Alınmakta haksız mıyım bilemedim

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
kafama takılan bazı şeyler var. işin içinden çıkamadım, eşimle de muhalefete düştük. bana büyütüyosun, sen işine bak falan diyo. siz söyleyin bari haksız mıyım? konuyu anlatmaya nerden başlasam bilemiyorum. şimdi ben 25 gün önce sezeryanla doğum yaptım. annem ve kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyoruz. doğumdan sonra evimde kalsaydım kayınvalidem kırk çıkana kadar bizde kalacaktı (sanırım, artık emin olamıyorum çünkü). annem evde hasta babaanneme baktığı için sık gelemese de illaki ona destek olurdu. ama doğumdan kısa bi süre önce eşim. doğumdan sonra bi süre annemlerde kalalım dedi. ben de başta istemesem de, hem bizim ev çok aşırı sıcak olduğu için, hem küçük olduğu için hem de kadıncağız düzenini bozup bize taşınmasın diye kabul ettim. hastaneden çıktıktan sonra geldik kayınvalidemlerde kalmaya başladık. Allah'ı var kayınvalidem bana gül gibi baktı. yemeğimi bile önüme getirdi o derece. ben sadece bebeğimle ilgilendim başka hiç bişeye elimi bile sürmedim. yalnız bu arada annesiyle telefonda konuşurken 'ben gelin oldum senin haberin yok demesi çok gücüme gitti' yani o benim gelinimmiş gibi bana hizmet ediyomuş onu söylüyo. herneyse görmeyelim duymayalım. neyse böyle böyle bugüne kadar geldik. öte yandan eşimin bi kız kardeşi var. başka bi şehirde tek başına yaşıyo, çalışıyo. eşim tanıştığımızdan beri sürekli kardeşinin 5 yaşında bi çocuk zekasına sahip olduğunu söyler durur. sanırım çok saf ve iyi niyetli olduğu için öyle söylüyo. şimdiye kadar ailece hep onun sorunları, ipsiz sapsız sevgilileriyle falan uğraşmışlar. kayınvalidemler de devamlı onun yanına giderler uzun zaman kalırlar. hatta ben daha önce ben dokuz aylık hamileyken niye gidip orda kalıyolar diye de konu açmıştım. doğuma on gün kala geldiler. ayrıca bi de kayınvalidemin herşeyi gizli saklı yapmaya çalışmak gibi bi huyu vardır. ben de bundan çok rahatsız oluyorum. dün eşim bana iş yerinden mesaj attı, artık eve dönelim mi diye. ben de hayırdır dedim. evimde uyumak istiyorum artık falan dedi. ben hiç işkillenmedim. akşam kendi aralarında konuşurlarken anladım ki yine istanbula gideceklermiş. eşim de muhtemelen onun için eve gidelim diyo ama bana bunu söylemiyo. yine de bana bişey söyleyen olmadı. yalnız akşam eşime dedim ki bebeğin kırkı bile çıkmadan gittiklerine göre önemli bi durum var heralde. o da her zmaan ki gibi bilmiyorum dedi. sabah kayınvalidem biz gider 2-3 gün kalır geliriz, sonra yine alırım ben sizi buraya dedi.ben niye gidiyosunuz ki, bişey mi var dedim. el cevap; x'in (görümcem) canı sıkılmış...
şimdi mesele şu;
1-yine önemli bişey var belli ve daha önce olduğu gibi yine benden saklanıyor, özetle dışlanıyorum..
2-sürekli çocuğa bakacağını söyleyen kayınvalidem, daha kırkı çıkmadan bırakıp gidiyor. ben zaten biliyodum bakmayacağını da tescillenmiş oldu. ayrıca çocuğu sürekli kucağına aldığında ben kucağa alışmasını istemiyorum dedikçe o alışsın alışsın, dedi. sen mi taşıyıverceksin anne her zaman dediğimde de taşırım dedi. bu tartışmayı defalarca yaşadık. gidip aylarca kızının yanında kalacağını kendisi de bildiği halde girdi benimle bu tartışmaya.
3-eşim neden onlara uyup bana böyle yabancıymışım gibi davranıyor?

canım adı üstünde kaynana hiç boşuna kendini üzmeye gerek yok. bir de lohusasın doğal olarak çabuk alınabilirsin. Bunları düşünme ve bebeğinle vakit geçir

Bana göre alınganlık yapıyorsunuz..Bebege ve size yeter kadar bakmış illaki 40 ı çıkana kadar yanında kalmanıza gerek yok..Tabii çok agrınız sancınız varsa bilemem ama ben olsam başka bi ewde bu kadar uzun süre kalamazdım.

