- 21 Ağustos 2013
- 4.702
- 5.092
- 158
- 40
- Konu Sahibi MadameMuso
-
Bu arkadaşım değilde, başka bir arkadaşım yüzünden ayrılıyoruz zaten. Sürekli evimize gelen arsız bir arkadaştı. Yuva yıkanın yuvası olmazmış derler...Komşunuz için çok üzüldüm.
muhtemelen yanlış erkeklerle beraber oluyorsunuz. 3 kez aldatılmak azımsanacak bir sayı değil. Ama bu sizin tercihlerinizle alakalı bir sorun. Durup nasıl erkeklerle birlikte olduğunuzu, nasıl bir çevrede bulunduğunuzu belki sorgulamalısınız. Belki de yanlış sinyaller gönderdiğiniz için yanlış adamları seçiyorsunuz."bence aldatılmak aldatılanın suçudur, 2 kocan 1 sevgilin aldattığına göre senin bir eksiğin olmalı".
Arkadaşım da aldatılmıştır kesin. Evliliğinin ilk yıllarında şüpheleri vardı, emin değildi.Arkadaşım hiç aldatılmadığına emin miymiş acabaa.
Ayrıca demekki çok değerli değilmiş fikirleri.
Aynı kişi defalarca aldatıyorsa , evet herseferinde izin verdiği ayrılmadığı için aldatılan suçludur.
Ama diğer türlü ,sadece karaktersiz adamlara denk gelmişsiniz.sanssızlık.
Doğru erkek hangisidir?Nasıl olur ? şu an hiç bilemiyorum. Doğru diye seçtiklerim bunları yaşattıysa bence öyle bir erkek yok.muhtemelen yanlış erkeklerle beraber oluyorsunuz. 3 kez aldatılmak azımsanacak bir sayı değil. Ama bu sizin tercihlerinizle alakalı bir sorun. Durup nasıl erkeklerle birlikte olduğunuzu, nasıl bir çevrede bulunduğunuzu belki sorgulamalısınız. Belki de yanlış sinyaller gönderdiğiniz için yanlış adamları seçiyorsunuz.
Ama aldatmak da bir tercihtir ve sizin bu tercihte bir rolünüz yok. O eylemi aldatan erkek hür iradesiyle yapıyor. Sizinle alakalı değil.
Arkadaşınız da az hadsiz değilmiş
Evet bir lafı yetti inanın. Çünkü eşimi seviyordum ve bana ait olanı başkasına vermek istememiştim. Oysa o hiç bana ait olmamış.Arkadaşınızın bir lafıyla mı ikna oldunuz yani
Yok efendim etek boyuydu, yok saçıydı, yok başıydı, aman hamileliğiydi falan diye ayrı ayrı uğraşmak uzun iş. Komple kaldırsınlar bence kadınlığı. Yerine de AVM yapsınlar...Yav he he
Zaten her seyin suclusu biziz
Ne bu erkekler be tanri mi
Kim bunlar
Niye bu kadar yucelestiriyoruz gozumuzde kendimizi bi pacavra kabul edecek kadar
4 senelik iliskimde defalarca aldatildigimi ogrendim ben hic sevilmedigimi. Duygusal olarak kullanildigimi. Ve bunlar benim sucum oyle mi? Evet aslinda sucluyum her hatasinda affettigim icin.
Karsimdaki insanin karaktersizligi hayasizligi ahlaksizligi beni degil onu baglar
Gunumuzde doyumsuzluk var. Bu yuzden aldatiliyoruz. Doy-mu-yor-lar!!!
Birde kendimi suclayacagim oyle mi hah guleyim bi tarafimla ben
1000 sevgilim olsa hepsi de aldatsa kendimi suclamam kimse kusura bakmasin
Aldatan da iktirsin gitsin ayrica kimse benden degerli degil.
Sevgimi fedakarligimi vericem ustune aldatilicam birde kendimi suclayacagim??? Ay uzgunum ben o arabesklikle kibritci kiz modunda yasayamam.
Cok sinirlendim.
Ayrica fark ettiyseniz aldatilanlarin cogunlugu verdigi degerden sikayetci
Yani biz deger verdikce bi taraflari kalkiyor bunlarin.
Napalim kotu mu davranalim
Bunu da ben kendime yakistirmam.
