alışveriş hastalık mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mnt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bende kindle var ve hic okumadigim kadar kitap okuyorum, cunku tasimasi kolay, yabanci dilde okuma yaparken sozluk yardimi da cok iyi oluyor.
eskiden kitap sayfasi cevirmenin hazzi baska derdim, hala da evet o haz baska diyorum ama, e-kitabi varsa basili kitap almiyorum artik.

yok yoookk ben ona alışamadım olmuyor malesef ilk çıktığında arkadaşım getirmişti yurtdışından sonra hediye de geldi ama olmuyor yani yapamıyorum ben

yok yoookk ben ona alışamadım olmuyor malesef ilk çıktığında arkadaşım getirmişti yurtdışından sonra hediye de geldi ama olmuyor yani yapamıyorum ben

hadi ya tuh,
ben cok seviyorum benimkini

Gelirinizin ne kadarını alışverişe harcadığınıza göre değişir. Eğer durumdan rahatsız olmaya başladıysanız, kontrolsüz şekilde alışveriş yapıyorsanız psikolojik destek alabilirsiniz. Alışveriş bağımlılığı diye psikolojik rahatsızlık var ve tedavisi de mümkün.

Konuyu ben açmışım gibi hissettim. Ben de aynı böyleyim maaşı aldığım gibi yüzde 80ini kıyafete yatiriyorum sonra ay sonunda sıkışıyorum hep. Almasam bile internetten kombinlere bakarım sanırım bu bi hastalık yorumları takipteyim

Reactions: mnt
alisverise bakis acinizi degistirin bence,
minimalistlik uzerine okuyun + arastirin tavsiye ederim.
Bak ben bugun 2 avm gezdim,bir cop bulamadim alacak. Hepsi siradan seyler,bildik magazalarin siradan urunleri. Pazara da gitsen aynilarini bulursun,hic biri orjinal degil,degisik bir yani yok,birbirinin aynisi. Cantama kitap koymustum,gittim kendime bir kahve ismarladim,iki saat okudum eve geldim.

aynen,
on tane elbiseyi ne yapayim,
bir tane olsun, vucuduma tam otursun, potlugu vs olmasin, kendimi guzel hissedeyim icinde, e modaya uysun,
e tum sezon giyerim ben zaten onu :))

oyle elbise arayinca da bulmasi zor oluyor iste.

Kendinize başka bir hobi bulun. Para var diye çarçur etmeyi anlamıyorum. Kendiniz demişsiniz, gereğinden fazla alıyorum diye. Yani hastalık da olabilir, bilemiyorum.

İlk dediğim gibi, hobi bulabilirsiniz. Başka eğlence bulabilirsiniz. Mesela bir yere gidip gezip görmek. Benim paralarım da yurt içi yurt dışı gezilere gidiyor. Bundan 20 sene sonra " ne iyi etmişim de yüz tane elbise almışım, hayatım ne güzeldi" demeyeceğim, gördüğüm yerler bana bir şeyler katmış olacak. Biriktirdiğim fotoğrafları, anıları hatırlacacağım, elbiseyi ayakkabıyı değil. Görüşüm bu.

Alışverişi sevmeyen tek dişi cinsi ben miyim acaba?
İlerideki canım kocam onu bekleyen velinimeti hissediyor mu acaba:))
Aklımda deli sorular.

Ben de hiç sevmem. Hiç. Kıyafet alışverişi bana eziyettir. :))

Burda bi tane daha var eskisi kadar olmasada hala cok seviyorum... bi kez dolabimi yengem gordu şok oldu kadin alisveris yapmam laziimmm dedi

Her ay bence normal

Reactions: mnt
Bende öyleydim eskiden
Öğlen yemeği yemeyip ruj aldığımı biliyorum
Seviyorum kokoşluğu ne yapayım

Bende ayni durumdayim ama bende şu problem var alıp bir kere giydikten sonra beğenmeme huyu var...

ben aldığım seyi cok uzun sure giyerim o yüzden kaliteli olmasına dikkat ederim. su an baya eksiğim var ama almıyorum. mecbur kalirsam idare etmek icin ucuz alıyorum.

