Aldatıldım:(

dün gece rüyamda eşimin beni aldattığını gördüm.sanırım bu topciten kaynaklandıboshayallersmile neyse bugün kocişle telde konuşurken söledim böyle böyle diye,ee sen ne yapıyordun diye sordu.bende tabiki boşanmaya karar vermiştim dedim.hadi ya affetmezsin yani öylemi dedi.affetsem sana tekrar hata yapma şansı tanımış olurum dedim.hımm dedi.sen olsan ne yapardın dedim.ben tabiki affetmem o başka dedi.düşünün erkeklerde bu zihniyet var kendilerine yapılsa asla affetmezler ama aynı şeyi yaptıklarında affedilmeyi gerçekten bekleyebiliyorlar.demekki bu çok abartılacak bişey değil onlar yapınca.uzatmadım lafı ama çok asabım bozuldu.işte böle herkes kendinden sorumlu istediğini yapmakta özgür ama empati yapın bakalım aynı şeyi yapmış olsanız,onu da geçtim böle bi konuda yanlış anlaşılsanız bile erkeğin tavrı nettir affetmez.

sizi kırmayacaksam bir şey söylemek istiyorum.
muhtamelen şaka yaptı eşiniz ciddiye alınacak bir şey değil de..
şu tavır bile toplumumuzun erkeklere tanıdğı ayrıcalıktan, pohpohlanmaktan ileri geliyor.

hmm..affeden kadinda oluyor erkekte oluyor...ama onursuz denilmesi bencede dogru deyil...yuvanin yikilmasi kolay deyil..tabiki erkeklerde düsünmeli bunu....
yuvanin yikilmasi gercekten cok zor bir durum..helede genc yasta ayrilik olursa...yanlizlik allaha mahsuztur...illaki biriyle evlenecek ayrilan kisi...evleneceyi insan cocuguna bakalim iyi annelik veya iyi babalik yapacakmi...allah benim yüzüme güldü ..sansim varmiski helal süt emmis birini cikardi karsima..iki kizimada öz babalarindan daha iyi bakti..hakkini yiyemem simdi esimin...8 senedirde hic bir yanlisini veya ahlaksizligini görmedim..allah göstermesinde insallah bundan sonra...ama simdiki esimde yapsa yine affedermiyim..affetmem...cünkü buna gücüm tahamülüm yok artik..birini affetimde ne oldu...yine yapti yapacagini...cocuklarimi kendim büyütürüm..kuru ekmek yerim..ama birdaha ihaneti affedecek gercekten tahamülüm yok artik..

eleştirilince nasıl da efeleniyorsunuz :jeyyar:

nerde hadsizlik ettiğimi de söyleyin bari anlayayım.

bir ilişkinin kangreni şöyle olur :
taraflardan biri veya ikisi sevmekten vazgeçer.
işte o noktadan sonra ilişki çıkmaza girer, vadesi dolar.
ama iki taraf da seviyorsa hatalar tekrarlanmazsa bal gibi de telafi edilebilir.
şimdi bu kadın onursuz mu oldu yani?
haddinize bayıldım doğrusu.
biz ailemizden görmedik böyle şeyler, bi siz gördünüz.

ne güzel de ölçüyorsunuz onuru şerefi. alkisalkisalkis

kolaycı olan her kadının hayatına milyon tane erkek gireeer çıkar.
kolay gelsin o zaman
.

bu cümle hiç hoş olmamış bence..
aldatılıp affetmeyen kadınları kolaycılıkla suçlamış,yetmemiş hayatlarına milyon tane erkek girer bla bla şeklinde karalamışsınız gibi geldi..

herkesin hayat tarzı kendinedir.

kimisi her türlü saygısızlık,şiddet ve aldatmaya ragmen kocamdır der sürdürür evliliğini..
kimisi de aldatma hatta aldatmadan da önce başta tarz bir kırgınlıkta bu elma da çürük çıktı der iter kenara önüne bakar...
2.tip kadın kolaycı olmuş olmaz.

bırakın evliliği flört döneminde bile erkeklerin şiddetine,saygısızlıgına,aldatmasına maruz kalıp ayrılmayan kızlarımız var.
sebep?
ilk sevdiğim,gözümü onla açtım,şöyle böyle..

yalan..

sebep şu; ne kadar çok erkek arkadası olursa bir kadının prestiği düşüyor bizim toplumumuzda.. kadında bundan korkuyor..

