Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Dışarıda bazen yemek lazım ya evdekine benzemiyor onun da tadı ve yeri başka
Benim oğlanları buraya geldiklerinde inan dışarıya çıkaramıyorum
Anne dışarıya çıksak ne olacak senin yemeklerinin kalitesinde yemek yapan yer yok diyorlar ben de onların yalancısıyım

Ama el lezzetimin güzel olduğunu söylerler
Yemek tatlı hamur işleri salata meze vs yapmak benim için zevk
Mutfağı ben atölyem gibi görürüm

Son düzenleme:
abla aşırı özendim sana maşallah

Hemen hemen 400 indirim oluyorsa hep yapsınlar canım bu ne pahalılık öyle.

Ohh afiyet olsun herşey ateş pahası olmaya başladı gene ne yazık ki
Bence de yaa ayıp bir şey bi de. Şakkadanak 400ü düşürüyorlar. Bence trendyolun fiyat düşünce müşteriyi koruması lazım ya da kupon vs. Olabilir bir şekilde açığını kapatması gerek. Enflasyon ekonomisinde bir şeye fazla fiyat vermek saçma oluyor

Azcık harca yahu o kadar da olmaz yani
Harcıyorum, önceden de çok harcadım
Şimdi ne alayım ben dolapta bir sürü kıyafet var
Bir sürü eşarp
Kışlık kaban alayım desem geçen yıl 2 tanesini başkasına verdiğim halde 5 tane var
Botlar 4 tane geçen yıl 2 tanesini çöp kenarına bıraktığım halde
6 tane spor ayakkabısı ben beden eğitimi öğretmeni filan değilim Allah'tan

Bir de çocukların babalarının evinde bir sürü giysi ve ayakkabı bot çizme çanta vs bırakıp geldiğim halde

Benim bu konuda sadeleşmem lazım

Bir de yaş itibariyle bazı şeylere para harcama konusunda doyuma ulaştığımı hissediyorum

Bazı şeylere kat kat para vermektense zekat sadaka vermek
Harcama konusunda ise altına yatırım yapmak mantıklı geliyor
Yaşla birlikte bakış açımın da değiştiğini hissediyorum

Doğru haklısın kıyafet konusunda ben de biraz doyuma ulaştım. Sadaka ve zekat zaten bu yükümlülüklere dikkat ediyoruz inancımız gereği hamdolsun

Doğru haklısın kıyafet konusunda ben de biraz doyuma ulaştım. Sadaka ve zekat zaten bu yükümlülüklere dikkat ediyoruz inancımız gereği hamdolsun
Warren Buffett 'in dediği gibi "eğer ihtiyacın olmayan şeyleri satın alırsan bir gün ihtiyacın olanları satmak zorunda kalırsın "

Ben de "Eldeki altın dövizi paraya çevirebiliriz her an ama evdeki eşyayı çok zor" derim
Bu da varyemez sözü

Son düzenleme:
çok doğru söz.

Ben de giyim çanta konusunda sınır koymam lazım kendime, bir türlü doyuma ulaşamadım.
Bugün trendyoldan 913 tl alışveriş yaptım.
Geçen gün sipariş ettiğim siyah ince fitilli kadife gömleğim geldi, çok güzel beğendim.
Gözüm doymuyor. Varyemez tebrikler canım, ilgiyle takip ediyorum harcama disiplinini.

Tatlım ben sizlerin harcamalarını çok görmüyorum inan

Bir defa yaş itibariyle benden en az 10 12 hatta yaklaşık 15 yaş küçük olanlarınız var

Yaşım daha gençken ortalama 15 20 sene önce hem birikim yapıyordum hem de yemeye içmeye ve de kıyafete kat kat para harcıyordum
Yani demem o ki her yaş gereğini yaşatıyor

Bir de normal bir aile sahibisiniz dolayısıyla eş ve çocuklarla dışarıda vakit geçirmek de ölçülü bir şekilde o da gerekli

Ben de hayatımın bu yaş ve de çoğunlukla yalnız geçen süresince gereği gibi yaşamaya çalışıyorum

Şuan ben de gömleğini merak etmiş durumdayım bende de bir gömlek takıntısı var geçen kış 3 tane oversize model gömlek almışım sayılı giydim

Çamaşır makinemin değişmesi gerekiyor aslında yıkama olarak hiçbir sorunu yok 15 yıldır kullanıyorum ama dış boyası çok attı ilk defa Arçelikten böyle bir şikayet yaşıyoruz eşime kalsa hemen alacak makine ama ben biraz daha almayalım diyorum hazır altın düşmüşken altın almak lazım

Maşallah komşum olabilir misin

Komşun olabilir miyim demem gerekti sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…