Kucaga alışması gibi bi durum olacagınıda sanmıyorum bebek bu tabiiki sizin kokunuza ihtiyac duydukca ağlayacak ve siz de onu kucagınıza alıcaksınız..Bi kenarda yata yata büyüyemezki..

Anlaşılan görümcenizde değişik bi tip ve ailesine bile ters gelen davranışları varken oturup bunları sizinle paylaşmaları gereksiz olur..Kendi kızını çekiştirir gibi size anlatamaz .. Demekki eşiniziNde tasvip etmediği davranışlar, onun için size anlatmaya çekiniyo olabilir..

Çok merak ediyorum evinde kalsan ne gibi sorun olurdu.. Tek cocugun sonucta logusalık diyorsun ama oyle cokta kasmaya gerek yok evınde ol peynır ekmek ye inan kafan daha rahat olurdu.. Ayrıca niye gidiyor diye merak etme ilgilenme sanki kaynana sensin gibi geldi bana boşver gülüm cocuguna bak yuvana bak evinden cıkma kimseye muhtaç olma sonrada yüzüne vurmasınlar...

bana göre alınmakta haksızsın.bende kendi ailemde olan bazı sorunları eşime anlatmam.herşeyi bilmesine gerek yok.üstelik 40 gün bakılmanıza gerek yok.kendiniz artık bakabilirsiniz.insanlar 2-3 çocuğa bile kendi bakıyor:34:

öncelikle bebeğin hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün bana göre ortada çok büyük bi problem yok yani şöyle zaten eşiniz görümcenizin 5 yaşında aklı olduğunu söylermiş yine muhtemelen başına bi iş açmıştır ve ne kadar gelinde olsanız torunlarının anneside olsanız oğullarının karısıda olsanız siz el kızısınız yani yinede sizinle herşeyi paylaşmak istemeyebilirler gideceklerini siz kırılmayın diye eşinize söylemişler eşinizde uygun yollu anlatmış ve bence iyi niyetli olduklarını düşünüyorum gelince alırım bakarım yine demiş bunlara kırılmayın annesiyle konuşurken gelin oldum demiş latife yapmıştır iyi düşünün iyiyi çağırın bebişe ve kendinize dikkatli bakın hassas dönemler bunlar

Bence gereksiz alınganlık sizinki...Lohusalıktandır...
Sonuçta o can siz el kızısınız sizinle kızının sıkıntısını paylaşmak zorunda değil...
Ayrıca 25 gün bebek gibi baktı dediniz bence bunun hatrına konuşmamalısınız sorun çıkarmamalısınız...
Eşinize gelince...o kardeşi siz eşisiniz...bu dışlamak ayırmak değil, bence doğru yerlerde tutmak...
Takılmayın...bebeğinizle ilgilenin...

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun bana kızmayın ama kayınvalideniz size bakmak zorunda değil..Kaldıki 25 gün boyunca çocuk gibi bakmış size koca kadın..

Neleri okuyoruz burada..İpek tuncer diye bir arkadaş vardı konusunu okursanız halinize şükredersiniz..

Çok fazla şey istiyorsunuz bence..

boşver arkadaaşım kalacağın kadar kalmışsın git evine yat mis gibi .görümcenin meselelerini de boşver sana anlatmadıkları daha iyi bi yönden. hem anlatmaya çekiniyor da olabilirler. bende kimi şeyleri eşime anlatmıyorum onu ilgilendirmemeli herşey

Kayınvalidenizin kızının belki de açıklamaya çekindikleri bir durumu olmuştur.
Benim de Allah korusun kardeşimin ciddi bir sorunu olsa kimsenin bilmesini istemem.
Olayı kendi üzerinize alınmayın.
Ayrıca telefonda duyduğunuz mevzu kayınvalidenizin eşinize nazından başka birşey değil bence.
Öyle olmasa siz bu kadar memnun olmazdınız kayınvalidenizin bakımından

Bebeğini güle güle büyüt ama evet alınganlık yapıyorsun bence de.
Doğum yapalı 25 gün olmuş, artık evine gidip gayet güzel kendi bebeğine bakabilirsin.
Yemeğini de yaparsın, evini de temizlersin, düşündüğün kadar zor değil.
Ayrıca her işin içinde olmamak daha iyi, boşver ne güzel işte bulaştırmasınlar seni ailenin sıkıntılı işlerine.
Ondan sonra bi laf edeceksin, yanlış anlaşılacak, bu sefer bi ton laf duyacaksın üzüleceksin, ohhooo ne gerek var.
Git evinde otur mis gibi, kaybolma böyle detaylarda.

