alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm. şık olan tuba hanım vs hanım demek degilmidir, medeni hayatın bi ölçüsü yok mudur.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim ukala ukala evet canım dedi. bende bana demeyin lütfen dedim tamam canım dedi.beni sinir etmek için bende patronu çağırıp kızı şikayet ettim oda dersini almıştır umarım.
bence insan samimi arkadaşlarına ve kendinden küçüklere bide sevgilisine kocasına canım der.tezgahtar kzların canım demesindn nefret ediyorum
benden başka buna dikkat edenvar mı acaba
Ben de buna dikkat ediyor ve böyle durumlarda çok sinirleniyorum. Siz, o kendisini kötü hissetmesin, ezik hissetmesin diye belki iyi davranıyorsunuz, karşısınızdaki (işi o olduğu halde) sanki size bir şey lütfediyormuş, size yukarıdan bakıyormuş havalarında. Benim yaşım belki onun ablası olacak kadar büyük ama ben ona demediğim halde o bana canım diyor. Çıldırmamak işten değil ki. Bu tiplerin böyle davranışları yüzünden defalarca moralimin bozulduğu ve moral bozduğum, hay nereden çıktım alışverişe dediğim deneyimim olmuştur. Anlayacağınız ben de çok muzdaribim.
Senelerin tecrübesi olarak da şunu edindim, bunları ne kadar ezersen o kadar iyi oluyorsun. İyilikten, anlayıştan, alçakgönüllülükten anlamıyorlar. Sana canım mı diyor, hemen sen kimsin de bana canım diye hitap ediyorsun, haddini bil üslubunu takınırsan hizaya geliyorlar. Ya da mağazaya gittin sana tepeden mi baktı, benim baktığım giysilerin bedeli senin maaşının kaç katı havasına girersen düzeliyorlar. Ben bu mağazalarsa çalışan kızları artık şeytan gibi görmeye başladığımdan bu tavırlarımı da abartı bulmuyorum. Yapana yapıyorum yani, çünkü aksi takdirde dünya yansa umrumda olmaz, müşteriye istediğim gibi davranırım modundalar.
Başıma hiç gelmedi.
Gelmesinide istemem. Geldiği anda mağaza müdürünü durumu bildiririm ve gereken yapılır
peki birşey sormak istiyorum arkadaşım başıma gelmedi dediniz hiç yani şunumu diyorsunuz siz magaza çalısanı bana canım dese onu müdürüne şikayet ederim diyorsunuz peki şikayet ettiniz diyelim ya karşı taraf işinden olursa ne olacak merakımı mahsur gör sadece merak ettim herkesin düşüncesi farklıdır saygım sonsuzdur sadece merak işte
Bu gibi durumlar mağaza müdürlerine iletildiğinde, hemen işten çıkartmazlar .Ufak bir uyarıda bulunurlar . Eğer tekrarlarsa gerekeni yaparlar. (tabi şikayetler çok olmadıkça)
Mağaza gibi yerlere eleman alınırken neler yapmaları gerektikleri hakkında ufakta olsa öğretiliyor.Bunun affedilir bir yanı yok .Benim reeldeki kırk senelik arkadaşlarım bile bana canım diye hitap etmiyorken ,onlara ne oluyor ? Acımam .Gerekeni yaparım .
Kusura bakmayın kızlar ama konuda bir aşağılama ve hakir görme farkettim.
Bilmiyorum günlük hayatta hiç kullanmaz mısınız ama ben de bazen özellikle kendimden küçüklere, yeni tanışmıs olsam da canım derim.
Forumlarda tanımadığını insanlara canım deyip duruyorsunuz.
Annenizin tüm arkadaşları eminim ilk kez görseler daha size canım diyorlar.
Buna onlarca misal verilebilir.
Taka taka bunu mu taktınız?
Kendinizi hanım olmaya layık görürken çalışanları sanırım köle olarak nitelendiriyorsunuz.
Biraz alçak gönüllü olmaya çalışın bence.
Dinen de böyle yapmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum.
DİPNOT: MAĞAZA ÇALIŞANI DEĞİLİM.
olabilir arkadaşım herkesin düşüncesi farklı tabi benim teyzem bir sahil kasabasında yaşıyor orda herkes birbirine gülüm diye hitap ediyorlar bütün esnaflar kadını erkegi mağaza çalışanı ,yaşlısı genci herkes gülüm der bir ara gittigimde bende şaşırdım ilk başlarda ama alıştm artık teyzem burda herkes birbirine öyle hitap eder dedi agız alışkanlıgı bir nevi
alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm. şık olan tuba hanım vs hanım demek degilmidir, medeni hayatın bi ölçüsü yok mudur.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim ukala ukala evet canım dedi. bende bana demeyin lütfen dedim tamam canım dedi.beni sinir etmek için bende patronu çağırıp kızı şikayet ettim oda dersini almıştır umarım.
bence insan samimi arkadaşlarına ve kendinden küçüklere bide sevgilisine kocasına canım der.tezgahtar kzların canım demesindn nefret ediyorum
benden başka buna dikkat edenvar mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?