Aldığım kararları uygulayamıyorum

NedirYani

Kalbindeki Endişeleri Yavaşlat
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2019
4.692
11.200
208
Merhaba arkadaşlar öncelikle sitede genel olarak açılan konulara baktığımda benimkinin çok da önemli olmadığını görüyorum fakat herkesin sorunu kendisine Allah daha beterlerinden korusun hepimizi diyerekten konuya giriyorum:KK54:

Şimdi benim problemim şu. Başlıkta da yazdığım gibi aldığım kararları uygulayamıyorum. Para biriktireceğim diyorum yapamıyorum (felaket bir abur cubur sevdam var bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim), yarın şuraya gideceğim diyorum yapamıyorum, listeler hazırlıyorum yaptıkça tik atacağım diyorum kalem değmeden günü tamamlıyorum. Genel bir irade gösterememe problemi yaşıyorum. Ve bu hayatımın her alanında beni etkiliyor. Küçük bir problem gibi gözükse de aslında çok büyük bir dert çünkü hayatımın iplerini elime alamadığımı görüyorum bu şekilde. Bu beni birçok yönden etkiler ilerde de.. :KK20:

Neler önerirsiniz acaba. :KK22: Yardımcı olursanız çok çok mutlu edersiniz beni:KK52:

Nen de oyleyim.ve cozum arayisindayim. Sabah güne mistikyol kanalinin videolarindan birini dinleyerek basladim , bi azimlendim. Ama devami pek gelmedi. Önce sizi durduran şey ne ise onu tespit edin. Benimki belli yani sebep belli.

Benim her daim ortalikta duran var açılması mümkun olmayan bir kumbaram var. Bozuk para bulunca içine atıyorum. Geçen güb kestik bin lira cıktı. Altın aldım.

Siz de bir kumbara edinin. Bozuk para bulunca abur cubur alana kadar ona atın.

Tembellik hastalığının tek devası zorunluluktur. Kendinizi mecbur hissedeceğiniz eylemlere yönelin. Mesela yemek yapmaktan nefret ediyorum ama üç yaşındaki oğlumu doyurma zorunluluğum var. Dolayısıyla bunu uygulamak zorundayım. Şu an temizlik yapıyorum ve eş kişisi savaş oyunu oynuyor. Gırtlağını sıkmak istiyorum ama bu kararımı erteleyebilirim zorunluluk olmadığı için. Gibi gibi.

Nen de oyleyim.ve cozum arayisindayim. Sabah güne mistikyol kanalinin videolarindan birini dinleyerek basladim , bi azimlendim. Ama devami pek gelmedi. Önce sizi durduran şey ne ise onu tespit edin. Benimki belli yani sebep belli.

Bende aynı şekildeyim gerçekten videolar falan izleyip kendimi gaza getiriyorum ama sonrası yok bi silkelenemedim gitti

Tembelsiniz yani.

Benim için en etkili çözüm vakit öldüren, boş zaman geçirmeyi kolaylaştıran etmenleri ortalıkdan kaldırmak.

Tv yi attım mesela, cep telefonunu atamıyorum, onu da akşamları farklı bir odada terketme niyetim var.

Böyle olunca bana kalan zamanla faydalı bir şey yapmak zorunda oluyorum. Tavana bak bak vakit geçmiyor ki :D

Tembellik hastalığının tek devası zorunluluktur. Kendinizi mecbur hissedeceğiniz eylemlere yönelin. Mesela yemek yapmaktan nefret ediyorum ama üç yaşındaki oğlumu doyurma zorunluluğum var. Dolayısıyla bunu uygulamak zorundayım. Şu an temizlik yapıyorum ve eş kişisi savaş oyunu oynuyor. Gırtlağını sıkmak istiyorum ama bu kararımı erteleyebilirim zorunluluk olmadığı için. Gibi gibi.
Kararını ertelemek mi? Haha süper ya :)

Bu iyi bir fikir aslında çünkü mecbur hissettiğim şeylerde bu şekilde davranmadigimi farkettim. Öneri için teşekkür ederim :super:

Umarım hiçbir zaman zorunlu hissetmezsiniz ah bu erkekler:KK51:

Tembelsiniz yani.

