adalet herkes için istenir benim çocuğuma farklı adalet istersem rabbim bundan asla razı olmaz
İşte biz çocuklarımızı böyle yetiştirmeliyiz ki
Zamanı gelirde hata yaparsam nasılsa bana hakveren bulunur diye düşünmesin
Bilmem anlatabildim mi?
Annelik yorumlamalarına girmeyeceğim, çünkü ben anne değilim
Aldatmak konusunda tepkilerinizde çok haklısınız lakin değerlendirilmesi gereken bir şey var bence, sadece konuşmuşlar ve siz öğrenmeden önce de bitmiş. Yani eşiniz aslında bir hata yaptığını fark etmiş. Az zaman değil birlikte geçirdiğiniz, yaptığı hata yüzünden ceza çeksin ancak verilecek ceza size ve çocuklarınıza verilmiş olmasın.
Yorumlarda haklı fikirler var, bu hatayı yapan siz olsaydınız yaptırımları çok ağır olurdu vs... Durumu değerlendirin derken, erkek yaparsa affedilebilir bir şeydir anlamında söylemiyorum. Bende 10 yıllık ilişkimi, verdiğim emeklere bakmadan tek kalemde sildim ancak ben evli değildim, iki meleğe de sahip değildim.
Yaşım itibariyle geldiğim noktada, aldatmanın iğrenç bir durum olduğunda hala hem fikirim. Ancak insan hayatının dalgalanma dönemleri olduğunu ve yanlışlar yapabildiğini öğrenmiş yaştayım. İnsan kendi namına her şeyi değiştirebilir ancak sizin hayatınızda çocuklarınız var. Hatasını çabuk anlamış ve devam ettirmemiş bir adama bir şans daha verilebilir düşüncesindeyim. Bunu siz yakalamış da bitirmiş olsaydı böyle düşünmezdim. Bu tabi ki insanın duyguları ile yakın ilişkili; siz bir daha ona eş olabilecek gücü kendimde bulamam, dayanamam diyorsanız zaten bitmiştir. Ama sonrasında acaba dememek için, sevginize bir şans vermek için en küçük bir istek duyuyorsanız o sesi bastırmayın.
Yıllar sonra bugün düşünüyorum ki terk etmeseydim ne olacaktı; içimdeki acaba olmayacaktı. Çok zaman geçti üzerinden, beni döndürmek için çok çabaladı ama inat ettim. Bugün diyorum ki ne kaybederdim ? Hayat yalnız bir kadın için kolay değildir, ben hiç kolay yaşamadım, imkansız da değil, ancak işin içinde sevgi olunca ki ben satırlarınızdan o sevgiyi kaybetmediğinizi gördüm işler çok değişiyor.
Çevre faktörüde var, bugün aslansın terk et diyenler, siz savaşırken yanınızda olmayacaklar. Bu yolda yalnızsınız. Umarım hakkınızda en hayırlı kararı vermek nasip eder Rabbim. Yuva çok emek isteyen bir şey, umarım emekleriniz heba olmaz.
Evli olmamanıza rağmen aklı başında içten yorumunuz beni etkiledi:26: belkide önce bir piskologdan yardım almalıyım daha sağlıklı doğru karar vermek için... bana olayın artı ve eksi yönlerini gösterebilecek yorumlara minnettarım şuan kırgınlığım kızlığım tavan yapmış durumda olduğu için hiç bir şeyi düşünmeden ölçüp tartmadan karar vermiş durumdayım çünkü canım yanıyor...açıkçası ayrıldıktan sonra yaşayacağım zorlukları henüz düşünmüş değilimBu yazınızdan aklıma gelen şahit olduğum birşeyi bende paylaşmak isterim yakın bir tanıdığım aldatıldı... arkadaşları komşuları akrabaları boşanmalısın yenilir yutulur şey değil diye baskıda yaptılar herkesede reklam ettiler olanları... nihayetinde tek celsede boşandılar çocuklarıda vardı ve kadın gururum dedi bir kuruş tazminat nafaka eşya altın talep etmedi bir çok işe girdi dikiş tutturamadı oğlunun masraflarıyla baş edemedi ailesi destek olmadı boşan diyenler şimdi o kadının kapısından bile geçmiyor... gelinlerine hak veren kayınvalide kayınpeder gelinlerini boşandıktan sonra bir kere aramadılar torunlarını bile çağırmıyorlar... kocası bir daha evlendi çocuğu bile oldu kadın ise şimdi evli bir adamla aşk yaşıyor adam maddi yardımda bulunuyor yani düştüğü çaresizlik yalnızlık parasızlık onu hatalar sinsilesine sürükledi kendisi aldatıldığı için boşanmıştı şimdi o başka kadının canını yakmasına sebep...
