Öncelikle bir dolap detoksu yapmanı öneririm.Acımasız gözle sıkı bir ayıklama yapman lazım.
Ayırdıklarının hepsini bir kenara topla.Ve sonra onlara bak :)
Ne kadar beğenerek aldın ve hepsini düşününce ne kadar çok para ödedin diye düşün.
Sonunda çaput oldular işte.
Dolap detoksu yaptıktan sonra,giyilebilecek giysilerin önplana çıkmış olur.
Ve bundan sonra,alışveriş yapmadan önce giyer miyim giymez miyim diye daha çok düşünürsün.
Gelelim alışveriş kısmına...Zamanın bol sanıyorum.Eğer öyleyse,birşey almadan önce iyice gezmeni öneririm.
Kazak alacaksan,ilk beğendiğini alma mesela.Sevdiğin tüm mağazaları gezip,içlerinden en beğendiğini almaya çalış.Ama aynı gün verme bu kararı :)
Kredi kartı kullanıyorsan,nakite dönebilirsin.Nakit ödüyorsan,paranın bir kısmı ile döviz alabilirsin.
Ve son kozumuz şöyle bir oyun :
Alışverişe çıkıyorsun.Beğenip almak istediklerini almıyorsun.Fiyatlarını not defterine yazıyorsun.
Mesela kazak beğendin 60 tl + ayakkabı 70 tl vs....
Bütün bir hafta yazdıktan sonra toplamına bakıyorsun.
Ve cebinde kalan parayı görüp mutlu oluyorsun :)
Bende de var ondan. Annem,en yakın arkadaşım çok şikayetçi. Sevgilim ve ya kocam olsaydı belki o da şikayetçi olurdu bilemiyorum.
Ama şöyle söyleyim, tam 5 kapaklı "gömme" dolabıma sığmıyorum. Yatağımın altına da doldurdum. Ayrıca dolabımda alıpda giymediğim etiketli kıyafetlerim var.
Alma hastalığım olduğu için o an üstümde beğenip alıyorum, eve geliyorum , evde deniyorum ve üstümde beğenmiyorum.
Ya da giymeyi unuttuğum bir çok kıyafetim var.
Param yoksa, bir şey almayacaksam asla vitrin bakmam. Asla AVMleri dolaşmam. Benim için bir anlamı yok çünkü.
Çok zor bir şey. Bilmiyorum bir hastalık mı gerçekten ?
Liste olayı çok hoşuma gitti.
Alışveriş hastası değilim.
Sezon başında dolabımda temizlik yapar, giymiyeceklerimi ayırır,
ihtiyaçlarımı belirlerim.
Ekstra hoşuma giden olursa da alırım.
Siz belki krediyle araba falan alsanız daha iyi olacak sizin için.
arabanız varsa başka bir yatırım yapın.
Sizin durumunuz biraz abartılı geldi bana.
senin durumun benden de betermiş.ben de almayacağım zaman gezmekten nefret ediyorum.
Allahtan marka takıntım yok, spor malzemeleri dışında :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?