Allah eşime sabır versin

biz de eşimle kronik hastayız riskli grubuz ama çok dikkatli yaşadığımız için bugüne dek yakalanmadık coronaya.market kargo eczane mecburi hastane dışında dışarı çıkmıyoruz eve misafir kabul etmiyoruz kendimiz de gitmiyoruz ama zor bir süreç.bunaldık tabi ki özellikle çocuğum için zorr.şöyle yazmak yanlışş e bizde de hastalıklar var ama corona olduk iyileştik bir şey olmaz.Ama sana olmaz bana olur ayşeye aliye olur.36 yaşında arkadaşım öldü aşimin iş arkadaşı öldü 42 yaşında sağlık ocağı aile hekimimiz öldü 3 aylık çocuğu vardı gibi gibi.önlemlere devam o yüzden derim bennn

Ya gercekten insanlar anlamiyor. Benim esim doktor oldugu icin ve benimde kronik hastaligim oldugu kimseyle bulusmuyorum. Tek görüstügüm kisi ablam. Bir süre mecbur öyle idare edeceğiz. Bizim ailede cogunluk uyuyor, ama tabi bizdede "aman abartiyorlar" kafasinda olanlar var.

evet sitem eder gibi söyledi maalesef. Tartışıyorduk. Tüp bitmişti, sudurmada yedek tüp duruyor alışveriş yeni gelmişti ve poşetler sundurmadaydı ben de tüpe yol açmak için poşetleri kenara çekip tüpü eşim için kapıya yaklaştırdım. Eşim niyetimi anlamadı tüpü kaldırdım diye bana kızdı elimden almaya kalkarken de marketten yeni gelen poşetlere sürtündü. Ben de "dikkat et poşetlere değiyorsun" deyiverdim. İşte öyle yani adam haklı ama...

Şu son cümleniz pandeminin ilk başlarındaki eşimi hatırlattı bana. İnanın çok zor karşıdaki insan için. Biz marketten gelen paketlerin bazılarını kavanozlara boşaltıyorduk. Boşaltamadıkşarımızı ya yıkıyordum ya da balkonda bekletiyordum.
O paketin ucu olur da azıcık kavanoza değse ortalığı inletiyordu. Çok şükür biz normale döndük. Market poşetlerine eldivensiz dezenfektansız dokunuyoruz en azından. Bu kadar panik hali sizin için de eşiniz için de çok yıpratıcı olur. Adamı gerçekten hasta eder. Rahatlayın biraz.

Ya gercekten insanlar anlamiyor. Benim esim doktor oldugu icin ve benimde kronik hastaligim oldugu kimseyle bulusmuyorum. Tek görüstügüm kisi ablam. Bir süre mecbur öyle idare edeceğiz. Bizim ailede cogunluk uyuyor, ama tabi bizdede "aman abartiyorlar" kafasinda olanlar var.
biz önlemimizi alalımda zaten yakalanırsa da bir şey yapamayızz.yaşlı ölenlere gene çok üüzlmedimm hayatlarını iyi kötü yaşamışlardır diye.Ama arkadaşım çok gençti sağlıklıydı iş sahibi bir mimardı hayat doluydu yoğun bakımdan çıkamadı.doktorumuzun ölümü de şok etti biziii .hatta burda tanınan bir üyenin doktor annesi de coronadan vefat etti.çok acıı.dikkatli olmaya devammm o yüzdennn

Şu son cümleniz pandeminin ilk başlarındaki eşimi hatırlattı bana. İnanın çok zor karşıdaki insan için. Biz marketten gelen paketlerin bazılarını kavanozlara boşaltıyorduk. Boşaltamadıkşarımızı ya yıkıyordum ya da balkonda bekletiyordum.
O paketin ucu olur da azıcık kavanoza değse ortalığı inletiyordu. Çok şükür biz normale döndük. Market poşetlerine eldivensiz dezenfektansız dokunuyoruz en azından. Bu kadar panik hali sizin için de eşiniz için de çok yıpratıcı olur. Adamı gerçekten hasta eder. Rahatlayın biraz.
ilk 2 ay ben de herşeyi yıkıyordum dışardan gelen ama bıraktımm.aldıklarımı bir süre kapı girişinde yada balkonda bırakıyorum o kadar.soğuk zincirleri de yalandan silip dolaba koyuyorumm.yiyecek ya da eşyalardan bulaşma ihtimali çok çok az çünkü.

