alışveriş hastalık mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mnt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nasıl desem iş yerinde çok boş vaktim var alışveriş sitelerinde zaman geçirmek iyi oluyo.

sık sık kıyafet almıyorsun ve alışveriş sitelerinde gezmiyorsun :) doğrumudur.
Şöyle anlatayım :)
Ben spor giyi

İsraf diye bişey var ya hani ondn.. Tonla kıyafetin varsa cebine yazık fazla geliyorsa Fener Oll kampanyasına destek ver
fazla kıyafetlerimi belediyenin yardım kutularına koyuyorum.ama alışveriş için bahaneye dönüşüyor sanki.

sonrasında azalttın mı yoksa fırsatın mı olmuyor.
Fırsatla ilgili değil kesinlikle. Benimkisi hastalıktı. Okunacak kitap olduğu halde durmadan alıyordum. Kitap kıyafet gibi değil çünkü, sezonluk çıkmıyor ki hep var. Bugün almasam okumak istediğimde de alırım ama hastalık olunca duramıyorsun. Bir ayda 79 kitap düşünün -ki ondan bir ay önce okumadığım kitapları listelemiştim. Mart ayında da fuar oldu oradan da bir 20 kitap aldım ve ondan sonra almama kararı aldım. Şöyle düşünün iki günde bir D&R'a gidiyordum. Kitap almak beni mutlu ediyordu. Şimdi alsam yine mutlu oluyorum; en son 5 ay önce Kahramanın Sonsuz Yolculuğu'nu aldım. Abim Kasım ayında iki tane hediye kitap almış. Düşünün 2017 senesinde Tüyap'tan aldığım kitapları daha okumamışım. 2017 yazında 10 tane kitap alışverişi yapmıştım netten indirimli onlardan sadece 3 tanesini okumuşum. Üstelik ben her gün bir kitap bitiren insandım, sürekli aldığım için sıra gelmiyordu.

evet bu konuyu düşüneceğim.uzun süre aynı kıyafeti beğenebiliyor musun
Begeniyorum tabii, zaten belli bir tarzim var,o dogrultuda alisveris yapiyorum,moda diye ivir zivir seyler almiyorum. Siradan markalari kullanmiyorum,herkeste olan seyleri almiyorum,belirli markalarin urunleri zaten az sayida uretildiginden herkeste olmuyor. Gectigimiz kis giydigim cizmeyi 6 sene once almistim,gercek deri siyah uzun bir cizme. Bu sene alsam yine ayni model bir cizme alacaktim,dolayisiyla evde var oldugundan almadim. O paraya simdi spor ayakkabi bakiyorum yaz renklerinde. Eskiden surekli yurt disina cikardim is icin oradan yapardim alisverisimi. Simdi calismiyorum,o zamanlar aldiklarim hala cok guzel ve saglam. Esyalarimi cok ozenerek kullanirim,asla zarar gormezler,temiz birakirim hep. Bu da omurlerini uzatiyor tabi

o fena bir hastalık ben de 10 büyük koli dolusu kitap var bir kuruma bağışlıycam fakat yine almaya devam ettiğim için annem deliriyor tam kurtuldum derken kadına fenalık basıyor benim yüzümden :)
Ben bağışlayamıyorum da. Kimseye kitaplarımı da veremiyorum ödünç. Kenarı kıvrılsa kitabın oturur ağlarım. Yanağımı dayar uyurum o derece seviyorum. Kitaplıklarımın karşısına geçip hayran hayran izleyebilirim saatlerce. Gerçi ben okuduğum her kitabta muhakkak sevdiğim kısımlara postitle hislerimi yazıp yapıştırıyorum. Çünkü hepsini çocuklarıma bırakacağım. Benim okuduğum sayfaları okusunlar. İçlerindeki notları bulup hislerimi paylaşsınlar...

fazla kıyafetlerimi belediyenin yardım kutularına koyuyorum.ama alışveriş için bahaneye dönüşüyor sanki.
Tamam işte fener ol kampanyasına destek ol canım sen de :)

Alışverişi sevmeyen tek dişi cinsi ben miyim acaba?
İlerideki canım kocam onu bekleyen velinimeti hissediyor mu acaba:))
Aklımda deli sorular.
Ben de sevmem
Habire neden paramı saçmasapan seylere harcayayım
Az alırım kaliteli pahalı alırım
Parami kenara atarım alıp alıp dolap köşelerine yığacağima
Dolu birikim yaptım
Gezerim tozarım yeni yerler görürüm

Gezmek:)) en sevdiğim.
Daha kendi paramı kazanamıyorum ama İnşallah kazanınca aylık belli bir miktarımı gezmeye ayırıcam. İnsanın kendine yapacağı en iyi harcama bu bence. Bir de kütüphane oluşturmak güzel oluyor .

nasil her ay bir sey alabiliyorsunuz, demek ki secici degilsiniz?

su mevsim degisiminde giymek icin bir elbise alayim dedim, kullanisli ve sik bir sey olsun istiyordum, haftalardir karar veremedim,
en sonunda da ay biraz kilo vereyim oyle bakayim deyip kapattim konuyu, artik yaz sezonuna kismetse

ama dolabimdaki her seyi severek giyiyorum,
dolabimda da cok az esya var, hatta bazi parcalarin direk alternatifi yok.

seçici değilim çok çabuk beğenirim.

seçici değilim çok çabuk beğenirim.

peki begendiginiz seyi yeniden yeniden giyme istegi duymuyor musunuz?

ben bazi sezonluk kiyafetlerimi tum sezon boyunca giyiyorum mesela, neredeyse her makinada o da yikaniyor,
seviyorsam ve de modasi gecmedi ise neden giymeyeyim,
oyle olunca da bir yenisine ihtiyac duymuyorum,
cunku yenisi olsa yine o begendigim elbiseyi giyerim

Reactions: mnt
Alıp kullanmadığınız, sonrasında beğenmediğiniz, pişman olduğunuz,
benzer parça olduğu halde aynılarından aldığınız, duramadığınız bir durumdan
söz ediyorsak kesinlikle sağlıklı değil.

Yaşamak, güzel giyinmek, heves ettiğimize kavuşmak için çalışıyoruz doğru ama
parayı kazanmak için ne zorluklar çekiyoruz.

Bence kendinize aylık alışveriş bütçesi belirleyin ve kesinlikle onu aşmayın.
Böylece düzene girer durum.

Böyle diyorum ama özellikle depresif dönemlerde benimde saçma alışverişlerim oluyor :/

ben beğeniyorum çoğunu neden aldım ki diyorum

Ben de kitaplarımı veremem sanıyordum fakat gerçekten kalabalık yapıyor evde benim kütüphanem vardı bir oda annem en sonunda isyan etti kendi evin olunca oraya ayrı oda yap kitaplarına dedi yani tek eve çıkarsam anca çünkü evlenmeyi düşünmüyorum şuan ki çocuklar tabletle bütünleşiyor malesef kitaplara kıymet veren pek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…