Aldatıldım :( bunu haketmedim içim acıyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

oğluna hak verdiğini yazmadım bir daha okuyun yazımı...yada oğlum yaparsa hak veririm demedim ama bir annede evladı sürünsün istemez dedim sözümün arkasındayım...
Karısını aldattı diye evlatlıktan red edeni oğlunu süründüreni ben daha hiç görmedim duymadım....

Son düzenleme:
Oncelkle cok gecmis olsun. Allah yardimciniz olsun. Ne karar alirsaniz alin mutlulugunuz onceliginiz olsun. Ayrilipta mutlu olamam diyorsaniz bir kere daha gozden gecirin kararinizi derim. Yok ben asil ayrilmazsam hep icimde kuskuyla kalirim mutlu olamam diyorsaniz ayrilmaniz en iyi secenek sizin icin. Bu durumda oturup iyice olcmeniz bicmeniz gerekecek. Ama hic bir zaman pisman olmayin aldiginiz karardan zorluklariyla guzellikleriyle siz sececeksiniz.
Oglunuz konusundada ne yazikki size katilamayacagim. Oyle yetistirinki oglunuzu ilerde olurda aldatirsam annem beni surundurmez demesin. Ben de oglan annesiyim. Buyuk konusmak istemem ama oglum bir hata yapacaksa sonuclarina tabiki katlanacaktir ve be tabiki adil olmaya calisacagim. Belki tam tamina adil olamasamda annelik vasfimdan dolayi elimden geleni yapacagima eminim. Cunki dunyaya soyle bi baktigimizda her oglan bir anneden dunyaya geliyor. Ve bu erkeklerin kendilerini birinci sinif gormelerinin tek sebebidir annelerinin tavir ve tutumlari.

Annelik yorumlamalarına girmeyeceğim, çünkü ben anne değilim

Aldatmak konusunda tepkilerinizde çok haklısınız lakin değerlendirilmesi gereken bir şey var bence, sadece konuşmuşlar ve siz öğrenmeden önce de bitmiş. Yani eşiniz aslında bir hata yaptığını fark etmiş. Az zaman değil birlikte geçirdiğiniz, yaptığı hata yüzünden ceza çeksin ancak verilecek ceza size ve çocuklarınıza verilmiş olmasın.

Yorumlarda haklı fikirler var, bu hatayı yapan siz olsaydınız yaptırımları çok ağır olurdu vs... Durumu değerlendirin derken, erkek yaparsa affedilebilir bir şeydir anlamında söylemiyorum. Bende 10 yıllık ilişkimi, verdiğim emeklere bakmadan tek kalemde sildim ancak ben evli değildim, iki meleğe de sahip değildim.

Yaşım itibariyle geldiğim noktada, aldatmanın iğrenç bir durum olduğunda hala hem fikirim. Ancak insan hayatının dalgalanma dönemleri olduğunu ve yanlışlar yapabildiğini öğrenmiş yaştayım. İnsan kendi namına her şeyi değiştirebilir ancak sizin hayatınızda çocuklarınız var. Hatasını çabuk anlamış ve devam ettirmemiş bir adama bir şans daha verilebilir düşüncesindeyim. Bunu siz yakalamış da bitirmiş olsaydı böyle düşünmezdim. Bu tabi ki insanın duyguları ile yakın ilişkili; siz bir daha ona eş olabilecek gücü kendimde bulamam, dayanamam diyorsanız zaten bitmiştir. Ama sonrasında acaba dememek için, sevginize bir şans vermek için en küçük bir istek duyuyorsanız o sesi bastırmayın.

Yıllar sonra bugün düşünüyorum ki terk etmeseydim ne olacaktı; içimdeki acaba olmayacaktı. Çok zaman geçti üzerinden, beni döndürmek için çok çabaladı ama inat ettim. Bugün diyorum ki ne kaybederdim ? Hayat yalnız bir kadın için kolay değildir, ben hiç kolay yaşamadım, imkansız da değil, ancak işin içinde sevgi olunca (ki ben satırlarınızdan o sevgiyi kaybetmediğinizi gördüm) işler çok değişiyor.

Çevre faktörüde var, bugün aslansın terk et diyenler, siz savaşırken yanınızda olmayacaklar. Bu yolda yalnızsınız. Umarım hakkınızda en hayırlı kararı vermek nasip eder Rabbim. Yuva çok emek isteyen bir şey, umarım emekleriniz heba olmaz.