Şaka yapmış. Bence siz biraz kendinizi rahat bırakın. Neden bukadar kastınız anlayamadım. Benim annem koah korona oldu . Iyilesti. Babam tansiyon hastası panik atak oda oldu iyileşti çok şükür e ben zaten mecbur çalışıyorum heryerdeyim devamlı. Dusunun ulke ulke geziyorum. Maske takip mesafe koyduktan sonra Allah kerim diyorum. Çok şükür olmadım henüz düşünün . Bukadar germeyin kendinizi de eşinizi de. Içinizde yazık. Dikkat etmek ayrı sizin yaptığınız biraz farklı. Sanal market kullaniyorum amaaldıklarımi yıkamıyorum bekletmiyorum
Allah daima size sağlık versin, olmazsınız da inşallah. Bizim de uzaktan bir akrabamız var, kadın yaşlı ve evde bile oksijen kullanan ağır Koah hastasıydı, o da atlattı. Öte yandan bir arkadaşımın eski eşi 49 yaşında spor hocası, çok fit biri, sigarası yok, sağlıklı beslenmek ve sağlıklı yaşama önem veren bir insan ama Covid'den vefat etti :KK43: . Taksi şoförü arkadaşımız sürekli taksiyle covidli hastaları hastaneye taşıyor, günde onlarca insan arabasına biniyor, para alışverişi yapıyorlar, aynı arabada çalışan diğer şoför arkadaşı covid oldu ama o olmadı. Ne olacağı belli olmuyor. ben iki saat beklettikten sonra rahat ediyorum. Bir şey yapmış olmak için yıkıyorum ama virüsten bağımsız olarak da markette herkesin dokunabileceği, yere düşmüş olma ihtimali olan ürünleri olduğu gibi buzdolabıma koymak da içime sinmiyor. Ambalajını değiştiriyorum ya da temiz poşete sarıyorum.

Allah daima size sağlık versin, olmazsınız da inşallah. Bizim de uzaktan bir akrabamız var, kadın yaşlı ve evde bile oksijen kullanan ağır Koah hastasıydı, o da atlattı. Öte yandan bir arkadaşımın eski eşi 49 yaşında spor hocası, çok fit biri, sigarası yok, sağlıklı beslenmek ve sağlıklı yaşama önem veren bir insan ama Covid'den vefat etti :KK43: . Taksi şoförü arkadaşımız sürekli taksiyle covidli hastaları hastaneye taşıyor, günde onlarca insan arabasına biniyor, para alışverişi yapıyorlar, aynı arabada çalışan diğer şoför arkadaşı covid oldu ama o olmadı. Ne olacağı belli olmuyor. ben iki saat beklettikten sonra rahat ediyorum. Bir şey yapmış olmak için yıkıyorum ama virüsten bağımsız olarak da markette herkesin dokunabileceği, yere düşmüş olma ihtimali olan ürünleri olduğu gibi buzdolabıma koymak da içime sinmiyor. Ambalajını değiştiriyorum ya da temiz poşete sarıyorum.
seni pozitif iç açan resimlerinden o tatlı kedinden tanıdım hepp.pandemi de neşe saçtınn bizeee.lütfen rahat ol tedbirini al ama abartma olur muuu? :KK200:

Hı bide dısarıdan gelen alısverıs dezenfekte ıslemınden sonra mutfaktan camasır suyu kokusundan gecılmedıgı gıbı duşa gırmek cabasıydı. Kapıya asılı posete sacım değdi aman tişörtum degdı dıye gunde kac kere duşa gırdıgımi bılirim. Yaa daha neler neler.
Bunları siz mi yapıyorsunuz eşiniz mi? Benim de bu rahatlamış halim aslında. Ben de anlattığınız gibiydim ama şimdi iki saat beklettikten sonra rahat olabiliyorum, oraya mı değdi buraya mı değdi hiç bakmıyorum. Pandeminin en başında virüs ile ilgili çok az şey biliniyordu. Her kafadan bir ses çıkıyordu kimisi yok camda 4 gün yaşar kağıtta 5 gün yaşar yok 17 gün yaşar, kimisi yarım saat yaşar diyordu. Şimdi nesnelerden ve yüzeylerden bulaş olma riskini yok sayabiliyor uzmanlar. Ancak o zamanlar bizim gibi tedirgin olan insanlar için ellerimizi 20 saniye yerine abartıp 30 saniye yıkayalım daha da abartıp 40 saniye yıkayalım ama bu nesnelerden bulaş konusunu ne kadar abartacağımızı bilemez haldeydik.

