- 13 Ağustos 2022
- 8.794
- 4.458
- 103
- 31
- Konu Sahibi gelengiden
-
Ya mehir sizin hakkınız.Eger ki erkeğe hediye etmediyseniz.Alınan malların bile yarısını iste nafaka iste diyenler var annemle babam çıldırıyor bunlara ama bu mehiri alacağım parası için değil bu zamana kadar her şeyi onlar için yaptığımız sorun oldu bu sefer yapmayacağım
Fakat bu mevzuları konuşacak olmak bile beni çok yoruyor tedirgin ediyor
Valla konu sahibi üç yıl evli kalmış, çocuk sahibi değil. Öyle her şey de bölüşülmüyor anladığım kadarıyla çünkü komşumun oğlu boşanırken gelin hanım da dört yıllık evliliğe tazminatlar bölüşmeler istemişti. Hakim sadece çocuğa nafakaya hükmetti, kadına kuruş verilmediBu hissedememenin bile bedeli var, yanlış yapıyorsun ama sen bilirsin. Şunu unutma kimse çok onurlu davrandı helal olsun demeyecek, ucuza kurtulduk diyecekler.
Mehir mi kaldı yaa.hayatımızda dini kuralların yeri sıfır, iş mehire gelince mi dindarlaşıyoruzSelam kızlar günaydın olsun
Evlilik süresince saat ve airpods hediye alınmıştı…
Ve kullandığı telefonu da bana verip kendisine yeni telefon almıştı…
Bunların hepsini geri göndermeyi düşünüyorum sizce?
Paraya çok tamah eden biri değildi rahmetli ama içim rahat etsin istiyorum.
Son olarak mehirin bir kısmını borç için harcamıştı ben tamamla öyle alayım mı demeliyim mehirimi istememeli miyim?
Annem isteme diyor, babam henüz yorum yapmadı.
Geri kalan herkes al geleceğini düşün diyor birikimin olsun vs..
Teşekkürler
Onu isteyen de varOldu olacak eşinizin parasiyla yediğinizi içtiğinizin parasını da gönderin.
Aysenimi sana hak vereceğim aklıma gelmezdiMehir mi kaldı yaa.hayatımızda dini kuralların yeri sıfır, iş mehire gelince mi dindarlaşıyoruz.daha geçen anal seks konusunda döktüren, kuralsızlığıyla övünen ablalar burada gelmiş mehir hakkındır diyor
mehiri de iste eşyaları da gönderme artık onlar seninSelam kızlar günaydın olsun
Evlilik süresince saat ve airpods hediye alınmıştı…
Ve kullandığı telefonu da bana verip kendisine yeni telefon almıştı…
Bunların hepsini geri göndermeyi düşünüyorum sizce?
Paraya çok tamah eden biri değildi rahmetli ama içim rahat etsin istiyorum.
Son olarak mehirin bir kısmını borç için harcamıştı ben tamamla öyle alayım mı demeliyim mehirimi istememeli miyim?
Annem isteme diyor, babam henüz yorum yapmadı.
Geri kalan herkes al geleceğini düşün diyor birikimin olsun vs..
Teşekkürler
Ben de aile zoruyla dini nikahta zorunlu tutuldum. Mecburen 10 gr dedim daha hoca gitmeden helal ettim. Benim değerim adamın bana takacağı altınla vereceği para ile ölçülmez. Bence başlık parasının dini hali. Her konuda modernliği eşitliği savunan kadınlarımız iş paraya altına gelince islamcı oluyorlar.İyiki erkek değilsin. Karın değilim.Eşim hep ne mehir istersin diye sordu.Babama anlattigimda meseleye dahil oldu.İkisi de 6 ay kafamı sisirdi.İkisinin de dini yorumları farklıydı.6 ay boyunca olan bana oldu.
