o zaman önünüzde saygıyla eğiliyorum.harcayın harcayabildiğiniz kadar.
gariban bir öğretmen karı-koca olarak olaya neden akıl sır erdiremediğimizi şimdi anladım
Ben sizin önünüzde saygıyla eğiliyorum bir öğrenci olarak
Yanlışım varsa düzeltin ama kuzenim ve eşi öğretmen, aldıkları para hiçte az değil, İstanbul gb bir yerde de çok rahat geçiniyorlar. Gariban biraz ilginç olmuş...
Ablanız alışveriş manyağı olabilir,beni tanımıyorsunuz,alışveriş manyağı ilan edemezsiniz ayrıca.
Her iki dolabımdaki ürünleri kullanıyorum.Şöyleki;işe giderken giydiklerim,düğün yada özel günlerde giydiklerim,spor vs.bu şekilde ayrılıyor.
Size katılmıyorum;Benim beş farklı bota ihtiyacım var.Pantalonla giyeceğim botum ayrı,etekle yada elbiseyle giyeceğim ayrı,spor olanda ayrıdır.Renk olarak da düşünürsek her kıyafetle aynı bot yada ayakkabı olmayacağı için çeşit artıyor..Giymeyeceğim eşyaları dolabımda ,evimde kesinlikle bekletmem.
Evimdeki eşyalar da herşey yerli yerindedir.Fazlalık yada kullanmayacağım hiç bir eşyayı almış olmak için almadım,almayacağımda.
Bence 5 hatta 5 ten fazla bota cizmeye bile ihtiyac olunabilir.
Mesela siyah,kahve ve gri klasik bot,bit duz taban bot gene siyah ve kahve,bir adet gothic bot,bir adet krem rengi kar botu,sonucta kiyafetlerle kombine edilmesi gerekiyorsa renkler uymuyor.... keske bir siyah botla oluverse.... bazen duz bazen renk bazen model uymuyor. Banada 5 ten fazla bot acikcasi fazlalik gibi gelmedi.
Başlığı açan sizsiniz, hastalık boyutlarında alışveriş yaptığınızı vs. söylemişsiniz bende buna göre yorum yapmışım nicke bakıp bir taraflarımdan kehanette bulunmamışım değil mi? Ayrıca alışveriş manyağı alışverişe aşırı düşkün olan anlamında kullanılır ve sizin fazlasıyla düşkün olduğunuz belli.
Ve hayır kimsenin 5 tane ve üzeri miktarda bota ihtiyacı yoktur. Tabi sahip olmak isteyebilirsiniz bu ayrı birşey, ama Barbie kış prensesi gibi her kıyafetin için takımı olan bir ayakkabıya sahip olmak ihtiyaç değildir lükstür. Hem bence siz de farkındasınız birşeyleri abartığınızın ki buraya konu açmışsınız. Madem eşyaların fazlalığı sizi rahatsız etmiyor, aldıklarınızın birer ihtiyaç olduğunu düşünüyorsunuz, sorun ne sizin için?
EDİT: Konu sahibi bile değilmişsiniz, niye atladınız ki yoruma öyle, çok komik olmuş sizi yaftaladığımı filan idda etmeniz[/
Beş tane bota ihtiyaç yoktur diye karar veremezsiniz,bu sizin düşünceniz.Ayrıca sizde olun barbie kış prensesi,sizi tutan mı var?Sizin için abartı olan benim için ihtiyaç,anlamışsınız umarım.
Benim yorumumu baz alarak yorum yaptığınız için atlamış olabilir miyim?Komik olan sizsiniz,neyse ki konu sahibi olmadığı farketmişsiniz.
bi de şey vardır ya kızlar,alırsınız alırsınız alırsınız giyersiniz kullanırsınız,bir zaman sonra işe giderken dolabınıza baktığınızda o kadar almanıza rağmen gözünüze hiçbirşey yokmuş gibi görünür. o kadar alınanlar nolmuştur nereye gitmiştir. giyecek kıyafet bulamazsınız bazen. en siniri de bu
Sen kıyafet beğenmedur... Ben yorumunu beğendim :))))Hehe o hastalık bende de var, ama allahtan param yok da o kadar harcayamıyorum
Kendimi yemeğe verdim, boğazıma harcıyorum ben bu aralar. Olmadı altın alır kenara atarım, parayı bağlarım bir yere yani. Ama benim de kriz zamanlarım, dediğin gibi kıyafetlerin rüyalarıma girdiği zamanlar, sonrasında da büyük pişmanlıklarım oluyor. Bu durum beni almaktan çok yapmaya itti, dikiş öğreniyorum yavaş yavaş. Zaten artık kolay kolay beğenmiyorum da dışarda gördüklerimi, "aman yaee, ben bundan bin kat iyisini dikerim, bu da bişiy mi yane" tiriplerine giriyorum, alışveriş de kaynıyor arada. Bir bakmışım beğenmemezlikten yine bir şey alamamışım.
