- 15 Ocak 2018
- 2.670
- 4.840
- 83
- Konu Sahibi littlewaterspirit
-
Çocuğu zerre kadar önemsemediğini bilmesem bu kadar kızmayacağım ama onun derdi çocuk filan değil muhtemelen yaklaşan dava yüzünden huzurumu bozmaya çalışıyor çünkü hakaret ve tehditten açtığım dava da ben dilekçemi geri çektiğim halde hakaret , tehdit ve kumpastan (bunu savcı genişleterek dosyaya eklemiş ) yargılanacaklar.Boşver bunlar babanın öküzlüğü. Sen doğru olanı yapıp çocuğu göndermişsin. Babasında kalması bence kötü değil arada kalmalı. Böylece babada sorumluluğu daha çok alır senin yükünü paylaşır. İlişkilerinin bozulmasına izin verme. Yaş ilerledikçe erkek çocuğu zorlaşıyor. Aynı durumdayız seni anlıyorum ama okul dediğin kreş babada bu yüzden rahat davranmış. Kendini doldurma.
9,30 uyuyan çocuk 11 de hala ayaktaydı zaten muhtemelen bugün okula hiç götürmeyecek umarım akşama çocuğu getirir yoksa zaten uzaklaştırması var polise giderim.
Şu an uzaklaştırma ve koruma kararı var ve devam eden bir dava bize yaklaşması bile uzun süredir yasak aslında ama ben her zaman çocuğu görmesine izin verdim.Uzaklaştırma ne alaka anlamadım?
Çocuğu da mı kapsıyor karar?Şu an uzaklaştırma ve koruma kararı var ve devam eden bir dava bize yaklaşması bile uzun süredir yasak aslında ama ben her zaman çocuğu görmesine izin verdim.
Evet , eve , çocuğun okuluna , iş yerime her yere yaklaşması yasak.Çocuğu da mı kapsıyor karar?
Çocuğunuza kırılmanın manası yok çünkü sizin bahsettiğiniz şeylerin o farkında bile değil. İçten içe elbette ki ihmal edildiğini biliyor, üzülüyor ve babasını özlüyor. O nedenle de gitmem diye tepki verdiği halde azıcık ilgi gördüğünde dönmek istemiyor. Siz annesisiniz anlamanız lazım bunu. Nafakadır, söz tutmamadır gibi şeyleri çocuğunuz ileride fark edecek ancak. Ben mesela ev geçindirmeye başladığımda fark etmiştim aslında babamın iskele babası olduğunu ne yalan söyleyeyim. Ondan önce de farkındaydım bazı şeylerin ama yetişkinliğe adım atınca dank ediyor. Annem hiç kötülemedi üstelik babamı bana, zorla gönderirdi tıpkı sizin yaptığınız gibi. Ama anneye çok görev düşüyor. Bakın size bir şey anlatayım. Babam altı ay kadar sonra evlenmiş boşanınca. Yaz tatilinde bir ay babama giderdim. Gittiğimde çok zor alışırdım, alışınca dönmesi zor olurdu bu sefer. Üç yaşındayken ilk defa gitmişim. Babam anneme teslim ederken babamın karısına sarılıp gitmiycem diye ağlamışım. Çocuğum yani hatırlamıyorum bile, kim bilir aklımda ne vardı. Annem bana hayatı boyunca bir kere sarılmadı, başımı okşamadı, yavrum bile demedi, hep soğuk ve uzaktı. Evlenmeden bir gece önce dedim ki anneme neden bana hiç sarılmadın? Bu olayı anlattı. Şu saçma olay yüzünden ben hiç sevgi görmedim annemden. Halbuki onun mantıklı davranması gerekiyordu, kendi hatalarını hem ben çekmişim hem yine suçlu olmuşum. Neyse uzun oldu kusura bakmayın ama oğlunuza kırılmayın, hisseder çünkü, tahmini imkansız yaralar açılır kalbinde.
Ohaa! Egoya bak.Şu ana içim paramparça , insanın kalbi 5 yaşında ki evladına kırılır mı ... Hissettiklerimi anlatacak kelime bulamıyorum.
Çok kızgın ve çok üzgünüm. Oğluma nasıl davranacağımı bilmiyorum sanki içimden bir şeyler kopup gitti...
Bilip bilmeden konuşana bir şey denmez.Ohaa! Egoya bak.
Evet seninki egodan başka bişey değil!
Sanki sevgilisinden soğuyor!
Çocuk temelli babasında kalsın bence, en azından çocuk için daha iyi olur.
5 yaşındaki evladına gönül koyan tipten bir birey yetiştirmesi beklenemez.
Kaldıki yanında olduğu kişi babası yahu babası!
Adamla nasıl bir yarışa girmişsen artık gözlerin kör olmuş, ne evlat ne bişey umurunda değil senin. Adama kinin ve egon herşeyin üzerinde.