Hiç alınmamalısın.Şükretmelisin. Kayınvaliden sizlere bebek gibi bakmış. sizlere evinin kapısını açmış, kırk gün bakacak diye bir kaide yok. insan evinde daha rahat eder. Sonuçta o kızı, siz gelinsiniz.sizinle kızının sıkıntısını paylaşamaz.Eşinize gelince O kardeşi,siz eşisiniz.Bebeğinizle mutluluklar.

Biz eşimle nişanlıyken nikah kıymak için antalyaya annemle gelmiştik.Bir kaç gün kalmıştık. Kaynanam bize hizmet ediyordu tabi bende bi kaç tabak kaldırıyordum.Ama ben pekte iş yapma meraklısı değilim çogunlukla oturmustum :))

Sonra benim annemle kaynanam yemek falan yaparlardı.Ben dalga geçerdim hadi ben kaynana oldum siz de benim gelinlerim çalışıın bakayım :))) Kaynanamda ben gelininim derdi.Şaka yapardık anlayalacagın.Sonra nikah kıyıldı kaynanalık bitti demişti bana :)))

Demek istiyorum ki kaynanalar böle şakalar yaparlar ben gelin oldum o kaynana gibilerinden.Herşeye kulak asarsan geçmezz bu hayat geçmez.

Benim annem bana çok öğütledi.Sakın dedi sinirlensende kızsanda belli etme.Hizmetlerini yap kalplerini kırma.Ama yine sen kendi bildiğini yap dedi.Suan annemin öğütleriyle hayatıma şekil verdim.Sakın takma böyle şeyleri.

SEn evinde rahatmısın ? Rahatsan sorun yok.Boşver de geç takma.İnan benimde sorun yapacak o kadar şeyler var ki.Ama kafama takmıyorum.Onlarla mı yaşıyorsun sanki.Gül geç hayatım benimmm:40:

25 gün olmuş artık ağrınız sızınız kalmamıştır muhtemelen.Bence geçin evinize yavaş yavaş düzeninizi oturtun.İnsanın evi gibi varmı?Gitmişler,kalmışlar boşverin
bebeğinizle güzel vakit geçirin bu günler geri gelmeyecek.Olayları anlatma saklama gelincede isterse anlatır sizde dinlersiniz.Anlatmak istemezsede kendi bilecekleri
iş boşverin!... Allah bebeğinizi analı babalı büyütsün sağlıklı,mutlu,uzun bir ömür nasip etsin.

Bence biraz abartıyorsunuz. 25 gündür gayet güzel bakıyormuş size e artık sizde iş güç yapabilecek duruma gelmişsiniz. Hem belki de 25 gündür çok yoruldu ondan gitmenizi istiyor, tamam doğum yapmış olabilirsiniz ama yemeklere falan yardım edebilirsiniz. Forumda bir arkadaşımız var yeni doğum yaptı ve kimseden yardım almadan 2 çocuğuna baktı. Gitmenizi istiyorlarsa hala neden duruyorsunuz ki? Ben olsam hemen gitmiştim...