burda bi ben anormalim galiba:44:
alis veris yapmayi sevmem yorar beni,patlarim o kadr magzaya girmekten
bence bunu dene,banka kartini yada parani tamamen annene ver.
ayda bi su kadar para iste yada annene kesin bildir,anne gecerli bi sebebim yoksa zirlasamda verme bana para diye
ise yarar gibime geldi
hastalık derecesinde olduğunu sanmıyorum..biz kadınların doğasında var çünkü ;D
-Alisveris hastaligi,tipki kumar gibi,dipsiz kuyu.Carsinin ,pazarin mali bitmez.Her gün al ,ertesi gün yeni birsey cikarirlar.Yetisemezsin,parada yetistiremezsin.Su an, bence, ha kumar oynayip kaybediyorsun,ha dolabinda etiketi üzerinde yarim düzine kiyafetin var.Ikisinde de bosa giden para.
sadece magazada secip ,kasaya gidip ödedigi an ,sadece bu iki noktada doyuma ulasiyorsun,yani mutlu oluyorsun.Aldiktan sonra,ertesi gün ya da en gec birkac gün icerisinde dolaba atip cogu zaman bakmiyorsun bile ve hemen yenilerine bakiyorsun internetten,belkide aldiktan hemen sonra.Peki deger mi sadece parayi ödedigin zaman ki mutluluga ve arkasindan gelecek üzüntü,pismanliga.Sen aslinda kiyafetleri degil almayi seviyorsun,yani alma eylemi asil hosuna giden,onun icin bu durumdan kolay kurtulabilirsin.
-Simdi,hemen kararini ver ve hemen basla plan yapmaya.Ne plani mi?
-Bundan ancak sen istersen kurtulabilirsin,bunu ayni kilo vermek gibi düsün,önce kafanda bitireceksin,yani karar vereceksin almamaya,alisveris yerine hayvan vs. koymak ikinci asama.
-Ilk 3 ay boyunca hicbir sekilde acil ihtiyac disinda,ya da biten bir yüz temizleme,sampuan (cilt bakim kremleri,ruj,pudra,zaten uzun süre gider) disinda hicbirsey almayacaksin.Özellikle belirtiyorum.Indirim vardi, ya da bir alana bir bedava,bi ürünün yaninda hediyesi varmis falan kesinlikle almiyorsun.Kiyafet (her türlü)asla yok .
Diyet gibi düsün.Ilk ay dan itibaren alisveris yapmayipta biriktirdigin parayi yaziyorsun.
Canin bisey almak istediginde o etiketli kiyafetleri cikarip bakiyorsun ya da elinde olan digerleriyle kombin yapiyorsun.Beceremedigini mi düsündün?Hemen polyvore ye girip,senin elinde olanlarla hali hazirda yapilmis kombinlere bakip ,begendiklerini uyguluyorsun.
-Söyle düsün;hosuna giden o begendigin kiyafeti alsan,sanki prenses mi olacaksin ya da sana aaa black_catt cok mu süper olmussun diyecekler?Yooo. Iste almak istedigin hatta cooookkkk istedigin o an varya ,sadece beyninin sana uyguladigi bir oyun.Yani ilüzyon.Karsi koyabilirsin, magazaya giris+begenmek+secmek+denemek+kasa kuyrugu+parayi ödedigin an = yalanci mutluluk + ay sonuna kadar vicdan azabi.
-Sonuc ilk 3 ay birsey almayacaksin,dedigin gibi pahali ,markali birseyi mesela senede bir alacaksin .En azindan ilk sene.Sen önce su 3 ay kuralini bir uygulamaya basla da,gerisini sonra yazarim.
-Eve hicbir sekilde moda dergisi sokmayacaksin,instyle,süper,all vs.
-Kesinlikle 3 ay boyunca moda bloglarina ,emailine ve telefonuna gelen reklam,indirim mesajlarina bakmayacaksin.Eski alisveris yaptigin sitelerin hicbirine girmeyeceksin.3 ay yap ,sonrasi zaten cok kolay.Bu insan öyle bir varlik ki,her duruma uyum saglayabiliyor.Su an 3800 gecinemem dersin,ama inan 600-700 tl ile bile gecinebilirsin.Yani uyum insanin dogasinda var.Ne kadar cok kazanirsan harcaman o oranda artar.
Bu arada bosluktayim ?!!! alisveris icin sadece bahanedir unutma bunu.
Bence internetten yabanci dizileri izle,daha kolay oyalanabilirsin.Mesela "big C" ilk sezonu harika,caresiz bir kadinin hayatina bak ve ondaki o pozitifligi gör.Belki senide etkiler.
Soracagin herhangi birsey olursa memnuniyetle yanitlarim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?