Aldatıldım:(

Unutması adına çözümü kim bulabilir ki burada. Affetmeye zaten karar verilmiş, o zaman affedip , olayı sürekli kurcalamayacak arkadaş. Zaten sorunda burada ya. Arkadaş bunu kabul edemiyor, demek ki bu olay o kadar kolay değil. Herkes kendi adına yorum yapabildiğine göre, evet bende Allah korusun ama affedemem diyenlerdenim.Çünkü yüzüne bile bakamam, dokunamam. Bu olay aynı tas aynı hamam gider. Zaten yapmam dediğinin ertesi sabahı yine diğer kadına gitmiş. Ve malesef bundan sıyrılmasıda çok zor. Herşeyden önemliside birkere olmuş olması yetmiyor mu? Kimse kimseye ayrıl diyemez ama, ayrılmayacaksada önce içinde sindirip bu olayın yaşandığını unutacak. Başarabilirse tabi.

Şimdi hepimiz eşimiz bizi aldatıyor diye mi düşünmemiz lazım, yazıdğınıza göre. Saflık haberi olmadan( ki herkes aldatılıyor diye birşey yok) bunları yazanda mı, yoksa haberi olupta buna göz yumanda mı?

Elbette bunu kabul etmek yada etmemek kişiye kalmış, ama aynı şekilde çekip giderim diyenlerede inanmak lazım, herkes saf saf kabul etmeyedebilir değil mi? Ayrıca herkesin eşi aynı şeyi yapacak diye birşey yok. Çocuğu olmayanlarda, olanlarda bu konuda eşit bana göre.

yapmam deyip de tekrar aynı kadına gittiyse o adamdan hayır gelmez be kardeşim hani bir daha yapmazsa şans ver diycem tabi hemen affetmeyecekisb de ama ertesi gün yine aynı kadına gitmiş yaa

Katılıyorum, her insan farklıdır, birinin hazmettiği bir şeyi diğeri de hazmedebilir diye bir şey yok, herkes bunu kendine yakıştırabilecek değil, çocuğu var diye kimsenin aldatılmaya göz yumması da gerekmiyor. Doğumla beraber haysiyetimizi de aldırmıyoruz herhalde.. Aldatılırsam basar giderim diyen bir kadın gerekirse çocuğunun velayetini alıp öyle basar gider.

Evet, kimse böyle bir şey olsun istemez, baba olmakla koca olmak farklıdır belki ama ben şahsen çocuğumu mutluluğu onun bunun kucağında arayan cibiliyetsiz bir adamla aynı evde büyütmek istemem. "Sinek kadar kocam olsun, başımda bulunsun"culardan da değilim.

Parçalanmış aile çocuğu olarak söylüyorum ki, ayrılmamak için bazı şeylere katlanmak herkesi daha yıpratabiliyor, çocuklar daha sağlıksız ortamlarda büyüyebiliyorlar.

Anlamamakta israr edicem sanirim
yawwwwwwwwwwwwwwww kadin aldatsa koca affedermi ??? aldatan kadin ne durumlara duser ne laflar isitir ne damgalar yer herkes ahlak bekcisi kesilir cullannirlar kadina
erkek aldatinca neden bir kere sans verme hakki doguyor???????
1 kadinin gucsuzlugunden
2 kadinin korkakligindan
3 kadinin gurursuzlugundan (yok seviyom diye bilmem ne)
hmmm
4 cocuk icin diyecemde bahane gibi geliyor cunku tamamen kadinin kendine olan guvensizliginden

simdi affeden kadini sucladim iyide toplum kadini o kadar gucsuzlestiriyor ki
bosanma ayiptir gunahtir disi kus masali annelik duygu somuruleri el ne der su ne der potansiyel kotu kadin olabilir dul kalacak diye laf gelecek soz gelecek okuz erkek bozuntulari bu dul diye gozune kestirecek derken kadin korkak hale geliyor kendine guvenini kaybediyor ve bu duygularinin adina kocami seviyorum her sey cocugum icin diye kilf uyduruyorlar
yazik.....

birkadın cım ben her zaman şunu sölerim kadın da erkek için de eşit olarak aynı suçu işlemiştir aynı muamaeleyi görmeyeli
ama toplumca tabu haline getirdiğimiz bir yargı var ben de anlamak sitemiyorm ama öle malesef erkek yapar affedilir kadın asla erkek hoşgörülür ama kadın yerdenyere vurlur
ama arada cocuk var ise ve erkek de pişman ve bir daha yapmayacak ise affedilir diye düşünüyorum

valla haklisin..bende 2.bir sans vermem...benimde cocuklarim var..ha simdi almanyadasin bahanesi olacak..ama bundan eminim..ihanete 2.sans vermem..türkiyede bile olsam..cünkü yapan yine yapar...olan kadina olur.tecrübeyle sabittir..

