Alfabedeki hiç bir harfin birleşimi kalbimdekini anlatmaya yetmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasil doktorsuz, ebesiz normal dogum yaptirirlar sana😳 9 aylik bebegini tuvalette mi dogurdun? Hangi hastane burasi?
Bebeğim 4 buçuk aylıktı, sunii sancı verdiler. Yetmedi biraz daha verdiler, uzun sürecek dediler ama kısa bir sürede sancılarım başladı çok geçmeden doğuracağımı anladım, arkadaşım eşim ve ailem vardı masaj vs destek oldular. En sonunda doğum olacağını anladığımda yalnız olmak istedim ve orada sadece tuvalet vardı tek başıma yaptım doğumu, elimden hemşire aldı ve sonra doğumhaneye aldılar. Plesanta için, olmayınca kürtaj odasına aldılar. Sonrası malum..

Bu kadar dram yaratmayın kendinize lütfen. Annem benim gözlerimin önünde düşük yaptı kanlar hala gözümün önüne gelir. Cektigi acılarıda biliyorum ama hayata tutunmasında en büyük etken ben ve kardeşimdi. Elbette tutunacak bir seyleriniz vardır. Bu kadar ağır dram ruh saglıgınıza zarar.

Birde tuvalette dogurmak nedir?
Size cevap vermek istemiyorum, bu değeri haketmiyorsunuz gözümde. Bunu bu şekilde yargılamak için sorgulanacak bir kalbiniz var bence. Ağır dram değil, hayatın gerçekleri. Ve rabbim yaşatmasın kimseye. Teşekkürler.

Bebeğim 4 buçuk aylıktı, sunii sancı verdiler. Yetmedi biraz daha verdiler, uzun sürecek dediler ama kısa bir sürede sancılarım başladı çok geçmeden doğuracağımı anladım, arkadaşım eşim ve ailem vardı masaj vs destek oldular. En sonunda doğum olacağını anladığımda yalnız olmak istedim ve orada sadece tuvalet vardı tek başıma yaptım doğumu, elimden hemşire aldı ve sonra doğumhaneye aldılar. Plesanta için, olmayınca kürtaj odasına aldılar. Sonrası malum..
Ablacim seni attilar tuvalete, kimse ilgilenmedi bile sandim, zor bisey bebek kaybetmek, ama bence sende daha farkli sorunlar var, psikolojin bozulmus, bu kadar dramatik yasama her seyi

Rabbim acini hafifletsin insaallah ne denir bilmiyorum ama kendine iyi davran ...

Ablacim seni attilar tuvalete, kimse ilgilenmedi bile sandim, zor bisey bebek kaybetmek, ama bence sende daha farkli sorunlar var, psikolojin bozulmus, bu kadar dramatik yasama her seyi
Bu kadar dramatik yaşama herşeyi?
dramatik ?
Her şey ?
yazdığımda, tuvalete atılmış çilekeş bir an yoktu. Algı meselesi. Kalp kırıcısınız. Çok farklı bu şekilde düşünmek. Bu durumların yıpratmadığı insan olduğunu düşünmüyorum, ben 25 yaşındayım. Bunlar bana fazla, size hafif gelebilir ama bir acı bu şekilde karşılanmaz. Ben olsam yapmazdım.. Sadece bunu söyleyebilirim.

25, ama lütfen gençsin tekrar olun demeyin. Bu cümle herkes için çok yorucu.
daha yaşınız çok küçük gerçekten ve psikolojik olarak da iyi durumda değilsiniz. bence hem bedeninizi hem ruhunuzu dinlendirin. sorunun sebebi de çıkmış ortaya, hamile de kalabiliyorsunuz belli ki. tüp bebekle sağlıklı döller elde edebilirsiniz doktorunuz zaten size gerekli tedaviyi başlatır. Ama dolapta süt saklamak falan kusura bakmayın ama normal şeyler değil. kötü tecrübeleri kendi elinizle zorla ağır dramlara itekliyorsunuz. bebekten önce psikolojinizi tedavi edin bu halde çocuğunuz olsa bile sağlıklı yetiştiremezsiniz. fazla dramatiksiniz.

