alışveriş hastalığı

Canım çalışıyorsan öyle olması normal. İşe sürekli farklı gitmek istiyor insan, ayrıca hijyen bakımından da çok önemli. Tek başına benim kıyafetler,ayakkabılar,çantalar belki 3 kadının dolabını doldurur.Alıpta giyinmediğim şey çok azdır. Ama hemen sıkılırım o kıyafetten birde öyle güzel bir huyum var:)) Ekonomiye can getiriyoruz biz olmasak nolurdu:)) boşver nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa.

20 li yaşlarımda bende de vardı bu durum, ta ki bir dini kitapta iki elbiseden birinin hesabını vereceksiniz diye okuyana kadar. Beynimde ne olduysa almak isteği duyduğumda hep bu geliyor aklıma.

Sonra zaman geçti, sorumluluklar arttı, borçlarım oldu, istesem de alamaz oldum yani =) Bir de çok fuzuli bir şey almak istediğim zaman şöyle düşünüyorum ; mesela 150 TL'lik bir şey alacağım, bu parayla iki tane 15 kiloluk mama alırım barınakta ki en az 20 kedi günlerce yer diyorum, ya da ihtiyaçlı birine versem iki hafta pazar parası yapar. Böyle böyle kaçmaya çalışıyorum fuzuli alış verişten. Her zaman başarılı olamıyorum ama genelde kurtarıyorum kendimi =)

bu kadar müptela değildim diyecem ama maaşımı aşan alışverişler yapmadım değil zamanında
bendeki almak kullanmak sıkılmak ve kenara atmak
artık duruldum çünkü evlendim
o kadar kıyafete ihtiyacım olmadığı, çoğu şeyde markaya para vermenin saçma olduğunu dank diye anladım
fazlalıkları dağıttım baktım gene fazlalık var bu sefer nette sattım
şimdi 2 kapılı bir dolabım var yazlık kışlık ayakkabı çanta v.s. her şey sığıyor ve ben mutluyum

açıkcası bazı arkadaşlarımı görüyorum alışverişsiz günleri geçiyor
indirim var diye dükkanı boşaltıyorlar:26:
ihtiyacımız yok işte sadece kendimizi avutma şekli

Kuzenimde sizin gibi maalesef

Ne bizi dinliyor ne annesini

Yengem ' seninle evlenen iki günde geri getirir ' diyo

Bence de bu tarz insanlar evlilik sorumluluğunu kaldıramazlar gibi

bende severim alışverişi .bu hastalık mı bilmiyorum .her dışarı çıktığımda alırım birşeyler .gerçi burdakileri pek beğenmiyorum ama yinede alıyorum .

eğer bu hastalıksa bende hastayım o zaman

alış-verişi severim,kendimi iyi hissetmemi sağlar,mutlu olurum

alışveriş sevmeyen kadın yoktur heralde, ben de çok alırım, özellikle netten, ama frenlerim tutuyo, bu ay abarttım diyebiliyorum, çocuğumda yok sadece eşime ve kendime alıyorum şimdilik eksiye düşmedim bakalım kısmet

bende bunun normal olmadığını düşünenlerdenim, baksana uykunu bile etkiler olmuş
paran varsa al gitsin değil ki mesele, eminim o dolaptaki kıyafetlerin bi kısmının etiketini bile sökmemişsindir, hiç giymemişsindir
senin ki hobi gibi bişey olmuş, alarak mutlu huzurlu oluyosun, bence başka bi hobi bulmalısın
mutluluğu alışverişte aramayı doğru bulmuyorum
paranı başka türlü değerlendir, altın al sat ya da dolar al sat, bu tip işlerle ilgilenirsen, paraya kıyarken daha çok düşünürsün

yazıldımı bilmiyorum ama özlem denizmenin kıyafet detoxunu uygula.
özlem denizmenin diğer tavsiyeleri:
Sana tavsiyem plan yap. 1.Para Planı/Bütçe: Gelirinin yüzde kaçını kıyafet için ayırabilirsin? Ev, gıda, sağlık, araba, birikim... Tavsiyem gelirinin % 5-8 ayırabilirsin. Senelik kıyafet bütçeni ikiye böl. Yazlık, kışlık kıyafet alışverişlerinde ne harcayabileceğini bilirsin. 2.Kıyafet Planı: Gardırobun için aşağıdaki TOP 5 oluştur. - Siyah elbise ve siyah etek ceket, lacivert etek ceket, - Beyaz gömlek, siyah dik yaka kazak, - Güzel kahve veya siyah palto İstediğin kadar aksesuar kullanabilirsin. 3.Kıyafet Detoksu: Dolabını temizle. a. Bir senedir giymediğin ve eskimiş kıyafetleri ayır. Giymediklerini internetten satabilirsin. b.Arkadaşlarınla, kek börek, altın günü gibi gardırop temizleme günleri yapın. Giymediğiniz kıyafetleri vakfa bağışlayın. Böylece ‘Birinin eskisi, diğerinin yenisi’ olur. 4.Moda uymak: Artık giymek istemediğin, modası geçen giysileri terziye götürerek değişiklik yaptırabilirsin. Çantalarını lostraya vererek deri saplıyı zincir saplı çanta olarak değiştirebilirsin. 5.Alışveriş tüyoları; Alışverişe çıkmadan önce; -Kıyafet bütçene bak. Ne kadar harcayabilirsin? -Süpermarkete gider gibi liste yap. Neye ihtiyacın var? -Dolabının fotoğrafını çek. - Fikrine ve aklına güvendiğin bir arkadaşınla alışverişe çık. Alışveriş sırasında; -10 saniye düşün gerçekten alacağın giysiye ihtiyacın var mı? - Zayıflayınca giyerim, aman ucuzluktaymış, aaa sadece 20 tl imiş deyip alma. -‘Ben bunu ne ile giyeceğim?’diye düşün. Kendini tanı, tarzını anla, dolabının fotoğrafına bak KIYAFETİ taşıyan sensin, o seni taşımasın. Kıyafete ruh, enerji, güzellik veren sensin... Sağlık, sevgi ve para ile kal, Özlem Denizmen