Son düzenleme:

Evli olmamanıza rağmen aklı başında içten yorumunuz beni etkiledi:26: belkide önce bir piskologdan yardım almalıyım daha sağlıklı doğru karar vermek için... bana olayın artı ve eksi yönlerini gösterebilecek yorumlara minnettarım şuan kırgınlığım kızlığım tavan yapmış durumda olduğu için hiç bir şeyi düşünmeden ölçüp tartmadan karar vermiş durumdayım çünkü canım yanıyor...açıkçası ayrıldıktan sonra yaşayacağım zorlukları henüz düşünmüş değilim Bu yazınızdan aklıma gelen şahit olduğum birşeyi bende paylaşmak isterim yakın bir tanıdığım aldatıldı... arkadaşları komşuları akrabaları boşanmalısın yenilir yutulur şey değil diye baskıda yaptılar herkesede reklam ettiler olanları... nihayetinde tek celsede boşandılar çocuklarıda vardı ve kadın gururum dedi bir kuruş tazminat nafaka eşya altın talep etmedi bir çok işe girdi dikiş tutturamadı oğlunun masraflarıyla baş edemedi ailesi destek olmadı boşan diyenler şimdi o kadının kapısından bile geçmiyor... gelinlerine hak veren kayınvalide kayınpeder gelinlerini boşandıktan sonra bir kere aramadılar torunlarını bile çağırmıyorlar... kocası bir daha evlendi çocuğu bile oldu kadın ise şimdi evli bir adamla aşk yaşıyor adam maddi yardımda bulunuyor yani düştüğü çaresizlik yalnızlık parasızlık onu hatalar sinsilesine sürükledi kendisi aldatıldığı için boşanmıştı şimdi o başka kadının canını yakmasına sebep...

İki gün önce başlığınızı okuduğumda size yazmak istedim ancak şimdi vakit bulup yazabiliyorum... İnsanın sevdiği birisince gönül kırgınlığına uğrması kolay değil... Gönül kırgınlığı diyorum çünkü bunu ihanet olarak tanımlayamıyorum... İnsanoğlu beşer, şaşar hatalar yapabilir. Bşanmak isteyişinin nedeni sadece bu olay mı yoksa başka seni rahatsız eden olaylarda vardı da bu son noktayı mı koydu bilmiyorum.. Ama pişman olan (ortada aldatmada olmadığı için) herkesin bir şansı daha hakettiğini düşünüyorum.. Şu anda kızgınlık ile ona ceza vermeye çalıştığını görebiliyorum ama gereçketen istediğin ceza vermek mi boşanmak mı bunu bilemiyorum.. Bence sakin olarak düşünebileceğin bir zaman ihtiyacın var.. En azından kızgınlığın geçinceye kadar diyelim... eğer buzamanı kendine tanıdıktan sonra hala boşanacağım diyorsan o zaman başka... Cezalandıracağım derken bence boşanma kelimesini çok kullanmadan biraz eşinden ayrı kal, düşün bu işlerin kolay kolay geri dönüşü olmaz... Önce sen kendi kararını ver ama sakince... Sonra çocuklarınla paylaş...Onlar için anne baba ayrılığının konuşulması bile çok üzücü ve yıpratıcı.... Bu süreci kendi içinde yaşadıktan sonra kararrıı verdkten sonra onları bu sürece dahil et.. Yalnız çocuk büyütmek gerçekten çok zor.. Ben de evliyim ve çocuklarım var.... Çok zor bliyorumm.. ama bazı şeyler affedilebilir... yakıp yıkmak çok kolay,,, kurmak çok zor ...

Cok uzuldum durumunuza Allah boylelerini surundurdun .Sizinde Allah yardimciniz olsun cok zor bende yasadim yeni yeni kendime geliyorum ama ben bosanmadim halaa surunuyo surunsun .....

merhaba canım,
2 gündür inan aklımdan çıkmıyorsun.. Sürekli yazılarını takip ediyorum .. Rabbim senin ve çocuklarının yardımcısı olsun .. Resminide gördüm çok hoş bir kadınsın ..
Eşin konusunda aslında haklısın, ben de kendimi senin yerine koydum benim de tek çıkışım boşanmak olurdu herhalde.. Tabii yaşamadan bilinmez, allah uzak tutsun .. Çok güçlü bir kadınsın .. Kızgınlığının geçmesi gerek ve geçmeden de karar verme bence .. ben babasız büyüdüm, sonra üvey baba girdi hayatıma .. Çok zorluk çektim. Ben çocukların için daha da üzgünüm .. Mutlaka düşün, prof. destek al .. Eşini gözlemle .. Gerisi katlanabilirliğinle alakalı bana kalırsa ..
Hep dualarımdasın ..

içten yorumunuz ve dualarınız için teşekkür ederim... gerçekten çok kızgınım içim soğumuyor az önce tlf.da konuştuk sakin konuşamıyorum bile konu açılınca elim ayağım buz kesiyor adeta hazmetmek çok güç güzel iltifatlarınız için ayrıca teşekkür ederim...