Sizin yakın çevrenizde belki yoktur ama doğuda da batıda da devam ettiğini gözümle görüyorum. Eşim aslen mardinli, ben çanakkaleliyim, iki tarafla da bağımız gayet güçlü. Benim çevremde soruluyor. Çanakkalenin pek çok ilçesine hakimim burada mutlaka sorulur, en kibar cevap veren de 'kendi şanınıza ne kadar yakıştırırsanız' der ama yine de orada adı konulur. Düğünlerde de herkes gelinin koluna boynuna bakar ne kadar takmışlar ne almışlar diye. Ben bir şey istemiyorum diyen de var tabi ama onlar genellikle karşıdakinin durumunun gerçekten yapamayacak kadar kötü olduğunu bilenlerdir. Kaldı ki durumu iyi olan karşı taraf istemese de fazla fazla yapar. Yapmayana hiç rastlamadım.İsteme sırasında mutlaka sorulmaz ne kadar altın istenildiği ya. Biz doguluyuz çok eskilerde varmış ama şuan çok şükür ki böyle şeyler yok. Bence çok yanlış ve küçük düşürücü bişey. Evlenecek çocuk ne kadar yapabilirse o kadardır kimseyi zorlamaya gerek yokki. istemem de böyle bişey olsun hiç istemezdim ben.
EvetBen nisan takilarimi istedi kv verdim.Hata mi ettim.
Yapmamak değil tabiki durumu olan yapsın elbette ama kaç tane istersiniz, şu kadar isteriz durumu bana çok ayıp geliyor. Kaç tane yapabiliyorsa yapsınlar işte ne soruyolarSizin yakın çevrenizde belki yoktur ama doğuda da batıda da devam ettiğini gözümle görüyorum. Eşim aslen mardinli, ben çanakkaleliyim, iki tarafla da bağımız gayet güçlü. Benim çevremde soruluyor. Çanakkalenin pek çok ilçesine hakimim burada mutlaka sorulur, en kibar cevap veren de 'kendi şanınıza ne kadar yakıştırırsanız' der ama yine de orada adı konulur. Düğünlerde de herkes gelinin koluna boynuna bakar ne kadar takmışlar ne almışlar diye. Ben bir şey istemiyorum diyen de var tabi ama onlar genellikle karşıdakinin durumunun gerçekten yapamayacak kadar kötü olduğunu bilenlerdir. Kaldı ki durumu iyi olan karşı taraf istemese de fazla fazla yapar. Yapmayana hiç rastlamadım.
Onun mantıklı bir açıklaması vardır. Malın miras yoluyla geçmesi ya da paranın büyük kısmının evlilikten önce edinilmiş maldan gelmesi gibi. Komşum boşanırken evin kalan kredisi düşüldükten sonra yarısını aldı çünkü evlilik içerisinde edinilmiş maldı, arabadan da satılan (evlilik öncesi edinilen) arabanın bedeli düşülüp kalan bölündü. Çok ayrıntılı ince bir hesaplama var. Allah kimseye yaşatmasın ama arkadaşınızın ya böyle bir durumu oldu ya da avukatı gereken özeni göstermedi.Valla konu sahibi üç yıl evli kalmış, çocuk sahibi değil. Öyle her şey de bölüşülmüyor anladığım kadarıyla çünkü komşumun oğlu boşanırken gelin hanım da dört yıllık evliliğe tazminatlar bölüşmeler istemişti. Hakim sadece çocuğa nafakaya hükmetti, kadına kuruş verilmedi
Öyle de boşanan da var işte.amacına uygun olarak.gerçi dediğin çocuk varsa doğru.bir daha kadının hayatı hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak.şu çocuk olayları tüm eşitliği bozuyor zaten.kızlar nasıl cesaret edebiliyorsunuz ya böyle bir şeye ? Elin herifi bana çocuk takıp boşanacak.eski bekarlık, çapkınlık günlerine geri dönecek.ben evde çocuk bakacağım.nasıl sinirden delirmiyorsunuz ? Haa bir de çocuk yaptığın kadından boşanmak bir tek bana mı aşırı vicdansızca geliyor? Nasıl yapabiliyorlar yaa.kadın hayatını feda edip sana çocuk doğurmuş.Bu sadece dini değil geleneksel de bir konu, bizim kültürümüzde mutlaka isteme sırasında ne kadar altın istersin diye soruluyor. Aslında mehir bu, bizde hem isteme hem nikah sırasında ayrı ayrı iki defa altın isteniyor çoğunlukla, günümüzde istemeyen de çıkacak tabi ki ama meslek sahibi ve aklı başında bir insan olduğum halde (bunu böyle düşündüğümden değil bazıları böyle baktığından yazıyorum) istedim, bizim geleneğimizde mevcut, ben göçmenim bizde var, ülkenin doğusunda da var. Benim kv başlık diye aldığı paranın çoğunu altın yapıp kızının koluna takmış mesela.
