Alkol problemi

Aurora90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2021
614
571
53
35
Son bi kaç yıldır, bir şey elde edemeden çalışıyorum. Bulunduğum yerde arkadaşım yok, erkek arkadaşım yok, ailemde burada değil. Bi Amerikan firmasında, tamamı US saat diliminde olan bir ekipte staj yapıyorum ve akşam o yüzden (birazda kendimi gösterip normal bir pozisyon kapabilmek için kendimi gösterme amacı ile) onların gününün başlamasından sonrada birkaç saat durup çalışıyorum. Dolayısı ile bir şekilde kendi kendime bile sosyalleşip yeni insanlar ile tanışmak için çaba harcayabilecek bir durumda değilim.

Yanlızlık, çok çalışmak ama kazanmamak, aile özlemi, bi arkadaşa muhtaç olmak gibi şeyler artık zor gelmeye başladı. Ve son 3 aydır sadece inişte olan bir ruhsal durumum var. Çok fazla alkol tüketmeye başladım. 3 aydır her akşam 2-3 şişe şarap içiyorum. Başta amaaan zaten evde yalnızım, işte bitti kendi kendime sarhoş olup eğleneyim modundaydım. Eğleniyordum. Ama aradan zaman geçtikçe sigarayı canımın istemesi gibi, şarabı da günün belli saatlerinde başlayarak şiddetli bir şekilde istemeye başladım. Arada sadece 2 yada 3 gün olmuştur boş geçtiğim.
Bi şekilde kontrol edememeye başladım. Ve daha da kötüsü, elbette ki bazı sarhoş günlerimde ne yaptığımı çok bilmiyorum Bi date ım vardı, bi kaç hafta önce bi sarhoş anımda mesajla öyle saydırarak ayrıldım ki. O kadar abarttıgım için sonra günlerce çok utandım... Bazen arkadaşlarımı da arayıp bazı şeyleri fazlaca egzajere edere kağlıyıp konuşuyorum. (bi süre sonra onlar alıştı artık ciddiye almaktansa gülmeye falan başlıyorlar telde), bazen alakasız çok nadir konuştuğum kişileri (örneğin eski bir iş arkadaşımı, yılda 1 konuştuğum biri falan) arıyorum ve duygusal duygusal konuşuyorum.. ama dün bir kaç akrabama birşeyler yazdım, (annem çok kötü durumda çok yalnız arayın onu) falan gibi. Utancımdan sabahtan beri yataktan kalkmıyorum ve telefonu elime alamıyorum. Ayyyy deliricem tüm bunları düşündükçe

Benim bundan ve bu ruh halinden kurtulmam gerek. ama nasıl?

Sigara, nargile, içki (bira, şarap dahil) uyuşturucunun her türü, kumar, şans oyunları (piyango, iddia) ASLA VE ASLA yaklaşılmaması hatta dokunulmaması gereken şeylerdir. Ne yapıp edin bunlardan uzak durun. Lütfen sigara ve alkol karşıtlığımı tartışmayalım. Biliyorum KK'da yukarıdakileri yapanlar vardır. Tariflediğiniz kadarıyla alkol bağımlılığına doğru gidiyorsunuz.

İçinde bulunduğunuz duruma gelince, biraz sonra buradaki yorumlarda sosyalleşmeniz ve kendinizi geliştirmeniz üzerine öneriler alacaksınız. Çalışma saatlerinde bir düzenleme yapabilir ve dışarı çıkabilirsiniz. Aile ilişkilerinize önem verip onları ziyaret edebilirsiniz.

Abartmayın ayol.
Düzeltme yaptım, 'şeylerdir' diye yazdım. KudrAlobar lütfen benim sigara ve alkol ... karşıtlığım üzerinden konu devam etmesin ricasıyla.

Mesela kac saat calısiyorsunuz merak ettim
10 - 11 saat gibi çalışıyorum ama sabah geç başlıyorum çalışmaya. Bu arada aslında 9 saat çalışmam yeterli. Onlarda zorunlu tutmuyor. Ama şimdi staj pozisyonunda olduğum için, ve dediğim gibi ekip arkadaşlarım US den çalıştığı için onlar işe başladığında ve sabah toplantısı (benim akşamım) falan yaptıklarında katılmak ve kendimi göstermek istiyorum. O yüzden benim tercihim aslında. Belki normal bir pozisyon yakalarım staj kontratım bitmeye yakın.

Bu durum işinizi etkilemiyor mu?
Pek değil. Çalışırken içmiyorum tabi. Ama ertesi gün ilk bir kaç saat akşamdan kalma gibi oluyorum. Elbette içmesem sanırım daha verimli olurum çalışırkende. Ama major bir sorun çıkmıyor

Düzeltme yaptım, 'şeylerdir' diye yazdım. KudrAlobar lütfen benim sigara ve alkol ... karşıtlığım üzerinden konu devam etmesin ricasıyla.
E sivri çıkışlar yapmaz, zihniyetinizi başka insanları rahatsız edecek şekilde ortaya sermezseniz sorun olmaz.

Bunun farkındasınız bu cok önemli. Daha fazla kötüye gitmeden önlemini alıp tedavi olun.
Evet farkındayım Ve gerçekten içmek istemiyorum aslında. Geçtiğimiz iki gün kendimi tuttum ve içmedim. Ama dün 'aa zaten 2 gün tutabildim, demekki bağımlı değilmişim bugün içeyim en iyisi' diye bir psikolojiye girip yine içtim. Of

Sarapa vereceğin parayla bir şeyler elde edebilirsin. Yardım al bırak içmeyi
Bazen diyorum ki keşke şarap pahalı olsaydı yurtdışındayım, ve 1.40 euro bir şişe ve 0.60 cent bir bira. Sanki hiç para harcamamışım gibi hissediyorum alkol aldığımda. Bu para harcama şeyi beni etkileyip durdurmuyor o yüzden. Sadece sağlığım çok iyi değil ve psikolojik sağlığım en önemliside

En kötüsü, dün akrabalara yazmam oldu bi yengem var hiç araşıp soruşmayız bile yıllardır. Küs de değiliz ama sıkı fıkı ilişkimiz yok ama onun annemle falan var tabi. Neyse 'annemi ara sıra arar mısınız o çok yalnız sizide çok sever' falan dedim O da 'ararız tabi ki kızım zaten 2-3 güne bir konuşuyoruz. ' falan demiş. Ben daha lütfen arayın ara sıra teşekkürler, annem yalnız kalmasın falan demişim daha. En son cevap vermemiş. Birkaç kuzenime ve bi başka akrabaya daha aynı şeyleri yazmışım. Ama annem pek yalnızda değil aslında.. OOOfff çok utanıyorum. Kim bilir ne düşündüler.
Kesinlike içmemem lazım kesinlikle

Eski sevgiliye yazmak bile daha kabul edilebilir olurdu. Akraba ne cümle alem duyabilir Aurora90 kafayı yemiş gurbette psikolojisi bozuk diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…