Çevrede duyduklarım veya burada okuduklarımdan 'kocam beni dövüyor, aldatıyor, ben onu seviyorum, çocuk için bırakamıyorum' gibi sözleri söyleyenlerin ruh halini hep merak ederdim ve çözemezdim.fisfisfis
Bence bazı durumlarda açıklaması sizin bu yazdıklarınızda.vereliniortak
Bu insanlar gerçekten yaşadıkları stresi kaldıramayıp, depresyona giriyorlar.
Depresyona giren bir insanın beyin kimyası değişir, sağlıklı düşünemez. Kendi doğruları vardır. Ne o seni anlar, ne de sen onu.:1no2:
Buradan yola çıkarsak onları daha iyi anlamak mümkün.
Herkesin yaşadıklarını kaldırma gücü olmayabiliyor.
Evet mavi gece, dediğin gibi bu durumda olan kadınların psikolojik yardım alması şart.
aldatılmayı yaşayan her kadın depresyona girmez,herkezin hayattaki öncelikleri farklıdır:kimisi için işi öndedir kimisi için çocugu ailesi kimisi içinde kendi egosu öndedir.yani aldatılınca(sizin tabirinizle ONLAR olunca) ne yaptıgını bilmeyen,saçma sapan düşünen ve kararlar alan birine dönüşmüyorsun.çok düşünmekten yoruluyorsun,kafan kazan gibi oluyor,seçenekleri kıyaslıyorsun,o yüzdende psikolojik destek alarak belki daha rahat oluyorsun takmıyorsun ama herşeyin farkındasın,biliyosun yani aldatıldıgını
aldatılmayı yaşayan her kadın depresyona girmez,herkezin hayattaki öncelikleri farklıdır:kimisi için işi öndedir kimisi için çocugu ailesi kimisi içinde kendi egosu öndedir.yani aldatılınca(sizin tabirinizle ONLAR olunca) ne yaptıgını bilmeyen,saçma sapan düşünen ve kararlar alan birine dönüşmüyorsun.çok düşünmekten yoruluyorsun,kafan kazan gibi oluyor,seçenekleri kıyaslıyorsun,o yüzdende psikolojik destek alarak belki daha rahat oluyorsun takmıyorsun ama herşeyin farkındasın,biliyosun yani aldatıldıgını
Üç defa yaşadım affettim diyorsunuz güvencem olmadığı için.
4. defa yaptığında giderim diyorsunuz da o zaman güvenceniz olacak mı?
Yani hayatınızı garantileyecek ne değişti veya değişecek?
şimdi güven hiç yok diken üstündeyim tüm aldatılıp affedenler gibi berbet bir psikolojinin içindeyim panik atak oldum...ister istemez eşimi hep kontrol ediyor sorguluyorum yapmamalıyım ama kendimi tutamıyorum tekrara aptal yerine konulmak istemiyorum...
4.defa nolcak?????o zaman çevrenin baskısı ısrarı ve oğlumun rahatı geleceği için taviz verip tabiki ayrılcam ki dualarım olmasın diye çünkü böyle bir şoku tekrar yaşarsam tükenirim....eşimin durumu iyi oğlumu iyi okullarda okutabilir maddi yönden her istediği olur ama boşanırsam ki ben bunları da göze almıştım sonuçta oğlumu kuru ekmeklede besler çalışır bakarım....kimse büyük konuşmasın...ben zamanında konuştum asla kaldırmam aldatmayı dedim ...ama insan yamam dediği bi çok şeyi an geliyor yapmak zorunda kalıyor...baştada söyledim ben bu şansı oğluma verdim eşime değil...o tekrar aynı hatayı yaparsa artık söyleyecek hiç bir sözü kalmaz...iyi geçiniyoruz şimdi inşallah bozulmaz eski günlere dönmek benim açımdan zor yani en azından güven açısından artıkasla ona sırtımı dönemem..ama yaraları sarmayı başarırsa bu evlilik tamamen kurtulur yaramın izi kalsada kalsın derim artık......