kafama takılan bazı şeyler var. işin içinden çıkamadım, eşimle de muhalefete düştük. bana büyütüyosun, sen işine bak falan diyo. siz söyleyin bari haksız mıyım? konuyu anlatmaya nerden başlasam bilemiyorum. şimdi ben 25 gün önce sezeryanla doğum yaptım. annem ve kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyoruz. doğumdan sonra evimde kalsaydım kayınvalidem kırk çıkana kadar bizde kalacaktı (sanırım, artık emin olamıyorum çünkü). annem evde hasta babaanneme baktığı için sık gelemese de illaki ona destek olurdu. ama doğumdan kısa bi süre önce eşim. doğumdan sonra bi süre annemlerde kalalım dedi. ben de başta istemesem de, hem bizim ev çok aşırı sıcak olduğu için, hem küçük olduğu için hem de kadıncağız düzenini bozup bize taşınmasın diye kabul ettim. hastaneden çıktıktan sonra geldik kayınvalidemlerde kalmaya başladık. Allah'ı var kayınvalidem bana gül gibi baktı. yemeğimi bile önüme getirdi o derece. ben sadece bebeğimle ilgilendim başka hiç bişeye elimi bile sürmedim. yalnız bu arada annesiyle telefonda konuşurken 'ben gelin oldum senin haberin yok demesi çok gücüme gitti' yani o benim gelinimmiş gibi bana hizmet ediyomuş onu söylüyo. herneyse görmeyelim duymayalım. neyse böyle böyle bugüne kadar geldik. öte yandan eşimin bi kız kardeşi var. başka bi şehirde tek başına yaşıyo, çalışıyo. eşim tanıştığımızdan beri sürekli kardeşinin 5 yaşında bi çocuk zekasına sahip olduğunu söyler durur. sanırım çok saf ve iyi niyetli olduğu için öyle söylüyo. şimdiye kadar ailece hep onun sorunları, ipsiz sapsız sevgilileriyle falan uğraşmışlar. kayınvalidemler de devamlı onun yanına giderler uzun zaman kalırlar. hatta ben daha önce ben dokuz aylık hamileyken niye gidip orda kalıyolar diye de konu açmıştım. doğuma on gün kala geldiler. ayrıca bi de kayınvalidemin herşeyi gizli saklı yapmaya çalışmak gibi bi huyu vardır. ben de bundan çok rahatsız oluyorum. dün eşim bana iş yerinden mesaj attı, artık eve dönelim mi diye. ben de hayırdır dedim. evimde uyumak istiyorum artık falan dedi. ben hiç işkillenmedim. akşam kendi aralarında konuşurlarken anladım ki yine istanbula gideceklermiş. eşim de muhtemelen onun için eve gidelim diyo ama bana bunu söylemiyo. yine de bana bişey söyleyen olmadı. yalnız akşam eşime dedim ki bebeğin kırkı bile çıkmadan gittiklerine göre önemli bi durum var heralde. o da her zmaan ki gibi bilmiyorum dedi. sabah kayınvalidem biz gider 2-3 gün kalır geliriz, sonra yine alırım ben sizi buraya dedi.ben niye gidiyosunuz ki, bişey mi var dedim. el cevap; x'in (görümcem) canı sıkılmış...
şimdi mesele şu;
1-yine önemli bişey var belli ve daha önce olduğu gibi yine benden saklanıyor, özetle dışlanıyorum..
2-sürekli çocuğa bakacağını söyleyen kayınvalidem, daha kırkı çıkmadan bırakıp gidiyor. ben zaten biliyodum bakmayacağını da tescillenmiş oldu. ayrıca çocuğu sürekli kucağına aldığında ben kucağa alışmasını istemiyorum dedikçe o alışsın alışsın, dedi. sen mi taşıyıverceksin anne her zaman dediğimde de taşırım dedi. bu tartışmayı defalarca yaşadık. gidip aylarca kızının yanında kalacağını kendisi de bildiği halde girdi benimle bu tartışmaya.
3-eşim neden onlara uyup bana böyle yabancıymışım gibi davranıyor?

1-canim sana soyle soyleyim,,benimde bir ablam var benden 3 yas buyuk.ama cok aptalca seyler yapti..evet kotu seyler yasadi ama cogu kendi sorumsuzlugu ve aptalligi yuzunden,,hala aklima geldikce kiziyorum..ama abla iste naparsin uzuluyorumda..ama esime bugune kadar ablam bazen akilli dusunemez demekten baska hicbirsey anlatmadim..neden anlatmadim..bilmiyorum,,ama insan ister istemez ablasinin esi tarafindan kotu veya aciz veya apta gorunmesini istemiyor sanirim..kardeslik icgudusu bu..sizi disladiklarindan olmasi gerekmez illaki..yani benim gorumcelerimde genc kiz 2 tane..onlarinda her sorunundan benim haberim olmaz aninda.. kayinvalidem yetistirmez hemen..ha gerekirse dertlesir..ama arayipta beni mesgul etmek uzmek istemez..bide bu acidan dusun derim..

