alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

canım kelimesi artık laçkalaçtı çok batmıyor bana ama, herkesin herkese aşkım demesi nedir??
ben eşime bile bu kadar canım cicim aşkım demem yani. ne anlamı kalacak ki her daim ağzımızda olan şeyin.

Ben olsam çıldırırdım heralde, ne demek uyarılmaya rağmen inatla devam etmek

Şikayetinizin gereği yapılmıştır umuyorum.

Ben bunlara dayanamazken, geçen kış Taksim'de bir alışverişimizde yanımdaki erkek arkadaşıma ''Canım'' diye konuştu satıcı kadın.Elele tutuşmuşuz birde, nasıl bir özgüven patlaması, nasıl bir seviye sorunudur bu

Bişey dediğimizde de küçümsemiş oluyoruz, biz onlara ''Bakar mısınız? /Hanımefendi/ Lütfen/'' gb konuşuyorsak, onun da bizimle böyle konuşmasını istemek en doğal hakkımız

cnm gene iyide kadın bana abla dedıyaa koskaca kadın kurabıye almıştım nekadar abla dedı söyledım nekadar istediğimi tabı aklım ablada kaldı bende paketi alırken sağol teyze dedim

yazmayım yazmayım dedim ama dayanamadım..sizin uslubunz canım denmesinden daha çirkin bence..Ne demek kendilerini ezik hissetmesin,kötü hissetmesin diye iyi davranıyorum..Niye kendini ezik gibi hissetsin..Çalıştıgı için mi ?ne demek bunları ne kadar ezersen o kadar iyi oluyorsun..Siz alışverişe kendinizi iyi hissetmek için mi çıkıyorsunuz '' satış DAnışmanını '' eziklemek için mi anlayamadım..hele hele benim baktıgım kıyafet senin maaşının kaç katı lafınızı hiç mi hiç yakıştıramadım..Bence siz karşoınızdaki insana yukardan bakıyormuş havalarındasınız...çok yanlış ve çirkin..

Başıma hiç gelmedi.

Gelmesinide istemem. Geldiği anda mağaza müdürünü durumu bildiririm ve gereken yapılır

peki birşey sormak istiyorum arkadaşım başıma gelmedi dediniz hiç yani şunumu diyorsunuz siz magaza çalısanı bana canım dese onu müdürüne şikayet ederim diyorsunuz peki şikayet ettiniz diyelim ya karşı taraf işinden olursa ne olacak merakımı mahsur gör sadece merak ettim herkesin düşüncesi farklıdır saygım sonsuzdur sadece merak işte

Bu gibi durumlar mağaza müdürlerine iletildiğinde, hemen işten çıkartmazlar .Ufak bir uyarıda bulunurlar . Eğer tekrarlarsa gerekeni yaparlar. (tabi şikayetler çok olmadıkça)

Mağaza gibi yerlere eleman alınırken neler yapmaları gerektikleri hakkında ufakta olsa öğretiliyor.Bunun affedilir bir yanı yok .Benim reeldeki kırk senelik arkadaşlarım bile bana canım diye hitap etmiyorken ,onlara ne oluyor ? Acımam .Gerekeni yaparım .

İş hayatıyla özel hayatı karıştırmayalım
Özel hayatta büyükler eşler arkadaşlar demiş o kişisel problem
Ama hiçbir iş ortamında "canım"lı konuşma olmamalı
Bu ne üstten görmedir ne seviye meselesidir
O insan orda çalışma ortamındaysa laçkalaşmaya gerek yok
Ve özellikle giyim üzerine çalışanlarda görülüyor bu durum

Duyan da hakaret etmişler sanır. :) Canım desin ne olacak,canın çıksın demiyor ya. :)) Canım deyince saygısızlık mı yapıyor?Yoksa onlar alt tabaka da bize samimi davranmalarını kaldıramıyoruz ?! :)) Mağazada resmiyet olsa ne olur,olmasa ne olur?Kamu dairesi sanki mübarek...

olabilir arkadaşım herkesin düşüncesi farklı tabi benim teyzem bir sahil kasabasında yaşıyor orda herkes birbirine gülüm diye hitap ediyorlar bütün esnaflar kadını erkegi mağaza çalışanı ,yaşlısı genci herkes gülüm der bir ara gittigimde bende şaşırdım ilk başlarda ama alıştm artık teyzem burda herkes birbirine öyle hitap eder dedi agız alışkanlıgı bir nevi

çokkkk haklısınızzzzzzz.
belkide okızın günahına girdiniz yada göz yaşına diyebilirim.patron uyardıktan sonra