Etiketi üzerinde 3. sezonunda giyilmeyi bekleyen kıyafetlerim var benimde...Alıp bir kere giydiklerimi saymıyorum bile

Olan kıyafetlerimle alakasız bir elbise alıp, sadece onunla kullanabileceğim ayakkabı, çanta, takı vs almak da en büyük hobim olsa gerek

Sevgilim desen benden beter(zaten o alıştırdı beni de böyle)... Haftada 1-2 kesin gördüğü bi'şeyleri bana yakıştırıp alır.

Mutfak alışverişimizde öyledir, gözümüz hiç doymaz, 1+1 eve neler sığdırıyoruz neler

Ayda bir de muhakkak bir çocuk mağazasında buluruz kendimizi... Ayıla bayıla toplarız ne varsa, annemin köyündeki çocuklara yollarız. Kırtasiye bölümünde indiirim mi var asla kaçırmayız doldururuz bir alışveriş arabası, nasılsa gider biryere

Son düzenleme:

sizinki de baya enteresanmış.benimki ben alışveriş yaparken bunalıma girip soğuk terler döküyo nefret ediyo alışverişten sevgilinin değerini bil bence.ne güzel birlikte eminim daha eğlencelidir :)

demekkı neymıs cok parası olan cok alırmıs :)
bende kumbaraya bozukluk atıyorum bırıkme yardım ıcın

paran mı var derdin var arkadaş

yanlış anlamayın lütfen,dolaplarım etiketli tonla kıyafetle dolu diyen arkadaşlar,ne kadar kazanıyorsunuz?

gerçekten merak ettiğim için soruyorum,eleştiri falan değil.

bütün kadınlar gibi ben de seviyorum alışverişi,çalışıyorum da.ama öyle sürekli bir şey alamam yani mümkün değil.2 haftada batarız.

Paranız çoksa harcayın gitsin ama israf etmek çok kötü..Onu bulamayanlar en azından giynmedıklerınızı ıhtıyacı olanlara versenız sevap işlemiş olursunuz.
Param olmasa aç kalırım yine kıyafet alırım demişsiniz ama sanmıyorum alamazsanız ,bir de sorumluluğunuz varsa bakmak zorunda olduğunuz insanlar varsa mümkün değil..
Paran olmayınca oturyorsun oturduğun yerde avm bile gezmek istemiyorsun:)))

Son düzenleme:

Merhaba :) olay bence paran mı var derdin mi vardan çok bilinçsizlikten yada bir tür rahatsızlık olduğunu düşünüyorum.Benimde eşiminde kazancı Allaha şükür iyidir.Ancak evde

yenmeyen yemeğe,gereksiz olduğunu düşündüğüm alışverişlere üzülürüm.Aklıma alamayanlar,yiyemeyenler gelir.Bir çeşit vicdan muhasebesi yaparım.Böyle yaşayan arkadaşlar

ya kotanız olsun yada alamayanları düşünün derim

Benim kazancım 3000-5000 arası, bir ayım bir ayımı tutmaz.Bazı aylar sabit 2 müşterinin siparişleri dışında iş bile olmaz, ama ne gelirse harcarım hani, o da ayrı bir durum

Sevgiliminkini inan bilmiyorum ama benden kat kat fazla aldığına eminim...

Ama inan bunun kazançla alakası yok, benim arkadaşım da 1000 lira kadar bir maaş alır, pazar pazar gezer birsürü şeyler alır...O da parasını sonuna kadar harcar, çokta iyi parçalar bulur valla bazen ondakilere de göz koyarım

Alışveriş yapmayı çok seven birisi olarak artık yavaş yavaş azaltmaya çalışıyorum.Mesela beğendiğim kazağın aynısının diğer renklerinide alırım.Beğendiğim bir şeyi almazsam huzursuz oluyorum,ertesi gün muhakkak almalıyım.Çoğunu giymek için zaman bile bulamadım.Aldıklarımı sonradan beğenmedim için dolapta öylece bekledi.Atmaya da kıyamıyorum çoğu zaman.Mevsim sonunda yerlerini değiştireceğim zaman kaç gün önceden stresi bitiriyo beni.Evleneceğim zaman,annemden kendi evime taşınırken canım çıkmıştı resmen.Şu an oturduğum evde odanın birisininde 2 dolap dolusu ayakkabılarım var.Ama artık karar verdim,bu kadar çok alışverişe para harcamayacağım.Ev almayı planlıyorum.Sizde kendinize böyle bir hedef belirleyerek belkide alışverişinizi azaltabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…