Size cevap vermek istemiyorum, bu değeri haketmiyorsunuz gözümde. Bunu bu şekilde yargılamak için sorgulanacak bir kalbiniz var bence. Ağır dram değil, hayatın gerçekleri. Ve rabbim yaşatmasın kimseye. Teşekkürler.
Size diyorum ki annem gözlerimin önünde düsük yaptı ağlaya ağlaya ve kücüktüm yerdeki kanlar gözümün önünden gitmedi diyorum. Siz bana hayatın gerçekleri diyerek cevap veriyorsunuz. Acınızı anladım ki, ruh sağlığınız için bu kadar drama boğmayın kendinizi yoksa için içinden çıkamazsınız diyorum. Üstelik annemi kürtaj odasına aldıklarında bende etkilendiğim için kapıda bekledim iş bitince annemin yanına girdiğimde düsen kardesimi organlarını ayrı ayrı gördüm. Gözlerimle gördüm, kücücük halimle hala unutamıyorum. Su an 29 yasındayım neden hala gözümün önünden gitmemesini anlayabiliyor musunuz? Psikoloji bu.

Bu yaşadıklarınız hafif seyler degil. Psikolojiniz cok kötü o yüzden tıbbı destek alın. Tesekkürler cevabınız icin.

Bu kadar dramatik yaşama herşeyi?
dramatik ?
Her şey ?
yazdığımda, tuvalete atılmış çilekeş bir an yoktu. Algı meselesi. Kalp kırıcısınız. Çok farklı bu şekilde düşünmek. Bu durumların yıpratmadığı insan olduğunu düşünmüyorum, ben 25 yaşındayım. Bunlar bana fazla, size hafif gelebilir ama bir acı bu şekilde karşılanmaz. Ben olsam yapmazdım.. Sadece bunu söyleyebilirim.
He bacim tamam, sen boyle şairane bi bicimde ağit yakmaya decam et, ben de bebegimi düsurdüm, burda pek cok kadin da dusuk ya da ölü dogum yapmistir da bu derecesini ben gormedim, sen boyle devam, bana da bye

Amin, destek alıyorum. Sağlıklı bir ruh halinde olmamak çok normal bir durum böyle süreçlerde Rabbim kimseye öğretmesin. Her şeyin farkındayım ve iyileşmeyi reddetmiyorum. Teşekkür ederim 🌿

Sağlıklı ruh halinde olmamak bir yere kadar normal olabilir ama sizin yazdıklarınız normal değil. Bu yüzden destek almanızı önerdim. 8 haftalık embriyoyu toprağa gömmek, sütü sağıp buzdolabında saklamak... Asla hafife almıyorum yaşadıklarını zor ama siz de dram üstüne dram çıkartmışsınız. Yazılabilecek teselli cümlelerine de kapatmışsınız kendinizi duymak istemediğinizi söylüyorsunuz. Profesyonel biri yardım edebilir ancak bu durumda size.

He bacim tamam, sen boyle şairane bi bicimde ağit yakmaya decam et, ben de bebegimi düsurdüm, burda pek cok kadin da dusuk ya da ölü dogum yapmistir da bu derecesini ben gormedim, sen boyle devam, bana da bye
bebeklerin biri 8 haftalıkkken düşmüş diğeri4.5 aylıkken karnında ölmüş galiba doğurtmak istemiş doktorlar da bu yüzden.evet acı ama asla ve asla bebeği dünyaya gelen gülüşünü gören ellerini tutan öpen ona isim koyan emziren koklayan bir annenin evladını kaybetmesiyle kıyaslanamaz.

daha yaşınız çok küçük gerçekten ve psikolojik olarak da iyi durumda değilsiniz. bence hem bedeninizi hem ruhunuzu dinlendirin. sorunun sebebi de çıkmış ortaya, hamile de kalabiliyorsunuz belli ki. tüp bebekle sağlıklı döller elde edebilirsiniz doktorunuz zaten size gerekli tedaviyi başlatır. Ama dolapta süt saklamak falan kusura bakmayın ama normal şeyler değil. kötü tecrübeleri kendi elinizle zorla ağır dramlara itekliyorsunuz. bebekten önce psikolojinizi tedavi edin bu halde çocuğunuz olsa bile sağlıklı yetiştiremezsiniz. fazla dramatiksiniz
Sağlıklı ruh halinde olmamak bir yere kadar normal olabilir ama sizin yazdıklarınız normal değil. Bu yüzden destek almanızı önerdim. 8 haftalık embriyoyu toprağa gömmek, sütü sağıp buzdolabında saklamak... Asla hafife almıyorum yaşadıklarını zor ama siz de dram üstüne dram çıkartmışsınız. Yazılabilecek teselli cümlelerine de kapatmışsınız kendinizi duymak istemediğinizi söylüyorsunuz. Profesyonel biri yardım edebilir ancak bu durumda size.
Destek alıyorum, teşekkürler

Allah sabır versin.

İki düşük yaşadım bende evet insan üzülüyor, evet insanlar aynı olaydan farklı şekilde etkilenebilir ama yine de aşırı geldi yazdıklarınız.