merhaba canım,
2 gündür inan aklımdan çıkmıyorsun.. Sürekli yazılarını takip ediyorum .. Rabbim senin ve çocuklarının yardımcısı olsun .. Resminide gördüm çok hoş bir kadınsın ..
Eşin konusunda aslında haklısın, ben de kendimi senin yerine koydum benim de tek çıkışım boşanmak olurdu herhalde.. Tabii yaşamadan bilinmez, allah uzak tutsun .. Çok güçlü bir kadınsın .. Kızgınlığının geçmesi gerek ve geçmeden de karar verme bence .. ben babasız büyüdüm, sonra üvey baba girdi hayatıma .. Çok zorluk çektim. Ben çocukların için daha da üzgünüm .. Mutlaka düşün, prof. destek al .. Eşini gözlemle .. Gerisi katlanabilirliğinle alakalı bana kalırsa ..
Hep dualarımdasın ..
İki gün önce başlığınızı okuduğumda size yazmak istedim ancak şimdi vakit bulup yazabiliyorum... İnsanın sevdiği birisince gönül kırgınlığına uğrması kolay değil... Gönül kırgınlığı diyorum çünkü bunu ihanet olarak tanımlayamıyorum... İnsanoğlu beşer, şaşar hatalar yapabilir. Bşanmak isteyişinin nedeni sadece bu olay mı yoksa başka seni rahatsız eden olaylarda vardı da bu son noktayı mı koydu bilmiyorum.. Ama pişman olan (ortada aldatmada olmadığı için) herkesin bir şansı daha hakettiğini düşünüyorum.. Şu anda kızgınlık ile ona ceza vermeye çalıştığını görebiliyorum ama gereçketen istediğin ceza vermek mi boşanmak mı bunu bilemiyorum.. Bence sakin olarak düşünebileceğin bir zaman ihtiyacın var.. En azından kızgınlığın geçinceye kadar diyelim... eğer buzamanı kendine tanıdıktan sonra hala boşanacağım diyorsan o zaman başka... Cezalandıracağım derken bence boşanma kelimesini çok kullanmadan biraz eşinden ayrı kal, düşün bu işlerin kolay kolay geri dönüşü olmaz... Önce sen kendi kararını ver ama sakince... Sonra çocuklarınla paylaş...Onlar için anne baba ayrılığının konuşulması bile çok üzücü ve yıpratıcı.... Bu süreci kendi içinde yaşadıktan sonra kararrıı verdkten sonra onları bu sürece dahil et.. Yalnız çocuk büyütmek gerçekten çok zor.. Ben de evliyim ve çocuklarım var.... Çok zor bliyorumm.. ama bazı şeyler affedilebilir... yakıp yıkmak çok kolay,,, kurmak çok zor ...
