Alışveriş yaparken 40 kere Düşünmek...

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.937
119.196
798
36
Merhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm.. hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..

ne güzel keşke ben de 40 kere düşünsem
yiyecek konusunda asla kısıtlamam.. ama kıyafet konusunda işde bazen lazim mi diye sormama sebep oluyor sürekli soruyorum kendime.. mesela ayakkabi lazim diyorum eşimede dedim.. ama her zaman giyebilecegim ayakkabi istiyorum dedim.. ayakkabi ve canta sevdalisiydim evlenmeden önce şimdi pek degil. ne oldu bilmiyorum borçlar yüzünden çok düşünür oldum..

bende tam böleyim.çok düşünmekten b...ku çıkıyor.aldığımında bi faydasını göremiyorum.bir arkadaşım çok sorgulama düşünme almak sityorsan al der hep.zira kendi böledir.gelirlerimizde denk birbirmize bakıyorum krallar gibi yaşıyor ben düşünmekten helak.haa bu kadar dikkat ediyosun paramı birikiyor ee oda yok.kısaca çokta düşünmemmek lazım sorgulamamak lazım onu anladım.

Evlenince iki yada 3 kişilik düşündüğün için bu durumun. Bende de aynı. Yanıma kredi kartımı bile almıyorum harcama yapArım diye. Dayanamayıp alsam çok pişman olurum falan filan...

Evlenince iki yada 3 kişilik düşündüğün için bu durumun. Bende de aynı. Yanıma kredi kartımı bile almıyorum harcama yapArım diye. Dayanamayıp alsam çok pişman olurum falan filan...
kredi kartim yok eşimde var.. bende olsam sanirim harcamazdim fazlasiyla tutumluyumdur ama bişeyi alirken kafam valla helak oldu...

Bu çok normal.. Parayı savuracak enerjiniz yok. Bence markafonide falan gezin, sepete atın sonra iyice değerlendirin pek çok şeye ihtiyaç olmadığını göreceksiniz.
Almak mutlu ediyor ama bir yere kadar.. Para biriktirmek için euro, dolar ya da altın almak da fikir olabilir.

birikince krallar gibi yaşar.. bende o durumu yaşarmiyim bilemiyorum:)

aslında doğru şeyi yapıyorsunuz ama borçlarınız olduğu için bunalmışsınız..
zaten hepimiz düşünmeliyiz bu lazım mı diye
işte ayakkabı da malesef her şeyle giyilecek bir ayakkabı yok erkeklere oluyor ama bız bayanlara olmuyor
klasik ayakkabı gıysenız baştan sona her şey değişiyor giyiminiz de klasık olmalı e çantanız da klasik olmalı
spor ayakkabı gıysenız mecbur üsütünüzdekiler de spor olmalı cantanıza varana kadar değişiyor hele bi de ben gibi tesettürlü iseniz işin içine eşarp da giriyor

üzülmeyin borçlar biter insallah

çok tutumluyum.. bi 50 lirasini 30 günde tutabiliyorum.:) ne bilim dolmuş parasi eve ihtiyaç.. mesela tavuk gögsü alicam yemeklik için aliyorum.. eşim bişey demiyor hiç.. para kalmadiysa vereyim der işte bende ne bilem.. düşünmekten valla yoruldum ha.

tesettürlüyüm.. eşarpı kıyafete göre aliyorum. renk konusunu seçiyorum mesela. çok eşarbim var.. ne gerek var diyebiliyorum çok almiyorum. bi kere uygunsuz eşarp aldim.. duruyor. almasaydim diyorum.. sonra başka eşarp almişim.

Aynen ben de öyleyim.
Hiç borcumuz yok çok şükür.
Müsrifliği sevmem.
Bir çanta parasıyla millet pazara çıkıyor,yemekliğini alıyor diye düşünürüm.

Aynen ben de öyleyim.
Hiç borcumuz yok çok şükür.
Müsrifliği sevmem.
Bir çanta parasıyla millet pazara çıkıyor,yemekliğini alıyor diye düşünürüm.
olmasin borç iyi bişey degil:)
az kaldi borç bitecek.. sanirim yine borç yapıcaz gibi... biri başliyor digeri bitiyor.. ama biz büyük şeyler aliyoruz ev ihtiyacina göre..
hep pahalı şeylerden kaçiyorum almam.. bi parfüme 700 liraya vermem yerine 7,5-10 liralik parfüm doldururum en iyi marka olsada..
annem bize geldiğinde buzdolabi hep boş diyo. bende hepsi bitince aliyorum israf mi edicem diyorum. yazik oluyor çok alinca yapabilecegim kullanabilecegimi aliyorum.
eşim kaliteli iyisini alir ben işte karışık..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynıyım canım
Hatta esımede bulastırdım evlenmeden once fıyatlara bıle bakmazdı
Ama ben bu huyumu cok sevıyorum cunku ayagımı yorganıma gore uzatıyorum. Imkanlarımız boyle ne yapalım her gordugumuzu alır sonra koseye atarsak ay sonu gelmez. Iyı bırseyde degıl. Ayrıca aldıgım herseyden buyuk mutluluk duyarım ıcıme sınerek alırım cunku kucucuk sey bıle mutlu eder

kredi kartim yok eşimde var.. bende olsam sanirim harcamazdim fazlasiyla tutumluyumdur ama bişeyi alirken kafam valla helak oldu...
Bende harcamam da işte bende altın takıntısı oluyor bazen. Geçen kendime küpe aldım o yüzden ceza verdim kendime. Babam bana sen çok cimrisin der. O yüzden herhalde bende birseyde çok düşünürüm. Mağazada o yüzden tepeme beklenmesini hiç sevmem. Emri vaki yapıyor gibi gelirler.

En doğrusunu yapıyorsun

ya sizin davranışınız iyi aslında diyorum ya zaten herkes böyle olmalı
ama siz borçlarınız varya sanki borçlar yüzünden bu şekilde kısmak zorundayım 40 kere düşünmek zorundayım dıye algıladıgınız için siz kendi kendinize moralinizi bozuyorsunuz.
borç olsa da olmasa da siz doğru olanı yapıyorsunuz

ben mesela, aynı şekilde bir sürü eşarbım var hatta bir renkten bir kaç tane eşarbım var ama şimdi bakıyorum yeni sezon eşarplar desenlere içim gidiyor 150 liraya gidip eşarp alıyorum ee bu eşarpları almam cok mu lazım ?
mesela hadi diyelim yeni kıyafet aldım evdeki esarplardan uydurabilirim yeterince var hem de her renkten ama gidip yeni de alıyorum...

ben bu huyumu değiştirebileceğimi sanmıyorum yanı 40 kere düşünemem ama yavaş yavaş daha düşünerek her gördüğümü almak yerine daha kullanışlı yerinde parçalar almayı tercih etmeye uğraşıyorum
hanı bazı seylerın ne kadar zaman geçse modası gecmez ya o tipde şeyleri almayı tercih edeceğim bundan sonra
kendi adıma hedeflediğim bu

inşşalh tez zamanda biter borclarınız
yanlış anlamazsanız çok mu borcunuz maddi olarak sıkıntıda mısınız?
sizin de çalışma imkanınız var mı ?daha rahatlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…