Alevi öğrenciye kelime-i şahadet getirten öğretmen görevden alındı

Komik insanlarla dolu memeleket, zamanında baş örtülülere neler yarıldı. Hangi vicdan bunu kabul eder.
Ben kapalı değilim ama özgürlük varsa onlara saygı duyma potansiyelim var en azından:)
Düşününce bazı insanlar vicdansız evet

ben dinimi kendim öğrendim okulda öğrenmedim..okulda dayatma yapıyorlar evet seçmeli olmalı öğrenci ve veli kararı ile öğrenci almalı..din öğretmenlerimiz bile saat doldurmaya bakıyordu:))

asgari maaşla 3 kişi geçinen arkadaşlar var..onları bu maaşla yamaya ben mahkum etmiyorum bizim vicdanımız rahat biz halkız..onların boğazından et geçmiyorsa,sarayda lüx yaşayanlar utansın

ben dinimi kendim öğrendim okulda öğrenmedim..okulda dayatma yapıyorlar evet seçmeli olmalı öğrenci ve veli kakarı ile öğrenci almalı..din öğretmenlerimiz bile saat doldurmaya bakıyordu:))
Okulda öğrenmek isteyen çocuklarda vardır Neyse ben savunurum sen savunursun kendi görüşünü, mesaim doldu siz yiyin birbirinizi
Belki yasaları değiştirirsiniz ya da oturup sağa sola çatmakla meşgul olursunuz, eh o da idare eder

hah bak kendiniz söylediniz öğrenmek isteyen öğrenci alsın din dersi,hazır olmayanda almasın.dayatmaya gerek yok..

sen işine bak angry aklın ermez bunlara

Çirkin bir üslup yani Ben de sünniyim benden farklı bir dine, mezhebe mensup diye kimseyi azınlık deyip haklarını görmezden gelemem. Dikkatli konuşmak lazım zaman gelir azınlık olabiliriz buna sadece din açısından bakmamak gerekir.

Kendi kendine celisiyorsun.
Azinliklar buna katlanicak minvalinde konusup din dersi gormeme ozgurluklerini ayaklar altina alip cigneyip basortusu ozgurlugunu destekliyorsun.
Bence sen biraz dusun soylediklerini.

aslında namaz kılmayanlar var derken,kimizi namazı orucu kabul etmiyor manasında sordu
peki namazı orucu kabul etmeyenler varmı?
mesela kimisi ramazan orucu tutmuyormuş öylemi?

Yine aynı mantıktan gidebiliriz, namazı orucu kabul etmeyen Aleviler olduğu gibi Sünnilerde vardır.
Ateist diye nitelendirdiklerimiz bu gruba giriyor yanılmıyorsam.

Evet Canım, ibadetin alevisi sunnisi olamaz.
Benım Dayımda hacı.
Nısanlım sunnı oldugu halde ona sımdıden dıyorum Hac ıcın para bırıktırelım dıye.
Sabah namazına uyanıyorum zır zır onu arıyorum zorla namaza kaldırıyorum.
Ama toplum Alevılere karsı cok onyargılı.
Sebebını bılmıyorum ..
Ben ve sulalem boyle ınsanlarız.
Tabı ıcımızde tıpkı sunnılerde oldugu gıbı namazını kılmayan orucunu tutmayanda var ama bu ınanmadıklarından degıl bence ıbadet etmeye usendıklerınden ...

hah bak kendiniz söylediniz öğrenmek isteyen öğrenci alsın din dersi,hazır olmayanda almasın.dayatmaya gerek yok..
Haydi öyle olsun.
RTE Kadın koları tesbitiniz beni çok eğlendirdi ciddenn..
Ayy nasıl ordan bakınca bu tesbiti yaptınız merak ettm :))
Din demek RTE demek değildir. En azından benim açımdan
Bende sizi BDP partisi üyesi ilan edivereyim :)

kesinlikle canım,o alışkanlığı edinmemişler..alevi arkadaşların en az benim kadar dindarlardı..ve çok iyi insanlardı..

farketmez..azınlık katlanmak zorunda rarzı yazdınız..neden yazdınız peki!

din dersi asla zorunlu olmamalı bunu yapmalarındaki amaç gündem yaratmak,müslüman parti diye yırtınmasınlar Müslüman Müslümana dayatma yapmaz,müslüman kendi partisine oy vermedi diye diğerini dışlamaz..