yapmayın Allah aşkına..
şurda kadın kadına birbirimize sahip çıkmazsak,bazı yanlış,kadını kısıtlayan değerlere boyun eğmezsek halimiz ne olur?

eleştirilince nasıl da efeleniyorsunuz :jeyyar:

nerde hadsizlik ettiğimi de söyleyin bari anlayayım.

bir ilişkinin kangreni şöyle olur :
taraflardan biri veya ikisi sevmekten vazgeçer.
işte o noktadan sonra ilişki çıkmaza girer, vadesi dolar.
ama iki taraf da seviyorsa hatalar tekrarlanmazsa bal gibi de telafi edilebilir.
şimdi bu kadın onursuz mu oldu yani?
haddinize bayıldım doğrusu.
biz ailemizden görmedik böyle şeyler, bi siz gördünüz.

ne güzel de ölçüyorsunuz onuru şerefi. alkisalkisalkis

kolay gelsin o zaman.

biri
diğerine,sempatik değilsin iticisin diyerek hakaret ediyorsa bu haddi aşmaktır.
bunun başka tanımı yok.
hakaret mi bu.
evet hakaret...
evlilikte 2 şeyin asla olmamasına ve evliliği bunun bitirdiğine inanırım.şiddet ve aldatma
ailededende gördüğüm ve bana öğretilen budur.
bunun ilki ve sonuncusu yoktur.
ilki de aynıdır 2ciside...
erkek için kadının aldatılması onuruna ,namusuna,şerefine yapılan bir saldırı değilmidir.
onu yerle bir etmek
evet.:kahve:
erkek namusumu iki paralık ettin demezmi karısına der..onurumu zedeledin demez mi.
der.
aynı şekilde bu değerler kadın için yokmu.
onur,namus,şeref.
onundabu değerlerini yerle bir etmek değilmi bu.
evet.
bu durumda..:delphin:

kolay gelsin o zaman

..
ne alaka şimdi...
kolaycılık,aldatılmayı kabul etmemek ve ayrılmak mı?
size göre ayrıldı diye hayatına binlerce erkek girmesi mi.yani ayrılmamanın sebebi,ayrılınca hayatına bir kadının ,binlerce erkek gireceği düşüncesimi.::1shok::1shok:

valla deniz güneşin dediği gibi sizle polemiğe girmeyeceğim.
çünkü yaptığınız hakaretleri bile görmüyorsunuz.
sizin yüzünüzdende banlanmak niyetinde değilim.
bu son yazım size.
mümkünse bana artık yazmayın.
...

Son düzenleyen: Moderatör:
sizi kırmayacaksam bir şey söylemek istiyorum.
muhtamelen şaka yaptı eşiniz ciddiye alınacak bir şey değil de..
şu tavır bile toplumumuzun erkeklere tanıdğı ayrıcalıktan, pohpohlanmaktan ileri geliyor.

aynen öyle canım ben zaten bu anlayışa tepkiliyim.eşimden öle bişey beklemem ama asla yapmaz da demem ki insan bazen kendi bile yapmam dediği şeyleri yapabiliyor o yüzden herşeye hazırlıklı olmak lazım.ne tepki veririm diye düşünürdüm hep gördüm işte rüyamda demekki affetmezmişim:umursamaz:

Sürekli dışarı çıkmak istiyodu, cuma gecesi eve gelmedi annesinde kalıcağını söyledi,c.tesi günüde gece 2 de eve geldi tlf da msj gördüm kızın attığı msj AŞKIM SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM SAKIN BENİ BIRAKMA idi. eşimle konuştum yeni tanıştığını söyledi bitircem dedi ama çok kötü kavga ettik pazar sabahı erkenden çıktı kızın yanına gitmiş. dünde yine tartıştık ayrılmaya karar verdik. ama akşam aradı özür diledi konuyu kapatalım bidaha olmıycak dedi. tmm dedim ama kapatamıyorum sürekli aklımda uyku uyuyamıyorum.

Siz çocuğunuza ve bütün sorumluluklarınıza hakimken eşiniz sizi aldatmaya hakim. Birdaha aynı tecrübeyi yaşamayacağınız ne malum. Eşinizin her ilgisiz tavrında yada her sorun yaşadığınızda bu olay gündeme gelebilir. Şimdilik unutmuş gibi davranabilirsiniz. Sağlıklı bir evlilik sürdüreceğnize inanıyorsanız devam edin aksi halde evde kavgaların içinde büyüyen bir çocuğun akibiyeti üzücü olabilir.

benim akraba cevresindende bi erkek olarak karisini affetti...oda yuva yikilmasin cocuklari falan düsündü...
ayrica gercekten hakaret icerikli sözler söylenmesin kizlar...kötü söz sahibine aitir..kendi kisiligini ortaya sergiler..