Kesinlikle zamana ihtiyacım var kırgınlığım kolay geçecek gibi değil bir taraftanda şeytan sende onun canını yak diye fısıldıyor piskolojim bozuldu resmen hiç beklemediğim anda öğrendim herşeyi şüphelerim yoktu bile ve kızımız daha yeni aramıza katılmışken nelerle uğraşıyorum... keşke diyorum bunu kızım olmadan önce yapsaydı canına okumam daha kolay olurdu Boşanmak istememin tek nedeni başka kadınla yaşanmış olan dialog yoksa havadan sudan sebeplerle yuva yıkacak bir kadın değilim ben

İnsanlar artık anlık yaşamaya başladılar. Hiçbir şey insanları tatmin etmiyor. Açgözlülük, doyumsuzluk almış başını gidiyor. Ben de 35 yaşındayım. Yaklaşık 1 yıl önce bir kursta bir adamla tanıştım. Tanıştım derken, sadece aynı ortamı paylaştık; sohbet, muhabbet yok yani. Facebooktan arkadaşlık göndermiş nasıl bulduysa. Kabul ettim. Evli ve iki de çocuğu var. Sürekli mesaj gönderiyor, telefon numarası veriyor…Yemek yiyelim, sinemaya gidelim bilmem ne. Sen evlisin, karın izin verir mi bir kadınla yemek yemene, sinemaya gitmene diyorum. Haberi olmaz diyor. Peki karın başka biriyle yemeğe gitse ne yaparsın diyorum. Gitmez diyor. Sadece arkadaş olalım yalanları falan filan. Karının yerinde olsaydım, böyle bir şey yapılmasını istemezdim. O zaman kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmam dedim. Mesajlarına karşılık vermedim. Birkaç gün mesaj yazdı, baktı cevap yok, ağza alınmayacak küfürler, hakaretler yazmış. Çok moralim bozuldu. Face’i kapattım.
Bu tür olaylar çok sıradanlaştı. Allah temiz, doğru, namuslu insanların yardımcısı olsun. Konu sahibi arkadaşımın da yardımcısı olsun. Boşanmak eşler için çözüm olabiliyor ama çocuklar için çok zor bir durum. Bir pişmanlık varsa, bir şans verilebilir, naçizane düşüncem.

Bilmiyorum diger arkadaslarin fikri ne, ne yazdilar ama bence bosanin. Aynisini abim yapti, sonunda esiyle ayrildilar. Simdi o cirkin, dul, yasli kadinla birlikteler. Bu erkek milletini anlamak cidden zor.
Daha yeni basima gelen bir olaydan bahsedeyim size. Internetten ben oyun oynuyorum, video oyunu. Boyle 5 kisilik takim olup diger 5 kisilik takima karsi savasiyorsun. Genelde oyun oynanirken kendi takiminla oyunun kanalindan yazisabiliyorsun. Ben de aksamlari bu oyunu esimle oynarim bazen. Bir kac aksamdir kendi takimimdan biriyle oyunla ilgili yazisiyorduk, oradan git oradakileri oldur once falan gibi. Neyse genelde oyundakiler erkek, ben de bayan oldugumu hic caktirmam. Takimimdan konustugum bu cocuk bana bayan misin sen, dedi. Evet nerden bildin, dedim. Yazmandan anladim, dedi. Neyse basladi bana sorular sormaya, nerdensin ne is yaparsin yasin kac falan. Dedim evliyim boyle boyle. Ben de 2 yildir evliyim, dedi. Neyse biz yine oyun oynadik diger takimdakilerle falan.
En son dun aksam yine bu cocukla oyun arasinda konusmaya basladik. Bana inanilmaz asildi. Ustelik benden de kucuk. Dedimki evlisin, ayip degil mi, esin duysa uzulmez mi? Haberi olmazsa uzulmezki, dedi. Icimden seytan durttu, dur bi su cocugu deneyeyim dedim. Dedimki, falanca gun istanbula gelicem, esinden gizli goruselim mi, yemek yeriz sonra otele gideriz, dedim. Ben de cok fenayim Cocuk birden bir suru yazmaya basladi, olur goruselim ne zaman gelceksin misafirim ol falan. Esimden gizli gelirim falan dedi. Yaaa midem bulandi resmen. Hemen sildim, engelledim cocugu bir daha da oynamadim. O an dusundumki, erkek milleti boyle iste. Degisiklik, heyecan falan ariyorlar demekki. Cok kotu bir durum valla, dunden beri midem bulaniyor o cocugun yaptigina. Imkani olsa esini aldatacak yani, ne aci bir durum

piskologtan yarın için randevu aldım gidip konuşucam içimdeki bütün zehiri akıtıcam... uyumamak yemek yememek beni daha da gergin yapıyor 1 haftada 4 kilo verdim... her an patlamaya hazır bomba gibi dolaşıyorum kimse şu aralar evime gelmesin istiyorum depresyona girmeden bişiler yapmalıyım ... daha sonrasında evlilik terpistine gidip evliliğimi sorgulamam gerek yanlış giden birşeyler var demek ki gelişmelerden sizleri haberdar edicem...