4 gün önce aldatıldığımı öğrendim o kadar üzgünüm ki benim kocam yapmaz sanıyordum ne kadar aptalmışım nasıl güvendim ona ben... 11 yıllık evliyiz biz 10 yaşında oğlum 8 aylık kızım var ama çocuklar falan umurumda değil boşanmaya karar verdim yapamam ona bir daha kadınlık yapamam benFacebookta bir kadınla tanışmış ve 1 aydır telefonla konuşuyorlarmış kadın başka şehirde ve eşimin evli olduğunu biliyor üstelik eşimden 5 yaş büyük 40 yaşında dul bir kadın telefon kayıtlarından yakaladım önce inkarlar yeminler sonra itiraf... evet benimde evliliğimin bittiğinin resmidir... 4 gündür ağlamaktan helak oldum kızımı emziremiyorum sütüm gelmiyor yemek yiyemiyorum uyuyamıyorum dağılmış vaziyetteyim dün avukata gittim eşimide çağırdım bayramdan sonra boşanma davamı açıyorum bu arada eşimi evden gönderdim bekar bir arkadaşı var onda kalıyor... kayınvalideme ve kayınpederime durumu anlattım tabi yıkıldılar onlarda çok üzgünler eşimi arayıp saydırmışlar demediklerini bırakmamışlar eşim ne annesine gidebiliyor ne eve gelebiliyor herkes kırmızı kart göstermiş durumda beter olsun Allahından bulsun mübarek Ramazan günü düştüğüm duruma inanamıyorum
mantığına, duruşuna hayran kaldım
okurken kendim yaşıyormuşum gibi canım yandı sanki, sıkıntı çöktü içime
takdir ettim tutumunu baştan sona
dilerim toparlarsın en kısa zamanda daha doğrusu toparlarsınız, boşanmamanızı istedim nedense..
bi şans daha ver istersen, tabi en iyisini sen bilirsin sen yaşıyorsun sonuçta
resimdeki sensin anladığm kadarıyla çok çok güzel bi bayansın
bizi habersiz bırakma, şu kötü günler su gibi akıp gitsin
mutlu olmanı o kadar yürekten istiyorum ki...
4 gün önce aldatıldığımı öğrendim o kadar üzgünüm ki benim kocam yapmaz sanıyordum ne kadar aptalmışım nasıl güvendim ona ben... 11 yıllık evliyiz biz 10 yaşında oğlum 8 aylık kızım var ama çocuklar falan umurumda değil boşanmaya karar verdim yapamam ona bir daha kadınlık yapamam benFacebookta bir kadınla tanışmış ve 1 aydır telefonla konuşuyorlarmış kadın başka şehirde ve eşimin evli olduğunu biliyor üstelik eşimden 5 yaş büyük 40 yaşında dul bir kadın telefon kayıtlarından yakaladım önce inkarlar yeminler sonra itiraf... evet benimde evliliğimin bittiğinin resmidir... 4 gündür ağlamaktan helak oldum kızımı emziremiyorum sütüm gelmiyor yemek yiyemiyorum uyuyamıyorum dağılmış vaziyetteyim dün avukata gittim eşimide çağırdım bayramdan sonra boşanma davamı açıyorum bu arada eşimi evden gönderdim bekar bir arkadaşı var onda kalıyor... kayınvalideme ve kayınpederime durumu anlattım tabi yıkıldılar onlarda çok üzgünler eşimi arayıp saydırmışlar demediklerini bırakmamışlar eşim ne annesine gidebiliyor ne eve gelebiliyor herkes kırmızı kart göstermiş durumda beter olsun Allahından bulsun mübarek Ramazan günü düştüğüm duruma inanamıyorum
yaseku...12 yıl ne ki, bunun 32 yılı var....ve çocuklar için herşey,,,
öncelikle çok teşekkür ederim güzel yorumuna ve içten dileklerine... evet resimdeki benim albümde de resimlerim mevcut:)
birde benim içimdeki sıkıntıyı tahmin et artık sizler okurken etkileniyorsunuz ben 12 yıldan sonra nasıl etkisinden kurtulayım bilemedim ki
Abuelacım 32 yıl sonra bunu görsem kalbim durur yada felç falan geçiririm heralde deme öyle :)
ah evlatlar yokmu insanın elini yüreğini dilini bağlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?