Sonra neden bu kadar sert yorum yapıyorsun diyorlar. Başka ne denebilirki böylesine...
Merhaba sabah okudum konunuzu ama son durum nedir çocuk geldi mi babadanŞu an uzaklaştırma ve koruma kararı var ve devam eden bir dava bize yaklaşması bile uzun süredir yasak aslında ama ben her zaman çocuğu görmesine izin verdim.
Teşekkür ederim.Merhaba sabah okudum konunuzu ama son durum nedir çocuk geldi mi babadan
Teşekkür ederim.
Evet çocuğu götürmüş okula 12:30 gibi öğretmeni aradı arkadaşları havuza gittikleri için ben gidemedim diye ağlamış susturamamışlar , telefonda konuşup sakinleştirdim ben seni götürürüm diye içini çeke çeke tamam dedi ama telefonu kapatınca ağlamaya gene başlamış. Şimdi okul müdürü aradı beni kıyamamış sağolsun alıp arkadaşlarının yanına götürmüş oraya gidince sakinleşmiş. Okula gittiğinde de gözleri kızarıkmış zaten okul müdüresi yolda konuşmuş sabah bugün okula gitme bu akşamda bizde kal demişler işte o zaman ağlamaya başlamış susturamayınca okula bırakmak zorunda kalmışlar.
Adamın zerre kadar umurunda değil çocuğu , teşekkür ediyorum , ben oğluma elbette kıyamam o benim tek varlığım ama bu bana ders olsun bir daha asla ona babayı sevdirmeye çalışmam.Anladım canım senin öyle yazdığın için kırıldığını veya sevginden değişiklik olduğunu düşünmüyorum anne yüreği sonuçta sen gece çocuk senle olmadığı için için burulduğu için yazdın seni de anlıyorum babası özledi desem illaki öZlemiştir çocukta babayı özler sonuçta ama görme imkanı olmasına rağmen böyle bişey yaptı anlamadım arada çocuk var siz iletişimi kesmiş olsanız bile çocuğunuz vesilesi ile illaki konuşacaksın bu süreçte kendini ve çocuğu yıpratma derim. Umarım hersey gönlünüzce olur
Merhaba
Şu an çıldırmak üzereyim. Çok ama çok üzgünüm istemsizce gözyaşlarım akıyor.
Cumartesi akşamı oğlumun babası olacak aradı , gelip çocuğu alayım burada kalsın yarında gezdirip getireyim diye... Akşam kalmaz ama sabah gel al yine de al konuş çocuk konuşla dedim. Çocuğa bunu söyleyince çocuk ağlamaya başladı ve gelip onu almasını istemediğini söyledi. Sabah da gelip beni alma dedi. Şimdi gitme ama sabah gezmeye gidin dedim hayır gitmeyeceğim gelmesin dedi... O ş.... de oğlum beni istemiyor diye kapadı telefonu...
Allah benim belamı versin aradan biraz zaman geçince oğluma bak sabah baba seni alıp gezmeye götürsün istersen akşama da gelirsin dedim. İstemiyorum dedi sonra düşünüp 10 dakika sonra tamam baba ile gezmeye gidelim dedi. Ş... aradım çocuk baba şaka yaptım yarın beni gelip alır mısın dedi...
Sabah 9 da alacağını söyledi.... Öğlen 2 de geldi , 2 ye kadar çocuk sürekli baba ne zaman gelecek , neden gelmedi diye sorup durdu...
Neyse akşam saat 11 e gelirken aradım nerede kaldınız diye... Ş.... bizim keyfimiz yerinde bu gece burada kalacak dedi... Ver çocuğu dedim... Oğlum ne yapıyorsun dedim... Bu akşam burada uyuyacağım dedi.... Peki oğlum yarın okul ne olacak dedim babam bırakacak beni dedi... Ne zaman bırakacaksın dedim saatinde bırakırım dedi...
Şu an çocuk hala okula gitmemiş.
Bütün gece ağladım ve kendime çok ama çok kızgınım. Çocuk gelemeyeceğim demişken b.. vardı çocuğu ikna edip gönderdim. O şerefsiz ne yaptı peki...
Şu ana içim paramparça , insanın kalbi 5 yaşında ki evladına kırılır mı ... Hissettiklerimi anlatacak kelime bulamıyorum.
Çok kızgın ve çok üzgünüm. Oğluma nasıl davranacağımı bilmiyorum sanki içimden bir şeyler kopup gitti...
Bana bir şey söyleyin kızlar lütfen
Ben burada insanlara yorum yaparken hem geçmiş konularına hemde konu içindeki cevaplarına bakarak yorum yapıyorum size de tavsiye ederim.Bu tepki ne
bu tepki ne bayan Anlam veremedim çocuğun babası sizde kalırken iyi ya Hasret gidermek istemişlerdir veya okula gitmek istememiştir oğlunuz. Korkunuz ne Aranızda olan şeyleri çocukları kullanarak birbirnize eziyet etmeyin
Adamın zerre kadar umurunda değil çocuğu , teşekkür ediyorum , ben oğluma elbette kıyamam o benim tek varlığım ama bu bana ders olsun bir daha asla ona babayı sevdirmeye çalışmam.