Artık sevginin tanımınıda değiştireceğiz sanırım. Seviyorum demekte köle olmak anlamına gelmiyor. Seviyorum, eee o zaman aldatılırımda, dayağımıda yerim otururum. Bütün bunlar karışılığında seviyorum diyen kadın yada erkeğin hissettiği duyguya sevgi denmez, bu sadece alışkanlık ve hastalık olabilir sadece. Böyle bir sevgi yok. Çok sevdiği için mi eşi dayak atıyor yada aldatıyor. Ayrıca insan eşini sevebilirde ama haddini aştığı noktada sevgisine karşı yolunu ayırmayıda bilir. Sevgimden öldüğümü bildiğim halde, psikoljık yardım alıp senelerce atlamadığım halde, senelerce arayıp seviyorum dediği halde ben kendi adıma arkama bakmadım. Böyle sevgi anlayışı yok. Seviyorum katlanmak zorundayım, demek sevmek değil. Susup oturmak aslında en zor olan olsada, rahat geliyor malesef.

he üstü kapalı "onursuzsun" demek hakaret değil, haddi aşmak değil yani.

buna da kendini kayırmak derler.

ayrıca çok gördüm büyük konuşup da eleştirdiği kişiler gibi davrananları.

hayat bu. kime ne zaman hangi lafını yedireceğini kimse bilemez.

başa gelmeden kolay tabi öyle tutarlı, kendinden emin konuşmak.

umarım gelmez de kendinizi tutarlı "onurlu" sanmaya devam edersiniz...

onursuz demedim.
sadece örnek verdim.
erkek bunu onur namus ve şeref meselesi yapıyorsa,kadında aynı şekilde yapmalı dedim.
çifte standart olmamalı dedim.
hiç değilse aldatma konusunda eşit bakalım erkeklerle olaya dedim

dedim ,dedim,dedim dedimmmmm..
anlamak isteyene tabii,anlamak istemeyene ne desen boş:delphin:..

sadece örnek? akannehir

neyse...

melek'cim umarım herşey düşündüğünden daha iyi olur.

sen kimseye bakma hayatına bak.

eşinin samimiyetine inandığın sürece verdiğin bu son şans seni rahatsız etmeyecektir.

aynı şeyi tekrarlarsa bakma arkana. elinden geleni yapmış olmanın huzuru olacak içinde.

zor olanı seçtin sen maneviyatına güvenip.

umarım karşılığını fazlasıyla alırsın canım...

Yok okypete cim yok...
Kadın affetmeli..
Boşuna yuvayı dişi kuş yapar dememişler...
Biz anne olmadığımız için bilmeyiz.. Çocuk için aldatılmaya da katlanılır, dayağa da.. Herşeye...
Malum anne olmak demek senin birey olarak hayatının bitmesi demek... Çocuğun için yaşaman demek.. Ve çocuğun aileye ihtiyacı var... Aldatsa da dövse de sövse de koca başında olsun gerisi boş...

Valla önceden evli değilsin anlamazsın diyolardı.. Evlendiim, sonra anne olmadığın için anlamazsın dediler... Eee hamile kaldım, yok daha doğurmadın sen anne sayışlmazsın daha dediler...
Çocuğu doğuracam bu sefer tek çocuk olmaz ancak 2 den sonra olur diycekler..
Yani insanlar kendilerine bi bahane bulmuşlar, aksi yorumlara da sen anlamazsın deyip kapatıyorlar kulaklarını....

Biz en iyisi kadınları anlamayan kadınlar kulübü kuralım....

Teolog hanım, öyle yorum yapıp yapıp silmeye hiç gerek yok, söylediklerinizin arkasında durun lütfen.. Arkasında duramayıp silecekseniz de hiç yazmayın..
Okypete sizden alıntı yapmış ne yazdığınızı öylelikle farkettim..
Pardon ama benim bu yorumumun neresinden kendimi övdüğümü, kendimi ön plana çıkardığımı, en akıllı benim dediğimi, hep ben haklı çıkarım dediğimi nerecen çıkardınız çok ama çok merak ettim...

Benim dediğim şu: Sanırım detaylı açılklama yapmam gerekiyor bazıları için...

