Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Bugün öğlen okul çıkışı bankaya gidip bütün parayı çektim henüz altın almadım bekliyorum bugün ayrıca bu ayki alacağımız 2. Ek ders bordrosunu da watsaptan atmış müdür yardımcısı, Allah bol bereket versin kazançlarımıza
Sanırım ay sonuna doğru yatırılır

Kuzum senin kombin de mi elektrik harcamıyor bunca alete makineye bu kadar kilovat milovat hayret edilecek şeybir buzdolabı 150 TL yakıyor
Çok şükür çok
Rabbim bereketini üzerimizden eksik etmesin
Bol bereketler yağdırsın üzerimize, amin

Varyemez topigi her gün okuyorum ama çok nadir yazıyorum şuan ciddi bı borç içinde olduğumuz için ne birikim ne de haftalık harcama için takip çok zor oyuzden yazamıyorum ama siz aşırı dikkatimi cekiyorsunuz ve ben sizi yurt dışında yaşıyor sandım yaşadığınız yer gerçekten çok ucuz Türkiyenin bir çok ilinde yaşadım ve bir çok ilinde arkadaşım var ama asla sizin yaşadığınız yeri tahmin edemedim Bence sizin yasadiginiz yer ucuz değil siz tutumlusunuz mesela gözümde şey canlanıyor TV ışığı yeter akşamları ışık acmiyim diyen biri gibisiniz sanki Sizde birikime yönelik bi istikrar var sanırım bu hep olan bisiydi çünkü sizin yerinize bazen ah be varyemez al o çantayı düşünme dedigim günler oldu kendi kendime Allah sağlık versin afiyetle harcamayı nasip etsin maşallah Bol bereketli olsun hepinizin Kazanci birikimi alışverişi inşallah

Merhaba canım Tv ışığı yetmez zira gözlerime kıymet veririm bulunduğum odada ışığın etkilerinin dağılması gerekli aksi takdirde gözlerim yorulur

Birikim konusunda istikrarı yakalayana kadar bazı yaş dilimlerimde çok ciddi maddi hatalar yaptım
Geçen hesaplamıştık 275 gr altın bedeli ve 4000 euro(1850000 tl demiştim) sonradan aklıma geldi şu an kaldığım evi yaptırırken de müteahhidin anlaşmaya sadık kalmayıp işi yarıda bırakmasıyla yarım daire parası daha ekstradan harcayarak kaba inşaatta bıraktığı bu binayı daire sahipleri olarak eli kolu sıvayıp tamamlamıştık (yarım daire bedeli 2018 2019 yıllarında harcandı bugün en az 1.5 milyon tl)

Üst üste topladığımızda ciddi rakamlar bence ve 48 yaşında olduğumu da göz önünde bulundurunca
Geçmişten ders çıkarıp bugünü ve geleceği ona göre düşünüp yaşamalıyım diye düşünüyorum

Cimri değilim ama har vurup harman savurmak benim için 23 40 yaş arasında kaldı (az birikim çok harcama nispeten)
Şimdi ise 40 yaştan bu yana az harcama çok birikim var hayatımda
Illa para çıkacaksa cebimden adı daha çok sadaka ve zekat olsun artık o kafayı yaşıyorum

Son düzenleme:
Yaaaa çok tatlısınız umarım sizi kıracak birşey yazmamisimdir yaş olarak ben henüz 37 yaşındayım ama sanki herşeye çok geç kalmışlık hissi var. Eşimin mesleği gereği göçebe hayatı yaşadık neredeyse düzenli bir çalışma hayatım hiç olmadı haliyle sadece eşimin maaşı ile iki çocuk kira birsekilde çark döndüruyoruz. İyi kötü bı ev almıştık 1+1 fakat bı trafik kazasi geçirdik ve araç emanetti arkadaşınındi çok şükür ne çocuklarımıza ne bize birşey olmadı ama malesef araba pert oldu bizde evimizi sattık araba sahibine ödeme yaptık. Canımız sağ olsun iyiki evimiz varmış da ödeme yapabildik. Şimdi sıfırdan borç döngüsü var hayatımızda iyi kötü bir araba aldık başka da hiç birşeyimiz yok ne birikim ne ev ama olsun hamd olsun bu günlerimize. Aman borç çok diyip daha da savurmamak için her gün burayı okuyorum kendimi telkin ediyorum.Umarim bizde bir gün sizin gibi herşeyi yerine oturtup istikrarlı birikim yoluna girebiliriz

Yooo tatlım kırılacak birşey yok yazdıklarınızda
Alınganlık yapacak ergen yaşları geçeli çok oldu
Şimdi hayatta ne isteyip ,ne istemediğimi artık çok net olarak biliyorum çok şükür

Yukarıda maddi olarak ne kadar zarara uğradığımı da düzeltme yaparak satır aralarında paylaştım

Tabi bu zararlar bütün iyi niyetimle yatırım yapmak amacıyla yaptığım hareketlerin sonucunda oldu ama hepsi birer tecrübe ,ders oldu

Tabi 25 yıldır çalışıyorum evli kaldığım zamanlarda bile kendi kıyafetlerimi kendim alırdım kendi şahsi faturalarımı kendim öderdim arabamın giderlerini benzin mtv kasko tuv yıllık bakım vs gibi kendim öderdim
aklına gelebilecek şahsi harcamalarımı kendim yapardım
Öyleki 2 sezeryan doğum yaptım ben doğum paralarını bile kendim ödedim
Bademcik ameliyatı oldum özel bir hastanede harcamalarımı kendim ödedim
Yani demem o ki 25 yıldır kendime harcadığım 1 daire parası olmuştur (kıyafet, gezme tozma,sağlık,yeme içme vs şahsımla alakalı tüm harcamalar )

Ve de çok geçmiş olsun canım herşey biz insanlar için

Allah beterinden korusun

Bir daha mı geleceğim dünyaya gibi bir hayat felsefem yok
Herkes kazancını yiyip de gitmiyor herkes kazancı bile olsa içinden nasibinde olanı kadarını harcıyor
Ben yerim içerim ama israf etmemeye özen gösteririm
Ben kalanı bir yiyecek kimseler bulunur benden kalan belki birilerinin derdine derman olur işine yarar buna vesile olurum kim bilir diye bakıyorum biraz da

O koca ne için varmış acaba hayatında a aaa

Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.

O koca ne için varmış acaba hayatında a aaa
Süs bitkisi ,ailesinden görmemiş aile olabilmeyi
Aman ne hali varsa görsün Allah layık olduğunu versin, verdi de çok şükür
Çok klişe bir deyimle anlatsam roman olur orta yerinden çatlarsın
Belki bir gün kitap olarak anlatırım hayatımı ya da bir senariste gönderirim oynatsın tüm Türkiye izlesin

Sağlıkla ilgili ödemem vardı onu yaptım 1000 , bu sabah harcsmalarım için kaba taslak yaptım zorunlu gideler vs maaşımdan kalan para ( alışveriş yapmadığım taktirde ) 20 bin kalıyor ve bence birikim için güzel bir para, alışveriş konusu sıkıntılı kart borcum hep var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…