2-canim annane veya babanne ister istemez kendi yontemlerini uygulamak istiyorlar torun iste.ne yapicaksin..elinden geldigi kadar zararli bisey olmadigi surece brak karisma ama gerektigi zaman uygu dille neden yapmamasi gerektigini anlat veya o anda cocugu bi bahaneyle al elinden uzmeden,, fazla takilma derim..

3-esinin neden boyle davranabilecegini anlattim demin yani ailesininde,,ister istemez bi utanc hissi dogabliyor insanlarda boyle seyleri anlatirken sorunlari filan..tabi sen yabanci degilsin..sende uzulursun neden anlatmiyorlar diye ama bence esinde seni uzmemek icin iyi bi sekilde hadi evimize gidelim demis.. annemin isi cikti istanbula gezmeye gidecekler dese sen annesine kizarsin diye biraz arabuluculuk yapmis.. bosver aptali oyna tamam de bilmiyomus gibi yap.. boyle seyler cok olagan seyler ..Allah beterinden saklasin..

ayrica yeni dogum yaptigin icin hormonlarin etkisiyle biraz alingan olmaz dogal..

Son düzenleme:
arkadaşlar, genel olarak niye kaynananın evinde kalıp kendine baktırıosun falan gibi yorumlar yapılmış. buraya gelip kalmayı ben istemedim. eşim istedi diye kabul ettim. çünkü öbür türlü kayınvalidem eşini bırakıp gelip bizde kalacaktı. çünkü sizleri bilmem ama bizim adetlerimizde lohusa kadın ve bebek kırk çıkmadan yalnız bırakılmaz. gidecekti gelecekti, düzenleri bozulacaktı. bi de kendisi sıcağa gelebilen bi insan değil. bizim ev inanılmaz sıcak oluyor. çok sıkıntı çekerdi orda, kaldığımız iki gün çekti de zaten. ben doğumdan sonra bakıma muhtaç duruma gelmedim hiç. hiç ağrım sızım olmadı. her işimi kendim de yapabilirdim ama kayınvalidem yapmak istesem de yaptırmadı çünkü o yapı olarak çocuklarının bile lokmasını ağzına veren bi insan. ben de tam tersine birinin bana hizmet etmesinden çok utanırım. her zaman böyle yapma dedim. ben kendim yaparım dedim. yani kimseye kendimi baktırmaya meraklı değilim anlayacağınız. ama kendi yaptı Allah razı olsun da diyorum her zaman. kızının durumu konusunda haklı olabilirsiniz benimle paylaşmak zorunda değil. ama kayınvalidemin genel huyu o sürekli gizli kapaklı işleri var. bu yüzden kendimi bu aileden dışlanmış hissediorum. ama önemli de değil ben de karşılığında ne yaparsa yapsın ona yeterince samimi davranamıyorum.

esinin veya ailesinin neden paylasmak istemedigine dair fikir verdim ama hadi diyelim bilrek disliyorlar amaaaan bosverinn.. esinle aran iyiyse,,ucu size dokunan b is yoksa ne halleri varsa orsunler,,anlatmasinlar daha iyi iste..
evet 40 cikarma bizdede var ama bakici olana cnm..bende bi sure yanliz kaldim filan ama iste olmayinca olmaz nolucakkki esinde varya hem yaninda yanliz degilsinki..

Bence biraz abartıyorsunuz. 25 gündür gayet güzel bakıyormuş size e artık sizde iş güç yapabilecek duruma gelmişsiniz. Hem belki de 25 gündür çok yoruldu ondan gitmenizi istiyor, tamam doğum yapmış olabilirsiniz ama yemeklere falan yardım edebilirsiniz. Forumda bir arkadaşımız var yeni doğum yaptı ve kimseden yardım almadan 2 çocuğuna baktı. Gitmenizi istiyorlarsa hala neden duruyorsunuz ki? Ben olsam hemen gitmiştim...

şimdiye kadar gitmemizi istedikleri gibi bi durum yoktu tam tersine bebek gittiği zaman çok üzüleceklerini falan söylüyolardı. ben de zaren durmaya meraklı değilim. eşime şimdiye kadar çok defa evimize gidelim dedim ams o istemedi.

Back
X