"Allah elinden alacağı kisiyi biliyor"

Hala imtihanimiz bitmedi, deprem bazi seyleri yuzumuze tokat gibi carpti. Ama inanin ki bu sozleri en kotu insan dahi hak etmez. Daha neler var da soyeleyemiyorum ifsa olucam

Allah kime vermeyeceğini de biliyor o zaman diyin size koklatmis Allah bana yagdirmis diyin laf mı yok
Ay bayildim cevabina keske bu kadar hazir cevap olabilsem. Dur evimi yaptirdiktan sonra bu sozu bi paylasayim. Az once agliyordum, simdi guldum cok yasa e mi

Soyleyen yurtdisindaydi depremde iki gun sonra geldi. Ama geriye kalan esi cocuklari da dahil tumu depremi yasadi. Evet onlar sehir merkezinde evleri hasarsiz

Yani kendisi deprem psikolojisini yasamadi ama tum ailesi yasadi ve simdi bu insan(!) evladi evini kaybeden birine bu lafi mi reva goruyor.

Keske sizde "insan olmak herkese nasip olmuyor tabi, Allah bizden evimizi almadi, kotu muteahhit aldi ama size insanligi kimse de veremez nasip olmamis ki hic" deseydiniz.

Akrabayi akrep soksun bu arada. Akraba adi altinda bu kadar saygisiz, ahlaksiz, izansiz, insanliktan uzak insanlari cekmek zorunda kalmak beni delirtiyor.

Kardesim cok gecmis olsun bu arada, bir daha böyle seylerle sinanmazsiniz, sinanmayiz umarim. Allah iyilerle karsilastirsin.

Evet yasadilar depremi, hatta kendisi gelir gelmez ailesini alip evimiz mustakil oldugu icin buraya geldiler. 3 gun ateste yemek yapip, bahcede o sogukta elde bulasik yikayip agirladim birde!

Bu akraba iliskileri beni de oldum olasi rahatsiz ediyor. Sevmesen de ayni ortamda olmak zorunda kalmak, ve agzina geleni soyleyememek cok zor

İt ulur kervan yürür, dost kara günde belli olur.
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste, güvenme güzelliğine bir sivilce yeter, güvenme malına bir kıvılcım yeter . Acın halinden tok ne anlar. Kız aklıma bunlar geldi. Ne takıyosun kafaya. Senin yedi kat yabancın sizler için para gönderdi yardım kampanyasında, eşyalar gönderdi dualar etti boşver senin düşmeni bekliyolar demekki kötü kalpli insanlar. Kalpten sarılıyorum her birinize çok güçlüsünüz ve seviliyorsunuz.

Ben de hep sustum boylelerine sirf adi "akraba" diye, yok anne hatri yok baba hatri var diye. Ama onlar susuyor mu? Hayir. Hatir gonul dinliyorlar mi? Hayir.

Ben de artik cevaplarini cat cat veriyorum, simdi kimse gik diyemiyor. Siz de verin, bu lafi soyleyen kadina agzinizi acip ne deseniz hak zaten. Buyuk terbiyesizlik oyle boyle degil.

Cok gecmis olsun, bir daha böyle acilarla sinanmayin insallah... hicbirimiz sinanmayalim insallah

cok tesekkur ederim verdigin moral icin. Dimi ama dunya ayaga kalkti bi kac cakal konussa ne olur. Kim bir tane igne bile dusunup gonderdiyse Allah razi olsun, onlara yasatmasin insallah ama inan ki alan el olmak cok zor rabbim kimseye gostermesin. Bi biberon icin aglayacagim aklimin ucuna gelmezdi. Paran olsada fayda etmedi. Cok tesekkur ederim insanligin icin

Suan sabrediyorum, yine calisip didinip ummadiklari beklemedikleri bi evle karsilarina cikacagiz Allah izin verirse. O kapidan giremediklerinde lafi da yapistiricam. Zannediyorlar ki biz battik bittik
30-40 yaşına gelmiş hala hayatını ebeveynlerinin iki dudağının arasından kurtaramayanların lafına itibar etmeyin. Onun depremi de babası ile azcık ters düşmesi, her gün bu korkuyla yaşıyor zaten, onun derdi ona yeter.

Hala imtihanimiz bitmedi, deprem bazi seyleri yuzumuze tokat gibi carpti. Ama inanin ki bu sozleri en kotu insan dahi hak etmez. Daha neler var da soyeleyemiyorum ifsa olucam
Bu lafı siz hakettiğiniz için söylememiş ki kendi densiz olduğu için söylemiş.
Bu kadar yaşanandan sonra mal, mülkün, kalp kırmanın boş olduğunu anlaması gerekirken, laf atmak için çaba harcaması da...
Lütfen sıkmayın canınızı.

O nasıl bir kötü kalplilik nasıl aklına gelmiş nasıl dile dökmüş şok oldum
Gerçekten ölüm yok gibi yaşıyor insanlar düşmanına etmezsin şu lafı insan Allah'tan korkar
Üzülmeyin lütfen sizinki sinavdi verdiniz isyan etmeyin Allah'a siginin çalışır yerine koyarsınız asla yerine konulamayacak ne kayıplar verdi insanlar
Rabbim bir daha yaşatmasın hepimizin yardımcısı olsun bizlere merhamet etsin amin

valla esimin hatri bendeki yeri de, birde direk yuzume soylemedigi icin bana soyleyeni arada birakamazdim. Hani benim akrabam olsa aninda oturturdum yerine ama yine esimi akrabasi. Zaten adim cikmis dokuza Kadin degil soyleyen kendini adam sanan bi madam ne yazik ki.

Iyi dileklerin icin cok tesekkurler, Allah sizlere gostermesin insallah

Cok tesekkur ederim , iyi oldu ki soylemis aslinda ne okdugunu ogrendim, saf gibi her dustugunde kosmam hic olmazsa.

Hayatım, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir sözü vardır. Bir saniyesine bile hakim olamadığımız bir hayat için bu kadar fırıldak olmaya gerek yok. Gerçekten ne olacağımız belli değil ben Burda da yaşıyorum mesela büyük Marmara depreminde bizim de ne olacağımız belli değil. O yüzden sizin psikolojiniz çok önemli, kimsenin bozmasına da izin vermeyin. Benim ailem Samsun lu deprem bilmezler, askeri personel olan kardeşimin yanına Osmaniye ye gelince yakalandı depreme belki annem babam kardeşim gelinimiz ve 1 buçuk yaşındaki yeğenimi de kaybedecektim. Ben ne stresler yaşadım ki ailem için sizler hepten orada hala depremle yaşiyorsunuz. Herşey geçecek hayat tekrar normale gidecek eskiden olduğu gibi sadece biraz zaman lazım. Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın sizi ve ailenizi. Gerçekten boşverin sizi kıskanan insanlarmış önünüze bakın bu düşünceler sizi yıldırmasın. Hadi ordan fırfır deyin geçin ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…