Alınan hediyeler eski eş kişisine verilmeli mi ve mehir istenmeli mi?

Ya mehir sizin hakkınız.Eger ki erkeğe hediye etmediyseniz.

Hediyeleri göndermeyin, zaten en büyük tepkiyi boşanmayla göstermişsiniz. Bir karar aldınız ve bi şeyleri geri göndermede bir iletişim, tepki türüdür bunu yapmayın, artık tepkisiz kalın, herşey için teşekkür edip artık önünüze bakın. Geriye kalan mehiri alın muhakkak, sakince bunu isteyin, çünkü o hakkınız. Ne hakkınızı çiğneyin, ne de onun hakkını yiyin. Eğer hangi konuda kim ne olursa olsun hakkınızı yedirirseniz hayat tekrardan bu aynı sınavdan sizi sınayacak, hakkınızı almanızı talep edecektir bilginiz olsun.

Son düzenleme:
Bu hissedememenin bile bedeli var, yanlış yapıyorsun ama sen bilirsin. Şunu unutma kimse çok onurlu davrandı helal olsun demeyecek, ucuza kurtulduk diyecekler.
Valla konu sahibi üç yıl evli kalmış, çocuk sahibi değil. Öyle her şey de bölüşülmüyor anladığım kadarıyla çünkü komşumun oğlu boşanırken gelin hanım da dört yıllık evliliğe tazminatlar bölüşmeler istemişti. Hakim sadece çocuğa nafakaya hükmetti, kadına kuruş verilmedi

Mehir mi kaldı yaa.hayatımızda dini kuralların yeri sıfır, iş mehire gelince mi dindarlaşıyoruz .daha geçen anal seks konusunda döktüren, kuralsızlığıyla övünen ablalar burada gelmiş mehir hakkındır diyor

mehiri de iste eşyaları da gönderme artık onlar senin

İyiki erkek değilsin. Karın değilim. Eşim hep ne mehir istersin diye sordu.Babama anlattigimda meseleye dahil oldu.İkisi de 6 ay kafamı sisirdi.İkisinin de dini yorumları farklıydı.6 ay boyunca olan bana oldu.
Ben de aile zoruyla dini nikahta zorunlu tutuldum. Mecburen 10 gr dedim daha hoca gitmeden helal ettim. Benim değerim adamın bana takacağı altınla vereceği para ile ölçülmez. Bence başlık parasının dini hali. Her konuda modernliği eşitliği savunan kadınlarımız iş paraya altına gelince islamcı oluyorlar.

Sizin yakın çevrenizde belki yoktur ama doğuda da batıda da devam ettiğini gözümle görüyorum. Eşim aslen mardinli, ben çanakkaleliyim, iki tarafla da bağımız gayet güçlü. Benim çevremde soruluyor. Çanakkalenin pek çok ilçesine hakimim burada mutlaka sorulur, en kibar cevap veren de 'kendi şanınıza ne kadar yakıştırırsanız' der ama yine de orada adı konulur. Düğünlerde de herkes gelinin koluna boynuna bakar ne kadar takmışlar ne almışlar diye. Ben bir şey istemiyorum diyen de var tabi ama onlar genellikle karşıdakinin durumunun gerçekten yapamayacak kadar kötü olduğunu bilenlerdir. Kaldı ki durumu iyi olan karşı taraf istemese de fazla fazla yapar. Yapmayana hiç rastlamadım.

Yapmamak değil tabiki durumu olan yapsın elbette ama kaç tane istersiniz, şu kadar isteriz durumu bana çok ayıp geliyor. Kaç tane yapabiliyorsa yapsınlar işte ne soruyolar

Onun mantıklı bir açıklaması vardır. Malın miras yoluyla geçmesi ya da paranın büyük kısmının evlilikten önce edinilmiş maldan gelmesi gibi. Komşum boşanırken evin kalan kredisi düşüldükten sonra yarısını aldı çünkü evlilik içerisinde edinilmiş maldı, arabadan da satılan (evlilik öncesi edinilen) arabanın bedeli düşülüp kalan bölündü. Çok ayrıntılı ince bir hesaplama var. Allah kimseye yaşatmasın ama arkadaşınızın ya böyle bir durumu oldu ya da avukatı gereken özeni göstermedi.

Öyle de boşanan da var işte.amacına uygun olarak.gerçi dediğin çocuk varsa doğru.bir daha kadının hayatı hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak.şu çocuk olayları tüm eşitliği bozuyor zaten.kızlar nasıl cesaret edebiliyorsunuz ya böyle bir şeye ? Elin herifi bana çocuk takıp boşanacak.eski bekarlık, çapkınlık günlerine geri dönecek.ben evde çocuk bakacağım.nasıl sinirden delirmiyorsunuz ? Haa bir de çocuk yaptığın kadından boşanmak bir tek bana mı aşırı vicdansızca geliyor? Nasıl yapabiliyorlar yaa.kadın hayatını feda edip sana çocuk doğurmuş.

Son düzenleme:
Bu laf bana değildir umarım zira anal seks konusunda hiç olumlu cümlem yok. Ayrıca mehir konusunda düşüncemi ayrıntılı olarak anlattım başka mesajlarda. Adı mehir olsun, yüz görümlüğü olsun, başlık parası olsun hiç farketmez o para kadının yıpranma tazminatıdır ve sonuna kadar hakkıdır, istemeyeni ayıplamam ama isteyeni haklı bulurum. Burada ne konular görüyoruz 'hiçbir şey istemedim, üzerine fazladan katkı sağladım ama beni aşağı görüyorlar eziyorlar' diye. Deveyi diken insanı s.... makbul bu ülkede, mehrinden maldaki hakkından feragat edene madalya takmıyor aksine mal bize kaldı diye göbek atıyorlar arkasından. Bu ülkede boşanırken, evliyken, hatta düğün günü dolandırılan milyonlarca kadın var.

Bu ülkede can sıkıntısından boşanmıyor kadınlar, çektikleri eziyetin hiç değilse maddi bir karşılığı olmalı.

Şakasına yazdım işte.haklısın valla.erkekler sorunlu canlılar.

Ben nisan takilarimi istedi kv verdim.Hata mi ettim.
Nisan atılınca hiç evlilik birliği olmadığı için takılar verilir bence ama evlilik birliği olmuş, birlikte yaşanmışsa verilmez. Neticede bu kadın evlilik doneminde yemeğini yaptı, evini temizledi,çamaşırını yıkadı, belki de çalışmak istediği halde çalışamadı. Bu yüzden evlilikte kazanılan mallar ortak, takılar vs. kadınıdır.

Yapmamak değil tabiki durumu olan yapsın elbette ama kaç tane istersiniz, şu kadar isteriz durumu bana çok ayıp geliyor. Kaç tane yapabiliyorsa yapsınlar işte ne soruyolar
O da karşılıklı bir saygı meselesi işte, burada sormazsan ayıp karşılanır, o cümle mutlaka kurulacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…