Alışveriş Yapınca Hem Mutlu Hem Mutsuz Hissetmek

Ben de alışverişe tutkunum. İnternetten alınca daha kolayıma geliyor. Para da karttan ödeniyor, gözüme görünmüyor o anda. Sonra gelsin pişmanlıklar :)
Bu aralar çok doğru olduğuna inandığım bir söz beni çok etkiledi: "Eşyaları değil anıları biriktirin."
Şimdi bütçemiz elverdiğince tatil, konser, tiyatro vb. etkinlikleri planlıyorum. Planlarken hayallere dalıyorum, valla çok güzel oluyor.
Alışveriş sitelerine de ihtiyacım olmadıkça girmiyorum.

internetten alışveriş pek sevmiyorum çünkü huyumdur aldığım şeyi ertesi gün giymem lazım :KK70:
İşte o yüzden daha çok harcıyorsun
Ben avmleri sevmem kalabalık
Bi de kızım var vaktim olmuyo pek
Netten ne lazımsa arayıp araştırıp alıyorum
Hem kendimi yormuyorum, hem daha uyguna geliyo
En önemlisi 'göz görmeyince gönül istemiyo'
Sen oralarda ayakkabı alacaksan başka şeylerde görüp alıyorsundur :KK70:

Calışıyosun . Paran var durumda iyi . Eeee git al hadi . Ben alırdım . Bu günler bir daha gelmeyebilir . Koş git al bi tane de bana bayılırım ayakkabıya.

bekarsın bir de niye almayacaksın ki, hepsini harcıyo değilsin birikim de yapıyormuşsun demek ki hepten iradesiz değilsin ilerde evlilik olursa duruma göre bakarsın

bi şey olmadı da işe başladığımdan beri hep aynı ikilem.

annem çoğunu biriktirmemden yana. ama pek mümkün olmuyor. benden bi beklentileri yok maddi olarak. ama mesela evlenecek olsam benim de onlardan maddi bi beklentim olamaz. kendi yağlarında kavrulan insanlar. bu yüzden hani biriktirme merakım.

ben de çok savurgan değilim, tarzım olmayan şeyi de almam. bilinçli alışverişçiyim yani ama işte ihtiyaç yok. kendimi zora da sokmam asla.

bi de mesela harcadığım kısmın tamamı alışveriş değil de arkadaşlarla yeme içme de içinde. anlamıyorum bazen bu para nereye gidiyor.

Günümüzde paranın değeri yok.
Su gibi akıp gidiyor.
Kıyafetten çok dışarı çıkınca harcanıyor zaten.
200 e bir ayakkabı da alırsın dışarı çıkıp yemektir, tatlısıdır, kahvesidir derken yine ayni miktarı harcamış olursun.
Buna çözüm yok. Arkadaşlarla daha az buluşmak belki..

Daha cok birikim yapmak gerektiğine inanıyorsan her ay biriktirdiğin paranın üstüne artıdan bir çeyrek al :KK51:
150-200 daha fazla biriktirmiş olursun.
E harcadığın paradan 200 tl daha eksik olunca seni zorlamıyorsa bir sure bu şekilde devam et.

Harcamaların daha az olduğunda çeyrek yerine yarim alırsın.
Bu sekilde birikimlerin artar diye düşünüyorum

ben de aliyorum.
daha az sevdigim ama temiz guzel olanlari ihtiyaci olanlara veriyorum .
hem onlar seviniyor hem.ben:)

çalışıyorum. ailemle kalıyorum. maddi olarak problemimiz yok.

maaşımın bi kısmını biriktiriyorum, bi kısmını harcıyorum. bu kısımlar değişmekle birlikte genel olarak harcadığım kısımlar daha yüksek :KK70:

söylenmez ama yardım da yapıyorum.

çanta, ayakkabı, kıyafet, takı... severim yani alışverişi. ama neye ihtiyacın var diye sorarsanız koca bi hiç.

mesela ihtiyacım olmamasına rağman uzun zamandır beğendiğim bi ayakkabıyı çıkıp alasım var şu an. bazen diyorum ki ihtiyacın yok bazen de diyorum ki o 200 tlyi harcamak seni mutlu edicek, aynada görünce kendini beğeniceksin, harca gitsin. son bir aydır kendimi ikna halindeyim mesela o ayakkabı ile ilgili.

sürekli bu ikilemdeyim.
ikilemde olmak da daha kötü. ya harcama sus ya da harca pişman olma. her iki durumda da pişman olmak vallahi çok zor.

soru çıkıp o ayakkabıyı alayımdan ziyade siz ne yapıyosunuz hangisi mantıklı?

seninki de dert mi demeyin ama...

siz ayakkabıyı alsam mı almasam mı diye hiç değilse bir ay düşünüyormuşsunuz ,
ben hiç düşünmeden gidip alıyorum :(

Bende bir dönem öyle her ay bir şey alma alışkanlığı edindim.O ay almasam eksiklik hissediyordum .Dün girdim mağazaya etekler ,bluzlar gördüm yeni sezon tabi giydim baktım almadan çıktım .İhtiyacım yok dedim ve almadım .Öyle para biriktirme gibi alışkanlığım hiç olmadı malesef ki bir ay kenara atıyorsam diğer ay atamıyorum attığımı da harcıyorum ne yazıkki irade yok o konuda bende :KK53: bir tek ikramiye ve bonus aldığımda onunla çeyrek alıp atıyorum kenara bitek o kar bende :KK70:

Back
X