Ülkemizin her yerinde çalışan çalışmayan farketmeksizin evlilikte kadının emeği çok çok fazla erkeğe göre. Bunu evlilikten sonra edinilen malın paylaşılmasıyla karşılanabilir bulmuyorum. O mal paylaşımı, mehir bir nevi kadının bedenen ve ruhen yıpranma tazminatı. Kaldı ki evlilik içerisinde bu mehir döner sermaye görevi de görüyo, satılıyor araba oluyor, satılıyor ev oluyor boşanma halinde de geri dönüyor kadına. Kaç kişi ben mehrimi hiçbir şey için eşime vermedim diyebilir ki, veriyoruz, kolumuzda boynumuzda ölene kadar kalmıyor. Siz kaçtane kolu boynu altın dolu nine gördünüz. Sermaye o aslında.
Bu laf bana değildir umarım zira anal seks konusunda hiç olumlu cümlem yok. Ayrıca mehir konusunda düşüncemi ayrıntılı olarak anlattım başka mesajlarda. Adı mehir olsun, yüz görümlüğü olsun, başlık parası olsun hiç farketmez o para kadının yıpranma tazminatıdır ve sonuna kadar hakkıdır, istemeyeni ayıplamam ama isteyeni haklı bulurum. Burada ne konular görüyoruz 'hiçbir şey istemedim, üzerine fazladan katkı sağladım ama beni aşağı görüyorlar eziyorlar' diye. Deveyi diken insanı s.... makbul bu ülkede, mehrinden maldaki hakkından feragat edene madalya takmıyor aksine mal bize kaldı diye göbek atıyorlar arkasından. Bu ülkede boşanırken, evliyken, hatta düğün günü dolandırılan milyonlarca kadın var.Mehir mi kaldı yaa.hayatımızda dini kuralların yeri sıfır, iş mehire gelince mi dindarlaşıyoruz.daha geçen anal seks konusunda döktüren, kuralsızlığıyla övünen ablalar burada gelmiş mehir hakkındır diyor
Şakasına yazdım işte.haklısın valla.erkekler sorunlu canlılar.Bu laf bana değildir umarım zira anal seks konusunda hiç olumlu cümlem yok. Ayrıca mehir konusunda düşüncemi ayrıntılı olarak anlattım başka mesajlarda. Adı mehir olsun, yüz görümlüğü olsun, başlık parası olsun hiç farketmez o para kadının yıpranma tazminatıdır ve sonuna kadar hakkıdır, istemeyeni ayıplamam ama isteyeni haklı bulurum. Burada ne konular görüyoruz 'hiçbir şey istemedim, üzerine fazladan katkı sağladım ama beni aşağı görüyorlar eziyorlar' diye. Deveyi diken insanı s.... makbul bu ülkede, mehrinden maldaki hakkından feragat edene madalya takmıyor aksine mal bize kaldı diye göbek atıyorlar arkasından. Bu ülkede boşanırken, evliyken, hatta düğün günü dolandırılan milyonlarca kadın var.
Bu ülkede can sıkıntısından boşanmıyor kadınlar, çektikleri eziyetin hiç değilse maddi bir karşılığı olmalı.
Nisan atılınca hiç evlilik birliği olmadığı için takılar verilir bence ama evlilik birliği olmuş, birlikte yaşanmışsa verilmez. Neticede bu kadın evlilik doneminde yemeğini yaptı, evini temizledi,çamaşırını yıkadı, belki de çalışmak istediği halde çalışamadı. Bu yüzden evlilikte kazanılan mallar ortak, takılar vs. kadınıdır.Ben nisan takilarimi istedi kv verdim.Hata mi ettim.
O da karşılıklı bir saygı meselesi işte, burada sormazsan ayıp karşılanır, o cümle mutlaka kurulacak.Yapmamak değil tabiki durumu olan yapsın elbette ama kaç tane istersiniz, şu kadar isteriz durumu bana çok ayıp geliyor. Kaç tane yapabiliyorsa yapsınlar işte ne soruyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?