Benim için en etkili çözüm vakit öldüren, boş zaman geçirmeyi kolaylaştıran etmenleri ortalıkdan kaldırmak.

Tv yi attım mesela, cep telefonunu atamıyorum, onu da akşamları farklı bir odada terketme niyetim var.

Böyle olunca bana kalan zamanla faydalı bir şey yapmak zorunda oluyorum. Tavana bak bak vakit geçmiyor ki :KK70:

Evet tembellik yani hiç yumuşatılır bir tarafı yok:KK45:

Bu da gerçekten iyi bir fikir benim de internet çok vaktimi alıyor bende ondan kurtulursam galiba bunu yapabilirim:KK16: teşekkür ederim :KK54:

Para biriktireceğim diyorum yapamıyorum (felaket bir abur cubur sevdam var bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim),
Bu kısma fikir verebilirim.para biriktirmek istiyorsanız kendinize bir hedef koyun.almayı çok istediğiniz bişey ya da gitmek istediğiniz tatil vs.ben abur cubura para vermeyi böyle azalttım.günlük plan yapamam ama.en iyisi kafanıza estiği gibi davranmak.evden çıkamıyosanız demek ki ihtiyacınız olan evde kalmak:)çok sıkılsanız duramazdinız

Evet tembellik yani hiç yumuşatılır bir tarafı yok:KK45:

Bu da gerçekten iyi bir fikir benim de internet çok vaktimi alıyor bende ondan kurtulursam galiba bunu yapabilirim:KK16: teşekkür ederim :KK54:
Bir tembelin halinden en iyi başka tembel anlar. Ben o kadar tembellim ki laptobu prize takıp, çalıştırmaya üşeniyorum. O yüzden internette vaktimi almazdı ama lanet akıllı telefonlar. Bir de whatsapp meretiii...

Bu kısma fikir verebilirim.para biriktirmek istiyorsanız kendinize bir hedef koyun.almayı çok istediğiniz bişey ya da gitmek istediğiniz tatil vs.ben abur cubura para vermeyi böyle azalttım.günlük plan yapamam ama.en iyisi kafanıza estiği gibi davranmak.evden çıkamıyosanız demek ki ihtiyacınız olan evde kalmak:)çok sıkılsanız duramazdinız

Evde durmak konusunda aslinda her gun cikarim dışarı ama yarın erken kalkıp kursa gideceğim deyince bir turlu olmuyor. Ama o kursa da gitmem gerek kendimi eğitmek için. Galiba işime gelmeyen şeylere tembelligim ağır basıyor bir tek :110:

karar vermek bile başlamanın yarısıdır sen kararı vermişsin sorunu tespit etmişsin alışkanlık kazanmak 21 günmüş bunu zamanla ufak ufak başlasan 21 günde bakmışsın oluyor yavaş yavaş başla kumbara al günlük bir miktar para at yarın gidicem dediğin yere gecikmeli olsa da git saatleri değişir ama mutlaka git hadii yeni hayatında başarılar

Evde durmak konusunda aslinda her gun cikarim dışarı ama yarın erken kalkıp kursa gideceğim deyince bir turlu olmuyor. Ama o kursa da gitmem gerek kendimi eğitmek için. Galiba işime gelmeyen şeylere tembelligim ağır basıyor bir tek :110:
:KK48:Bu konu için bişey diyemiyorum çünkü bende oyleydim.kursta arkadaş edinip onlarla plan yapınca gitmek zorunda kaliyordum.siz de mi deneseniz.

Bir tembelin halinden en iyi başka tembel anlar. Ben o kadar tembellim ki laptobu prize takıp, çalıştırmaya üşeniyorum. O yüzden internette vaktimi almazdı ama lanet akıllı telefonlar. Bir de whatsapp meretiii...

Bazen bende aynı durumda oluyorum.
:KK48:Bu konu için bişey diyemiyorum çünkü bende oyleydim.kursta arkadaş edinip onlarla plan yapınca gitmek zorunda kaliyordum.siz de mi deneseniz.

