Aldatildim

Erkekler tek eşli yaşayamazmış, diyorsunuz. Doğada bir gerçek bile olsa biricik karısıyla bir ömür musmutlu , onu hiç aldatmadan yaşayanlar var.yanı yaşanabiliyor.. O zaman evlenseniz ya 2. Kadını hoşgörüyle kabul etmeniz ya da bir erkeğin hayatında 2. Kadın olmayı gayet normal karşılamanız gerekir. Ki toplumun 2. Kadınlara karşı olan yargısı pek değişmeyecek, sabit bir yöne giden aşağılamalardan ibaret kalacak. Evlilik çerçevesi içinde sadık bir eşle çocuk yapmak ise dünyanın en güzel mutluluğu. Bana göre tabi :KK66:
Erkekler tek eşli yaşayamazmış diye hangi satırda yazmışım göster! Dikkatini çekerim erkekler yazmadım "İNSANLAR" yazmıştım. Sizin toplumunuzda 2. kadına önyargıyla bakılıyor evet öyle ki dünyada sadece Türk ve Ortadoğu veya Asya toplumundan oluşmuyor. Alıntı yaptığınız yer ise evlilik ve çocukla ilgili kısım. Evlilik çok önemli müessese bakınız mahkemeler dolup taşıyor. Demek ki evlilik işe yaramıyor. Şimdi size göre pezevenklik olan bir kabileden söz edeyim. Bu kabilede şef misafirlerini iyi ağırlamak için en sevdiği ve en beğendiği eşini misafirine sunuyor. Bu da bir toplum. Ve ayrıca Avrupa yasaları gelmeden önce kadın cinsiyetine sahip insanlar ne idi. Sizin toplumunuz çok mu değişti? Sözde Avrupalısınız zihniyete gelince halen Ortadoğulu. İster kabul edin ister etmeyin. İnsanlar tek eşli değildir. Sebebi ise doğadır doğa çeşitliliği sever. Bu yüzden akraba evliliğinden doğan çocuklar sakat doğar. Kadına erkeğe de git başka birinden çocuk yap der iç güdüdür bu. İşte bu yüzden erkekler veya kadınlar eşlerini aldatırlar. Anlamayacaksan yazma zaman değerli uçup gidiyor.

Erkekler tek eşli yaşayamazmış diye hangi satırda yazmışım göster! Dikkatini çekerim erkekler yazmadım "İNSANLAR" yazmıştım. Sizin toplumunuzda 2. kadına önyargıyla bakılıyor evet öyle ki dünyada sadece Türk ve Ortadoğu veya Asya toplumundan oluşmuyor. Alıntı yaptığınız yer ise evlilik ve çocukla ilgili kısım. Evlilik çok önemli müessese bakınız mahkemeler dolup taşıyor. Demek ki evlilik işe yaramıyor. Şimdi size göre pezevenklik olan bir kabileden söz edeyim. Bu kabilede şef misafirlerini iyi ağırlamak için en sevdiği ve en beğendiği eşini misafirine sunuyor. Bu da bir toplum. Ve ayrıca Avrupa yasaları gelmeden önce kadın cinsiyetine sahip insanlar ne idi. Sizin toplumunuz çok mu değişti? Sözde Avrupalısınız zihniyete gelince halen Ortadoğulu. İster kabul edin ister etmeyin. İnsanlar tek eşli değildir. Sebebi ise doğadır doğa çeşitliliği sever. Bu yüzden akraba evliliğinden doğan çocuklar sakat doğar. Kadına erkeğe de git başka birinden çocuk yap der iç güdüdür bu. İşte bu yüzden erkekler veya kadınlar eşlerini aldatırlar. Anlamayacaksan yazma zaman değerli uçup gidiyor.
Siz hangi kabileye mensupsunuz acaba?Toplumsal düzen denen şeyi ahlak kuralları sağlar.Ahlak kuralları da çok uzun süredir var ve düzeni sağlayan da budur.Biz bu kurallarla mutluyuz size kabilenizde mutluluklar dilerim