2 aylık embriyoyu toprağa gömmek, tek başıma doğum yapmak istemek, süt saklamak neden yapıyorsunuz bunları kendinize, anlayamadım.

Allah sabır versin. Daha da üzülmek için elinizden geleni yapıyorsunuz, yapmayın.

"pedime düştü kurban olduğum" falan🤦🏻‍♀️ lutfen böyle şeyleri kafanizda daha da kurup kendinize yazik etmeyin bu genc yasta.

Gencecik evlatlarini topraga verenler var. Hani bakmis, büyütmüş, Ozgecan misal...

hani aci kıyaslamak değil asla amacım, kendinizi bu kadar yıpratmayin demek istiyorum...

Allah sabır versin teselli mi bilmiyorum ama arkadaşımin 3 tane düştü dördüncü de iğne başlandı çok şükür sağlıklı doğdu şimdi yine hamile yine iğneyle onunda doğumu yakın benimde iki düşüğüm bir negatif tüp bebek tedavisi var artık olmaz dediğim anda çiçek açtı umutlarım tıp ilerledi bir çare bulunur inşallah

Merhaba arkadaşlar, üye olmadan önce üyelikten sonra hep yazıp yazıp sildim çünkü hep bir yerde tıkandım. Sanırım yine öyle olacak.
Kalbimde bir acı var benim, büyük bir yangın. Belli sayılar ve hatta belli hava durumları var beni yoran.
29 Kasım’ 19 ilk yavrumu kaybedişim. 8 haftalık, evlendikten 4 ay sonra yuvamıza gelen canım. Yağmurlu bir hava, Rabbim gözümdekini gökyüzünün eşliğinde yağdırıyordu. Düşük oldu, aniden hiç bir belirtisiz bir gün içinde, keseyle birlikte pedime düştü kurban olduğum.

29’Mayıs 21
Haberi alır almaz,bana eşlik eden o yağmur..
Güzel kızım, 4 buçuk aylıkken gitti. Belli teşhisler kondu yarın ölür dediler ama o 1,5 ay dayandı. Benim güçlü kızım. Doğum günümde gitti benim kızım, artık bir doğum günüm yok benim. Normal doğum yaptırdılar, doktorsuz ebesiz hemşiresiz, ailemin olduğu odada tuvalete girerek kendi başıma doğurdum yavrumu, kendi elimle tuttum onu. Babasına benziyordu, benim güzel minik kızım.

Soruşturduk, gen sonuçları bekliyoruz. Kan pıhtılaşması ayrıca çıktı. Faktör 5’ miş bunlara neden olan. Tabi Rabbim böyle istedi, belki çok canı yandı kızımın değil mi? Rabbim kıyamadı. Hidrops fetalis vardı, belki iner belki gider dedikçe yoruldu kızım. Belki ondan Rabbim kıyamadı. Nasip, evet.

Cevaplarını biliyorum, güvendeler biliyorum. Ama yanıyorum. Etrafımda evladını değişik zamanlarda değişik şartlarda kaybetmiş insanlar var görüyor duyuyorum. Ama bu acı, şunun gibi olsaydı ya da kötü olsaydı diyerek azaltılmıyor ki. Çok yoruluyorum, özlüyorum. Olmayan yavrumun sütünü de sağdım biliyor musunuz? Rabbimin yavrun yok ama bak sana armağanım kokusu dedi gibi. Saklıyorum buzluğumda. Toprağa koydum iki yavrumu da hastanelerdeki o muameleyi kaldıramazdı yüreğim. Tek bir söz var arkadaşlar söyleyebildiğim, yanıyorum yoruluyorum. Özlüyorum, her anını her hissini. Her gün dua ediyorum Rabbim kimseye yaşatmasın diye, kimse yaşamasın.
Çok özlüyorum dostlar, yanıyor yüreğim..
Başka bir şekilde anlatamıyorum bu hissi..
Rabbim tez zamanda kucağını sağlıklı evlatla doldursun ; ve o güzel haberi de okumak nasip olsun inşallah.

Allah sabır versin teselli mi bilmiyorum ama arkadaşımin 3 tane düştü dördüncü de iğne başlandı çok şükür sağlıklı doğdu şimdi yine hamile yine iğneyle onunda doğumu yakın benimde iki düşüğüm bir negatif tüp bebek tedavisi var artık olmaz dediğim anda çiçek açtı umutlarım tıp ilerledi bir çare bulunur inşallah
Amin insallah, Allah dermansız dert vermesin. Sizin adınıza çok mutlu oldum.. 🌿

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X