Genelde çocuklarını kocaya bırakan anneler eleştirilir ama bence mantıklı bir hareket. Bakamıyorsam kocaya bırakırım, neticede tek başıma yapmadım çocuğu kocama güvenerek yaptım. Çocuk annesiz yapamaz diye birşey yok, annesi olmayan çocuklar olduğu gibi çocuğun hukuken anneye bırakılması 20. yy'dan itibaren olan bir olay. Yani binlerce senedir kadınlar hukuki bir statüleri dahi olmadan yaşamış, çocuk annenin değil babanın sayılmış. Son 100-150 senedir mi annesiz yapamıyor bu çocuklar. Ha annenin maddi olanağı varsa bakabilir tabi ama bakamıyorum diye babaya bırakmak ayıplanacak birşey değil.
kızını bırak tabi.Kesin ve net bir şekilde bırakıcam ama bu işi yanına kar bırakmak istemiyorum dilerim pişman olur 4 aylık bebeğim kucağımda emzirirken hiç utanmayan bir adam için savaşacak degikum. Iki çocuğumuz var 4 yaşında kızım 4 aylık bir oğlum zor zamanlar biliyorum ama sevgilisiyle rahat rahat gezsin istemiyorum kızımı onunla bırakıcam bu çok zor ama iki çocukla nasıl yaparım hiç fikrim yok birde rahat rahat takılmasını istemiyorum bebegimi ben alicam. Şimdi arkadaşlar bu ruhu geçmiş emziren anneye birşeyler söyleyin yüreği sogusun. Hala.saka gibi geliyor inanamıyorum. Mahkemede mesajları çıkar mı?? Akşamları anlaşıp mesaj atmıyorlarmış birde arama yapmıyorlar ki ben anlamıyım diye şuan beni tehtit ediyor seni 15 günde bırakmicam dediğim için gerekirse işi tazminata gotururum dedim
annen niye öyle diyor?Mutsuz suan cocuk 3tane var. Kv ile altli ustu oturuyor. Bosanamiyor malesef. Annem cocuklari birak oyle gel diyo ablamda cocuklarini birakamadigi icin mecbur katlaniyor
Maleaef.. annem ve babam bosandi. Annemin maddi durumu cok iyi babam baska bi kadinla evli ondanda 2 cocugu var. Hani biz burda bosan felan diyoruz ya bazi uyelere. Iste o cok kolay olmuyor. Annemin ayri bi evi var. Arabasi var . Calisiyor dedem oldu annem bosandigi icin dedemin ayligi anneme baglandi. Kisacasi annem 4,4luk hayat yasiyor. Ama ablam gelmek istemiyor anne yanina. Anne kahri cekmektense koca kahri cekerim diyor. Annem sivri dilli agzinda kufur eksik olmayan biri. Anne 5tl lazim desek yok der :) ilk basta mesafesini koydu benden para istemeyin dedi. Zaten ablamda bende 1tl dahi istemeyiz. Mesela ablam annem ben bulusuruz. Ablamin cocuklarini cok azarlar cok kizar ablam sesini cikarmiyor. Benim oglumla asla kizamaz bagiramaz ben cwvap veririm cunki.. yani ablam sirf cocuklari icin katlaniyo kocasina..annen niye öyle diyor?
hiç mi acımıyor ablana?
Hımm. Mantık çerçevesinde bakınca baba o zaman 4 aylık olana da baksın onu da bıraksın annesi. Anne sütüyse annesi sağar dondurur babası arada içirir. Biraz mama biraz anne sütü büyür bir şekilde ne olacak ki?
Bunu bir de babasını başka bir kadınla gezerken, sevişirken görmesi muhtemel bir kız çocuğunun gözünden de görebiliyor mu sizin bahsettiğiniz hukuk?
Demem o ki her şey mantık ve hukuk çerçevesinde değerlendirilemez. Çocuğunuz var mı merak ettim şahsen?
analık da her kişinin harcı değil.Maleaef.. annem ve babam bosandi. Annemin maddi durumu cok iyi babam baska bi kadinla evli ondanda 2 cocugu var. Hani biz burda bosan felan diyoruz ya bazi uyelere. Iste o cok kolay olmuyor. Annemin ayri bi evi var. Arabasi var . Calisiyor dedem oldu annem bosandigi icin dedemin ayligi anneme baglandi. Kisacasi annem 4,4luk hayat yasiyor. Ama ablam gelmek istemiyor anne yanina. Anne kahri cekmektense koca kahri cekerim diyor. Annem sivri dilli agzinda kufur eksik olmayan biri. Anne 5tl lazim desek yok der :) ilk basta mesafesini koydu benden para istemeyin dedi. Zaten ablamda bende 1tl dahi istemeyiz. Mesela ablam annem ben bulusuruz. Ablamin cocuklarini cok azarlar cok kizar ablam sesini cikarmiyor. Benim oglumla asla kizamaz bagiramaz ben cwvap veririm cunki.. yani ablam sirf cocuklari icin katlaniyo kocasina..
o zaman yapılması doğru olduğunu göstermez.Eskiden nasıldı? Süt anne diye birşey var. Eskiden kadının hukuki statüsü bile yoktu, kocasız ya da babasız kadının hiçbir hakkı yok yani çünkü hukuki statüsü yoktu. Binlerce sene bu şekilde gitmişse son 150 senede mi annesiz olunca çocuk yaşayamaz oldu. İdeal olan tabi ki annesi ile birlikte olmasıdır ama kadın bakamıyorsa bırakacak tabi ki.
Eskiden nasıldı? Süt anne diye birşey var. Eskiden kadının hukuki statüsü bile yoktu, kocasız ya da babasız kadının hiçbir hakkı yok yani çünkü hukuki statüsü yoktu. Binlerce sene bu şekilde gitmişse son 150 senede mi annesiz olunca çocuk yaşayamaz oldu. İdeal olan tabi ki annesi ile birlikte olmasıdır ama kadın bakamıyorsa bırakacak tabi ki.
Param var giderim huzur evine diyoranalık da her kişinin harcı değil.
elden ayaktan düşünce hangi kızına sığınacak bakalım, baksın diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?