- 20 Aralık 2007
- 5.300
- 5.781
- 398
- Konu Sahibi eskidenolsa
-
Bahsettiğiniz arkadaş benim.. Cevap hakkı doğdu bana..
"Siz kimsiniz" derken, sizin şahsınızı kastetmedim.
Hamile kalmış bir kadının o bebeği doğurmak-doğurmamak gibi 2 seçeneği olduğunu düşünen herkesi kastettim.
Neticede ana rahmine tutunmayı başarmış olan bir canlıdan bahsediyoruz.
Olayın dini-vicdani boyutu asla değil benim çıkış noktam.
Kendimi tekrarlamış olacağım ama, "bebek şans geitirir, rızkıyla doğar" safsatalarına hiç inanmıyorum.
Hele ki yırtık pabuçlarla okumuş bir insan olarak bendeniz, rızkımla doğmamış olduğuma çok eminim.
Ayrıca "bebek olsun, aranız düzelir, cillop gibi olur evliliğiniz" iddiasına da katılmıyorum.
Bir yerlerde yazmıştım gene, Prof. Üstün Dökmen hocanın bir seminerinde dinlemiştim."Evlilik düzelir diye ummayın, çünkü bebek en yolunda giden aşk dolu evlilikleri bile sallar, olumsuz etkiler." demişti. Çevremde gözlemlediğim de aynen bu. Ortaya minik bir bebeğin sorumluluğu geliyor maddi ve manevi.
Daha nerede oturacaklarında uzlaşamayan bir çift bu çocuk ile ilgili kararlarda nasıl uzlaşacak..
Bence de böyle bir bebeğe hiç hamile kalınmamalıydı, bu evlilikte bir bebeğe yok, katılıyorum.
Ancak eğer hamile kalınmışsa, çok afedersiniz ama bu halt yenmiş madem, şimdi bu anne adayının kalkıp da "doğursam mı doğurmasam mı" deme lüksü olamdığını, başka bir canlının yaşama şansı üzerinde tasarrufumuzun olmadığını düşünüyorum.
Ha kaldı ki, ne benim doğrumu ne de sizin doğrunuzu uygulasa mutlu olamaz bu arkadaşımız.
Çünkü ilk deneyimi değil, 2. kürtajı.. Ders almamış, önlem almamış. Bu böyle devam eder ve sonunda (umarım olmaz ama) bu kadar kürtaj sağlığına da zarar verebilir. Hem bedenen hem manen.
Şimdi böyle bir kadın o bebeği aldırsa zarar, doğursa zarar. Nereden baksan yanlış.
Şurada 2 mantıklı insan fikir alışverişi yapıyoruz, beyin fırtınası yapıyoruz. İki görüşte de çıkış noktası aynı: "sorumluluk duygusu"..
Keşke konu sahibi de taşısaydı bu duyguyu, zaten böyle bir konu olmazdı ortada..
Teşekkürler okuduğunuz için.
Şunu düşün...Sana bunları yaşattığı için eşini öldürebilir misin?HAYIRRR..Başını da koparsa katil damgası yeyip hapislerde çürümek istemessin....
Peki ya o bebek...O canlı değil mi?Babasının suçunu neden o çekiyor?Unutmaki onun bir canı varrr....
Ben bekar evi kurmuştum evden ayrıldıktan sonra. Yani yatak odamda tek kişilik bir yatağım, salonumda bir oturma grubum vemutfağım kurulu. Eşim birkaç parça kıyafetiyle benim olduğum eve geldi. Kanepeyi açıp yatıyoruz 1 aydır. Ve demiyor ki bu böyle olmaz en azından karyola alalım veya eski evden karyolamızı getirelim filan diye.Şimdi bebek olduğunu da biliyor ya inadım inat durumu. Düşünsenize daha eskiden yaşadığımız problemleri tekrar yaşayıp yaşamayacağımı bile bilmiyorum. Değişip değişmediğini anlayamıyorum bile. Tamam şimdi bana bişey yaptığı yok ama ya rolse bu.Ben burayı kapatıp eski eve döndüm diyelim. yarın bigün karnımda çocuk valizimle ev arıyor, eşya bakıyor olmayacağım ne malum. Kolay mı tekrar tekrar düzen kurmak evden ayrılmak. Ve bana söz vermişti. "SEN NE İSTERSEN O OLACAK,MUTLULUKTAN AYAKLARINI YERDEN KESECEĞİM, BANA BİR IŞIK VER YETER DİYE" Allaha isyan etmek istemiyorum vardır bir bildiği ama ben çocuk doğurma riskini nasıl göze alayım.
Arkadaşlar konu sahibi arkadaşımızın geçmiş konularına bir göz gezdirdim..
Eşinden şiddet görmüş ve daha önce defalarca ayrılma eşiğine gelmiş evet bir kadın için çok ama çok zor bir durum ama.. işin birde şu yanı var..
Arkadaşımız eşini tüm bunlara rağmen defalrca affetmiş ve geçmişte bir bebek daha aldırmış zaten..
Bu dakikadan sonra ne kadar aldırma deseniz boş kısacası..
Bu işten benim anladığım eşinle kavga et ayrıl sonra barış, seviş çocuk olsun aldır. Sonra yine kavga et yine barış yine...
Diyecek fazlaca birşey bulamıyorum.. Keşke en başta boşanmış olsaydınız kocanızı hiç ama hiç affetmeseydiniz. Öldürdüğünüz o zavallı yavrunuz şimdi 1 yaşında olacaktı.. Karınınızdaki zavallıya kıymayın bari yazık yaa ..Zaten siz eşinizle ne ayrılmayı başarabiliyorsunuz ne geçinmeyi arada olan o zavallı meleklere oluyor bari bu aldırırsanız gidip tek celsede boşanın ve bir daha doğru insandan çocuk yapma kararı verene kadarda spiral falan taktırın ertesi gün hapı olmuyor yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?