- 19 Ekim 2016
- 2.761
- 3.459
- 48
belki ama her namaz kılan aldatmaz diye birsey yok malesefBelki eşinin namaz kılmasından dolayı;fetva hakkının eşi hakkında atıp tutacağını düşündü,sen namaz kılıyorsun ama aradım ,seni haksız buldular demek istedi.
bakmadım canım Rabbim evladının yüzü suyu hürmetine eşine ve konu sahibine idrak edebilmeyi nasip etsin o zamançok eski konularında var canım bu konudan ayrı bir konu
Belki eşinin namaz kılmasından dolayı;fetva hakkının eşi hakkında atıp tutacağını düşündü,sen namaz kılıyorsun ama aradım ,seni haksız buldular demek istedi.
Hakkıyla namaz kılanlardan eylesin Rabbim.Yunus Emre ne güzel söylemiş;belki ama her namaz kılan aldatmaz diye birsey yok malesef
Adam muhafazakar, konu sahibi de öyle. Fetva hattını aradı ki, fetva hattı özür dilerse affedin eşinizin tövbe etmesi falan gerek desin diye.
Öyle diyecek zaten başka ne diyebilir fetva hattı? Adama söyleyecekti işte bana bunu bunu dediler seni boşamaya hakkım varmış bak diye, o da özür dileyecekti her şey güllük gülistanlık devam edecekti. Hattı kullanacaktı yani adamın zaafı oldğu için. Belli ki adam dindar geçinen bir tip, dindar falan değil tabi.
Bu kadının boşanmaya niyeti yok ki, ne olursa olsun adamı kabul edecek yani.
aminHakkıyla namaz kılanlardan eylesin Rabbim.Yunus Emre ne güzel söylemiş;
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil'
boşanmayacaksa yüz göz olmamalıydıtamam işte aynı kapıya çıkıyor sonuç olarak .. adama yanlış yaptığını göstermek istiyorsa boşanmak gibi bir niyeti yok.. boşanmayacaksa da bu kadar dedektifliğe hacet yok..
ben konu sahibi ne istiyor hiç anlamadım amacı ne yani..
konu sahibi zaten en başından yanlış yapmış ailesinin rızası yokken boşanmış yaşı büyük kendi dengi olmayan biriyle evlenmesi hataKonu sahibine burada benim icimden gecen hersey soylenmis.
Ben dine yuklenmenize anlam veremiyorum. Esinizin namaz kiliyor ve gunah isliyor olmasi sizi niye dinden sogutuyor ki? Namaz kilan insan kendi borcunu oder sadece. Isledigi gunahlar yine hanesine yazilir.
Ayrica anladigim kadariyla esiniz sizden buyuk ve bosanmis biri. Sizde babaniz izin vermedigi icin kacarak evlendiniz. Eger kacmadan once o fetva hattini arasaydiniz size kacmamaniz gerektigini ailenizin rizasini almaniz gerektigi soylenecekti. O zamanda beni sevdigimden ayiriyorlar diye dinden sogurdunuz herhalde.
Neyse karninizdaki cocuga yazik. Biraz akillica hareket edin ne olur. Toplayin kendinizi dunyanin sonu degil.
Burada bircok uye size dogumu beklemenizi soyledi zaten siz bu olgun uyeleri dinlemeyip gidip sozde size yardim eden uyelerin aklina uydunuz.
Herkes demis ben eksik kalmayayim. Madem su an icin gidecek yeriniz yok kurcalamayip sartlarin olgunlasmasini bekleyecektiniz.
haklısınız ama dini bu kadar kolay vazgeçilebilecek bişey gibi göstermeleri veya taraflı bir din gibi göstermemeleri karşısında susmak zor geliyorDini yorum yapmayın konu kapanmasın hanımlar.
Yapmayayım dedim ama azıcık ucundan oldu galibaDini yorum yapmayın konu kapanmasın hanımlar.
Nasıl yaniben ortada evladını düşünen bir anne göremediğim için sadece kocişçi bir kadın üzerinden yorum yapıyorum
daha ilk aylarında karnını sıkıp bebeğine zarar veren biri sonuçta.
haklısınız ama dini bu kadar kolay vazgeçilebilecek bişey gibi göstermeleri veya taraflı bir din gibi göstermemeleri karşısında susmak zor geliyor
haklısınız ama dini bu kadar kolay vazgeçilebilecek bişey gibi göstermeleri veya taraflı bir din gibi göstermemeleri karşısında susmak zor geliyor
bir insan yüzünden dininden vazgeçmemeli insan bu adam koyu bir hristiyan yada musevi de olabilirdi ama mayası bozukmuşortada o kadar kötü örnek var ki din iyi bir şey olsa bu kadar kötü örnek olmazdı diye düşünüyor özellikle yeni nesil.
ateistlik almış başını gidiyormuş yeni nesil önlerinde dini olarak iyi bir örnek göremedikleri için dinden uzaklaşıyor.
konu sahibinin dinden uzaklaşmasına şaşırmadım ben.
haklısınız ban yemek istemiyorumiyi niyetinizden şüphem yok ancak gereksiz hassasiyet gösteriyorsunuz..
zaten konu sahibi dinden soğumuş üstelik eşinden soğuması gerekirken daha kolayına gelmiş :)
bu yüzden boşuna dini yorum yaparak ban yemeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?