- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
Merhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm..hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..
bende kumbaram var çok şükür:) bozukluklari atiyorum.( 5-10-25-50 kuruşluklari ) 5 aydir hiç açmadim dolduMerhaba :)
Bu konu tam benlik :)
Birikim yapmam gerekiyor ama yapamıyorum senin gibi olmayı çoook isterdim
Ben zaten kolay kolay ivir zivir isime yaramayan seyleri almam lazım olanı da 10 kez düşünürüm
Ama ne bileyim gidiyor işte bi şekilde
Onerime gelince bir kıyafet begendin öncelikle ihtiyacmi onu düşün ikincisi çok beğenip kullanacagin bişey mi mesela evdeki kıyafetlerinle kombin olurmu
Sonra mutfak ev içi ihtiyaç olmayan şeyin sana evde kalabalık olacağını düşünalma
Birikim içinde maaşı alınca bi çeyrek al hemen yada açılmayan kumbaralardan al maaşı alınca toplu yada her gün 5tl at
işte ayniyiz bizde eşim de çok şükür eli açik birisi al istediği kadar diyo.. ben işte düşünüyorum 40 defabende bekarken asırı savruktum ama sımdı evlılık psikolojısınden mıdır nedır bende bu tutum içerisine girdım. bazen kendımı sorguluyorum boyle değildim ne oldu diye .. bizim boorcumuzda yok ama yınede bısey alırken kırk kere dusunur oldum. yenı kapandım bır de işe basladım kıyafet lazım ama alsam mı almasam mı ıkı gun dusundum allahtan esımın elı acık da hadı yuru gıdelım alalım ne lazımsa dedı de oyle aldım bana kalsa ertlenırdı bır sure:)
Olmasin vicdan azabi gibi bisey cunku ben bu konuda rsmen araftayimAyyy ne guzel huy kesssske benim olsa
bende kumbaram var çok şükür:) bozukluklari atiyorum.( 5-10-25-50 kuruşluklari ) 5 aydir hiç açmadim dolduiyi yapmışım.
çeyrek altini çok düşündüm..eşime dedim hırsızlar çok diyo korkuyor sonra bu fikrinden vazgeçtik...
ama mutfak içi felan asla kısıtlama.. yiyecek hep lazimdir
altın birikiyormuşşsun işde daha çok birikir al.Yok mutfak derken tabak tava bardak kasiklik almam gibi gibi demek istedim
Yanlız ben yemekten de kisiyorum offf
Biriktiremiyorum üstüne üstlük
Aslında her şey ihtiyaç değil, biraz rahatımıza lüksümüze düşkünüz.bzim de var kasko trafik sigortasi.. hele ki ev sigortasi vergiler çikacak.. hiç bitmiyo ki borç yine başliyor haa araba aldik ikinci el. çok şükür ...lastikler eski çikti.. yenisini alcaz oda var.. iki sene içinde degiştirmek gerekiyormuş.. muayene geçmek lazim. kolay degil.. bi sürü şey çikariyo herşeyi
düşünsene.. biz dünya para aliyoruz neden vergilere ödüyoruz??
neden borç çikiyor herşeyi..
eğer vergiler sigortalar olmasaydi biz zengin olurduk demi..
hayat bir ihtiyaç herşey ihityaç.. ama borç olmasaydi keşke
allahım borç olmasin aksilik olmasin diyorum..
sizinde baya ihtiyaciniz çok.. benimde eşime kendime ihtiyacim var alacagim inş ama dişimi sıkıyoruz..
Canım bende senın gibi oldum evlenınce. Öyle büyük borclarımız yok ama kiradayız ve bebek beklıyoruz.artk bırsey alcagm zmn bosver ya gerek yok bebege alırız bıseyler dıyorum. Kendıme hıcbırsey almıyorum dıyebılırım.Merhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm..hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..
çalışıyorum eve iki maaş... 5 bine yakın gelirimiz var çok şükür hepsi borca gidiyor.. elimize 500-600 kaliyor.. onu da yiyeceklere gidiyor..bu kadar çok borcunuz var.çok sıkışıksınız.
neden çalışmıyorsunuz????
bu arada üç günlük dünya. bu kadar düşünmeyin
çalışıyorum eve iki maaş... 5 bine yakın gelirimiz var çok şükür hepsi borca gidiyor.. elimize 500-600 kaliyor.. onu da yiyeceklere gidiyor..
çok şükür mal mülk sahibi olduk. inş az kaldi borç bitecek..
sabrediyorum ama bişeyi alirken çok düşünüyorum...
Amin Allah isteyenlerede nasip etsin inş...allahım bana da nasıp ett
çocuğunuza iki katı kiyafet alin giyer bi kaç kere işde.. ben öle büyümüşüm annem hep büyük beden alirdı giysin giysin eskisin sora yine alirdi.. öle büyümüşüm şimdiki çocuklara bedene göre aliyolar. bi kere giyiliyor sora o kıyafete yazik oluyor.. benim çocuk yok olsa valla çocuğuma hiç düşünmeden alirdim herşeyi
Bende camasir askiliginii iyice kirilmadan atmaya kiyamiyorum..bide icat edebiliyormusun hanimlarr.:)
bişeyi bozulunca hemen mi atiyosun yoksa tamir mi ediyosun???
DIY yapıyormusunuz??
bakin temizlik sapim vardi kırılmıştı.. olmadi atamadim...
eee banyodada temizlik sapı kırıldıı.. ne yapmak lazim :)
gidip yeni sap mı alayimm HAYIR..
önce kırıldığı sapı tamir ettim taktirdim banyodakli temizlik sapını..:) sağlam oldu şimdilik... atilir mi hiç..:)
ee banyodaki sap nolucak at gfitsin boşver mi diyceksin HAYIR...
onu da çözüm bulurum...
bişeyi tamir edeceksen icat yaparken de 40 kere düşünüyorum... atayım mı bunu...
ama eğer lazim degilse işe yaradiysa tabi ÇÖPE.. bazi şeyler işe yariyo
bende bekarken çok tutumluydum.. aldığım maaşimi anneme verirdim annemde bankaya atardi..Tıpkı benim gibi. Evliyim maddi açıdan rahat değiliz ve iş bulamıyorum. Bir kere canım sıkkındı kendimi büyük bir markete attım içinden geleni al dedim o sıra elimiz biraz rahatlamıştı. Kasaya geldim bir baktım keyfime göre bir şey almamışım evde ne eksikse ona gitmiş elim :) kıyafet alışverişi yapmayalı ne kadar zaman oldu hatırlamıyorum bile.
Bekarken çalışıyordum kredi kartım da vardı ailemin durumu da iyiydi eve bir şey harcamazdım ya kendime ya çeyizime alırdım sürekli. Ama o zaman da ayağımı yorganıma göre uzatırdım. Hiç bu kartı nasıl ödeyeceğim diye düşünmedim mesela. Birikim de yapmıştım evlenirken bile ailemden yok denecek kadar az destek aldım. Aahh ah ben bu tutumlulukla bu hallere düşecek miydim yav :) halimize şükür ama insan bazen bunalıyor gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?