bencede..bende ihanetler dolu bir ailede büyüdüm...bu sanki cokmu saglikli bir ortam cocuklar icin..hayir..hatta ben hep istemisimdir annemle babamin ayrilmasini...o ihanetlerden sadece anne veya baba deyil cocukda etkileniyor cok kötü bir sekilde..hayata,, insanlara güveni yok oluyor..asosyal bir hayati tercih ediyor..veya tam tersine cok hatalar yapabiliyor gelecek hayatinda..bunu kimse düsünmüyor malesef

Madalyonun öbür yüzü dediğim bu idi. Ama bazı insanlar bunu düşünmüyorr. Sanki profilimizde bekarım yazıyor diye bişey anlamayız sanıyorlar. Kimse kusura bakmasın, olayı da genellemesin. Çocuğu olmayanlara, bekarlara bu iş kolay gliyor demek de bu kadar kolay değil. Artık kadınlar eskisi gibi değil. Ya da biz öyle olmamasını arzu ediyoruz. Kadın güçlüdür. Kimsenin arkasına sığanacak değildir. Kimse bırakıp giderdim diyeni davulun sesi uzaktan hoş geliyor, yada bekara karı boşamak kolay diye susturmasın. Herkesin fikri var. Ve konu sahibi buraya konu açarken farklı fikirler duymak amacıyla açıyor.

allahııımm daha neler duyucam okuycam bu forumda ya
hayırlısı neyse o olsun ne diyim

Ben de çok isterdim ayrılmalarını zamanında, çünkü pek hoş şeylere şahit olunmuyor, ve çocuk bunlar kalbinde daha derin yaralar açıyor. Annem çalışan bir kadın olduğu halde çok uzun zaman direndi, ayrılmadı, babaları başımızda olsun dedi. Ama başımızda olunca bir halt olmuyor işte bazen.

Bayağıdır ayrılar, ve cidden hepimiz için iyi oldu bu. Ama babam hariç hepimiz yıllarca psikolojik tedavi gördük, küçük kardeşim hâlâ ilaç kullanıyor. Anlayacağınız bazı şeyler telâfi edilemiyor. Biz bunca şeyi neden yaşadık, ben büyüdüğümde öğrenci evime çatkapı hatun atan adam başımızdan eksik olmasın diye.. Olmadı da ne oldu...

Toplum kadini bu durumlara dusuren zaten. Birde kadin o kadar masum ve guzel sevebiliyor ki kocasini aldatilinca o ruyadan uyanmak cok acitir kadini ve inanmak istemez seytana uydu affedeyim tekrar dalayim o uykuya ister ama iste o suphe sinsi kurt insani huzursuz etmezmi affetti diyelim paranoya sendromlari yasamazmi affedecekse dogal hakki ama bunun garantisini kimse veremez esinin yapmayacagina ve yapacagina dair. Ya o cocuga tabiiki insanin ici gider cocuk icin bir sans verilirmi bilmiyorum benim cocugum yok..

Benim de anlamadığım bir insan nasıl bu kadar güçsüz hisseder kendini? Ama artık anlıyorum. Tarafsız olarak düşünelim. Kız çocuğu oyun çağına gelince evcilik oynar, aile çevresinde benim kızım büyüyecek gelin olacak telkinleri büyür. Meslek, iş, güç, maddi özgürlük önemli değldir. Başında bir erkek olmazsa allah korusun kızın hali ne olur...Hangi kötü yollara düşer sonra... Gün gelir o küçük kız büyür evlenir, gelin olur. Şimdi sıradaki iş kocayı garanti altına almaktır. Hemen hemen gecikmeden çocuk yapılır, evlilikden sonra edinilen mallar güzel gelinimizin üstüne yaptırılır ki adam bir halt yerse, kadının gelecek garantisi olsun, hem de adamın canını acıtmak için donuna kadar alınsın. Eğer adam bu şartları kabul etmesse, affedilir ve bu koz güzel gelin kızımız tarafımızdan ölene kadar kullanılır. Gelin kızlarımıza da yüklenmemek lazım. Onlar annelerinden, anneleri de annelerinden, onlar da annelerinden böyle öğrenmiş.

Üzülerek okudum yazdıklarını canım...

Umarım bu anlattıkların ve yaşadıkların birilerine örnek teşkil eder.

Dediklerinde son derece haklısın, katılıyorum...

Anneyim diye "çocuk" bahanesiyle ayrılmayanlara iyi bir cevap verdin bir evlat olarak...