ama biseyi alıp içine sinerek giymesi zor oluyo. çünkü bulmak zor. herkeste olanı cok moda olani giymeyi sevmem. kendi tarzimda giyinmeyi seviyorum. üst segmentte markalar kullanmiyorum ama alırken arastiririm en uygunu en kalitelisini almaya çalışırım butceme göre.

belli bir kaliteye alışıp giymeye baslarsaniz zaten alamazsiniz her gördüğünüzü. bence sizin şöyle bi probleminiz var. alırken hoşunuza gidiyo ama onu nasil kullanacağınızı dusunmeden aldığınız için giymiyosunuz. magazada spot ışık altında hoş duran şey eve gelince dolapta ya da uzerinizde sihrini kaybediyo.

dolabimda 8 senelik ayakkabı elbise vs vardır benim. çok severek giyerim. dolabim kalabalik değil. kumaşa malzemeye dikkat ederim alırken.

önce tarzınızı belirleyin bence. spor mu elegant mi klasik mi bohem mi maskulen mi gibi.

sonra dolabiniza bakın hiç giymediginiz kiyafetleri ayırın kenara ve tarzını anlamaya çalışın. mesela 100 sene de moda olsa nakışlı şeyleri alıp giymem ben. giymediginiz tarzi anlamaya çalışın.

bide en çok giydiginiz kıyafetleri koyun tarzınızı bulmaya çalışın bu şekilde. surekli mesela beyaz kot giyiyosaniz gidip de kumas pantolonlara para bayilmayin. gömlek coksa gidip ucuz tişört almayin.

internette kapsül dolap, basic dolap, minimalist dolap şeklinde araştırın. böyle bi dolap yapıp kendinize zaman verin. çok aliyosaniz bütün parcalar olmasada çoğu vardır.

ben giymeyi sevdigim herseyi askiya asarim. dolapta katlanmis sekilde duruyosa er gec çıkar o dolaptan o kiyafet. ve askıda olduğu için eksigim ne bilirim. eksiğim disinda almam. mesela kot pantolon almam lazım. gomlek hoşuma gitti diye almiyorum. çünkü gomlegim var yeteri kadar.

bence siz begenip aliyosunuz kombin yapmayi tam bilmiyosunuz ya da ugrasmak istemiyosunuz. ben de tarzim olusana kadar sacma uyumsuz çok kiyafet almıştım. artık yapmıyorum :)

amma da çok yazmisim kusura bakmayin

Gecen dolabimdan 4 senelik kazak cikardim mesela yeni aldigim bi pantolon uzerine giymek icin..modasi gecmez cunku modada olan birsey degildi her daim guzel duracak birsey.

Mesela 14 yillik pantolonum geldi elime 1-2 defa giymisimdir giymek icin cikardim cok klas ve şık duruyor.. en eski kiyafetim yine bi pantolondur ve sanirim 17 yili vardir kesin, ama yeni gibi.. toplasan 5 defa giymisimdor, bu gibi ornekler cok. Ki arada bir dolap temizligi yaparim.. moda olmayani alirsan her zamana uygun oluyor bence

Ben çok kıyafet almayı sevmiyorum, dolabımın tıkış tıkış dolu olmasını da sevmiyorum, fazla olan hicbirseyi sevmiyorum hayatımda :) ama aldığım kıyafetin, kumaşına, markasına dikkat ederim, aldığım belli birkaç marka vardır, tarzım da bellidir , bana çok rahat kıyafet hediye alır arkadaşlarım.

Çalışıyorsak, kazanıyorsak harcayalım, para istiflemenin anlamı yok bana göre de ama dolapta etiketi çıkmamış kıyafetin beklemesi, modası geçti diye bir iki kez gidilip kenara atılan eşya beni rahatsız eder. Kıyafete verdiğim parayı, gezmeye ve yemeğe harcamayı tercih ederdim ben.

Nerelerden alışveriş yapıyorsunuz sorun olmayacaksa.. Ben kıyafetlerimi baya azalttım. Dediğiniz gibi avmlerde dahil benzer ürünler var ve bi süre sonra yıpranıyorlar. Orta halli diyebilirim. Uzun ömürlü dayanıklı, farklı, şık ürünler arıyorum ama bulamıyorum. Marka olarak vs yardımcı olabilir misiniz. Kaliteli az öz almak istiyorum ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…