Evli olmamanıza rağmen aklı başında içten yorumunuz beni etkiledi:26: belkide önce bir piskologdan yardım almalıyım daha sağlıklı doğru karar vermek için... bana olayın artı ve eksi yönlerini gösterebilecek yorumlara minnettarım şuan kırgınlığım kızlığım tavan yapmış durumda olduğu için hiç bir şeyi düşünmeden ölçüp tartmadan karar vermiş durumdayım çünkü canım yanıyor...açıkçası ayrıldıktan sonra yaşayacağım zorlukları henüz düşünmüş değilimBu yazınızdan aklıma gelen şahit olduğum birşeyi bende paylaşmak isterim yakın bir tanıdığım aldatıldı... arkadaşları komşuları akrabaları boşanmalısın yenilir yutulur şey değil diye baskıda yaptılar herkesede reklam ettiler olanları... nihayetinde tek celsede boşandılar çocuklarıda vardı ve kadın gururum dedi bir kuruş tazminat nafaka eşya altın talep etmedi bir çok işe girdi dikiş tutturamadı oğlunun masraflarıyla baş edemedi ailesi destek olmadı boşan diyenler şimdi o kadının kapısından bile geçmiyor... gelinlerine hak veren kayınvalide kayınpeder gelinlerini boşandıktan sonra bir kere aramadılar torunlarını bile çağırmıyorlar... kocası bir daha evlendi çocuğu bile oldu kadın ise şimdi evli bir adamla aşk yaşıyor adam maddi yardımda bulunuyor yani düştüğü çaresizlik yalnızlık parasızlık onu hatalar sinsilesine sürükledi kendisi aldatıldığı için boşanmıştı şimdi o başka kadının canını yakmasına sebep...
yaseku seni çoooooooook merak ediyorummm
Bence eşinin başka biriyle görüşme isteğinde, senin bu kadar sert ya da 8 yıllık evliliği ve çocukları silip atmaya kalma cüretinin, büyük katkısı var.
Ulaşılamayan şeyler, kişiler bir süre sonra ulaşılma isteğini de törpüler.
8 aylık bebek olması Eşinin hamilelik döneminde ve doğum sonraki 8 aylık dönemde ihmal etmiş olabileceğin ihtimalini de düşündürüyor.
Erkeklerin bayanlara karşı ilgi ve duygularını aç insan ile lokanta vitrinlerine benzetirler.
Erkek aç ise geçerken lokanta vitrinlerine bakar. Tok ise asla bakmaz.
Açlık cinsellik ise lokanta vitrinleri de kadın olmakta...
Doymayan bir eşinizi bu kadar suçlamak yerine biraz da kendinizi sorgulamalısınız diye düşünüyorum.
Yazdıklarım suçlama tarzında şeyler değil. Sadece genel durum tespitleridir.
Yukarıda anlatılan boşanma hikayeside çok vurucu bir örnek.
Bir aydan beri dışarıda olan bir erkek eşine bakamıyorsa kime meyledebilir?
Bunun müsebbibi acaba sadece o erkek midir?
Bu bir savunuculuk değil olaya farklı bir perspektiften bakmadır.
Çevremden çok kişi tanıyorum boşandıktan sonra eski eşiyle bir kaç yıl sonra yeniden evlenen. Ya da Eski eşim bir umut versede
yeniden barışıp yeniden eski düzenimizi oluştursak ya da evlenen eşinden dolayı umutları tamamen sönmüş hayatlar...
Bu işler bu kadar kolay değil. Hele hele çocuklar varken.
Bence eşinin başka biriyle görüşme isteğinde, senin bu kadar sert ya da 8 yıllık evliliği ve çocukları silip atmaya kalma cüretinin, büyük katkısı var.
8 aylık bebek olması Eşinin hamilelik döneminde ve doğum sonraki 8 aylık dönemde ihmal etmiş olabileceğin ihtimalini de düşündürüyor.
Erkeklerin bayanlara karşı ilgi ve duygularını aç insan ile lokanta vitrinlerine benzetirler.
Doymayan bir eşinizi bu kadar suçlamak yerine biraz da kendinizi sorgulamalısınız diye düşünüyorum.
