anne olduğu sürece baba...benim bu zmna kadar kendimde ve evremde gördüklerim bana bunu düşündürüyor malesef...
benim anlatmak istediğim o. malesef ki ben ayrılınca adam sanki çocuklarından da ayrılacak çünkü kavga ettiğimizde cocuklarla da iyi değil biz iyiyken oda sorumluluk alıyor birde kızım aşırı duygusal bir çocuk o ayrılık aşamasından etkilendi bile babam nerede diyordu babası kapıdan görmek istese zorla eve sokmaya çalışıyordu bunu küçük dediğimiz çocuk yapıyor ..o dönem aramızı da yapmaya çalıştı yazık değil mi farkında olmaz olur mu tamda ikimize ihtiyacı var ikimize de gelip gelip sarılıyor şuan ikimizde yanı başındayız onu ona yapamam benim içinde kolay değil bireysel düşünsem benim bu adamı ne halin varsa gör deyip hayatımdan yollamam gerekir ama o iş öyle değil malesef

Tamam ayrilmamissiniz ama en azindan gozu bari korksaydi. Bence siz mantiga burunme yapiyorsunuz. Karsi kisinin sizden sonra yasayacaklarinizi dusunurseniz ayrilmazsiniz tabi ki. Onemli olan sizin neler yapacaginiz yola nasil devam edeceginiz. Cok zor bir surec ama psikolojik destek alirsaniz daha iyi olur.
gözü ben ayrılınca korkacak benden sonra yaşayacakları kendi hayatı olacak zaten baya mantık içerisinde gidiyorum ben. destek almaya başladım

güçlü olmak neresinde göremedim ben pek. Rahatını bozamıyorsun evin var araban var rahatın iyi o adamda ne halt yerse yesin diyosun umrunda değil sevgi olmadığı için gururunda önemli değil gibi ne diyelim Rabbim eşini ıslah etsin

Psikologlar çocuklar açısından ne kadar erken yaşta boşanma olursa, o kadar az etkilenme olduğunu söylüyor.
Boş atıp, dolu tutulacak mesele değil bu konular. Sizin ya da başka bir üyenin görüşleri, genellemeleri de pek mühim değil. Önemli olan psikologların ne dediği. Cidden çocuk düşünülerek yapılacaksa bu boşanmalar ne kadar erken o kadar iyi demektir çocuk açısından.
Ama konu sahibi çocukları değil, sadece kendini düşündüğü için bu konu aslında onu pek de ilgilendirmiyordur. Tek başına sorumluluk almaktan korkuyor, gücü yok o kadar sadece ve bir de kocasını o kadına kaptırmak istemiyor, cidden eş olarak görmese o kadına gidişini düşünmezdi; ama olay o kadar net ki dışardan bakılınca, tüm olay bundan ibaret.
Oysaki buradaki herkes, "boşanınca babalık yapmayacak kadar babalığı olmayan insan, boşanmasanız da babalık yapmaz, burada bir mantık hatası var." diyor. Mantıklı söylenen hiçbir şeye cevap yok konu sahibinden; çünkü konu çocuklar değil.
Afaki bir tartışma bu ve yanlış bilgilerle insanları dolduruyorsunuz, konu cidden çocuklar olsa yine neyse de değil.
Bence önemli olan tamamen psikologların ne dediği değil. İnsan kendisi daha iyi bilir içinden geçenleri ve hissettiklerini. Ayrıca tek başına sorumluluk almaktan korkuyor, gücü Yok demişsiniz konu sahibine. Birlikte yaptıkları çocukta kadın neden tek başına sorumluluk alamadığı için güçsüz olsun. Ben fazlasıyla dirayetli bir kadın gördüm. Kararından emin. Aldatmanın boyutunu bilmiyoruz, cinsellik var mı veya duygusal bir bağlanma mu söz konusu. Ha önemli mi bu boyut? Aslında çok da değil. Aldatma aldatmadır. Ama bazı kadınlar duygusuz cinselliği normal görüyor. Bize tuhaf gelse de var böyle kadınlar. Nişanlı genç bir kız demişti hatta evlenince ne var yani, hamile kalınca kocam başkasına gidebilir. O da onun ihtiyacı diye. Günlerce bu sözünün etkisinden kurtulamadım mesela o zaman.. her neyse... yani şunu vurgulamak istiyorum bence konu sahibi güçsüz olduğu için devam ediyor diye bir durum değil bu. Bu onun kendi kararı. Bazen insan çok sevdikleri için sevmediklerine katlanır. Bunun gibi bir şey belki de..

