- 30 Kasım 2013
- 3.840
- 4.917
- 158
Ben her sene secerim giymediklerimi biriktirmem..rn sevmedigim sey kulanilmayan esyayi evde tutmakaman Allahımdehşet kış bile 100 gün ancak sürüyor napacak o kadar kazağı
Ablam 39 yaşında bekar. Ben el kadar bebeydim hunharca alışveriş yapardı. Hâlâ yapıyor. Annemin evini ablamın ayakkabıları ve kıyafetleri sarmış durumda. Ben evlenirken, sen bana hep alışveriş yaptırıyordun şimdi az alışveriş yaparım demişti. Annem de destek çıkmıştı. Evlendim, bir ay sonra gittim annemlere dolapta 7 parça yeni kıyafet, 4 tane de kutularından çıkmamış ayakkabı vardı. Fena fırça çektim. Halbuki ben hep abla ihtiyacın mı var, boşver alma derdim. Şimdi borç ödüyor ama yine aynı, yine aynı. Para harcamayı, gezmeyi tozmayı çok seviyor. Annem de, evlen artık diye kafayı yiyor. Şaka gibi ama nasıl desem eve annemden gizli çok şey sokmuşuzdur. Önce ablam girerdi eve, arkasından ben ayakkabılarımı çıkarıyormuş gibi yapardım poşetleri kapının kenarında merdivene koyardık. Annem mutfağa geçtiği an vınnn hemen odaya poşetleri kaçırırdık.ablan bekar ve delice alışveriş yapıyor doğrumu anladım
aman Allahımdehşet kış bile 100 gün ancak sürüyor napacak o kadar kazağı
merhaba arkadaşlar.ben de sürekli yeni kıyafetler alma isteği var.her ay kesinlikle kıyafet alırım.bunun bir hastalık olduğunu düşünmeye başladım.içinizde benim gibi sürekli kıyafete para harcayanlar var mı?
tedavi edilmesi gereken bir sorun mu bu bilemiyorum.
evet bu konuyu düşüneceğim.uzun süre aynı kıyafeti beğenebiliyor musunIste duzgun marka alirsaniz tas gibi oluyor o pantolonlar ayakkabilar. Yenisini alma ihtiyaci duymuyorsunuz. Iyi bir spor ayakkabi 600-700 liradan basliyor,aldiginizda senelerce giyebiliyorsunuz,makinada yikadiginizda yepyeni oluyor
kaliteli bir pantolon şart :)Her kadın da var bu durum ben geçen yıldan beri sadece iş kıyafeti alıyorum yani takım elbise tek fakat her ay en az 1 siyah kumaş pantolon alıyorum çünkü siyah lanet bir renk soluyor parlama yapıyor şuan da dizlerimde parlama olmasın diye bacak bacak üstüne atmadan oturmaya çalışıyorum öffff öffff
Bende guzel bir siyah kumas pantolon ariyorum sizce en iyisi hangi markaHer kadın da var bu durum ben geçen yıldan beri sadece iş kıyafeti alıyorum yani takım elbise tek fakat her ay en az 1 siyah kumaş pantolon alıyorum çünkü siyah lanet bir renk soluyor parlama yapıyor şuan da dizlerimde parlama olmasın diye bacak bacak üstüne atmadan oturmaya çalışıyorum öffff öffff
elde yıkamak yorucu değil miama şöyle bir durum var bekarlık kazagımı bile giyerim halaa evleneli 10 seneyi geçti
ve herşeyim elde yıkanır yani hepsi yeni gibi hiçbiri eski gibi durmaz ,
boyamaya verdim zaten soluk renk harici bacak bacak üstüne atıp oturunca dizler de parlama oluyor onun boyayla geçeceğini pek sanmıyorum yaKumaş boyası alın ve patolonlarınızı kumaş boyası ile boyayın. Lisede iki okul eteğim vardı. Lacivertti ve sürekli solardı. Sonra öğrendim ki okulda kızlar değil sadece, erkeklerde hep kumaş boyası kullanıyormuş; o yüzden etekler, pantolonlar gıcır gıcır kalıyormuş
ev iş çocuk bu üçü arasında kendim için hiçbirşey yapmadan yaşıyorum.çok sıkılganım heryerden herşeyden çabuk sıkılırım.alışverişden asla :)Ben de sürekli alıyordum son bir kaç aya kadar. 1 oda dolusu kıyafet çanta ayakkabı vs var. Evet kullanıyorum hepsini ama tabi ne kadar sıra geliyor herbirine :) Ben depresif dönemimde alışverişle dolduruyordum bunu, şu an ihtiyacım yok alışveriş yapasım da yok. Beni depresif yapan olay da bitti. Bence hayatında ne eksik, alışverişle neyin boşluğunu doldurmaya çalışıyorsun onu bul.