Biri bi yorum yapmış konuya... Anne olmadığınız için bilmezsiniz, iinsan evladı için bazı şeylere katlanır falan demiş...
Ben de dedim ki buna karşılık, anne olmak kendinden onurundan namusundan vazgeçmek demek değildir.. Anne oldun diye seni aldatan seni döven adamı çekmek demek değildir demek istedim..
Ve ekledim.. Bu ve başka yorumlarda insanlar hemen bişeylerin arkasına sığınırlar.. Yok sen evli değilsin bilmezsin, evlilik kutsaldır bilmemne, o biter yok sen anne değilsin bilmezsin anne ol anlarsın falan....
Bekarken evli değilsin anlamazsın derlerdi, şimdi evliyim anne ol anlarsın diyolar, e hamileyim ypok yok o sayılmaz daha doğurmadın doğur bak görürsün diyolar...

Yani burada ben haklıyım, ben akıllıyım ben mükemmelim, ben harikayımm, ben ön plana çıkmak istiyorum falan gibi amaçlar yok..... Söylediğim tek şşey fikirlerimin samnılanın aksine medeni halime göre değişmediğiydi...

Dediğim şu... Beni aldacak beni dövecek beni aşşağılayacak adamı acımdan öleceğimi bilsen gen affetmem.... Bekarken de aynı düşünürdüm, evliyim hala aynı düşünüyorum....
KArnımda bebeğimi taşıyorum hala da aynı fikirdeyim....
Evlilikte affedilemeyecek şeyler vardır bu da şiddet ve aldatma....
Ama anlayana...

anladığım kadaryla melek cim affetmişsin
umarım eşin hatasını tekrarlamaz
ve pişmanlığında samimidir
hayırlısı olsun bize bundan sonrası için mutluluklar dilemek ve aynı hatanın tekrar işlenmemesini dilemek düşer
kararına saygımız sonsuz

Teolog hanım, öyle yorum yapıp yapıp silmeye hiç gerek yok, söylediklerinizin arkasında durun lütfen.. Arkasında duramayıp silecekseniz de hiç yazmayın..
Okypete sizden alıntı yapmış ne yazdığınızı öylelikle farkettim..
Pardon ama benim bu yorumumun neresinden kendimi övdüğümü, kendimi ön plana çıkardığımı, en akıllı benim dediğimi, hep ben haklı çıkarım dediğimi nerecen çıkardınız çok ama çok merak ettim...

Benim dediğim şu: Sanırım detaylı açılklama yapmam gerekiyor bazıları için...

Biri bi yorum yapmış konuya... Anne olmadığınız için bilmezsiniz, iinsan evladı için bazı şeylere katlanır falan demiş...
Ben de dedim ki buna karşılık, anne olmak kendinden onurundan namusundan vazgeçmek demek değildir.. Anne oldun diye seni aldatan seni döven adamı çekmek demek değildir demek istedim..
Ve ekledim.. Bu ve başka yorumlarda insanlar hemen bişeylerin arkasına sığınırlar.. Yok sen evli değilsin bilmezsin, evlilik kutsaldır bilmemne, o biter yok sen anne değilsin bilmezsin anne ol anlarsın falan....
Bekarken evli değilsin anlamazsın derlerdi, şimdi evliyim anne ol anlarsın diyolar, e hamileyim ypok yok o sayılmaz daha doğurmadın doğur bak görürsün diyolar...

Yani burada ben haklıyım, ben akıllıyım ben mükemmelim, ben harikayımm, ben ön plana çıkmak istiyorum falan gibi amaçlar yok..... Söylediğim tek şşey fikirlerimin samnılanın aksine medeni halime göre değişmediğiydi...

Dediğim şu... Beni aldacak beni dövecek beni aşşağılayacak adamı acımdan öleceğimi bilsen gen affetmem.... Bekarken de aynı düşünürdüm, evliyim hala aynı düşünüyorum....
KArnımda bebeğimi taşıyorum hala da aynı fikirdeyim....
Evlilikte affedilemeyecek şeyler vardır bu da şiddet ve aldatma....
Ama anlayana...