Çevremden çok kişi tanıyorum boşandıktan sonra eski eşiyle bir kaç yıl sonra yeniden evlenen. Ya da Eski eşim bir umut versede
yeniden barışıp yeniden eski düzenimizi oluştursak ya da evlenen eşinden dolayı umutları tamamen sönmüş hayatlar...
sakın burdaki yorumlardan gaza gelipte fevri davranma, burda uorum yazanların çoğu evlilik, çocuk sahibi olmak nedir bilmiyorlar.Bekara koca boşamak kolay derler ya aynen öyle.Burda herkes gazı veriyoda sen o gaza göre hareket etme.Kendin düşün uzun uzun kocanı karşına al bi doğru düzgün konuş, aile büyüklerine danış öyle karar ver
Canim kardesim bekara kari bosamak evet kolay, bu arkadasimiz isi gucu yerinde olsaydi dakika durmazdi kocasiyla, ev kadini oldugu icin katlanacak. Kocasinin basina gelseydi ayni olay erkek arkadaslari aman bosanma karindan ha mi derdi, bosanmadigi icin adami ayiplarlar miydi? Fark iste bu. Maddi gucu yerinde olmayan kadin maalesef katlanir, diger bir deyisle aldatilmayi yutar
görev icabı birbirinden uzakta olan çiftler napıcak, cinsel istek libido bi tek erkekte mi var, kadında istiyo cinselliği, o zaman erkek bi yerde harama uçkur çözsün kadın bi yerde başka adam bulsun, ama kadınla erkek bir değil değil mi, ve çocuklarıda hep kadın düşünmek zorunda çünkü onları çeyiz sandığında baba evinden getirdi
Burada ılımlı yorumlar yapanlardan biri benim, her zaman bir şans varsa denenmesi taraftarıyım ancak yazınızda beni son derce üzen bir durum var, evlilik, birliktelik adı her neyse sadece cinsellik üzerine yaşanmıyor, insanların duyguları var. Sadece erkeğin cinsel açlığı üzerinden bakarsanız acı şeyler çıkar ortaya. İnsanları bir araya getiren duygularıdır, uçkurları değil. Ve hayat bir erkeğin uçkuru peşinde yaşanmayacak kadar değerli. Baktığınız çerçeve çok dar, kadınlık sadece onları yatakta mutlu etmekten geçseydi dünyanın en değerli kadınları sorgusuz sualsiz sevişenler olurdu. Bir yuva kuruluyorsa bu duygularla ve anlaşmayla oluyor. Yürütmekte öyle olmalı. 9 ay hamilelik geçirip, ondan sonra da hem bebeğini hem diğer evladını büyütmek için çabalayan bir kadının duyguları hassastır, o çocukların dünyaya gelmesine vesile olan baba da bu duruma ortaktır, bu ortaklık da ne olacak şimdi benim cinsel açlığım modunda değildir. Yorumumu genel tespitlerinize bakarak yaptım, konu sahibesinin durumu ile ilgili zaten yazmıştım daha önce. Bu da benim bakış açım umarım fikir alış-verişinde yardımcı olur, hayırlı bayramlar dilerim
Düşünce ve tespitleriniz yemin ederim ve samimiyetle söylüyorum müthiş ve muhteşem.
Ancak başlıkta ki sorun için değil. Evlilikteki karşılıklı ilişkileri değerlendirmek açısından.
Söylediklerinize katılıyorum ancak konuya katkısı olmayacağı düşüncesindeyim.
Keşke yaptığınız tarifte herkes sahip olup mutlu olabilseydi
Teşekkür ederim inceliğiniz için
Yaptığım tespiti kadınlar doğuştan biliyor ancak erkekler yuvalarındaki dişi kuşu kaybetme korkusunu geçirmeden bazı şeyleri anlamıyorlar. Yaseku nun verdiği tepki bazılarına ağır gelebilir, yaptığı şey onca yıllık bir şeyi kesip atmak değil, onca yıllık emeğe saygısını yitiren eşini silkelemektir. Ve eminim ki eşi bazı şeyleri kafasında oturtmuştur artık. Evliliklerini kurtarabilmelerini can-ı gönülden istiyorum.
Erkekleri olgunlaştırmak çok zor bir uğraş, bu bazen mümkün bazen değil. Denemek ama olmuyorsa vakit kaybetmeden bitirmek taraftarıyım her zaman. Cinsellik çok güzel bir şey ama hayatın tümü ya da kökü değil. Bizler insanız diğer canlılardan farklıyız, hem aklımız hem duygularımız var. Bunu erkekler de anlamalı. Dürtü peşinde koşacak kadar basit bir düzeneğimiz yok bizim, erkek ya da kadın yaşadığı her şeyde bunu hatırlamalı, insana yakışır şekilde yaşamalı, önce kendi onuru için, sonrası zaten insanca gelişiyor.
Yaseku bu tespitler genel şeyler, konunu dağıttık biraz affet bizi. Yazdıklarına bakarak eşinin pişmanlığına inanıyorum. Umarım duygularını en kısa zamanda onarabilirsin. Mübarek bayram günü dualarım seninle, umarım mutlu yuvanın haberlerini alırım buradan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?