Bir de bunu yazan Hera da Aptalinsan da bekar kişiler..Henuz evlılık sorumlulugunu da,evli çiftlerın ne yasadıgını da bılmeyerek uzman görusu sergılemısler..Sadece cevrelerındekı orneklerle ,vay be..İlginç.
H Hera12 evlilikte bir sıkıntı yoksa aldatılma olmaz gibi bir şey yazmış sanırım. Erkeğin mayasının bozuk olduğu durumları es geçmiş gibi görünüyor. Buna katılmıyorum.
A aptalinsan ise erkek seviyorsa aldatmaz demiş. Ben evliyim yani sanırım sizin için sözüm daha değerli. Bana bu düşünce mantıklı geldi. Sevip de aldatan erkek olabilir mi?
Benim kadın erkek eşitliği olsun, ev işlerinde iş paylaşımı olsun, aldatılma ve dayak konuları olsun evlenmeden önce de fikrim belliydi evlendikten sonra da. Bir defterdeki imza bunu nasıl değiştirir anlamadım. Yalnız uzun yıllar süren evililklerde birden her şeyi bırakıp gitmenin zor olabileceğini anladım evliliğimin ilerleyen yıllarında. Ama gene de 40 yıl da evli kalsam adam beni seviyor ama aldatmış işte diyeceğimi sanmıyorum.
Aldatılma konularında benim yorumum sadece kendilerini kandırmamaları yönünde olur insanlara. Genellikle affedeceklerse de aile terapisi ile bir şeyleri arkada bırakarak affetmelerini öneririm. Ama beni seviyordu aldattı, aman hep o kadın aklını çeldi gibi kendini kandıran düşüncelerde ben de çok netim.

Birde saygı bekliyorlar bu fikire..Şaka gibi gerçekten))
Herhangi bir fikre saygı beklenmesi çok mu abes. Ben bazen dişlerimi sıka sıka saygı çerçevesinde yazmaya çalışıyorum bu forumda. Sizin fikriniz peki saygı duyarım şeklinde. Olması gereken bu.

Son düzenleme:

Ben sizin insanların bazı davranışlarını iç güdüsel olarak açıklamaya çalıştığınız anlıyorum. Sonuçta insan da bir hayvan. Bölgesini korumak, alfa durumları, eş seçimi ile ilgili iç güdülerimizden gelen bazı şeyler var. Ama insan sadece iç güdüden oluşmuyor. O yüzden sadece iç güdülerimizle yaşamıyoruz.
Yeryüzünde pek çok seçimi yaşayan insan var, bir adamın ikinci ya da üçüncü karısı olmayı hiç tereddüt etmeden kabul edenler, eş değiştirenler, çok eşliliği savunanlar ve daha niceleri. Ama biz bunu seçmiyoruz. O kabileye gidip de ne yapıyorsunuz demem. Onlar da ya da onları bana örnek göstererek herhangi biri de benim seçtiğim yolu irdelemesin birz zahmet. Ben o şekilde yaşamak istersem giderim o kabileyle yaşarım, benim yaşamak istediğim hayat o değil, ben içinde bulunduğum tek eşli olan ve insanların birbirini aldatması kabul edilemez olan toplumu uygun görüyorum. Ve insan salt iç güdü olmadığından da bu hayatın doğasına aykırı olmadığını düşünüyorum. Devletlerin, kuralların, belli bir çıkışı, zaman içinde oluşması söz konusu. Uzaylılar getirmediğine göre bu tip değer yargılarını insan da bunun bir parçası.