neden si,ldiğmin acıklamasını yaptım zaten
sırf konu amacından sapmasın diye sildim
o anda polemik alıp başını gidecekti
şundan da emin ol k,mseye hakaret küfür edecek karakteerde insan değilim
herhalde öğleyin yaptıgım açıklamayı okumadın
aşlıntı yapıp koyayım tekrrar

uyarın için tesekkürler
şu konuda rahat ol birine küfür ve hakaret edecek karakterde bir insan değilim
sadecesenin kendini övmenden kendini önplana çıkamak istemeden rahatszlık duydum o kadar sadece bu topic için karşılaştıgım diğer topiclerdede rastladım
haa neden sildim konu amacından cıkmasın diye uzaklaşmasın diye vazgecip sildim
eminim senin de böle davrandığın olmuştur

:kahve:

bencede...yasayip görecek dilek arkadasimiz..gercekten samimi olup olmadigini kendisi görecek...ve bence dilek bunu bir kayip olarak deyil hayatinda bi tecrübe daha kazandi diye düsünmeli..insallah tersi olurda esinin akli basina gelir...hatasini anlar birdaha yapmaz..
pardon dilekde nerden cikti...melek demek istemistim..:)

baklava cım bnm bu konuda düşüncem hep öle olmuştur
bakalım pişmanlığında samimi mi değil mi
eğer samimi ise zaten eşine karşı hep mahcup olacaktır bir daha yapmamaya gayret edeceektir
velev ki değil
o zaman buyur kapı

Karşılıklı tartışacaksanız söyleyin,
ona göre devam edelim hep birlikte...
kullanılan kelimelere lütfen dikkat edin arkadaşlar,
hemen hemen her konuya uyarı yazar olduk,
uyarıları dikkate almanızı öneririm,
ayrıca kuralları bilmeyenlerin,kuralları öğrenmelerini..
konuyla alakalı paylaşıma devam edin lütfen,yoruma yorum yazıp tartışma ortamı yaratmayın......

baklava ablacım konuştum arkadaş konusunu bekar arkadaşlar artık yok eğer istiyosan evli arkadaşlarınla ailece gidip geliriz dedim tmm dedi.

hatshe ben 25 eşim 27 yaşında severek ve çok zorluklardan geçerek evlendik.

pişman olduğuna gerçekten inanıyorum çünkü gözlerini görüyorum.
ayrıca evliliğimi kurtarmaya çalıştığım için ONURSUZ değilim. dilerim başınıza gelmesin ama böyle düşünen arkadaşlar çocuk falan düşünmeden ONUR ları için bırakıp gitsinler.

Soğukkanlı olmanızı ben şoka bağlıyorum..
Üzgünüm ama bu ihanetin acısı daha çıkmadı sizden..:çok üzgünüm:
Kararsızlığınızı da anlıyorum..
Ancak düşünün bakalım; evli olduğunuz sürece şüphe ve acı ile yaşamak mı,bekar olup huzur mu?:delphin:
Çocuğunuz yarın büyüdüğünde onurlu ama bekar bir anne olması onu daha çok gururlandıracaktır..
Şahsi fikrimdir,bebem olmadığı için yanlış düşünüyorsam kusura bakmayın..:1closedeyes:

Böyle bir durumla karşılaştığında, evladını babasız bırakmamak, eşinin pişmanlığına inanmak, çok aşık olmak vesaire herhangi bir geçerli nedenle evliliğini sürdürmek onursuzluk mudur? Bu kadar keskin hatlarla konuşmamalıyız diye düşünüyorum.
Sadece eş olmakla, anne olmak arasında ciddi fark var bir karar alırken. Boşanmış bir anne olarak (maddi bir sorun olmadığını farzedelim) çocuğa yeniden aile ortamı sunmak da zor ve birlikte olacağınız başka bir erkeğin aldatmayacağının da garantisi yok. Ayrıca aldatmak bazı durumlarda (her durumda değil) sebep değil sonuçtur. Yani aldatmayı affedip affetmemekten çok, evlilikte ters giden birşey varsa onu gidermek gerekir. Elbette hiçbir kadın bunu unutamaz, elbette affedemez. Evliliğini sürdürse dahi ölene dek akıldan çıkmayacak bir acıdır. Sevgi güvenle motive olur çünkü. Özellikle de ihanet evliliğin çok başlarında yaşandıysa daha da acı. Bence kararsız kalındığında en doğru adım stabil ve sakin kalmaktır. Birkaç ay ikinci bir balayı gibi ilgili ve sevgili olur aldatan eş. Sonra normale döner. Belki gerçekten pişmandır, belki de yeniden ihanet eder. Ne kadar pişman olduğuna, daha doğrusu ne kadar pişman ettiğinize bağlı biraz da..

Son düzenleme:
Back
X