Oradaki herkesi ayrı ayrı severim ama hepsi evli barkli insanlar olunca pek plan yapılamıyor gelemiyorlar yani önceden denemistim cunku :anne: teşekkür ederim öneriler için :KK73:

Sizi heyecanlandırmayan kararları sırf bir şeyler yapmış olmak için hedef belirleyip yapmamak,kendinize olan güveninizin yitirilmesine ve kendinizi tembel hissetmenize neden olur.Gerçekten icinizden gelse harekete geçersiniz,hatta yarın olmasını beklemeden hemen yaparsınız.Karnınız acıkınca nasıl yemek yapıyorsanız,tuvaletiniz geldiginde nasıl hemen gidiyorsanız,ruhunuzu harekete geçirecek o şeyi bulmanız gerekiyor.Belki cok deneyip yanılacaksınız ama illa hoslandıgınız bir sey cıkacak.Herkesin yaptıgını yapmak zorunda değilsiniz mesela film izlemek beni sıkar yabancı dizi asla izleyemem,ama kitap okuyabilirim.Gibi gibi

Erteleme hastalığı..... Berbat bir şey bendede var.. Abur cubura gelince, tatlı abıt cubur şeyleri kesince zayıfşıyırum aşırı ve bana zayıflık hiç yakışmıyor yoksa o konuda iradeliyimdir senin kg fazlsn varsa bu konuda motive olup uzak durabilirsin

Teker teker başlayın. Örneğin üç şey var yapmak istediğiniz, bir para biriktirmek, iki erken kalkmak, üç spora başlamak olsun. Üçünü aynı anda yapmaya çalışmayın. Kendinize 3 ay süre verin mesela; ilk ay para biriktirmeye odaklanın; onun için çabalayın. Onu alışkanlık haline getirdiğinizde diğerini deneyin. Beyin şaşırıyor hepsini birden yapmaya çalışınca, teker teker ve yavaş yavaş gidin. Bir anda her şeyi yapmak iki gün gaz üçüncü gün eski alışkanlıklara dönmekle sonuçlanıyor :)

Yapamadığınız zamanlarda da özellikle en başta elbet olacak, bırakmayın, devam edin. Yaptıklarınızı not alın. Örneğin iki gün abur cubur yemediniz, aferin kendinize, bunu bir yere yazın. Gördükçe alışkanlığınız ona göre şekillenecek. Ve kendinizi ödüllendirin. Başardıklarınıza odaklanın, küçük de olsalar, başaramadıklarınıza değil. Başta yüzde yüz yapmak zorunda değilsiniz; yüzde 10 da bir başarıdır, 20 de, 60 da. Sıfırdan hepsi iyi. Ona odaklanın.

Sizi heyecanlandırmayan kararları sırf bir şeyler yapmış olmak için hedef belirleyip yapmamak,kendinize olan güveninizin yitirilmesine ve kendinizi tembel hissetmenize neden olur.Gerçekten icinizden gelse harekete geçersiniz,hatta yarın olmasını beklemeden hemen yaparsınız.Karnınız acıkınca nasıl yemek yapıyorsanız,tuvaletiniz geldiginde nasıl hemen gidiyorsanız,ruhunuzu harekete geçirecek o şeyi bulmanız gerekiyor.Belki cok deneyip yanılacaksınız ama illa hoslandıgınız bir sey cıkacak.Herkesin yaptıgını yapmak zorunda değilsiniz mesela film izlemek beni sıkar yabancı dizi asla izleyemem,ama kitap okuyabilirim.Gibi gibi

Sanırım erteleme problemi var sevdiğim şeylerde de bazen bunu yapabiliyorum çünkü. Yani ben bile neyi hemen halledip neyi erteleyecegimi kestiremiyorum . Biraz karışık oldu ama durum bu ve çok saçma bir boyutta. Önerileri denemeye başladım bile sonuç alacak gibiyim inşallah hallolur . Teşekkür ederim :KK200:

Back
X