O zaman soyle soyliyim iyi be baba evet ama.cok da tahammullu mukemmel bir baba degik ayrilik asamasi gecirdik o surecte sadece buyuk cocugunun adini sayikladi minik olanla bag kurmamisti cunku simdi onlada kuruyor bu benim gordugum. Sevgilisine gitmeyi hala engelleyemem ki disariya cikiyor ise gidiyor vs nerden bilebilirim gitmedigini gorusmedigini bunada engel olamam acik soyliyim
Sevgilisine gitmesini engelleyemem demenize çok şaşırdım. Yani hadi bir ihanet yaşadınız, adam pişman oldu, affettiniz. Şans verdiniz.ama burada bunu bile bile devam etmeniz çok zor değil mi??

Sevgilisine gitmesini engelleyemem demenize çok şaşırdım. Yani hadi bir ihanet yaşadınız, adam pişman oldu, affettiniz. Şans verdiniz.ama burada bunu bile bile devam etmeniz çok zor değil mi??
ben bunu kabul etmiyorum ki sadece isteyen adamı zaten engelleyemem diyorum o kişin beyni ile alakalı bir durum onu kastettim yani gidiyor bende biliyorum demiyorum

güçlü olmak neresinde göremedim ben pek. Rahatını bozamıyorsun evin var araban var rahatın iyi o adamda ne halt yerse yesin diyosun umrunda değil sevgi olmadığı için gururunda önemli değil gibi ne diyelim Rabbim eşini ıslah etsin
ne ev ne araba ne rahatım umrumda değil biri metal parçası biri beton gözümde ve de rahatlık buysa rahatım diyelim ama peşinde olduğum şey farklı canım

ne ev ne araba ne rahatım umrumda değil biri metal parçası biri beton gözümde ve de rahatlık buysa rahatım diyelim ama peşinde olduğum şey farklı canım

yazınızda belirtmişsiniz ya o yüzden dedim bazen kalmak gitmek ten daha zor oluyor aslında haklı olduğunuz çok yön var çocuklarınız için kendinizi feda ediyorsunuz alkışlanacak bi durummu değil belki ama gerçekten zor bi seçenek kalmak. Rabbim yardımcınız olsun kırılan kalpleri sadece Allah onarır inşallah

Sevgilisine gitmeyi hala engelleyemem ki disariya cikiyor ise gidiyor vs nerden bilebilirim gitmedigini gorusmedigini bunada engel olamam acik soyliyim
Bunları bile bile yaşamak zor değil mi? Sevgilisine gitmeyi engelleyemem diyorsunuz engelleyemediğiniz kişi eşiniz! Yani sizin sevdiğiniz adam çocuklarının babası.Sizi asla yargılamıyorum bende yaşadım zamanında ama çok yorucu bir kadın için. Galiba siz kabullenmişsiniz ben bunu yapamadım.

Başka kadınların koynundan çıkıp gelen adam sana gelicek
Sense güçlüyüm ben diyorsun
Güçlü olsan bu aşağılanmayı kabul edemezdin
Toplumda bir baskı var bunu kabul ediyorum
Ama ben güçlüyüm deme
Çünkü yaptığın şey güçsüzlük göstergesidir
umarım hersey istediğin gibi olur..
Nasıl mutluysa öyle yaşamalı bir insan..

Bakın bunlar hep öznel yorumlarınız, sadece siz böyle düşünüyorsunuz, herhangi bir bilimselliği yok ve psikologlar bunun böyle olmadığını söylüyor, boşanmak isteyen kadınları da yanlış yönlendiriyorsunuz.
O sizin gördükleriniz benim babam her koşulda babaydı bana misal.

Back
X