ben bu konuda çok tartıştım zamanında onunla çocuğu sana vermem öldürürm seni tehditlerini çok aldım bu konuda şiddet bile gördüm hatırlamak istemediğim bir çok olay yaşadım..bana uslandım artık boşanmadan bahsetme tekrar tekrar deyip kuduruyor saldırıyordu...neyse geçti...offfffffff hatırlamak bile istemiyorum...seni kaybedeceğime hepinizi öldürürüm dedi...sorarsınız tabiii bende sordum bu nasıl saçma sevgi seven bunu yapar mı...yapar dedi heyecan dedi boşluk dedi ama asla sevgi deil dedi...son olayda kafasını duvarlara vuruyordu..yani benim eşim normal deil sinirlenimce
ben bu konuda çok tartıştım zamanında onunla çocuğu sana vermem öldürürm seni tehditlerini çok aldım bu konuda şiddet bile gördüm hatırlamak istemediğim bir çok olay yaşadım..bana uslandım artık boşanmadan bahsetme tekrar tekrar deyip kuduruyor saldırıyordu...neyse geçti...offfffffff hatırlamak bile istemiyorum...seni kaybedeceğime hepinizi öldürürüm dedi...sorarsınız tabiii bende sordum bu nasıl saçma sevgi seven bunu yapar mı...yapar dedi heyecan dedi boşluk dedi ama asla sevgi deil dedi...son olayda kafasını duvarlara vuruyordu..yani benim eşim normal deil sinirlenimce
bu adam siz 3 defa aldattı ve siz affettiniz öylemi..aldatıldım ve affettim daha doğrusu buna mecbur kaldım...kadrom yok vekillik yapıyorum..ailemin durumu iyi değil en önemlisi de 5 yaşında bir oğlum var...ve biz bütün kavgalarımızı onun önünde yaptık uzak tutamadık...ve ben eşime deil oğluma ve aileme son bi şans verdim...bir daha olması durumunda gideceğimi artık herkes anladı aile büyükleri eş dort kimse kal bi şans daha ver diyemiycek...ama bu durumun bi daha yaşanmaması için çok dua ediyorum..çaba sarf ediyorum...bu acı ihaneti unutamasamda unutmuş gibi yapıyorum...eşim uslandı gibi ama tabiki tam güvenemem asla..seni bi daha asla üzmem diyor inşallahsözünde durur...üç defa yaşadık biz bunu ama ilk defa büyüdü herkes duydu eşim utandı değmezmiş rezil olmaya dedi inan düzeldim falan filan yaniiii.........bakalım ya gerçekten düzeldi ya da?
birde siz ayrılıyorsunuz, oğlu değil. boşanınca, onun oğlu olmaktan çıkmıyor ya, bu çocuk.4.defa nolcak?????o zaman çevrenin baskısı ısrarı ve oğlumun rahatı geleceği için taviz verip tabiki ayrılcam ki dualarım olmasın diye çünkü böyle bir şoku tekrar yaşarsam tükenirim....eşimin durumu iyi oğlumu iyi okullarda okutabilir maddi yönden her istediği olur ama boşanırsam ki ben bunları da göze almıştım sonuçta oğlumu kuru ekmeklede besler çalışır bakarım....kimse büyük konuşmasın...ben zamanında konuştum asla kaldırmam aldatmayı dedim ...ama insan yamam dediği bi çok şeyi an geliyor yapmak zorunda kalıyor...baştada söyledim ben bu şansı oğluma verdim eşime değil...o tekrar aynı hatayı yaparsa artık söyleyecek hiç bir sözü kalmaz...iyi geçiniyoruz şimdi inşallah bozulmaz eski günlere dönmek benim açımdan zor yani en azından güven açısından artıkasla ona sırtımı dönemem..ama yaraları sarmayı başarırsa bu evlilik tamamen kurtulur yaramın izi kalsada kalsın derim artık......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?