Sahil kasabasında yaşamıyorum . Ama tatil için gittiğim yerlerde olsun veya olmasın başıma böyle bir olay gelmedi . Bu saatten sonra da gelmez .Duruşum belli ..
Fikirlerinize saygım sonsuz .Kendinize göre haklı olabilirsiniz fakat benim alışveriş yaptığım yerler ve mağazalar bellidir . Sürekli oradan alış veriş yaparım .Devamlı müşterileri olmama rağmen canım diye hitap ettiklerini duymadım ne bana ne de başka birisine .Kendi aralarında ne diye hitap ettikleri beni hiç ilgilendirmez

Son düzenleme:
bunda ne var ki
ben forumda yorum yazarkende sık sık canım kelimesini kullanırım:26:bazen yazdığım cümleler yanlış anlaşılmasın diye özellikle canım derim çünkü birbirimizi görmüyoruz üslubum sert anlaşılsın istemem
ayrıca günlük yaşamda alışverişte benden yaşça küçük olan kişilerin daha bana canım dediği olmamıştır

benim gayet hosuma gidiyor, biz turkler sicak kanliyiz ,mesafe her bolgede mevcut degil o nedenle kiminin sanirim hosuna gitmiyor kibirlilik kitiklamasi basliyor sanirim, sicak kanli oldugumuz kadar ozentili bir milletizde , gerci mesafe koruma bu kelimelere bagli oldugunu sanmiyorum, insanin durusu ve bazi ozellikler zaten ister istemez o mesafeyi tutar,

üniversite hocası canım dese dibin düşer hoşuna gider 'tezgahtar' deyince ayyy hiç hoşlanmıyorum bu ne samimiyet olur.

Alt üst meselesi..

Yada;

Medeni hayatın gereği..

Benim de başıma gelmedi, gelse çok rahatsız olurdum.
Böyle hitapların samimiyetle olacağına inanırım.
İnsanların ağzına sakız olmuş olan sevgi kelimelerini hiçbir şekilde kabul etmiyorum, sıkça söylenmesiyle de anlamlarını ve farklılıklarını yitirdiklerine inanıyorum.
Bunun çalışan-müşteri ilişkisiyle alakası yok, hele de sınıf ayrımıyla hiç yok.
Okulumdaki hizmetliden, güvenliğe, marketteki kasiyerden, belediye işçisine,gittiğim mekandaki garsondan valesine kadar karşılaştığım herkesle konuşurum, en azından selamımı verir, halini hatrını sorar sonra da hayırlı işler dilerim.
Ama buradaki üslup kim olursa olsun 'SİZ' diye hitap etmemdir, kalkıp da biri bana 'canım' derse kurmak istediğim iletişimin sınırlarının aşılması, temenninin yitirilmesi durumu olur ve tekrarlanmayacağı anlamına gelir.

Canım denmez tabi ben de rahatsız olurdum, çok sık gittiğiniz bir yer ise isim olarak hitap edebilir ayşe hanım vs ama normali "evet efendim buyurun kesinlikle çok yakıştı üstünüze" filandır gerçi bu da biraz yağcı tezgahtar cümlesi oldu ama olsun :)))

"canım" dedi diye bir insanı şikayet etmeniz kendini beğenmişlikten başka bir şey değil!! resmen bir insanın ekmeğiyle oynamışsınız! sizin yaptığınız çok ayıp. Allah sizin gibi pimpirik insanlardan uzak tutsun beni! alt tarafı "canım" demiş, küfür mü etmiş ya :s başka takacak şey bulamadınız mı! hay allahım ya akşam akşam daha nelerle karşılaşacağız

Ben pek çok işte çalıştım tezgahtarlık da yaptım pazarlamacılık da ama asla yaşı benden küçük bile olsa müşterime sen diye veya "canım, hayatım, tatlım" vs ile hitap etmedim iş disiplini denen bir şey var. ekmek paranı kazanacaksan hakkını vereceksin iş ile dalga geçeni ekmek kapısından her zaman ederler bu böyledir en azından düzgün bir mağaza ise. küçük butik tarzı yerlerde böyle şeyler olursa görmezden gelinebilir ama bir mağazada hoş değil. insanlar yolda bile tanımadığı insanlara karşısındaki izin vermeden sen diye hitap etmez küçük bebekler, çocuklar ayrı insan sever bile ama iş yeri ayrı bir konu reel ile iş hayatını birbirine karıştırmamak lazım o çalışanı zaten 1,2,3 de eni sonu patronu görür işten çıkarırdı çıkarmışlar mı bilmiyorum ama uyarı alması halinde o da işini ciddiye alacaktır eminim demagojinin alemi yok. kimsenin kimseyi aşağıladığına da inanmıyorum.

Son düzenleme:
Bende gereksiz samimiyetten hoşlanmam ama gidip de canım diyor diye kimseyi şikayet etmem.
Fakat onca mağazaya gittim bir kez canım diye hitapla karşılaşmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…