Aradan günler geçti arkadaşlar eşimi gozlemliyorum. Evin herşeyi ile ilgileniyor çocuklar la ilgileniyor her fırsatta beni sevdiğini onu yanlış anladığımı beni asla aldatmadigini dile getiriyor. Ben de sürekli yazıları one sürüyorum tabi. Herşeye bi kılıf uydurdu bakalım. Evimize son zamanlarda sessiz telefonlar geliyordu bu kadınla telefonun bağlantısı olduğunu düşünmüş ve huzurumuz kacmasin diye kadınla yazismis başlarda kadının kim olduğunu alamamış benim yanımda özellikle yazmamis ki sen pipiriklisin zaten yanlis anlardin hemen diyor. İlk arayan kadın evlenmiş boşanmış ama eşimi unutamamis öyle başlıyor sonra bizimki soruyor kimsin ben seni çıkaramadım felan kadın diyo benim senden bi beklentim yok sadece arkadasça konuşmak istedim bizimki diyo zaten benimde kadına ihtiyacım yok aradığım herşey eşim de var ben ona yanlış yapmam çünkü birbirimizi çok seviyoruz diyo tüm bu yazılara rağmen arada bi yerde oturalim konuşalım içelim günaydınlar iyi geceler gibi yazılar var bunlar da beni rahatsız ediyor. Eşime sordum kim olduğunu anlamak için yazdım diyo.
Tecrübesi olan arkadaşlar inandırıcı mı gerçi benim hiç güvenim kalmadı

En son bunu yazmışsınız şu an ne haldesiniz bilmiyorum.
Yazıların içeriğini size nasıl gösterdi? Sonradan benim başka kadına ihtiyacım yok gibi şov kokan cümleleri sırf size göstermek için yazdığını düşünüyorum. Bu yazışmalar tartışmanızdan sonra oldu değil mi?
Bana pek inandırıcı gelmedi. Şu an ne haldesiniz bilmiyorum. Umarım sorunlarınızı halletmişsinizdir. Kalmaya karar verdiyseniz ailenizin huzuru adına çift terapisi öneririm. Bu olayı tamamen affederek atlatmalısınız ki daha sonra sürekli aklınıza gelip sorun çıkmasın.
Ama ayrılmaya karar verdiyseniz o konuda da son derece haklı olursunuz. Kimsenin size aksini sçylemesine izin vermeyin.

..bazen sevmeyen erkeklerde uzun süreli evli kalabiliyor,asla aldatmıyor, saygı çerçevesi içinde sürdürebiliyor yada bitirebiliyorlar evliliklerini, bazen de çok seviyorum, onsuz yaşayamam diyenler aldatabiliyorlar.. Bana göre aldatmak sevgi yada sevgisizlikle orantılı degil(biz kadınlar duygusal oldugumuz için böyle düşünüyoruz bence).... Aldatmak kişilikle alakalı sevsin sevmesin, kişiliği zayıf olanlar aldatıyorlar malesef...erkekler için duygulardan önce geliyor heyecan ve farklı hazlar.. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın inş..

En son bunu yazmışsınız şu an ne haldesiniz bilmiyorum.
Yazıların içeriğini size nasıl gösterdi? Sonradan benim başka kadına ihtiyacım yok gibi şov kokan cümleleri sırf size göstermek için yazdığını düşünüyorum. Bu yazışmalar tartışmanızdan sonra oldu değil mi?
Bana pek inandırıcı gelmedi. Şu an ne haldesiniz bilmiyorum. Umarım sorunlarınızı halletmişsinizdir. Kalmaya karar verdiyseniz ailenizin huzuru adına çift terapisi öneririm. Bu olayı tamamen affederek atlatmalısınız ki daha sonra sürekli aklınıza gelip sorun çıkmasın.
Ama ayrılmaya karar verdiyseniz o konuda da son derece haklı olursunuz. Kimsenin size aksini sçylemesine izin vermeyin.

Garip olan şu ki eşim yuvayi yıkmamak adına çok çaba sarf ediyor. Normalde mutlu olabileceğim şeyleri yapıyoruz birlikte. Bende sırf onun çabasına karşılık sessiz kalıyorum. olay cikarmadigim gibi kendini ifade edebilmesi için ona fırsat veriyorum. Çocuklarla birlikte geçirdiğimiz vakitlerde kahkahalar bile atıyorum ama hiç bişey içimdeki acıyı dindirmiyor telefonu elinde gördüğüm zaman acaba biriyle mi yazisiyor diye düşünüyorum. Zaman neyi gösterecek bilmiyorum

Kolay değil boşan deyip yuva yıkmak...

Back
X