"Çocuk" nedeniyle ayrılmayanlarıda son derece bahane olarak görüyorum...Dikilmiş kılıf, biçilmiş kaftan başka birşey değil....

malesef şu önyargıları tabuları kırabilsek kadınlar da bu kadar aciz duruma düşmez
ben cocuklara üzülüyorum bu durumlarda iki ay kadar annemler yengemlere güvenip hacca gittiler o zaman abim ve ben çok küçüktük savunmasızdık o 2 ay gecmek bilmedi yengem o kadar kötü davrandı ki hergün dayak hergün evişi ve ilköğretim 2. öğrencisiyim düşünün anne babasızlık çok kötü bişi o yüzden kimse yaşamasın istiyorum
her defasında da anne babama derim siz bizi bıraktınız onlar bize hergün eziyet etti derim
haa bizi de hiç banyo ettirmezlerdi
annemlerin gelmesine 2 gün kala tertemzi yıkadılar ama ben de demiştim siz annem gelecek diye yıkıyorsunuz değil mi ama sizi söleyeceğim derdim
dediğim gibi işte

Zaten ne zaman bir konuda fikirler bu şekilde dile getirilse beklemeye başlıyorum konunun cengâveri nerede kaldı diye.

Evli değiliz diye sanki aile olmak nedir bilemez miyiz? Çocuk doğurmadık belki ama çocuk olduk, biz de bir şeyler yaşadık herhalde, bunu düşünmek bazı insanlara zor mu geliyor anlamıyorum. İki laf etmek için kısa özgeçmişimizi yollayıp izin mi alacağız profilimizde "bekâr" yazıyor diye...

bende ihanete ugradim..bende sans verdim..cocuklar var bahanesiyle...ama huylu huyundan gecmiyor...benimde 5 senelik sözde evliligim bitti...ben bitirdim daha dogrusu.....2.kez evlendim yuvami kurdum allahin izniylen...8 senedirde evliyim..cok sükür bu zamana kadar esim ne yan gözle birine bakti nede yüzümü eydirdi..önceki evliliktende 2 cocuklarimi yanima aldim..ayrildigimda 2-3 yasindalardi..simdi genc kiz oldular 13-14 yasindalar..biraz cesaret hanimlar..boyun eymek kimse zorunda deyil

Teşekkür ederim..

Aldatıldığı ve psikolojik şiddet gördüğü halde boşanmaya yanaşmayan kadın annemdi, o yüzden o kadınların yaşadıklarını az çok anlayabiliyorum. O yüzden biliyorum ki "çocuklarım babasız kalmasın" lafı bahane, o yüzden biliyorum ki isteyince oluyor, o yüzden biliyorum ki olup bittikten sonra "keşke daha önce ayrılsaymışım" diye hayıflanılıyor.

Herkes benzer şeyler yaşamayabilir, ama bazı insanlar için cidden değmiyor. Göz göre göre aptal yerine konuluyorsunuz. Daha ne diyeyim...

Bence yeni bir konu açalım. Sadece onay almak isteyenler yazsın ve kimsede onaylamaktan başka bişey söylemesin. Ama başımıza da bir çoban bulalım. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmiyor ve insanlar yorumları okuyup düşünmek yerine saldırgan olmayı tercih ediyor. Dedim ya kadının kadına yaptığını kimse yapmaz. Ama bir burada dertleşmek destek olmak, fikir alışverişinde bulunmak, paylaşmak için bulunmuyor muyuz? Ben emiinim ki, çok güzel günler yaşayacaksın. Bunu hak ediyorsun ve kimse sana hak etmediğin birşeyi yaşatamaz, çünkü sen buna izin vermeyeceksin. İşte gerçekçi ve güçlü bir kadın. Kocaman öptüm canım

Canim yaa uzuldum yasadiklarina ne kadar zalim ve merhametsizlermis. Geldi gecti o gunler ailen ne kadar cok uzulmustur kimbilir umarim hadlerini bildirdiler yengene. Insanin annesi babasi gibisi yok
benim ailemde cok kavga ederlerdi kucukken hakaret bagirti bikmistim ama ikisinide cok seviyordum ama erkendende gider yatardim kavgalarini duymamak icin ve annemin iyi zamanina rast gelirsem korkarak sorardim anne bugun aglamayacan bagirmayacan degilmi diye
aile insanin temeli onlarin elinde yapilaniyor cocuk karakteri bu yuzden saglikli olmalari gerek ya ayri ya beraber.
Bak sen ailen yokken eziyet gordun bende ailem beraberken cok uzuldum cok korktum agladim demek onemli olan huzurlu bir ortam olmasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…