Son düzenleme:
Bunları siz mi yapıyorsunuz eşiniz mi? Benim de bu rahatlamış halim aslında. Ben de anlattığınız gibiydim ama şimdi iki saat beklettikten sonra rahat olabiliyorum, oraya mı değdi buraya mı değdi hiç bakmıyorum. Pandeminin en başında virüs ile ilgili çok az şey biliniyordu. Her kafadan bir ses çıkıyordu kimisi yok camda 4 gün yaşar kağıtta 5 gün yaşar yok 17 gün yaşar, kimisi yarım saat yaşar diyordu. Şimdi nesnelerden ve yüzeylerden bulaş olma riskini yok sayabiliyor uzmanlar. Ancak o zamanlar bizim gibi tedirgin olan insanlar için ellerimizi 20 saniye yerine abartıp 40 saniye yıkayalım daha da abartıp 40 saniye yıkayalım ama bu nesnelerden bulaş konusunu ne kadar abartacağımızı bilemez haldeydik.
Eşim değil ben yapıyordum. Evet ıste aynen oyle ne oldugu tam bilinmiyordu. Sımdı bıraz bıraz cozuldu vırusun vaziyeti. Birazda ondan rahatladık sanırım. 40 sn nedir yahu ben dakikalarca el yıkadıgımı bılirim... Balkona cıkmazdım cunku dıyorlardıkı vırus havada ucuyor felan.. Ayy bırsuru sacma sapan sey.

Siz bildiğiniz gibi yaşayın eşiniz problem etmiyorsa takılmayın dışarıdan insanların söylediklerine

Bunları siz mi yapıyorsunuz eşiniz mi? Benim de bu rahatlamış halim aslında. Ben de anlattığınız gibiydim ama şimdi iki saat beklettikten sonra rahat olabiliyorum, oraya mı değdi buraya mı değdi hiç bakmıyorum. Pandeminin en başında virüs ile ilgili çok az şey biliniyordu. Her kafadan bir ses çıkıyordu kimisi yok camda 4 gün yaşar kağıtta 5 gün yaşar yok 17 gün yaşar, kimisi yarım saat yaşar diyordu. Şimdi nesnelerden ve yüzeylerden bulaş olma riskini yok sayabiliyor uzmanlar. Ancak o zamanlar bizim gibi tedirgin olan insanlar için ellerimizi 20 saniye yerine abartıp 40 saniye yıkayalım daha da abartıp 40 saniye yıkayalım ama bu nesnelerden bulaş konusunu ne kadar abartacağımızı bilemez haldeydik.
çift maske ve dezenfektan taşıma yeterlii ben meselaa marketten çıkarımm arabaya binmeden ellerimi dezenfekte ederimm.sonra evde tekrar elimi yıkarım asansöre değdiğim için.poşetleri boşaltıp yerleştirip bir daha elimi yılarım olur biter.bu şekilde korunduk hep.hastanede de çift maske üstüne siperlik takarımmmm

evet sitem eder gibi söyledi maalesef. Tartışıyorduk. Tüp bitmişti, sudurmada yedek tüp duruyor alışveriş yeni gelmişti ve poşetler sundurmadaydı ben de tüpe yol açmak için poşetleri kenara çekip tüpü eşim için kapıya yaklaştırdım. Eşim niyetimi anlamadı tüpü kaldırdım diye bana kızdı elimden almaya kalkarken de marketten yeni gelen poşetlere sürtündü. Ben de "dikkat et poşetlere değiyorsun" deyiverdim. İşte öyle yani adam haklı ama...
sızde tıtızlık varmı bıraz

Esine bir sey olsa aglarsan sen aglarsin anasi, babasi aglar,gerisi yalan aglar. O yuzden kimseyi takma, bildiginden şaşma. Icin nasil rahat ediyorsa oyle devam et.