Bu arada beni ilgilendiren erkek cinsiyeti oldugu icin bu sekilde yazdim
Yoksa aldatmak kadin erkek fark etmez mide bulandirici
Doğru seçim nasıl olur bilmiyorumki?Bence haklilik payi var.yanlis secimler yapiyorsunuz surekli
İlk evliliğim cahilliğime geldi, çok gençtim mecbur kaldım. Erkek arkadaş derseniz hiç bir sorunumuz yokken böyle bir şey yaptı, anlayamadım nedenini. Sorun sende değil bende dedi.Bitirdik. İkinci eşim ise terazinin bir yanına onu ve diğer yanına tüm erkekleri koysam denk gelir ancak dediğim biriydi. Ama sonucu değiştiremedim.muhtemelen yanlış erkeklerle beraber oluyorsunuz. 3 kez aldatılmak azımsanacak bir sayı değil. Ama bu sizin tercihlerinizle alakalı bir sorun. Durup nasıl erkeklerle birlikte olduğunuzu, nasıl bir çevrede bulunduğunuzu belki sorgulamalısınız. Belki de yanlış sinyaller gönderdiğiniz için yanlış adamları seçiyorsunuz.
Ama aldatmak da bir tercihtir ve sizin bu tercihte bir rolünüz yok. O eylemi aldatan erkek hür iradesiyle yapıyor. Sizinle alakalı değil.
Arkadaşınız da az hadsiz değilmiş
İkiinci eşim ilk eşini de aldatmış ben yeni öğrendim yeğeninden. Mükemmellik arayışı olamaz gözlemlediğim kadarıyla. Aldattığı iki kadın da hem güzellik hem donanım açısından vasatın altında. O kadar çok öz eleştiri yaptımki tahmin bile edemezsiniz.Bir insan karaktersiz se siz nasıl olursanız olun zaten aldatacaktır.
Ya zaten aklı fikri olan bir insan aldattığı bir insanı nasıl suclayabilirki?Aldatan kadın/erkek cok mu mükemmel herşeyi kusursuz mu ?hakikaten kusursuz olmak diye birşey varmı ki ?
Bir insan ile neden bir ilişki kurarsanız bu arkadaşlık sevgilik yada evlilik size fikri görüntüsü uyuyor diye zaman içerisinde bu fikir değişirse ilişkiyi bitirebilirsiniz karşılıklı olarak bu insanidir ama aldatmanın insan yasaminda bir karşılığı yok varda ağzımı bozmak istemiyorum.
Bitmiş bir ilişki değildi aslında bizimkisi her şey yolunda gidiyordu. Birden değişime uğradı her şey. Anlam veremedim ilk başta. 63 yaşında koca adama ne denirki. Neyin farkındalığı öğretilebilirdi bilmiyorum.Aldatılmak, aldatılanın suçu değildir elbette. Ama bazen iki tarafın da payı büyük olabilir.
Bazen bir taraf çabalar ancak diğer taraf bu çabayı görmez. Çabalayan taraf da eksiğini başka yerde tamamlar. Aldatma sebebi bu olur.
Bazen de sadece bitmiş bir ilişkidir ama iki tarafın da bunu kabullenme cesareti ya da farkındalığı yoktur. Hem ilişkisini sürdürür hem aldatmaya devam eder.
Bazı insanlarda aldatma sadece psikotik bir arızadır, hastalıktır. Sevdiği halde aldatır. Seks bağımlıları mesela.
Hiçbir sebep bunu ahlaklı bir hale getiremez elbette. Keşke herkes yol ayrımına gelindiğinde sakin, güçlü kalabilse, herkesin farkındalığı yüksek olsa da aldatmadan ilişki sonlanabilse.
Arkadaşınızın kendini doğru ifade edemediğini düşünüyorum. Belki de başka bir şeye öfkeli olduğu bir zamana geldiniz. Açıkça karşınıza alıp konuşun bence bu mevzuyu.
Belkide...Arkadasiniz, eşini aldatıyor olabilir.
Kendi vicdanini rahatlatmak için böyle söylemiş olabilir.
Aklima bu geldi.
Zaten beni bosasin diyormus. Sevgisi de yok galiba.
Merhabalar KK'nin güzel kadınları...
Dert midir tartışılır aslında...
Ancak canımı ziyadesiyle sıkan bir durum bu konu.
Yakın arkadaşımla kızlarımızdan konuşurken ilişkilere geldi konumuz (kızım 26 yaşında aldatılma nedeniyle 3 yıllık ilişkisinden ayrıldı.) Dedimki arkadaşıma kızımın da kaderi benimki gibi aldatılmakmış. Bana dönüp dediki "bence aldatılmak aldatılanın suçudur, 2 kocan 1 sevgilin aldattığına göre senin bir eksiğin olmalı".
Ben şaşkın şaşkın yüzüne bakıp kaldım. "Bence dedim aldatmak karaktersizliktir, karşındakinin eksiğine bakarak birini aldatma hakkını kendinde bulamazsın!"
Hayat görüşü ve fikirlerine değer verdiğim en yakın arkadaşımdan bunu duymak üzdü beni açıkçası. İki gündür kafamda dönüp duruyor...
Sizce aldatılmak, aldatılanın suçu mudur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?