Kimliğimde dinimin yazmasından ve Okullarda Din dersi verelmesinden gurur duyuyorum ! Burası Türkiye! Burası müslüman bir devlet! Burası İSLAM ülkesi! (benim fikrimm kimse eleştiremezde yorumda yapamaz!)

Dınızımızın ne kadar kutsal oldugu ınananlar ıcın yanı bızler ıcın tartısılmasız bır gercek.
Asıl sorun su; Alevı ogrencılerı tek tek ayaga kaldırıp Şahadet etmelerını ıstemekte neyın nesı.
Burada bu konuyu tartısıyoruz.
Dınımızle gurur duyulup duyalmayacagını degıl.
Bu arada Turkıye Islam Ulkesıdır dıyemezsınız.
Cunku Turkıye Cumhurıyetı Laık Devlet Yapısına sahıptır; Laıklık her dınden toplumun aynı Devlet adı altında yasamasını on goren bır Devlet anlasıyısıdır.
Sunu dememız daha dogru olur;Turkıye Islamın agırlıkta oldugu bır ulkedır demelıyız.

Kendi kendine celisiyorsun.
Azinliklar buna katlanicak minvalinde konusup din dersi gormeme ozgurluklerini ayaklar altina alip cigneyip basortusu ozgurlugunu destekliyorsun.
Bence sen biraz dusun soylediklerini.
Gerek yok, gayet mantıklı düşünüyorum.
farketmez..azınlık katlanmak zorunda rarzı yazdınız..neden yazdınız peki!

Eskiden de bu böyle değilmiydi, azınlıklar haline razı geliyordu, mecburdu bir bakıma.
Başka seçenekleri yoktu

Eskiden de bu böyle değilmiydi, azınlıklar haline razı geliyordu, mecburdu bir bakıma.
Başka seçenekleri yoktu
yanlış bir düşünce..bir kesim var öğrenci velisi olan onlar zaten ilgisiz çocuklarna,tam bilinçli değil..isteyen imam hatibe gönderir..ama ilk öğretimde din dersi seçmeli olmalı..isteyen öğrenci dersi alır..

Ortalığı karıştırmak amaç hala anlamıyormusunuz? Alevi sünni çatışması çıkarmak

Başka seçenekleri yoktu
örtü olayını tüm halka maal etmeyin..burada pek çok arkadaş eğtim sistemi mağdurudur ..o konu bizi aşıyor..şu anki kararlara ses çıkarabiliyormuyuz sizin dediğinizle aynı durumdayız..o zaman düşünmeniz gerek bir kez daha..

kesinlikle canım,o alışkanlığı edinmemişler..alevi arkadaşların en az benim kadar dindarlardı..ve çok iyi insanlardı..

Canım Benım
Valla benımde tum samımı arkadaslarım sunnıdır.
Allah eksıklıklerını gostermesın, hepsı canım.
Bu ulke oyle donemlerden gecmıs kı kardes kardesı kırmıs.
Artık dıs guclerın oyununa gelmeyecegız.
Bız etle kemık gıbıyız, bolunemeyız.
Sunnı bır aıleye gelın gıttım Allah bın kerede razı olsun harıka ınsanlar.
Ayrımcılıktan nefret edıyorum ama zamanında bızler Alevı toplum olarak bu ayrımcılıgı cok gorduk.
Dayım ve onun kuzenlerı kucukken camıye gıtmısler, camı hocası bunlar alevı cocuklar dıyıp camıdekı cocukların elıne sopa verıp kovalamıslar.
Ben bunu duydugumda cok etkılenmıstım. Yazık gercekten ...

Ortalığı karıştırmak amaç hala anlamıyormusunuz? Alevi sünni çatışması çıkarmak

Boyle bırsey asla olamaz.
Bız etle kemıgız, kardesız.
Aynı ırka aynı dıne sahıp ınsalarız.
Kardes kardese dusman olur mu hıc.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…