Esine de bir sorsaydin sana bir sey olsa kac damla goz yasi dokup, kac gun yas tutacak o arkadasin diye. Bakalim ne diyecekti. Onun dedigini gelip sana soyleyene kadar, arkadasina agzini payini verseymis keske.

Ben artik eskisi kadar kendimi bunaltmiyorum. Gelen urunleri yikamiyorum mesela. Ama elimi dezenfekte etmeden agzima, burnuma ve gozume asla goturmuyorum. Bu benim en kati kuralim. Kimse ile bulusmuyorum. Esim 15 gunde bir arkadasi ile bulusuyor onda da acik havada maskeli bir sekilde yuruyorlar.

Zaten bence bu virus bire bir yakin temas ile ve damlacik yoluyla yayiliyor. Herkesin maske taktigi ortamda virusun bulasmasi, yuzey yolu ile yayilmasi vs. Zor. Ben eskiye gore daha rahatim. Ilk zamanlar ellerim yara olmustu yikamaktan. Icim disim camasir suyu, alkol, sirke olmustu :KK53:

Bu pandemiden önce değildim vallahi. Hatta pasaklı sayılırım
arkadasım kımseyı onemseme..
benım basıma neler geldı ..esım cok rahatsız pandemı yenı basladı..akarabalar bızı hastanenın en dısında bırakıp kactı..3 ay kımse gelmedı..3 ay yattık..eve geldık..herkes ev zıyaretıne gelmek ıstıyodu..okadar trajı komık bır durumkı...rabbım darda zorda olanlara yardım etsın..bu ıkıyuzluluk ve rıyadan yıldım..kadınlar cok verici..bır ev kadınızsınız salgın uzun surdu..sızde bızde hepımız yıprandık..bence eve kabul etmeyın..ve umursamayın..

Sizin içerlemeniz değil eşiniz eğer farkındaysa lafı koyup öteye geçmesi gerekiyor. Millet bu konuşur öyle mi oluyoruz,hayır... bilinçsiz erkeklerin goygoyuda böyle işte sal gitsin.

arkadasım kımseyı onemseme..
benım basıma neler geldı ..esım cok rahatsız pandemı yenı basladı..akarabalar bızı hastanenın en dısında bırakıp kactı..3 ay kımse gelmedı..3 ay yattık..eve geldık..herkes ev zıyaretıne gelmek ıstıyodu..okadar trajı komık bır durumkı...rabbım darda zorda olanlara yardım etsın..bu ıkıyuzluluk ve rıyadan yıldım..kadınlar cok verici..bır ev kadınızsınız salgın uzun surdu..sızde bızde hepımız yıprandık..bence eve kabul etmeyın..ve umursamayın..
Çok çok geçmiş olsun. İnsanların gerçek yüzünü gördük bu dönemde.

Çok çok geçmiş olsun. İnsanların gerçek yüzünü gördük bu dönemde.
Allah razı olsun arkadasım bosver umursama o esınızın arkadası afedersınız ama gevsek dıyım..cok ayıp yorum yapması kımsenın hayatı kımseyı ılgılendırmez..hadsız adam

Bi yandan hak verdim ama bi yandan etrafimda birkaç kişi var bu kadar takıntılı hiç cekilecek seyler değil siz bir olay anlatmıssınız ama eminim baya bir abartma durumunuz var ki insanlar öyle diyor

Bu arada pandemi beni pek etkilemedi çunku ben her zaman yanında kolonya taşiyan market posetlerini direk çope atan dışardan her geldiğimde telefonumu silen anahtarımı yikayan bir insanım mesela kendimi bildim bileli damacanayı guzelce silmeden eve almam ama dezenfektanla maskeyle birsey olmayacağını insanları sık bogaz etmemeyi biliyorum ;) siz dikkat edin birşey olmaz maskesiz birisi kendini düsünsün siz zaten maskelisiniz

Back
X