alışveriş hastalık mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mnt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence bu istek hepimizde var, kazandığın kadar harcıyorsan hastalık değil. Ama kıyafet için borçlara giriyorsan abartı olur. Bende evlenmeden önce öyleydim. Şimdi sorumluluklarım değişti harcamalarım da değişti.

Hastalık evet.
Kendinize engel olamıyorsanız,
mutlu olmak-dinginleşmek için alışverişe
ihtiyaç duyuyorsanız,
ihtiyaç olmadığı halde,sürekli ve bilinçsizce alışveriş yapıyorsanız,
alışveriş bağımlısı olmuşsunuzdur.
Muhtemelen, çocukluk dönemindeki karşılanmayan ihtiyaçlarınızla ilgili olduğunu düşünüyorum.

ablan bekar ve delice alışveriş yapıyor doğrumu anladım
Ablam 39 yaşında bekar. Ben el kadar bebeydim hunharca alışveriş yapardı. Hâlâ yapıyor. Annemin evini ablamın ayakkabıları ve kıyafetleri sarmış durumda. Ben evlenirken, sen bana hep alışveriş yaptırıyordun şimdi az alışveriş yaparım demişti. Annem de destek çıkmıştı. Evlendim, bir ay sonra gittim annemlere dolapta 7 parça yeni kıyafet, 4 tane de kutularından çıkmamış ayakkabı vardı. Fena fırça çektim. Halbuki ben hep abla ihtiyacın mı var, boşver alma derdim. Şimdi borç ödüyor ama yine aynı, yine aynı. Para harcamayı, gezmeyi tozmayı çok seviyor. Annem de, evlen artık diye kafayı yiyor. Şaka gibi ama nasıl desem eve annemden gizli çok şey sokmuşuzdur. Önce ablam girerdi eve, arkasından ben ayakkabılarımı çıkarıyormuş gibi yapardım poşetleri kapının kenarında merdivene koyardık. Annem mutfağa geçtiği an vınnn hemen odaya poşetleri kaçırırdık.

Ben de sürekli alıyordum son bir kaç aya kadar. 1 oda dolusu kıyafet çanta ayakkabı vs var. Evet kullanıyorum hepsini ama tabi ne kadar sıra geliyor herbirine :) Ben depresif dönemimde alışverişle dolduruyordum bunu, şu an ihtiyacım yok alışveriş yapasım da yok. Beni depresif yapan olay da bitti. Bence hayatında ne eksik, alışverişle neyin boşluğunu doldurmaya çalışıyorsun onu bul.

Iste duzgun marka alirsaniz tas gibi oluyor o pantolonlar ayakkabilar. Yenisini alma ihtiyaci duymuyorsunuz. Iyi bir spor ayakkabi 600-700 liradan basliyor,aldiginizda senelerce giyebiliyorsunuz,makinada yikadiginizda yepyeni oluyor
evet bu konuyu düşüneceğim.uzun süre aynı kıyafeti beğenebiliyor musun

kaliteli bir pantolon şart :)

Bende guzel bir siyah kumas pantolon ariyorum sizce en iyisi hangi marka

boyamaya verdim zaten soluk renk harici bacak bacak üstüne atıp oturunca dizler de parlama oluyor onun boyayla geçeceğini pek sanmıyorum ya

Ben kitap hastasıydım. Hastasıydım diyorum çünkü artık değilim, bir senedir kendimi frenliyorum. Okunmamış onlarca hatta en son taşınırken saydığımda 100 küsür okunmamış kitabım vardı. Geçen sene bir ayda sadece 79 tane kitap almışım farkında olmadan. Zor oldu ama yendim. Evet, okuyordum kitapları ama hastalık derecesinde olduğunu fark ettiğim an bitirme kararı aldım. Öyle aman aman irade sahibi de değilim. Hamileliğin son ayları okumaya dermanım bile olmuyordu; bebekten sonra iki çocukla da zaten kıt kanaat okuyabiliyorum. Çok üzülüyorum okuyamadığım için ama yavaş okumak benim için daha sağlıklı. 400 liralık mont alırken kendimi 400 tlye kaç kitap alırım hesabı yaparken kendimi buluyordum. Eşime alışveriş yapacağım derdim, kitap alır gelirdim. Biz internetten çok kıyafet alırız, eşim alırken ben de alırdım. Daha doğrusu birkaç şey beğenirdim yarım saat kararsızlıktan sonra, "Ya bebeğim ben bunları almayayım, bunun yerine kitap alayım," derdim. Kitap almamdan adam nefret etmişti artık. Her seferinde yemin ediyordu. Para harcadığımdan değil asla, alışveriş yapsam o kadar koymazdı ama o farkındaydı hastalık derecesinde olduğunun ven daha o zaman ayılmamıştım o halime.

ev iş çocuk bu üçü arasında kendim için hiçbirşey yapmadan yaşıyorum.çok sıkılganım heryerden herşeyden çabuk sıkılırım.alışverişden asla :)

boyamaya verdim zaten soluk renk harici bacak bacak üstüne atıp oturunca dizler de parlama oluyor onun boyayla geçeceğini pek sanmıyorum ya
benimkilerde hiç olmuyor krep kumaş siyah bir pantolonum var sanırım yıpranmaz bir ömür.

o fena bir hastalık ben de 10 büyük koli dolusu kitap var bir kuruma bağışlıycam fakat yine almaya devam ettiğim için annem deliriyor tam kurtuldum derken kadına fenalık basıyor benim yüzümden :)

sonrasında azalttın mı yoksa fırsatın mı olmuyor.

İsraf diye bişey var ya hani ondn.. Tonla kıyafetin varsa cebine yazık fazla geliyorsa Fener Oll kampanyasına destek ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…