Alınan hediyeler eski eş kişisine verilmeli mi ve mehir istenmeli mi?

Çok üzdüler enseme şaplak indire indire ekmeğimi değil ciğerimi aldılar ama ne yapayım bende buyum yani en başından beri sağlık huzur istedim ama yok yaranamadım

Kaç gram yazdirdiniz özel değilse paylaşır mısınız merak ettim ben bişey istemiyorum demiştim kesin söylemen gerekiyor dedikleri için 19 gram demiştim arkadaşım 200 gram altın istemişti mesela. Gerçi ben tüm altınlarımi da eşim talep etmediği halde donem dönem bozdurup yatırım, borç için verdim sonra onlar sayesinde güzel şeyler edindik esiminde borclanmasiyla. Şuan hicbiseyim yok altın olarak 1-2 küçük kolye 1-2 gram altın. Allah korusun ama ileride olumsuz bişey olsa mehirimi ver diye özellikle istemezdim sanırım. İki çocuğumuz var adam olan mağdur etmez zaten.

Evliliğiniz nasıldı bilmiyorum ama eşiniz size kredi çektirip borca sürükleseydi, sizin paranızla bir şeyler yapıp sizi zarara uğratsaydı da birtakım taleplerde bulunabilirdiniz lakin ortada maddi bir kaybınız yoksa sizi manen çok yıpratan sıkıntılar da olmadıysa gerek yok nafakaymış malmış mülkmüş, eşiniz maddiyata da kıymet vermiyormuş öyle yazmışsınız, yani para konularında birbirinizi yıpratmamışsınız anladığım kadarıyla, eh o zaman ne gerek var parası pulu da onlara kalsın, siz huzurunuzu geri alacaksınız bunun maddi karşılığı yok

Düğünde takılan altınlarınız kanunen sizin, hediyeler zaten adı üzerinde hediye, hediyeyi geri isteyenler oluyorsa o onların çiğliği, insan güzel geçirilmiş zamanların hatırına hediyenin lafını etmez etmemeli de, mehir de dediğim gibi şahitler önünde verilmiş bir söz, verilen söz tutulur söz bir insana değil inançlarınıza göre söz veriyorsunuz yapılması gerekiyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun, bundan sonra huzurlu mutlu bir hayatınız olsun

Boşanmasinın üzerinden 3.5 yıl geçmiş bir kadın olarak söylüyorum alabileceğiniz hak ettiğinizi düşündüğünüz her şeyi alın.
Ben de gurur yaptım bazı seyleri istemedim.
Ama sırf soyadimla ilgili yaşadığım mağduriyet her yerden değiştirmeye uğraşmak vs bile bence kadınları zorluyor.
Erkekler böyle şeylerle uğraşmiyorlar.
Ayrıca eski telefonunu verip kendine yeni telefon almış size sıfırdan telefon almamış.

Birde alınan hediyeyi geri göndermek biraz ergen davranışı kullanmak görmek istemiyorum diyorsanız satabilirsiniz.

Mehir sizin hakkınız alın onu.

Sen ne diyorsun nafaka vs.

Üç yıllık eşiyim neyin nafakasını ve neyin mal bölüşmesini isteyeceğim ya kendime yakıştıramam
Nafaka istemeyebilirsin zaten vereceği üç kuruş,çocuk yok bişe yok, ama evlilik içinde elde edilen mal vs varsa al. Kürdanını bile bırakma.

Mehiri vermek isteyen veririm diyen erkek var mı acaba ? Kadınlar söylemeden vermeli erkek dediğin , keza ben de alamadım mehiri
Ben kendi aileminkileri istedim onu bile vermedi .mahkeme de vermedi nerde mehir alacam... bizde de tam tersi adam herseyimi aldi ustine kondu. evdeki esyalara bile kondu vermedi .esyalarin cogunu ben aldim Allahim nasil cirkeflere denk gelmisim bennn .

Ben olsam hediyeleri geri vermezdim, bu bana göre çok nezaketsiz bir davranış. Bana da yapılsın istemem. Diğer konularda tıpkı anneniz gibi düşünüyorum bence mehir de dahil bir talepte bulunmayın. İleride lazım olur, geleceğe yatırım bakış açısı bana kişisel olarak uzak geliyor, paraya her zaman ihtiyaç olur tabi ki bunun aksini iddia edemeyiz, fakat bunun yolu evlilik-boşanma olmamalı. "Herkes öyle yapıyor" bakış açısı pek bir şey ifade etmiyor, siz kendinizden sorumlusunuz. Şu an en son istediklerinizle hatırlanacaksınız, karakterinizin bile bir önemi kalmayacak. Bence tenezzül etmeyin. Evet pek çok kişi madem evlilik bitiyor diye ticaret mantığıyla koparabileceğini koparıyor ama o insanların da saygınlığı azalıyor bence. İsteyen aksini iddia edebilir fakat ya da zaten boşanıyorum kim ne derse desin denilebilir. Fakat insanın iç dünyasında pek karşılığı yok, sonuç olarak ben "tenezzül ve muhtaçlık" olarak gördüğüm için, almazdım. Bu benim kişisel yorumum, herkes kendi doğrusu ölçüsünde adım atabilir.

Cocugunuz varsa kendinize nafaka alin, sökügü dikmek icin kullandiginiz ipligin yarisina kadar isteyin.
Cocugunuz yoksa nafaka talep etmeyin. Hediyeleri iade etmeyin. Mehiriniz yuksek degilmis onlari alın. Ceyizlerinizide birakmayin. Ayrica dugun takilari size ait istiyosaniz onlarida alin.

Kına takılarına bile el koyan aileye mi paraya minneti olmaz demiştin sen? Kızım ciğerlerini sökmen lazım bunların.

Avukatlarla anlaşmayı hazırlayın anlaşma sağlansın sonra git eşyaları almaya bence, şunu bunu bizden habersiz almaya gelmiş diyemesinler. Her şeyi almadan imza atmamam gerektiğini düşünüyorum. Daha iyi bilen vardır belki, çoğunluğa göre hareket et.

İlmek ilmek çıkar ondan
Böylelerinin hayatında huzur bulacağını sanmıyorum hiç

Reactions: Cac
Mehri diyorum. Evlilik içerisinde alınmıyor mu. Boşanma mevzusu gündemde olmasa dahi
Verilmesi gerekir aslında ama boşanma sürecine kadar verilmediyse gündeme alınır mecburen. Benim mehirim tamamlandığında hemen hemen 4 yıllık evliydik mesela

Vala ma aile cok mutlular haberleri geliyor ilerde ne olur bekliyorum
İlla kötü olsunlar diye oturup beklemiyoruz tabi ki ama , bir tarafı mağdur edip de huzurlu hayat yaşayan bir canlı yoktur yeryüzünde, sadece görüntü reklam mutluluklar vardır bence

Reactions: Cac
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…