Teşekkür ediyorum , Allah şu an canımı alsın ki eğer çocuk onda olsaydı ve beni alma deseydi bana görüyorsun ya bak çocuk bile seni istemiyor diyecek ve çocuğu dolduracaklardı. Ben yine ikisi adına da doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yaparak evladımı baba seni çok seviyor özlemiş hadi gidin gezin akşama getirecekler seni diyerek yolladım. Karşılığı akşam saat 11 de arayıp nerede kaldınız dediğimde pis bir kahkaha atarak bizim keyfimiz yerinde oğlumda gelmek istemiyor demesi oldu... Sabah da çocuğa burada kal okula gitme akşam gene kal demişler o zaman çocuk feryadı basmış , susturamayınca okula getirmişler saat 12:30 gibiBen olsam, ben de sinirlenirim ve hak veriyorum; abarttığınızı da düşünmüyorum.
Ayrılınmış, eş olarak bir arada olamamışsınız sebebi her ne ise (Eski konularınızı bilmiyorum ama şu tek konudan bile çıkarımım adamın kusurlu oluşu); ancak baba olarak çocuğunun programına ve annede ikamet ettiği için çocuğunun annesinin hayatına-planlarına elinden geldiğince riayet etmek zorunda. "Ben babayım hakkım var" değil durum, durum çocuk üzerinden yine bir güç gösterisi. 9 diyorsa gecikme payıyla 10 olsun ama saat 2yi buluyorsa gelmesi, bu adamın oğlunu da esasen ne kadar önemsemediği, salt bir inatlaşmaya çektiğinin göstergesi. Aklı başında biri olsa, çocuğunu yıpratmaz bu şekilde ve dağılmış ailesine karşı, en azından bundan sonraki yaşamında düzgün bir baba imajı çizmeye çalışır mahcubiyetle.
Basit bir saat sorunu gibi dursa da, bu olayların altında çok mesaj var.
Siz, sakın bu öfkeyi-kırgınlığı çocuğunuza yansıtmayın, daha az görüyor babasını, bi ufak dondurma bile alsa kıymetlenir sizin çektiğinizi görmez gözleri çünkü henüz 5 yaşında. Zamanla görecek- farkına varacak. Size düşen çocuğunuzla güzel iletişimde kalmak ve babacılık oynayan adamı da pek kale almamak, ki amacın salt sizin üzerinizde gerginlik yaratmak olduğunu düşünüyorum, bu oyuna gelmeyin.
Eğer derdim bu olsaydı gitmemek için ağlayan çocuğumu , oğlum beni istemiyor diyerek telefonu kapatan babasını bir tarafıma takıp çocuğumu ikna etmez kahkahalarla zaferimi kutlardım. Olayların örüntüsünü bilmeden yargısız infaz yapmanız hakça değil.Burada konu ne olursa olsun nafaka talep etmemiş olabilirsiniz bu zamana kadar maddi yardımı olmamış olabilir ama çocuk babasını özlemiş gelmesini nasıl beklemiş. Bu havuz meselesi de okulda son anda yapılmaz herhalde önceden olur ki.yanına ihtiyaçlarını koyasınız ama burada eleştri olunca havuza gitmiş arkadaşları oğlum ağladı diyorsunuz haklı çıkmak için. Babası nerden bilsin havuz gidrceklerini yahu dememişsiniz ki.havuza gidecekti diye siz bile bilmiyormuşsunuz adamın suçu ne?
Ne demek artık babasını sevdirmeye çalışmayacağım? babasından uzak tutup kalmamasını beraber daha fazla vakit geçirmemelerini sağlayıp baba varlığından mahrum mu bırakacaksınız? derdiniz babasını istemiş olması onunla kalmak istemesi siz bunu sindiremiyorsunuz ona yakınlaşmasını istemiyorsunuz yoksa ortada birşey yok. 11 de hala ayakta olması falan bahane
Teşekkür ediyorum , Allah şu an canımı alsın ki eğer çocuk onda olsaydı ve beni alma deseydi bana görüyorsun ya bak çocuk bile seni istemiyor diyecek ve çocuğu dolduracaklardı. Ben yine ikisi adına da doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yaparak evladımı baba seni çok seviyor özlemiş hadi gidin gezin akşama getirecekler seni diyerek yolladım. Karşılığı akşam saat 11 de arayıp nerede kaldınız dediğimde pis bir kahkaha atarak bizim keyfimiz yerinde oğlumda gelmek istemiyor demesi oldu... Sabah da çocuğa burada kal okula gitme akşam gene kal demişler o zaman çocuk feryadı basmış , susturamayınca okula getirmişler saat 12:30 gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?