yaseku....kendini çok telef etme, sağlığından olmayasın, o iki evladının daha çok uzun yıllar sana ihtiyaçları var.allah en büyük sınav evlatlarınla sınamasın...

ayrıca da, çok doğru yoldasın, ben de bunu diyecektim ama haddimi aşmayayım, sakinledikçe kendisi bu kararı alacaktır dedimdi...en güzeli işin uzmanına gidip sağlıklı yol almak. zehir dışarı akmadıkça yürek yıkanmıyor.

haberlerini umutla ve merakla bekleyeceğim. sevgiyle, selametle...

Son düzenleme:
mantığına, duruşuna hayran kaldım
okurken kendim yaşıyormuşum gibi canım yandı sanki, sıkıntı çöktü içime
takdir ettim tutumunu baştan sona
dilerim toparlarsın en kısa zamanda daha doğrusu toparlarsınız, boşanmamanızı istedim nedense..
bi şans daha ver istersen, tabi en iyisini sen bilirsin sen yaşıyorsun sonuçta
resimdeki sensin anladığm kadarıyla çok çok güzel bi bayansın
bizi habersiz bırakma, şu kötü günler su gibi akıp gitsin
mutlu olmanı o kadar yürekten istiyorum ki...

öncelikle çok teşekkür ederim güzel yorumuna ve içten dileklerine... evet resimdeki benim albümde de resimlerim mevcut:)
birde benim içimdeki sıkıntıyı tahmin et artık sizler okurken etkileniyorsunuz ben 12 yıldan sonra nasıl etkisinden kurtulayım bilemedim ki

yaseku...12 yıl ne ki, bunun 32 yılı var....ve çocuklar için herşey,,,

12 yıl her şeyi her özeli paylaştığın insan ya bir anda püfff..çok üzüldüm demekki hayatta kendinden başka hiç kimseye güvenmeyeceksin hayatta en korktuğum şey gelecek çünkü bize neler sunacağı hiç belli değil

yaseku...12 yıl ne ki, bunun 32 yılı var....ve çocuklar için herşey,,,

Abuelacım 32 yıl sonra bunu görsem kalbim durur yada felç falan geçiririm heralde deme öyle :)
ah evlatlar yokmu insanın elini yüreğini dilini bağlıyor

sana yardım edebilcek sadece 2 şey var canım
öncelikle çocukların sonrada zaman..
o kadar net bi duruş sergilemişsinki eşin sizi kaybetme korkusunu çok çok derinden yaşamıştır eminim
seni etkilemek değil amacım ama bir şansı daha hak ediyorsunuz bence eşin, sen evliliğiniz, cocuklarınız..
sanıyorum boşanmak kadar devam etmekde çok zor.. bu yüzden en büyük belirleyici etken zaman olucak

ilişkimde olmasada aldatılma olayına yabancı değilim..
ne kadar çıkmaz bi durum olduğunun farkındayım , boşanınca acın biticek mi hayır, peki devam etsen onada hayır..
bu yüzden çok iyi ölçüp tartmalısın, değişen tek sizin hayatınız değil çocuklarınıznda hayatında bir dönüm noktası belkide..
ne kadar hazmedilir bimiyorum ama acını hazmet sonra bi daha düşün, , ki sen çok mantıklı bi kadınsın başıma gelse senin gibi biriyle konuşmak isterim heralde,

Abuelacım 32 yıl sonra bunu görsem kalbim durur yada felç falan geçiririm heralde deme öyle :)
ah evlatlar yokmu insanın elini yüreğini dilini bağlıyor

yaseku cum, sevgili kızım (izninle kızım diyorum) bu uykusuz gecelerin koynunda olmamıza sebep öyle şeyler var ki, '' söylesem faydası yok, sussam gönül razı değil'' demiş...
inan bana hiç birşey olmuyorsun...o evlatlardan aldığın güçle, o müthiş evlat sevgisiyle daha bir güçlü, daha bir hayata asılıp yola devam...burası sınav yeri imtihanımız bu olsun...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…