valla ben dar sevdiğim için zara ya da mango yandan fermuarlı tayt model kumas pantolonlar alıyorumBende guzel bir siyah kumas pantolon ariyorum sizce en iyisi hangi marka
benimkilerde hiç olmuyor krep kumaş siyah bir pantolonum var sanırım yıpranmaz bir ömür.boyamaya verdim zaten soluk renk harici bacak bacak üstüne atıp oturunca dizler de parlama oluyor onun boyayla geçeceğini pek sanmıyorum ya
elde yıkamak yorucu değil mi
o fena bir hastalık ben de 10 büyük koli dolusu kitap var bir kuruma bağışlıycam fakat yine almaya devam ettiğim için annem deliriyor tam kurtuldum derken kadına fenalık basıyor benim yüzümden :)Ben kitap hastasıydım. Hastasıydım diyorum çünkü artık değilim, bir senedir kendimi frenliyorum. Okunmamış onlarca hatta en son taşınırken saydığımda 100 küsür okunmamış kitabım vardı. Geçen sene bir ayda sadece 79 tane kitap almışım farkında olmadan. Zor oldu ama yendim. Evet, okuyordum kitapları ama hastalık derecesinde olduğunu fark ettiğim an bitirme kararı aldım. Öyle aman aman irade sahibi de değilim. Hamileliğin son ayları okumaya dermanım bile olmuyordu; bebekten sonra iki çocukla da zaten kıt kanaat okuyabiliyorum. Çok üzülüyorum okuyamadığım için ama yavaş okumak benim için daha sağlıklı. 400 liralık mont alırken kendimi 400 tlye kaç kitap alırım hesabı yaparken kendimi buluyordum. Eşime alışveriş yapacağım derdim, kitap alır gelirdim. Biz internetten çok kıyafet alırız, eşim alırken ben de alırdım. Daha doğrusu birkaç şey beğenirdim yarım saat kararsızlıktan sonra, "Ya bebeğim ben bunları almayayım, bunun yerine kitap alayım," derdim. Kitap almamdan adam nefret etmişti artık. Her seferinde yemin ediyordu. Para harcadığımdan değil asla, alışveriş yapsam o kadar koymazdı ama o farkındaydı hastalık derecesinde olduğunun ven daha o zaman ayılmamıştım o halime.
sonrasında azalttın mı yoksa fırsatın mı olmuyor.Ben kitap hastasıydım. Hastasıydım diyorum çünkü artık değilim, bir senedir kendimi frenliyorum. Okunmamış onlarca hatta en son taşınırken saydığımda 100 küsür okunmamış kitabım vardı. Geçen sene bir ayda sadece 79 tane kitap almışım farkında olmadan. Zor oldu ama yendim. Evet, okuyordum kitapları ama hastalık derecesinde olduğunu fark ettiğim an bitirme kararı aldım. Öyle aman aman irade sahibi de değilim. Hamileliğin son ayları okumaya dermanım bile olmuyordu; bebekten sonra iki çocukla da zaten kıt kanaat okuyabiliyorum. Çok üzülüyorum okuyamadığım için ama yavaş okumak benim için daha sağlıklı. 400 liralık mont alırken kendimi 400 tlye kaç kitap alırım hesabı yaparken kendimi buluyordum. Eşime alışveriş yapacağım derdim, kitap alır gelirdim. Biz internetten çok kıyafet alırız, eşim alırken ben de alırdım. Daha doğrusu birkaç şey beğenirdim yarım saat kararsızlıktan sonra, "Ya bebeğim ben bunları almayayım, bunun yerine kitap alayım," derdim. Kitap almamdan adam nefret etmişti artık. Her seferinde yemin ediyordu. Para harcadığımdan değil asla, alışveriş yapsam o kadar koymazdı ama o farkındaydı hastalık derecesinde olduğunun ven daha o zaman ayılmamıştım o halime.
benimkiler de yıpranmaz ama o dizler illa parlıycak bacak bacak üstüne atmadan oturmaya alışmam lazımbenimkilerde hiç olmuyor krep kumaş siyah bir pantolonum var sanırım yıpranmaz bir ömür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?